Séria V4 vyvrcholí na rovine, v Bratislave bude bohatý program

22.5.2015, 22:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Druhý ročník Vyšehradskeho cyklistického projektu sa tento víkend presunul do Maďarska a vyvrcholí v uliciach nášho hlavného mesta v nedeľu na obed.
 
Na štart našej jednorazovky by sa malo postaviť až 39 Slovákov, viacerí absolvujú UCI preteky 2. kategórie vôbec po prvý raz a bude pre nich veľkou výzvou udržať sa v pelotóne. Okrem našich tradičných kontinentálnych družstiev Kemo Dukla Trenčín a CK Banská Bystrica si s medzinárodnou konkurenciou zmerajú sily aj jazdci z tímov Firefly i PROefekt a tiež regionálne výbery Bratislavy a Podjavoriny. Spolu teda až šesť tímov, ktoré doplnia jednotlivci zo zahraničných celkov. Práve jedným z nich bude 21-ročný Erik Baška, ktorý je v prípade hromadného špurtu našim najväčším želiezkom v ohni. Zabojovať bude chcieť v sobotu aj nedeľu, hoci terén mu zrejme nepomôže výraznejším preriedením štartového poľa.
 
Slováci potrebujú úspech ako soľ, pretože Dukle ani ostatným tímom sa v tejto sezóne príliš nedarí a UCI bodov majú ako šafranu. V neoficiálnom celkovom poradí pretekov V4 2015 sú Martin Mahďar s Patrikom Tyborom až na 19., resp. 20. mieste. Poradie tu (.pdf)
 
 
dukla-predstavovanie-v4-velka
Prezentácia na vlaňajších V4: Jurčo, Tybor, Kováč, Mahďar (foto: J. Maliňák)
 
 
Organizátori rovinaté podujatia zbytočne nenaťahovali. V Maďarsku sa pôjde z Budapešti do Gyóru 124 kilometrov a z Bratislavy popri Dunaji do Gabčíkova, Ňarádu, Sápu a okruhom znova cez Gabčíkovo späť do Bratislavy 152 kilometrov.
 
Hlavným organizátorom je Slovenský zväz cyklistiky a riaditeľom slovenských pretekov Pavol Gálik. Ten pre fanúšikov v hlavnom meste sľubuje bohatý program zahrňujúci adrenalín, umenie, hudbu i zábavu. "Adrenalínová cyklotrialová show Jána Kočiša, akrobatické vystúpenia slovenských krasojazdkýň, bronzových medailistiek z Majstrovstiev sveta, hudobné vstupy kapely "Stará škola" i moderovanie Rasťa Piška," vymenoval pre cyklistikaszc.sk Gálik.
 
K podujatiu sa dokonca pridá aj Bratislavská Cyklokoalícia v rámci celosvetovej výzvy "Nedeľa bez auta". Chystajú mixér a reproduktory napojené na bicyklový trenažér, vďaka ktorému si diváci môžu pripraviť osviežujúci nápoj či vypočuť obľúbenú skladbu, cyklokuchyňu, v ktorej si môžu dať skontrolovať svoj bicykel, a mnohé ďalšie atrakcie.
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop