O Saganovho súpera z vlaňajšej Tour Bryana Coquarda je veľký záujem

5.3.2015, 07:00 | Aktuality zo sveta | Juraj Pivarči
Slušné výsledky z pretekov, vhodný vek, ekonomické problémy súčasného zamestnávateľa. To sú hlavné faktory, ktoré spôsobili nárast záujmu o osobu mladého Francúza, označovaného za jeden z najväčších talentov odolných šprintérov novej generácie.
 
Pred sezónou sa spomínali v súvislosti s udelením, respektíve neudelením World Tour licencie, dva tímy. Prvým bola Astana, ktorá je už dlhšie namočená v problémoch s dopingom. Kazachovia napokon licenciu dostali, ale možno to aj napriek marcu v kalendári nebude definitíva. Druhý celok šťastie nemal a Europcar z elitnej kategórie vypadol.
 
 
Končí mu zmluva a chce byť medzi najlepšími
 
Držiteľovi striebornej medaily z valkenburgského šampionátu v kategórii U23, končí po sezóne zmluva a bude tak zaujímavé sledovať jeho ďalšie kroky. Záujem o jeho služby už verejne prejavil celok BMC. Vedenie sa bude snažiť zaplátať dieru po legendárnemu Nórovi Thorovi Hushovdovi, ktorý ukončil kariéru. Bryan Coquard má byť voľbou číslo jeden. Pre tento tím je výhodou i stabilné finančné zázemie, ktoré rodák to Saint-Nazaire, podobne ako všetci cyklisti, potrebujú.
 
"Moja pozícia je vzhľadom na výsledky z posledných dvoch rokov o niečo jednoduchšia. Ostatní spolujazdci to budú mať ťažšie. Osobne sa budúcnosti nebojím," povedal 22-ročný rýchlik. "Ak by moje výkony dokázali pomôcť tímu tak, že by prilákali sponzora, bolo by to lepšie," dodal.
 
coquard-bryan-medailaVynikajúci dráhar, držiteľ striebra z OH v omniu a aktuálny majster sveta v madisone, sa vyjadril i na adresu športového riaditeľa tímu Europcar Jeana-Reného Bernaudeua, ktorý má plnú hlavu starostí s hľadaním nového hlavného sponzora.  "Jean-René urobil pre mňa veľa, veci sa však stávajú zložitejšie. Chcel by som v kariére rásť v tímovom prostredí, ktoré mi poskytne možnosť pretekať s jazdcami z celého sveta."
 
 
V hre sú aj iní
 
Okrem celku Petra Velitsa prejavilo záujem o služby francúzskeho cyklistu aj švajčiarske zoskupenie IAM Cycling. V tomto prípade môže zohrať veľkú úlohu i Coquardov tréningový partner, kamarát a sused Jerome Pineau. "Pre túto chvíľu nemám a ešte ani nemôžem mať na stole nič konkrétne i keď by som sa rád pripojil k Pineauvi. Odchod do zahraničia ma momentálne desí," uviedol ešte v sezóne 2015 stále jazdec tímu Europcar.
 
Riešenie na Coquardovo zdesenie by mohol byť záujem francúzskeho celku Ag2r La Mondiale, ktoré je tiež zaujímave i z ekonomického a stabilného hľadiska. Vincent Lavenu tiež nemá cyklistu Coquardových kvalít.
 
 
Na veľké víťazstvo na ceste stále čaká
 
Bryan Coquard debutoval v roku 2015 na klasike Trofeo Santanyi (1.1). Zatiaľ jediné etapové preteky absolvoval na domácich cestách. Na podujatí Etoile De Bességes (2.1) ukoristil pre seba etapu číslo tri. V celkovej klasifikácii obsadil 12. priečku. Absolvoval tiež jednorazovky Kuurne-Brusel-KuurneLe Samyn. Tam sa ale nepresadil.
 
V ďalšom priebehu absolvuje ďalšie domáce preteky Paríž - Nice, španielske Okolo Katalánska či Tour de Romandie. Vrcholom bude, samozrejme, Tour de France.
 
Minulú sezónu si práve tu počínal výborne. Sedem umiestnení v TOP 10 a tretie miesto v boji o zelený dres to jasne deklarujú, hoci sen o vyhratej etape sa mu ešte nesplnil. Zatiaľ vyhrával iba na pretekoch nižších kategórií. Triumfoval v piatich etapách spomínaného Etoile De Bességes a pripísal si dva triumfy na Tour de Picardie (2.1) a Tour de Langkawi (2.HC). Pripíše si v sezóne 2015 zvučnejšie víťazstvo? Kde?
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop