Ako Paríž - Roubaix prežívali cyklisti na sociálnych sieťach?

13.4.2015, 09:00 | Aktuality zo sveta | Peter Žember
Jarnú časť klasík máme za sebou. Už tradične ju uzavrela kráľovná všetkých klasík. Po Josefovi Fischerovi, ktorý vyhral pred 119 rokmi, sa John Degenkolb stal iba druhým Nemcom, ktorému sa podarilo triumfovať na Paríž - Roubaix. Peklo Severu bolo naozaj peklom pre Petra Sagana, ktorý musel päť km pred cieľom meniť bicykel, čím boli, bohužiaľ, nádeje na víťazstvo zmarené. Pre Sira Bradleyho Wigginsa to bola rozlúčka... Tu je krátky zostrih toho najzaujímavejšieho, čo sa udialo na sociálnych sieťach po 113. ročníku.
 
 
Kombinácia San-Remo a Paríž - Roubaix
John Degenkolb preživá fantastickú jar! Po triumfe na Miláno San-Remo, vybojoval víťazstvo aj na klasike klasík. Oficiálny účet Paríž-Roubaix ho na Twitteri označil za legendu, keďže sa stal iba tretím cyklistom v histórii, ktorému sa podarilo v jednej sezóne získať kombináciu San-Remo a Paríž - Roubaix. Nemec neskrýval na Facebooku šťastie.

"Boom! Víťazstvo na Roubaix! Šialenstvo. Po tom, čo som vyhral San-Remo, podarila sa mi teraz kráľovná klasík. Sen sa stal skutočným. Víťazstvo na zapísanie do učebníc dejepisu. Som veľmi šťastný!"
Degenkolb-Roubaix
 
 
Ten moment, keď...
Albert Timmer takisto neskrýval nadšenie z víťazstva svojho tímového kolegu. Na Twitter pridal gratuláciu.

"Ten moment, keď si môžete povedať, že ste mužom monumentov cyklistiky :P Som šťastný, že som súčasťou víťazstiev #Degenkolba #GiantAlpecin"
 
 
Nie Degenkolb, ale Degencobble
Roy Curvers to svojim postom na Twitteri vystihol...

"Odteraz John Degencobble! #ParisRoubaix"
 
 
Team Giant-Alpecin vyzdvihol tímovú prácu
Oficiálny účet na Twitteri sa nevedel vynachváliť obrovský jarný dvojúspech Johna Degenkolba.

"ON TO OPAŤ DOKÁZAL! Druhý monument pre Degenkolba! Fantastická tímová práca v kľúčových momentoch! #ParisRoubaix #PokračujemeVPráci"
 
 
Strieľalo šampanské
Marcel Kittel síce stále lieči vírus, ktorý ho napadol po Tour Down Under, no dobrá nálada ho neopúšťa. Bodaj by aj, veď jeho tímový kolega triumfoval na druhom monumente. Víťazstvo Johna Degenkolba si vychutnal doma s kamarátmi.

Video si môžete pozrieť TU

"Fandíme našim chalanom, ktorí práve vyhrali Paríž - Roubaix. Neuveriteľné! #2monumenty
 
 
Nedotýkať, lebo nevyhráš
Poznáte to, každý verí na nejakú poveru a športovci obzvlášť. Bert De Backer nie je výnimkou, ale teraz tú svoju porušil.

"Vždy som odmietol dotknúť sa veľkej kocky na prezentácii deň pred pretekmi. Teraz je to minulosť. #kockováselfie 
DeBacker-Roubaix
 
 
Bolo to naozajstné peklo
Zdeněk Štybar bol blízko víťazstva. Na špurt Degenkolba nemal. Za svoje enormné úsilie bol odmenený striebornou medailou. Jeho najväčší doterajší úspech na Paríž - Roubaix. Na jar ukázal český cyklista fantastickú formu.

"Bolo to naozajstné peklo. Peklo s celkom dobrým pocitom v cieli. Bolo náročné poraziť Degenkolba. Gratulujem!!! #ParisRoubaix"
 
 
Neuveriteľná smola Petra Sagana
Nebudeme polemizovať nad tým, či by Peter Sagan špurtoval o víťazstvo alebo nie. Síl mal dostatok. Aspoň podľa toho, čo sám predvádzal. Všetko fungovalo výborne, pozičná jazda, žiadne defekty...Až prišiel posledný úsek pavé a technický problém s bicyklom. Päť kilometrov pred cieľom musel Peter meniť bicykel a tým zhasli nádeje na prípadne víťazstvo. Cítili sme to my a cítil to aj on sám, že bol blízko. Jeho frustrácia bola obrovská, čo dokazuje zahodený bicykel. Snáď si vybral všetku smolu počas tejto jari...

"Myslím, že som si vybral všetku smolu...ukázalo sa to na #Roubaix
Sagan-Roubaix
 
 
V Kaťuši spokojnosť
Cyklisti tímu Kaťuša mali napriek únave dôvod na úsmev. Alexander Kristoff potvrdil výbornú formu solídnym desiatym miestom. Marco Haller ďakoval svojim kolegom za to, že s nimi mohol pretekať.

"Ďakujem #KatushaCycling Bolo skvelé s vami pretekať, chalani!!!" #PekloSeveru
Katusha-Roubaix
 
 
Nie je to ľahké, ale vždy to stojí za to
Pre Daniela Ossa to nebol vydarený ročník Paríž - Roubaix. Dva razy menil bicykel, koleso a tiež prežil pád. Ale podľa vlastných slov to stojí za to.

"Menil som dva bicykle, ktoré boli zničené, koleso a prežil som pád. To nie je správny spôsob, ako prísť s najlepším výsledkom do cieľa. Avšak úžasný #BMCProTeam a fantastické tretie miesto Grega Van Avermaeta! Nie je to ľahké, nikdy. Ale to stojí to za to. #ParisRoubaix"
 
 
Prežili sme, regenerujeme
Manuel Quinziato pridal na svoj Instagram fotku prežitých.

"Prežili sme, regenerujeme! #ParisRoubaix"
Quinziato-Roubaix
 
 
Rozlúčkové Paríž - Roubaix pre Wigginsa
Sir Bradley Wiggins avizoval, že 113. ročník Paríž - Roubaix bude pre neho posledný. Chcel preto čo najlepší výsledok. Cieľovú pásku preťal na 18. mieste. Tímoví kolegovia mu ďakovali na Twitteri.

"Ďakujem Sir Bradley, veľmi dobrý výkon Luke a Team Sky opäť. #PekloSeveru"
Eisel-Roubaix
 
 
Luke Rowe so skvelým umiestnením
25-ročný cyklista tímu SKY obsadil skvelé ôsme miesto. Po pretekoch neskrýval radosť a Roubaix označil za najlepšie preteky roku. V ďalšom poste nezabudol poďakovať Wigginsovi.

"Najlepšie preteky roku! Skončil som ôsmy na Roubaix! Teraz je čas na pivo."

"A ešte jeden post. Bola to česť pretekať s týmto človekom tri a pol roka. Naozajstný pán!"

Rowe-Wiggins-Roubaix
 
 
Christian Knees prežil Roubaix
81. miesto. To je umiestnenie nemeckého pretekára tímu SKY. Na Twitter nezabudol pridať selfie pred a po pretekoch.

"Prežil som Roubaix! Tu je selfie pred a po pretekoch. Jeden pád, žiadny defekt, som v pohode! #dokončilsom"
 
Ani Knees nezabudol na Wigga...

"Bola to česť, ísť s Wiggom jeho posledné preteky. Odovzdali sme všetko. Dobrá práca #LukeRowe."

Knees-Roubaix
 
 
Pre Westru nešťastné preteky, celkovo pre Astanu dobré
Astana Pro Team prišla s veľkými nádejami v Larsovi Boomovi. Nesklamal. Po skvelom výkone obsadil štvrté miesto. V TOP15 sa objavil aj jeho tímový kolega - Borut Božic. O výbornom výsledku nemôže hovoriť Lieuwe Westra, ktorý sa ocitol niekoľkokrát na zemi a preteky nedokončil.

"Cyklistika je tak náročná! Snažíte sa a zlyháte - treba pokračovať! Som zničený, musím sa dať dokopy."

32-ročný Holanďan nezabudol zagratulovať svojmu tímu...

"Druhá strana pretekov - Veľmi silní chalani z #AstanaProTeam, čo vyvrcholilo vo štvrté miesto Larsa Booma. #rešpekt"
Westra-Roubaix
 
 
Trek Factory bez Cancellaru s najlepším 20. miestom
Klasika všetkých klasík prišla už skôr o najväčšieho favorita. Pre Fabiana Cancellaru sa po páde na E3 Harelbeke skončila jarná časť sezóny. V tíme prebral taktovku Gregory  Rast, ktorý sa dostal do úniku a vydržal tam skoro celý deň. Cieľovú pásku preťal na 20. mieste.
 
Gregory Rast ďakoval za podporu a zdôraznil, že nikdy neviete, čo sa môže stať.

"V pretekoch ako sú tieto, nikdy neviete, čo sa môže stať. Spýtajte sa Jaspera. Dnes som to skúsil. Ďakujem za všetku podporu mojich fanúšikov."

Jasper Stuyven s defektom a so zaujímavým postom na Twitteri.

"Ak mám perfektnú zimu, znamená to, že mám nešťastie alebo na h*vno nohy v sezóne. Budúci rok preferujem iný spôsob, prosím! #defekt #PR"
 
 
Debut pre Van Poppela
Viacero cyklistov debutovalo na 113. ročníku Paríž - Roubaix. Jedným z debutantov bol  aj Danny Van Poppel. Nedopadol vôbec zle. Obsadil solídne 45. miesto. Oficiálny tímový účet na Twitteri nešetril chválou.

"21-ročný #VanPoppel je našim debutantom na #ParisRoubaix a je to tiež jeho vôbec prvý monument. Skvelé preteky z jeho strany! #budúcnosť"
 
 
Jauregui ďalším debutantom
Z tímu A2gr La Mondiale si svoj debut odpedáloval 20-ročný Quentin Jauregui. Po pretekoch nedokázal nájsť slová, aby opísal Paríž - Roubaix.

"Prvé #ParisRoubaix za mnou. Aká radosť a aké preteky! Nedokážem nájsť slová, aby som definoval tieto preteky." 
Jauregui-Roubaix
 
 
Sklamaný Houle
Hugo Houle, 20-ročný kanadský cyklista obliekajúci dres Ag2r La Mondiale bol po pretekoch sklamaný. Urobil všetko, ale nevyšlo absolútne nič. Preteky nedokončil.

"Musím zabudnúť na Paríž - Roubax. Nemal som absolútne silu v nohách! Kŕče a žiadna sila = nedokončenie pretekov. Dal som maximum, ale nič sa nedá robiť. Kolesa boli prilepené na ceste!"
Houle-Roubaix
 
 
Matthias Brändle napriek smole s úsmevom na tvári
Defekt v najnevhodnešom momente pretekov a potom dlhé čakanie na nové koleso. Tak by sa v skratke dal opísať 113. ročník pre Sylvaina  Chavanela s Matthiasom Brändlem. Čo sa nepodarilo im, podarilo sa Elmingerovi, ktorý skončil na skvelom piatom mieste. IAM Cycling mali v TOP15 až dvoch cyklistov, tým druhým je na trinástom mieste Aleksejs Saramotins.

"Dnes samé nešťastie. Defekt môjho kolegu Chavanela v najnevhodnešom momente pretekov, na začiatku Aarenbergu. Dal som mu moje koleso a na náhradné som musel čakať veľmi dlhú dobu. Bolo nemožné vrátiť sa späť do hlavnej skupiny. Taká je však cyklistika. Treba zostať pozitívny a hľadať aj dobré stránky dnešných pretekov. Veľký výsledok pre IAM Cycling a obrovské úsilie od Elmingera so Saramotinsom."
 
 
Team Lotto Soudal so sympatickým výkonom
Cyklisti tímu Lotto Soudal sa snažili svojou aktivitou urobiť preteky ešte krajšími. Podarilo sa. Obrovské úsilie ich ale stálo množstvo síl. Pocítil to André Greipel.

"Mám dosť! Gratulujem dnešnému najlepšiemu cyklistovi #Degenkolb. Ďakujem aj našej skupine a tímu!!!"
Greipel-Roubaix
 
 
Marcel Sieberg si dá pár dní voľno
Mačacie hlavy dajú zabrať každému. Marcel Sieberg taktiež pocítil silu 27 kockových úsekov. Podľa vlastných slov je pripravený na odpočinok bez bicykla. Za svoju enormnú snahu bol odmenený solídnym 36. miestom.

"Som pripravený na niekoľko dní bez bicykla. Telo potrebuje odpočinok! Gratulujem #Degenkolb. Po 119 rokoch opäť nemecký víťaz."
Sieberg-Roubaix
 
 
Ďakujeme Sir Bradley Wiggins
Ďakujeme za všetko, Sir Bradley. Bolo to peklo na bicykli. #AllezWiggo
Wiggo-Roubaix
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop