Banskobystričania sa aj tento rok predstavili novinárom a verejnosti

31.3.2014, 11:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
O začlenení CK Banská Bystrica do kontinentálnej cyklistiky sme Vás informovali vlani v decembri. V pondelok 31. marca bol v banskobystrických priestoroch spoločnosti Merida tím oficiálne predstavený. Čestným hosťom bol ako každý rok primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. Ten minulý týždeň v stredu ocenil predstaviteľov CK BB za vlaňajšiu výbornú reprezentáciu mesta.
 
"Po dvoch rokoch kvalitnej spolupráce a stúpajúcej úrovne v tíme sme sa po rozhovoroch s partnermi tímu i Slovenským zväzom cyklistiky rozhodli k postupu medzi kontinentálne tímy. Chcem poďakovať všetkým, ktorí k tomu prispeli, vo veľkej miere Slovenský zväz cyklistiky, ktorý nás podporil a ocenil tak našu dlhoročnú kvalitnú prácu," povedal manžér tímu Martin Fraňo.
 
Družstvo tvorí jedenásť cyklistov. Ku tradičnej zostave Lukáš Bátora, Miroslav Debnár, Martin Fraňo, Martin Haring, Jozef Palčák, Rudolf Rusina, Jakub Vančo, Ivan Viglaský a Roman Zrelica sa tento rok pridali Tomáš Harag a Karol Baďura. Harag je vlaňajším víťazom Slovenského pohára medzi juniormi a zúčastnil sa aj na MS vo Florencii. 23-ročný Baďura zaujal ako pretekár masters na Merida Road Cupe 2013, kde obsadil celkové tretie miesto. Športovým riaditeľom tímu na najvýznamnejších pretekoch, vrátane Okolo Slovenska, bude Belgičan Fred Blankers. Tím vedie naďalej predseda klubu Ján Malachovský.
 
ck-bb-2014-dresBanskobystričania jazdia na podobných modeloch ako Pro tím Lampre-Merida Merida Scultura so sadou Shimano Dura-Ace a pretekovými karbónovými kolesami Infinito 4RT obutými do galusiek Vredestein.
 
Fraňovci absolvovali už prvé štarty v sezóne a aktuálne majú na svojom konte štyri UCI body zásluhou dvoch tretích miest Jozefa Palčáka a Miroslava Debnára na pretekoch Okolo Kamerunu spred dvoch týždňov. Už pozajtra družstvo odlieta do Maroka na náročné desaťetapové podujatie okolo tejto severoafrickej karajiny. Novinkou v kalendári bude júnové podujatie Okolo Iránu vyššej kategórie 2.1, kde bude možnosť získať viac UCI bodov.
 
Klub každoročne spoluorganizuje cyklomaratón Tour de Volcano (6.7.). "Stali sme sa partnerským podujatím UCI nominačnej série pretekov na MS masters v talianskom Trente. Trasa bude presne rovnaká ako v predchádzajúcich ročníkoch so zaujímavou vložkou po poľnej ceste po vzore Strade Bianche v závere. Na štarte očakávame okolo päťsto pretekárov vrátane mnohých zo zahraničia a súťažiť budú aj niektoré osobnosti slovenského športu," povedal nám Martin Fraňo.
 
 
 
 
Súvisiaci článok:
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop