Tím Bora - Argon 18 priviezol na Tour unikátnu kuchyňu

11.7.2015, 07:15 | Magazín C-I.sk | Tomáš Šandor
Nemecký tím Bora - Argon 18 dostal druhýkrát vo svojej existencii divokú kartu na najväčšie cyklistické podujatie. Aj keď sa nemôže finančne porovnávať s najsilnejšími zoskupeniami, na Tour de France zaujal nezvyčajnou kuchynskou výbavou, ktorá je vhodná aj na iné účely.
 
Jedným z hlavných sponzorov celku je nemecká spoločnosť Bora, ktorá sa zameriava na výrobu inovatívnych spotrebičov do kuchyne. Majiteľ tímu Willi Bruckbauer preto našiel ideálny spôsob, ako na francúzskej GT prezentovať svoje výrobky a zároveň poskytnúť svojim cyklistom zvýšený stravovací komfort počas pretekov. Bora - Argon 18 priviezla na podujatie špeciálny, 19-metrový kamión, ktorý obsahuje dve časti, akési oddeliteľné kontajnery. Prvou z nich je jedáleň pre 14 ľudí, ktorú využívajú jazdci a zamestnanci tímu po etapách. Oveľa zaujímavejšou je však samotná kuchyňa, ktorá je nevyhnutnou súčasťou každého celku na podobných pretekoch.
 
 
bora-truck-1
 
 
Kuchyňa je vybavená najmodernejšími spotrebičmi sponzora tímu, ale záujem budí predovšetkým to, že je úplne presklená. Takže každý z okoloidúcich môže vidieť, čo sa v nej deje, pripravuje, ako sa varí. Majiteľ tímu chce takýmto novým spôsobom pritiahnuť pozornosť na svoj tím, pri ktorom šikovne predvádza aj svoje produkty. Bora - Argon 18 sa spolieha na pretekoch nielen na vlastných kuchárov, ale aj nutričných poradcov. Podľa tímového manažéra Ralpha Denka je to výborný spôsob, ako lepšie zregenerovať: "Nie je iné podujatie na svete, kde je regenerácia dôležitejšia, ako na Tour de France. K tomu je kľúčom aj správne stravovanie. Aj keď sme "len" pro-konti tím, naším pretekárom sa snažíme dať tie najlepšie podmienky a veľa investujeme do zdravej výživy. Na Tour spíme každý deň v inom hoteli a vďaka tejto kuchyni môžeme našim jazdcom zaistiť zakaždým vysokú úroveň stravovania."
 
Táto presklená kuchyňa sa dá dokonca zavesiť na žeriav a vyzdvihnúť do vysokej výšky, kde môžu pozvaní hostia napríklad pozorovať preteky s nezvyčajného pohľadu. Willi Bruckbauer je s týmto nápadom a produktom veľmi spokojný. "Som hrdý na to, že sa nám v poslednom období podarilo vyvinúť takéto úžasné kuchárske zázemie. Veľa sme to konzultovali s vedením tímu a hľadali najvhodnejšie riešenie. Naše výrobky sú teraz každý deň v plnom nasadení a vďaka skleneným oknám môžu fanúšikovia všetko vidieť naživo." Toto zariadenie slúži predovšetkým jazdcom, ale na Tour de France poskytuje ideálny priestor na marketingové záležitosti pre hostí tímu. V budúcnosti sa bude využívať aj na iné propagačné účely ako kuchársku akadémiu, kurzy, roadshow a rôzne akcie pre médiá.
 
 
bora-truck-2
 
 
Nemecký tím prišiel na Starú dámu s dvomi lídrami. Talentovaný nemecký vrchár Dominik Nerz sa zameriava na celkovú klasifikáciu, ale počas úvodných dní sa presvedčil, že na takomto podujatí musí ešte získať potrebnú prax. V prichádzajúcich kopcoch sa pokúsi vylepšiť svoje 26. miesto v GC. Na špurty sa sústredí Sam Bennet, ale mladý írsky jazdec takisto potrebuje skúsenosti z veľkých pretekov. Povzbudiť ho môže desiate miesto zo siedmej etapy. Členom tímu je aj český borec Jan Bárta, ktorý sa hneď v prvých dvoch klasických etapách ocitol v úniku a v jednej z nich získal poctu pre najbojovnejšieho jazdca etapy.
 
 
 
 
     

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop