Tímy: Bora - Hansgrohe

11.11.2016, 11:49 | Tímy World Tour | Rastislav Boris
bora bora dres BORA - HANSGROHE
krajina: vlajka Nemecko
vznik: 2010, v ProTour od: 2017
šéf tímu: Ralph Denk
značka bicyklov: Specialized
víťazstvá: 2018: 33 / 2017: 33
 
vlajka BAŠKA Erik link ikonka vlajka GATTO Oscar vlajka KÖNIG Leopold link ikonka
vlajka MAJKA Rafal link ikonka vlajka SAGAN Juraj link ikonka vlajka SAGAN Peter link ikonka
vlajka ACKERMANN Pascal  vlajka BENEDETTI Cesare vlajka  BENNETT Sam
vlajka BODNAR Maciej vlajka BUCHMANN Emanuel vlajka BURGHARDT Marcus
vlajka FORMOLO Davide vlajka GROSSSCHARTNER Felix vlajka KENNAUGH Peter
albansko McCARTHY Jay vlajka MÜHLBERGER Gregor vlajka KONRAD Patrick 
vlajka OSS Daniel vlajka DRUCKER Jempy vlajka PFINGSTEN Christoph
vlajka POLJANSKI Pawel vlajka POSTLBERGER Lukas vlajka SCHACHMANN Max
vlajka SCHILLINGER Andreas vlajka SCHWARZMANN Michael vlajka SELIG Rudiger
vlajka ARCHBOLD Shane        
 
Bora-Hansgrohe je príbehom o nemeckej pracovitosti a vytrvalosti, ktorý v sezóne 2017 pokračoval premiérou v elitnej World Tour kategórii a spolieha sa najmä na slovanských lídrov. Tím vznikol v roku 2010 s názvom NetApp a odvtedy mu šéfuje zakladateľ Ralph Denk, bývalý cestný cyklista a úspešný manažér v horskej cyklistike. Projekt sa postupnými krokmi posúval vyššie, zlúčil sa s britským tímom Endura Racing a v posledných rokoch dostával ako jediný divoké karty na všetky Grand Tours. Štartoval aj na Okolo Slovenska a ako mechanik v ňom pôsobil Slovák Peter Doležal.    
 
Spojením mladých rastúcich firiem Bora (revolučné kuchyne) a Hansgrohe (armatúry do kúpelne a kuchyne) s tradičným americkým výrobcom bicyklov Specialized vznikol dostatočný rozpočet na posun do elitnej kategórie. Peter Sagan sa po prestupe do tohto tímu stal najlepšie plateným cyklistom (odhad 6 miliónov eur ročne), ale podľa jeho slov rozhodla najmä možnosť vytvorenia familiárneho prostredia. Až osmička cyklistov prišla z Tinkoffu a až tretinu zostavy vytvorili západní Slovania, konkrétne Slováci, Česi a Poliaci. Slovenské farby reprezentujú aj maséri Maroš Hlad a Peter Kalány, plus športový riaditeľ Ján Valach a mechanik Ján Bachleda.
 
Bora-Hansgrohe si pre rok 2017 stanovila ciele vyhrať monument, byť do piateho miesta na dvoch Grand Tour, získať zelený dres na Tour de France a skončiť do šiesteho miesta v hodnotení tímov. Napriek tomu, že ani jeden cieľ sa z rôznych dôvodov nepodarilo splniť, sezóna sa dá hodnotiť ako úspešná. V rebríčku tímov skončil tím ôsmy, podľa počtu víťazstiev tretí (33). Najväčším sklamaním bolo, že Majkovi a Königovi sa vôbec nepodarilo bojovať o popredné miesta na Grand Tours.
 
Slovenských rýchlikov Erika Bašku Michaela Kolářa čakala väčšia konkurencia ako v Tinkoffe, pretože titul šprintér nosia pred menom aj Sam Bennett, Matteo Pelucchi či Pascal Ackermann. Sme zvedaví, čo prinesie nemecko-slovanský cyklistický mix v novej sezóne. Zostava sa vystužila o zaujímavých cyklistov, prišli Oss, Kennaugh či Formolo. Po dlhých rokoch služby sa rozlúčil Jan Bárta.
 
 
SÚVISIACE ČLÁNKY:

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop