MSR a ČR sa dostanú do televízie, priamy prenos odvysiela Dvojka RTVS

20.5.2015, 22:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Cyklistika dostáva v našich televíziách čoraz väčší priestor a zhruba po štvrťstoročí sa dočkáme prvého priameho prenosu aj zo slovenského podujatia v slovenskej réžii. RTVS na Dvojke odvysiela priamy prenos zo Spoločných majstrovstiev Slovenska a Česka v cestnej cyklistike - pretekov Elite v nedeľu 28. júna 2015.
 
"Stálo nás to veľmi veľa úsilia, ale dlho sme bojovali a môžem potvrdiť, že fanúšikovia, ktorí nebudú môcť prísť na tento náš cyklistický sviatok do Žiliny, si budú môcť česko-slovenský šampionát pozrieť na Dvojke. Bude to trojhodinový priamy prenos, ktorý vyrobí priamo STV," povedal nám prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara a pokračoval: "Veríme, že naše aj české cyklistické hviezdy pritiahnu k obrazovkám množstvo divákov. Zainteresovaní vedia, že sú to veľmi kvalitné preteky. Peter Sagan bude prvý a možno aj posledný raz v kariére pretekať v meste, ktorom vyrastal. Je to veľmi náročný projekt a partneri, ktorí by mali záujem na ňom participovať, majú stále dvere otvorené."
 
Podľa Privaru má eminentný záujem o distribúciu prenosu aj Český svaz cyklistiky pre ČT Sport, takže propagácia Žiliny aj sponzorov by mala mimoriadny dosah. Keďže bude česká verejnoprávna televízia vysielať priamy prenos z poslednej etapy Czech Cycling Tour v auguste, nie je vylúčená vzájomná spolupráca pri žilinskom šampionáte.
 
MSR a ČR v cestnej cyklistike sa konajú od štvrtka 25. do nedele 28. júna 2015 v kategóriách muži Elite, U23, juniori, ženy a juniorky. Jazdci absolvujú časovku aj preteky.
 
 
Priamych prenosov v slovenčine pribúda
 
RTVS je držiteľom televíznych práv na vysielanie Tour de France minimálne do roku 2016, MS v cestnej cyklistike do roku 2020 a po novom už aj Tour de Suisse pre roky 2016 a 2017. Zmluva na dve jarné klasiky A.S.O. tento rok vypršala.
 
Športová redakcia RTVS bude aj tento rok vyrábať krátke sumáre etáp z pretekov Okolo Slovenska, ktoré bude televízia vysielať každý večer od 10. do 14. júna.
 
Súkromná televízia Digi Sport bude vysielať prenosy z Európskych hier v Baku. V sobotu 13. júna MTB, štvrtok 18. júna cestné časovky a cez víkend 20-21. júna najprv preteky žien a potom mužov, kde nás bude reprezentovať trojica Michael Kolář, Erik Baška a Ľuboš Malovec. Živé prenosy budú kompletné - od štartu až do cieľa. V hre je aj priamy prenos z BMX o týždeň neskôr.
 
Zatiaľ nie je oficiálne známe, ktorá televízia odvysiela tohtoročné preteky Okolo Švajčiarska.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop