Kolář pred MS s výborným výkonom, nestačil iba na Bouhanniho

20.9.2015, 15:20 | Preteky vo svete | Lukáš Timko
Vrámci predšampionátového európskeho programu, ktorý obsahuje viacero jednorázových pretekov, sa Michael Kolář (Tinkoff-Saxo) zúčastnil francúzskeho podujatia Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais (UCI 1.1).
 
Torontský rodák predviedol svoj možno životný výkon, keď v hromadnom špurte nestačil iba na Nacera Bouhanniho z Cofidisu. Tretí bol Shane Archbold z Bory.
 
Preteky mali 204 kilometrov najmä rovinatého profilu a vyvrcholili v mestečku Isbergues na severe krajiny blízko La Manche. V posledných rokoch sa tu radovali Arnaud Démare a John Degenkolb, ktorí tu dnes chýbali. Bouhanni ukázal, že mu forma smerom k MS rastie a v Richmonde sa pokúsi naplniť vyhlásenia, ktoré v posledných týždňoch mal, že tam ide zabojovať o titul.
 
Kolářovi by zasa táto nedeľa mohla vliať do žíl novú krv, odhodlanie a pohodu pred šampionátom, kde sa pokúsi čo najdlhšie vydržať po boku Petra Sagana. Za dnešné druhé miesto mu neprináležia žiadne UCI body, zato v našom rebríčku sme mu pripísali 85 bodov a medzi Slovákmi ho to katapultovalo na tretie miesto za Sagana a Bašku.
 
 
Michael Kolář (Tinkoff-Saxo): "Základná myšlienka je, že sme tu chceli vyhrať, takže druhé miesto znamená, že sa to nepodarilo a mrzí ma to. Na druhej strane si uvedomujem, že je to môj najlepší výsledok v tíme, takže musí byť aj určitá spokojnosť.
Cofidis mal celé preteky pod kontrolou. Úniky nikdy neušli na viac ako dve minúty. Bouhanniho som sledoval a videl, že sa cedí v každučkom kopci, no ja som sa cítil dobre a chcel som byť vpredu, aby náhodou niečo neušlo. Preto som neušetril toľko ako on a v závere sa mi to asi vypomstilo a tieto sily chýbali.
V posledných kilometroch mi pomáhal kolega Nikolaj Trusov, doviezol ma ku Cofidisu a podarilo sa mi vyboxovať miesto za Bouhannim. Mal som teda ideálnu pozíciu. Špurt začal ako prvý z nás dvoch a na chvíľu sa mi zdalo, žeby som mohol ísť cez neho, ale udržal to. Bol dnes najsilnejší. Ešte som to nestihol celé rozanalyzovať, ale podľa počítača som nedal také čísla, aké by som pri špurte mohol.
V každom prípade to bol dobrý tréning pred MS a ešte aj s výsledkom, takže musím byť spokojný. Je to znak, že forma ide hore. Dúfam, že pri Petrovi vydržím čo najdlhšie."
 
 
VÝSLEDKY PRETEKOV:
1. vlajka BOUHANNI Nacer COFIDIS SOLUTIONS CREDITS 4h 37' 45''
2. vlajka KOLAR Michael TEAM TINKOFF - SAXO + 00' 00''
3. vlajka ARCHBOLD Shane BORA - ARGON 18 + 00' 00''
4. albansko PLANCKAERT Baptiste ROUBAIX LILLE MOTROPOLE + 00' 00''
5. albansko JANS Roy WANTY - GROUPE GOBERT + 00' 00''
6. albansko VAN GENECHTEN Jonas IAM CYCLING TEAM + 00' 00''
 
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop