5. etapa TdP: Dopravné obmedzenia a informácie pre fanúšikov

5.8.2014, 22:00 | Slovensko a Slováci | L. Timko a M. Riška
S etapou Tour de Pologne na slovenskom území sú spojené nemalé dopravné obmedzenia. Koniec-koncov, nasadených bude 280 policajtov. Na cestách, ktorými povedie samotná trasa, bude úplná uzávierka približne hodinu a pol pred prejazdom pretekárov a aj pár desiatok minút po nich. Asi hodinu až 45 minút pred pelotónom pôjde reklamná karavána. Okruh bude uzavretý od 15:00 do 20:00. K presunom po okruhu určite využite bicykel.
 
 
 
 
Uzávierka okruhu (15:00 - 20:00):

- v úseku od križovatky cesty I/18 a II/538  v katastri obce Štrba po križovatku cesty I/18 a II/539 v katastri obce Mengusovce (úsek I/18 Tatranská Štrba - Mengusovce)
 
- v úseku hranice ZA a PO kraja po križovatku I/18 a II/538 v katastri obce Štrba
 
- cesta II/538 (v úseku od Tatranskej Štrby, križovatka I/18 po križovatku s cestou 537 v k.ú. Tatranská Štrba)
 
- cesta II/537 (od križovatky s cestou II/538 v katastri Tatranská Štrba po Štrbské Pleso s pokračovaním po Vyšné Hágy v v katastri Vysoké Tatry)
 
- cesta II/539 (od križovatky s cestou II/537 v katastri Vysoké Tatry, časť Vyšné Hágy - po križovatku s cestou I/18 v k.ú. Mengusovce, smer Štôla)
 
- pre tých, ktorí nechcú ísť na preteky, bude obchádzková trasa na úseku cesty I/18 presmerovaná na diaľnicu D1 Važec - Mengusovce bez potreby diaľničnej nálepky.
 
 
Celodenná uzávierka:
 
V oblasti Štrbského Plesa bude uzavretá Szentyvániho ulica, t.j. cesta od križovatky cesty II/537 po Štrbské Pleso v čase od 07:00 do 20:00. Štrbské Pleso bude sprístupnené z cesty II/537 od parkoviska k Popradskému Plesu po miestnej komunikácii v čase od 07:00 do 15:00. Od 15:00 do skončenia pretekov bude uzavretá aj táto obchádzková trasa.
 
 
Obmedzenia diaľničných výjazdov D1:
 
Liptovský Hrádok, Hybe, Východná, Važec, Štrba, Mengusovce.
- orientujte sa podľa priloženého PDF
 
 
Rady pre fanúšikov:
 
Odporúčame aj vlakové spojenia. Zo stanice Poprad-Tatry, Starého Smokovca alebo Štrby idú spoje na Štrbské Pleso po Ozubnicovej železnici často.
 
Ak pôjdete autom, ideálne je prísť v časovom predstihu, naložiť do auta bicykle a na trasu prísť na ňom. Ideálne parkovanie bude na lúkach od diaľničného zjazdu Štrba po hlavnú cestu I/18. tak isto na ceste Slobody od Podbanského na Štrbské Pleso, táto cesta bude slepá. Kto by aj náhodou skoro ráno zaparkoval priamo na Štrbskom Plese, musí rátať s veľkými komplikáciami po pretekoch, keďže prednostne budú púšťané autá konvoja a nie je ich málo, plus bude prebiehať demontáž všetkého, čo súvisí s pretekmi, a to až do nočných hodín.
 
Čo sa týka horskej prémie Huty, doporučujeme ísť v smere pretekov a dosť v predstihu dve až tri hodinky, auto nechať niekde, kde nebude brániť prejazdu kolóny a pelotónu, zvyšný úsek prejsť na bicykli alebo pešo. Tento úsek by mal byť krátko po prejazde posledného auta kolóny uvoľnený pre bežnú premávku.
 
 
Polícia SR žiada všetkých návštevníkov Vysokých Tatier a cyklistického podujatia Tour de Pologne o rešpektovanie uvedených uzávierok, prenosného a trvalého dopravného značenia a taktiež o rešpektovanie pokynov príslušníkov policajného zboru a usporiadateľov podujatia.
 
 
Krátka reportáž o tlačovke policajného zboru:
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop