Kováč s Tyborom si formu z Okolo Slovenska preniesli aj do Poľska

20.6.2015, 17:54 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Týždeň pred národnými šampionátmi dopísali Poliaci do kalendára UCI dve jednorazovky 2. kategórie. V sobotu Korona Kocich Gor a nedeľu Memorial J. Grundmanna a J. Wizowskiego.
 
Do kroniky prvého podujatia sa hrubými písmenami zapísali aj Slováci. Maroš Kováč bol členom rozhodujúceho štvorčlenného úniku a len tesne prehral špurt o víťazstvo. Triumf putoval do Česka zásluhou Františka Sisra z Dukly Praha. Tretie a štvrté miesto ostali pre Poliakov Kamila Zielinskiho a Emanuela Piaskowskeho. Patrik Tybor bol v unikajúcej skupine, ktorej šance vyzerali nádejne, no bola dostihnutá a, žiaľ, špurt Dubničanovi príliš nejde, preto obsadil "iba" 9. miesto, za ktoré nie sú UCI body. Kováč ich ale získal tridsať a dostal sa už na druhé miesto medzi kontinentálnymi Slovákmi.
 
Štartová listina 192-kilometrových pretekov pozostávala zo 140-tich pretekárov. Jednotlivé tímy mohli postaviť až osem ľudí. Prekvapujúco sa nedokázali presadiť prokontinentálne celky CCC Sprandi Polkowice ani RusVelo, ktoré sa tento víkend tvári ako ruská reprezentácia, keďže zahraničný pro konti tím na pretekoch 1.2 ani 2.2 štartovať nemôže. Profi Poliaci ani Rusi sa do Top 10 nedostali.
 
 
Maroš Kováč, druhý muž pretekov: "Myslím si, že dnes sme predviedli maximum z hľadiska výkonu aj taktiky. Na ťažkom i technickom teréne sme bojovali proti presile, keďže naši mladí odpadli už v úvode. Boli to dobré preteky, aj trochu zapršalo, šlo sa veľmi rýchlo, veď polovica ľudí ani neprišla do cieľa. Patrik má skvelú formu, len mal smolu, že sme jeho unikajúcu skupinu dostihli. Veľa nechýbalo a mohlo to byť naopak, žeby o víťazstvo bojoval on namiesto mňa. Tam sa aj vystrieľali borci z CCC, ktorí vpredu nikoho nemali a museli ťahať. Zozadu nás istil ešte Renzo, ale ten sa vyslovene sústredil na špurt, neskúšal ísť do úniku.
Ja som v rozhodujúcom okamihu odskočil so Zielinskim a šli sme v poslednom okruhu dvaja, ale doskočili nás Sisr s Piaskowym. Všetci sme sa už potom sústredili na špurt a škoda, druhé miesto nie je veľmi populárne, ale mohlo byť aj horšie.
Druhá jednorazovka bude čisto rovinatá, takže to nám až tak vyhovovať nebude, ale uvidíme, ako sa to vyvinie. CCC aj RusVelo to dnes prehajdákali, takže určite budú robiť terezíny jedna radosť a nemyslím si, že napriek rovine to bude špurt stočlenného balíka. Budeme sa tam snažiť držať. Paťo Tybor má výbornú formu, verím, že ju po dvoch deviatych miestach ukáže aj výsledkovo. Ak nie zajtra, určite v Žiline."
 
 
VÝSLEDKY PRETEKOV (192 km):
1. vlajka SISR František DUKLA PRAHA 4h 42' 53''
2. vlajka KOVÁČ Maroš KEMO DUKLA TRENČÍN + 00' 00''
3. vlajka ZIELIŇSKI Kamil DOMIN SPORT + 00' 00''
4. vlajka PIASKOWY Emanuel CYCLING ACADEMY TEAM + 00' 00''
5. vlajka ANGULO Antonio CYCLING ACADEMY TEAM + 00' 35''
9. vlajka TYBOR Patrik KEMO DUKLA TRENČÍN + 00' 37''
16. vlajka ZANELLI Renzo KEMO DUKLA TRENČÍN + 01' 36''
 
 
Do Poľska necestovala dvojca Martin Mahďar - Matej Jurčo. Martin má v týchto dňoch iné starosti, keďže očakáva prírastok do rodiny. Žiaľ, Matej sa mal po chorobe tento víkend vrátiť do súťažného rytmu, ale včera na tréningu spadol a vyzerá to na zlomeninu kľúčnej kosti.
 
 
kovac-maros-okolo-svk-2015
Maroš Kováč vyhral 4. etapu Okolo Slovenska 2015 (foto: J. Maliňák, Cycling-Info.sk)
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop