Tereza Medveďová prvou Slovenkou s profesionálnym angažmánom

15.11.2014, 09:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
18-ročná cyklistka Tereza Medveďová ako prvá Slovenka v ére samostatnosti podpísala profesionálnu zmluvu s medzinárodným tímom a v ďalšej kariére bude pokračovať v Taliansku. Naša najlepšia juniorka a manažment za ňou sa dohodli s predstaviteľmi ženskej Astany.
 
Rodáčka z Čierneho Balogu ukázala nesporný talent najmä vlani na MS v Toskánsku, kde sa šiestym miestom zaradila medzi najlepšie rovesníčky. Darilo sa jej tiež v cyklokrose. V tomto roku však prišla horšia sezóna bez úspechov, ale aj napriek tomu sa jej otvorili dvere do svetovej cyklistiky.
 
medvedova-ms-2013"Získať tento angažmán nebolo jednoduché, pretože sezóna Tereze naozaj nevyšla. O to sme museli viac bojovať, ale podarilo sa to a sme radi. Dostala obrovskú príležitosť posunúť sa v cyklistickej kariére a pevne veríme, že bude tento krok motivovať ďalšie mladé dievčatá," povedal nám Medveďovej manažér Rastislav Zoller, ktorý už samotný podpis zmluvy právom považuje za úspech slovenskej cyklistiky a výsledok práce určitých ľudí v zákulisí.
 
Oficiálne predstavenie tímu sa uskutoční v sobotu 22. novembra v Miláne. Zatiaľ bolo oznámených jedenásť mien na súpiske vrátane slovenského talentu, ďalšie pretekárky vedenie družstva oznámi na samotnej prezentácii. Rovnako zmenu názvu tímu, sponzorov a dres.
 
Dvojnásobná juniorská majsterka SR v týchto dňoch už naplno zarezáva v Taliansku. Odchovankyňa ŽP Šport, a.s. sa z prestupu teší a tvrdí, že jej neostáva nič iné, len tvrdo trénovať ešte viac ako doteraz. Sezóna je ešte ďaleko, takže teraz má na mysli iné veci: "Bývam v byte s viacerými babami, takže sa zabývavame. Myslím si, že zatiaľ sme si sadli. Okrem bicykla chodíme do posilňovne aj plavárne, tiež beháme. Pôjdeme do hôr na bežky. Okrem toho riešime rôzne záležitosti ako merania kvôli dresom, testy, zostavujú nám tréningové denníky a podobne. Tešíme sa na budúcu sobotu a prezentáciu v Miláne," povedala Tereza. Nad pretekaním sa ešte zamýšľať nechce. "Február je ďaleko a tréneri už budú mať dovtedy o nás dobrý prehľad, takže ma pošlú na také preteky, ktoré budú pre mňa vhodné. Možností bude dostatok," uzavrela náš mini rozhovor Medveďová.
 
Astana BePink Womens Team je ženskou verziou Vinokourovej Astany. Sídli v Taliansku a má medzinárodné zloženie. Tento rok si za toto družstvo zajazdili cyklistiky zo siedmych krajín sveta. Zúčastnili sa všetkých významných podujatí, zaznamenali desať víťazstiev a získali bronzové medaily v tímovej časovke na MS v Ponferrade. Spolu ukoristili 1197 UCI bodov.
 
 
Súvisiaci článok:
 
 
medvedova-podbr-podium-velka
Tereza Medveďová pri zisku titulu juniorskej majsterky SR v Dubnici (foto: J. Maliňák)
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop