Sociálne siete po Paríž - Roubaix

14.4.2014, 10:00 | Aktuality zo sveta |
Klasiku všetkých klasík, alebo ak chcete Peklo severu, si podmanil 29-ročný holandský cyklista v službách Omega Pharma - Quick-Step Niki Terpstra. Ten predviedol ďalší skvelý jemu typický samostatný sólový únik, ktorý dotiahol až do cieľa. Na jar má Niki skvelú formu, veď Paríž - Roubaix je preňho druhou víťaznou klasikou po Dwars door Vlaanderen. V hre boli aj dvaja Slováci. Michael Kolář sa predviedol v prvom úniku, ktorý mu vydržal až do Arenbergského lesa a druhý, jeden z hlavných favoritov, Peter Sagan, vybojoval po skvelom výkone 6. miesto.
 
 
 
 
Začneme v tíme Giant - Shimano, ktoré sa síce nevyhlo mechanickým problémom či defektom, ale s druhým miestom Johna Degenkolba, ktorý vyhral špurt balíka, budú v tíme určite nadmieru spokojní. A ak by sa im málilo, na 11. mieste sa umiestnil Bert De Backer. Tímovú prácu ocenil na Twitteri Tom Stamsnijder: "Wow, skvelá jazda #Degenkolba a #DeBackera! Po niekoľkých defektoch a mechanických problémoch v tíme bolo náročné dostať sa späť do pretekov, ale Team Giant - Shimano to dokázal a nakoniec je z toho úžasné 2. miesto."
 
John Degenkolb je vo skvelej forme. Prežil naozaj vynikajúcu jarnú časť sezóny. Klasiku Gent - Wevelgem dokázal vyhrať, na Okolo Flámska obsadil 15. miesto a na vysnenom Paríž - Roubaix si vyšpurtoval spomínané druhé miesto. Klasikársku časť sezóny tak tento univerzál z Nemecka ukončil vo veľkom štýle. Svoje pocity a to, čo sa dialo na cestách opísal na svojej Facebook stránke.
"To bol ale deň! Veľmi som sa na túto klasiku tešil a teraz mám obrovskú radosť z druhého miesta. Po tom, čo Terpstra unikol, som išiel na absolútne maximum. Mal som v hlave uložené, že si idem akoby po víťazstvo. Sústredil som sa iba na špurt. To je dôvod, prečo som rád, že skupina prišla do cieľa pokope. Keby sme dostihli Terpstru, ďalší cyklisti OPQS by zaútočili. Boli jednoducho v lepšej pozícii. Áno, je to trochu nepríjemné, keď okolo vás tak tesne prefrčí na dlažobných kockách. Ja som mal však takéto myšlienky v hlave len krátko. Skončil som druhý na Paríž - Roubaix. Neuveriteľné. Mám len 25 rokov a už teraz sa teším, čo môže prísť v budúcnosti. Sústredil som sa na to, aby som mal čo najlepšiu pozíciu. Našťastie som mal dostatok síl a mohol som sa držať s Vanmarckem a Cancellarom. Ďakujem tímu za famóznu prácu. Bol to skvelý tímový výkon. Druhé miesto sme vyhrali spolu. Je škoda, že sa Koen (De Kort, pozn.) nedokázal po dvoch defektoch vrátiť. To sa však stáva. Ja som rád, že som sa dokázal vrátiť späť po problémoch, ktoré ma postihli. Musel som meniť obidve kolesá, pričom som dlho čakal. Neskôr sa mi zasekla reťaz. Som šťastný. Nikias (Arndt, pozn.) má na rukách dva veľké krvou zaliaté pľuzgiere. Je to naozaj jazda peklom. On hral dôležitú rolu pre mňa, keď mi pomohol dostať sa späť po defekte."
Degenkolb-terpstra
 
 
Marc Reef, tréner Team Giant - Shimano mal pochopiteľne v cieli takisto obrovskú radosť a na výkon svojich cyklistov nešetril superlatívmi.
"Dnešok bol úžasný. Celý tím bol skvelý a vybojované druhé miesto je dôkazom toho, že všetka tá tvrdá práca, ktorú všetci v tomto tíme odmakali v priebehu posledných rokov nevyšla nazmar. Som neuveriteľne pyšný na to, ako dnes chalani išli."
 
 
Koen de Kort, jeden z Degenkolbových pomocníkov nebol v cieli až tak spokojný. Pri srdci ho hrialo jedine druhé miesto svojho tímového kolegu.
"Skvelé druhé miesto #Degenkolba je ukážka úžasnej tímovej práce. Pre mňa to nebol najlepší deň, mal som síce skvelé nohy, ale defekty tesne pred Arenbergom a neskôr tesne pred Mons -en - Pévéle ma zastavili. Tam už niet jednoducho návratu. Som veľmi frustrovaný."
Koen pridal neskôr ešte jeden post..."Ako vždy, po veľkej klasike nemôžem zaspať. Mám však aspoň dostatok času prehrať si záznam. Stále milujem túto klasiku, aj napriek smole."
 
 
Vegard Breen, cyklista tímu Lotto - Belisol zažil premiéru na klasike všetkých klasík. Svoje pocity opísal na Twitteri. "Moje prvé Paríž - Roubaix. S #DeHaesom (tímový kolega, pozn.) sme sa motivovali navzájom až do cieľa. Dobré skúsenosti, ale stále je tu priestor na zlepšenie." Kenny De Haes bol v cieli rád, že dokázal prísť do velodrómu. "Po 23 km úniku dňa! Som sa cítil naozaj dobre. Ale následné tri úseky má úplne odrovnali. Dosiahol som však velodróm." #ParížRoubaix #šťastný #KO
Naopak, Marcel Sieberg, dvorný rozbiehač špurtov Andrého Greipela nebol v cieli so svojími pretekmi spokojný. Na Twitteri nezabudol vyzdvihnúť výkon svojho krajana Degenkolba. "Ďalšie smolné Paríž - Roubaix skončilo. Som naozaj sklamaný z mojich pretekov, ale už to nemôžem zmeniť. Aká jazda Degenkolba!"
 
 
Marcus Burghardt si po tom, čo ho postihla smola na Okolo Flámska vytrpel svoje aj na Paríž - Roubaix. Podľa jeho vlastných slov sa cítil veľmi dobre, ale všetko mu pokazil pád tímového kolegu (Grega Van Avermaeta), ktorý spadol tesne pred ním. Stratil tak kontakt s čelnou skupinou a do cieľa prišiel na 22. mieste. Z BMC sa najlepšie umiestnil Greg Van Avermaet (17. miesto). Burghardt opísal priebeh pretekov tradične na jeho Facebooku.
"Perfektné preteky do 6. sektoru. Po celý deň sme mali dobrú pozíciu a ako tím sme išli výborne. S Gregom som sa pred Wannehainom stále rozprával, ako si musíme dať pozor na Fabiana. Mali sme super pozície, ale potom Greg spadol a ja som bol tesne za ním. Stratili sme kontakt, pozície a museli sme odovzdať príliš veľa energie, aby sme sa vrátili späť. Som veľmi sklamaný, pretože som  sa cítil veľmi dobre a nemal som žiadny defekt. To je pre túto klasiku dôležité, ak chcete skončiť na predných priečkach. To je však Roubaix, môžete jazdiť celý deň super preteky, ale všetko sa zničí behom jednej sekundy." 
burghardt-bmc-pad
 
 
Silvan Dillier, stále len 23-ročný cyklista z BMC bol po pretekoch veľmi frustrovaný, čo ukázal aj na Twitteri. "Počas prvých kockových sektorov som dvakrát padol, zlomila sa prehadzovačka a preteky sa pre mňa skončili...!!"
 
 
Trojnásobný víťaz Paríž - Roubaix Fabian Cancellara mal toho na srdci toľko, ale únava a radosť z pódia mu nedovolili vyrozprávať sa..."Je toľko veľa vecí, ktoré by som vám chcel všetkým povedať... som však unavený a stále sa snažím si užiť pódium s tímom a rodinou." Mimochodom, vedeli ste, kde má Spartakus uložené všetky tri víťazné trofeje? Jeho manželka navrhla doma v Berne vo Švajčiarsku izbu s tromi oknami, kde sa krásne vynímajú.
 
 
Gregory Rast mal pomáhať Fabianovi Cancellarovi za štvrtým víťazstvom, ale osud bol proti. Po pretekoch bol frustrovaný. V strede Arenbergu dokonca zahodil svoj bicykel. "Moje zadné koleso zjedlo prehadzovačku v strede Arenbergu! Bol som tak nahnevaný, že som zahodil môj bicykel. Prepáč mi to, bike!!"
 
"Na náhradné koleso som musel čakať nejakú dobu. Cítil som sa, ako keby som čakal hodiny. Doháňanie skupiny mi takisto trvalo nejakú dobu a keď sa mi to podarilo, nádrž bola prázdna."  
 
 
Jasper Stuyven (Trek Factory) zažil na Paríž - Roubaix svoj debut a v cieli bol so svojim výkonom spokojný, čo spomenul aj na Twitteri. Cieľovú pásku preťal na 55. mieste.
"Myslím, že potrebujem viac ako 1 deň, aby som sa postavil na nohy!! Po mojom prvom Paríž - Roubaix som neuveriteľne vyčerpaný, ale šťastný zo svojho výkonu!" 
 
 
Maarten Tjallingii vyzdvihol po Paríž - Roubaix na Twitteri výborný výkon počas klasík svojho Team Belkin. "A to boli opäť jarné klasiky. Dozreli sme ako TÍM a včera sme jazdili ako #TeamBelkin." #SomHrdý #TotálneSkockovaný
 
 
Maarten Wynants, ďalší člen Team Belkin opísal svoj Paríž - Roubaix v krátkosti a výstižne na Twitteri. "1 pád, 1 defekt, 1 zlomené koleso a 1 zlomené sedlo. #carrefourdelarbre Toľko môj príbeh z dnešného Paríž - Roubaix." 
 
 
Team Sky môžu byť so 112. ročníkom Paríž - Roubaix spokojní. V top15 mali až troch cyklistov. Najlepšie sa umiestnil Geraint Thomas, ktorý obsadil 7. miesto. O dve miesta nižšie, teda na 9. mieste skončil Bradley Wiggins, ktorý tam potvrdil svoju prípravu práve na Peklo severa. No a Bernhard Eisel sa umiestnil na 13. mieste. Na svojej Facebook stránke pridal foto a zagratuloval svojim tímovým kolegom.
"Peklo severa, pekelné preteky ;) Skončil som 13. Gratulujem mojim tímovým kolegom Thomasovi a Wigginsovi za 7. a 9. miesto..."
eisel-roubaix
 
 
Christian Knees (Team Sky) pridal po pretekoch na Twitter tímovú selfie foto.
knees-sky-roubaix
 
 
David Millar (Garmin - Sharp) bol takisto jeden z tých cyklistov, ktorí neboli so sebou v cieli spokojní. Na Twitteri to dal jasne najavo. "Som smutný, že ma defekt vyradil z čelnej skupiny. Potom som hlúpo spadol, pretože som to vzdal a nesústredil sa už. Som však rád, že som dokončil a to najmä preto, že som sa zastavil po prvom kole na velodróme. 18 rokov v PRO a stále blbec." Millar obsadil 113. miesto.
 
 
Tímový kolega nášho Petra Sagana Alan Marangoni sa odfotil pred a po Paríž - Roubaix. Rozdiel je evidentný...
marangoni-cannondale
 
 
Matteo Trentin (OPQS), ktorý obsadil 95. miesto, zhodnotil Paríž - Roubaix na Twitteri, kde nezabudol zagratulovať svojim kolegom za skvelý výkon a špeciálne Terpstrovi za víťazstvo.
"Dostal som defekt v najnevhodnejší čas. Na takýchto pretekoch rozhoduje každý meter. Pavé, vidíme sa o rok!"
 
"Mimochodom, gratulujem všetkým mojim tímovým kolekom #OPQS a špeciálne #Terpstrovi. To bolo ale víťazstvo!!!"
 
 
Tradične na záver tu máme slová víťaza. Niki Terpstra si ešte celkom neuvedomuje, čo dosiahol. Čaká ho voľno, kde na to bude mať čas. Gratulujeme Nikimu za skvelé víťazstvo.
"Na ceste domov. Konečne chvíľa pokoja, oddychu a čas na uvedomenie si, že ÁNO, VYHRAL SOM PARÍŽ - ROUBAIX!!!"
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop