Čanecký a Dukla ukončili sezónu štýlovo, 3. a 6. miestom v Nemecku

20.9.2015, 15:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Cyklisti Kemo Dukly Trenčín a Marek Čanecký sa v nedeľu zúčastnili na nemeckej jednorazovke Rund um Sebnitz (UCI 1.2). V slušnej konkurencii sa nestratili, práve naopak, Marek Čanecký dokázal obsadiť tretie miesto, Patrik Tybor šieste. Zvíťazil Rakúšan Maximilian Kuen z Amplatz-BMC.
 
Išlo sa 17 zvlnených okruhov a situácia na čele sa neustále menila. Vždy odskakovali nejakí pretekári, ktorí si vypracovali pár desiatok sekúnd náskoku. V rozhodujúcom úniku sa ocitli piati cyklisti - Gradek z ActiveJetu, Bissinger s WSA, Fankhauser z Hrinkovu a dvojička Amplatzu Kuen - Čanecký.
 
Rozhodujúci nástup sa v závere podaril Kuenovi, a ten sa radoval z ôsmeho víťazstva Amplatz-BMC v sezóne na pretekoch UCI. Ostatným ostal špurt o striebornú pozíciu. Vyhral ho Kamil Gradek pred Marekom Čaneckým. Banskobystričan si odnáša z Nemecka 16 UCI bodov a výborný pocit, keďže víťazstvo ostalo u nich. Rakúšanom sa v poslednom období veľmi darí. Zdá sa, že sa to zlomilo práve Čaneckého víťazstvom v 2. etape Okolo Maďarska.
 
Patrik Tybor (Kemo Dukla Trenčín) nastúpil pelotónu a hoci únik tesne nedostihol, pripísal si solídne šieste miesto so stratou ôsmich sekúnd.
 
Ziskom ďalších 22 UCI bodov Slováci definitívne vybojovali dve miestenky na OH v Riu. Slováci majú momentálne okrúhlych 400 bodov.
 
Pôvodne mal v Sebnitzi štartovať aj Erik Baška, ale Andrle s Riškom sa ho rozhodli nepostaviť a šetriť na MS, kam odletí v utorok.
 
Pre Duklu aj Čaneckého sa sezóna skončila. Náš najlepší celok vybojoval v sezóne 131 UCI bodov zásluhou Tybora a Kováča. Obaja svoje skóre zveľadili, no po odchode Bašku Dukla v počte bodov klesla. Trenčanom sa, samozrejme, budeme po sezóne venovať v osobitnom článku.
 
 
VÝSLEDKY PRETEKOV:
1. vlajka KUEN Maximilian AMPLATZ - BMC 2h 59' 11''
2. vlajka GRADEK Kamil ACTIVEJET TEAM + 00' 01''
3. vlajka ČANECKÝ Marek AMPLATZ - BMC + 00' 01''
6. vlajka TYBOR Patrik KEMO DUKLA TRENČÍN + 00' 08''
vlajka ostatní Slováci KEMO DUKLA TRENČÍN straty
 
 
canecky-marek-madarsko-2015
Marek Čanecký na pretekoch Okolo Maďarska 2015
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop