Rodríguez mal problémy na bufete, Sagan chválil slovenských fanúšikov

23.7.2015, 18:17 | Preteky vo svete | Tomáš Šandor
Ani ďalšia etapa v kopcoch nepriniesla veľké vzrušenie, favoriti majú pred sebou už len dve etapy, aby niečo skúsili na čoraz istejšieho Frooma. Movistar sa chystá na tieto nasledujúce dni, Alberto Contador to bude naďalej skúšať.  
 
Peter Sagan na prvý pohľad konečne prežil kľudný deň, ale etapa nebola jednoduchou záležitosťou. Na trati mu však dodávali energiu slovenskí priaznivci. "Už som potreboval pokojný deň, ale napriek tomu sme absolvovali veľa stúpaní, preto to bolo náročné. Aj som sa chcel dostať do úniku, ale skupina už bola ďaleko, preto sa mi to nepodarilo. Ale potom som bol spokojný, lebo som mohol absolvovať etapu jednoduchšie. Od začiatku sa však išli vysoké tempo, preto som cítil predchádzajúce dni v úniku. Ale dostal som energiu od výborných a bláznivých slovenských fanúšikov. Mnohí z nich boli starí známi z môjho prvého cyklistického klubu. Sú blázniví, páči sa mi to a je perfektné, že na trati sa nachádza toľko slovenských vlajok."              
 
Chris Froome má okolo seba kvalitnú podporu, preto na najťažšom stúpaní v podstate nemusel robiť nič, keď útočili jeho súperi. Je si dobre vedomý, že zajtrajší deň bude kľúčový. "Tímoví kolegovia boli vždy pri mne, každý z nich išiel výborne a práve to robí moju prácu oveľa jednoduchšou. Situáciu sme mali stále pod kontrolou. Čakajú nás iba dve etapy, ale bude to veľmi ťažké. Cítim sa v dobrej kondícii a som spokojný, ako sa cítim. Najväčší pozor si musím dávať iba na Quintanu a Valverdeho. Zajtra nás čaká kritická etapa, ktorá ma ťažký začiatok. Počas etapy sa odohráva niekoľko súbojov, v hre je niekoľko dresov a osobných ambícii, ale verím, že to udržíme a dokážeme našu prácu dokončiť."      
 
Dvojica z Movistaru ani dnes nevyrazila do útoku, Nairo Quintana naďalej hovorí, že len tie prichádzajúce etapy sú presne podľa jeho gusta. "Alejandro na najťažšom stúpaní trochu trpel, preto sme museli byť opatrní, aby sa mohol dostať späť do hlavnej skupiny a zotaviť sa. Dúfam, že zajtrajšia etapa bude pre nás dobrá, zostávajúce kopce sú trochu iné. Privítali by sme dnes pokojnejší deň, pretože takýto dojazd nemôže vytvoriť veľké rozdiely. Je pre mňa dôležité, že mám pri sebe Alejandra. Pomáha mi kontrolovať útoky a je pre mňa veľkou podporou. Zajtra budeme hrať našimi kartami."
 
Alejandro Valverde dnes prvý raz ukázal záblesk slabosti, čo nie je pre Quintanu dobrá správa, najmä keď zajtra má byť ich deň. "Na Col du Glandom som musel zaceliť niekoľko medzier, trošku sa mi zle dýchalo, preto som musel spomaliť tempo. Ale vedel som, že v zjazde sa vrátim do skupiny favoritov. Potom bolo všetko v poriadku. Bol to veľmi náročný deň, ale my sme ho zvládli bez strát. Pred nami sú len dve etapy, ktorú sú krátke, ale poriadne náročné. Prišli sme sem bojovať o celkové víťazstvo, a ak získam pódium, bude to fantastické, ale naším prvoradým zámerom je vybojovať žltý dres."   
 
Alberto Contador sa nachádza v nepríjemnej situácii, preto ako jediný z favoritov stavil na dlhý útok. Ak by mal pri sebe silnejších kolegov, mohol byť po etape spokojnejší, ale ani pre neho to nebola jednoduchá záležitosť. "Bol to veľmi, veľmi ťažký deň, trpel som. Ale stále sme tu a musíme sa pokúšať zmeniť priebeh pretekov. Všetci sme finišovali pokope, napriek útokom, ale musíme sa naďalej snažiť. Jazdil som v bolestiach, bol to jeden z najťažších dní v mojej kariére. Viem, že zajtra to bude rovnaké. Uvidíme, čo sa stane, ale skúsime to znovu. Na pódiu má Valverde predo mnou veľký náskok, stratil som veľa času. Ak sa nestane nejaká nehoda, myslím si, že si ho udrží."
 
Jedným z hlavných lovcov víťazstiev v horských etapách je Pierre Rolland, ktorý mal k tomu dnes veľmi blízko. V jednom momente však zaváhal a triumf vybojoval jeho francúzsky kamarát. "Je to pre mňa veľké sklamanie, ale taký je šport. Ak mám byť úprimný, keď bol Romain vpredu, prestal som pracovať a nechal som to na druhých, pretože som mal na čele priateľa. Na záverečnom kopci potom odviedol pre mňa Cyril Gautier neskutočnú prácu, ja som dal tiež do toho všetko. Som rád, že vyhral práve Romain, ale bol by som radšej, ak by sa to podarilo mne. Na Col du Glandom sa odohral malý incident, keď sa Fuglsang zrazil s motorkou. Romain zaútočil, ja som ho nechal odísť. Bola to chyba."
 
Joaquim Rodríguez avizoval útok na vrchársky dres, čo sa mu skutočne podarilo, ale určite nebol spokojný, ako to dopadlo. "Bol to ťažký deň. Na začiatku som sa cítil dobre, preto som išiel okamžite do úniku, aby som vybojoval čo najviac bodov do vrchárskej súťaže. Všetko išlo dobre, ale bolo náročné kontrolovať každého jazdca v úniku. V občerstvovacej zóne som mal problémy. Išiel som veľmi rýchlo a nedokázal som si zobrať tašku s jedlom. Na Col du Glandom som potom za to zaplatil. Toto stúpanie bolo pri tom mojím cieľom, poškuľoval som aj po etape, no v tom okamihu bol so mnou koniec. Ale nevzdávam sa. Fuglsang a Bardet budú tiež motivovaní, ale ja budem bojovať takisto."
 
 
 
   

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop