Dukla si zásluhou Patrika Tybora odnáša z Poľska tri UCI body

2.5.2015, 20:47 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Prvé májové dni sú bohaté na preteky a trenčianska Dukla cestovala na dva memoriály kategórie 1.2 do Poľska. 1. a 2. mája absolvovali 169, resp. 160 kilometrov.
 
Zostave Patrik Tybor, Martin Mahďar, Matej Jurčo, Roman Broniš a Maroš Kováč sa viac darilo v sobotu na "Memorial Andrzeja Trochanowskiego". V hektickom dni za silného vetra a technickom okruhu bol ešte 12 kilometrov pred cieľom odídený Patrik Tybor spoločne s dvoma pretekármi CCC Sprandi. Pelotón ich dostihol a nasledoval klasický špurt.
 
Zvíťazil v prvom triumfe kariéry Mateusz Nowak z Domin Sport, bývalého Mexlleru. Patrik Tybor finišoval ôsmy. "Na konci sa mi na zadnej prehadzovačke roztrhlo lanko, takže do cieľa som šiel na jedenástke. Z tých zákrut to rozbiehať nebolo bohviečo. Nevadí. Stáva sa," povedal nám Dubničan, ktorý získal prvé slovenské UCI body z KEMO Dukly Trenčín v sezóne. Mahďar finišoval štrnásty.
 
V nedeľu nasledoval Memorial Romana Sieminskiego a z triumfu sa po špurte tešil skúsený Alois Kaňkovský z Whirlpool Author. Dukláci úplne vpredu nefinišovali. Mateja Jurča klasifikovali na dvadsiatej pozícii a hneď vedľa neho preťal čiaru aj Patrik Tybor.
 
Pretekov sa pôvodne mali zúčastniť aj jazdci CK Banská Bystrica, ale keďže sa pripravujú na prestížne podujatie Okolo Azerbajdžanu (2.1) od 6.5., rozhodli sa k našim severným susedom necestovať. Do krajiny ohňa pôjde zostava Lukáš Bátora, Miroslav Debnár, Jozef Palčák, Ivan Viglaský, Miroslav Hraško a Martin Fraňo. Športovým riaditeľom bude Anton Bátora. V pelotóne bude Slovákov sedem, za Cycling Academy Team bude štartovať Ľuboš Malovec.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop