Okolo Dánska uzavrel triumfom Bauhaus, Baškovi záver nevyšiel, celkovo vyhral Valgren

31.7.2016, 08:00 | Preteky vo svete | Lukáš Timko
1. 27.7. rovinata etapa ciel rovina Herning > Esbjerg 200 km Bennati
2. 28.7. rovinata etapa ciel rovina Romo > Sonderborg 180 km Cort
3. 29.7. rovinata etapa ciel rovina Aabenraa > Vejle 175 km Valgren
4. 30.7. rovinata etapa ciel rovina Nyborg > Nyborg 19,6 km Würtz
5. 31.7. rovinata etapa ciel rovina Karrebaksminde > Frederiksberg 185 km Bauhaus
 
 
1. 27.7. rovinata etapa ciel rovina Herning > Esbjerg 200 km Bennati
 
Úvodný deň v Dánsku mal klasický rovinatý charakter typický pre dánsku krajinu. Očakával sa špurt pelotónu, o ktorý sa chceli zaslúžiť najmä jazdci Tinkoffu a Astany. Ruský celok mal pracovať pre Erika Bašku, ktorý sa vrátil zo sústredenia v Livignu a vieme ako to dopadlo vlani po tomto akte... Astana sa zoradila okolo Andreu Guardiniho.
 
V úniku sa objavila štvorka Mike Teunissen (LottoNL), Rune Almindso (Coloquick), Nicklas Pedersen (PostNord) a Jonas Aaen (Riwal). Z veľkého náskoku sa ale radovať nemohli, cez štyri a pol minúty sa nedostali, navyše pelotón bol až taký hladný, že ich dostihol už 46 kilometrov pred cieľom.
 
Potom to nebola nuda, organizátori naviedli pelotón na úzky most, ktorý už na prvý pohľad vzbudzoval obavy a došlo na ňom aj ku kolízii niektorých pretekárov a pelotón sa rozdelil.
 
 
video v clanku ikonka ciernaVideo situácie s úzkym mostom
 
 
Takmer kompletný Tinkoff s LottomNL sa rozhodli nikoho nečakať a začali pracovať na čele asi 30-člennej skupiny. Zrejme tam bol aj Erik Baška. Tinkoff makal naplno, ale LottoNL napriek pätici vpredu nechcelo priložiť ruku k dielu a hoci sa tam vytvorila už minúta náskoku pred druhou časťou pelotónu, všetko bolo ešte otvorené. Vpredu bol aj líder celku a domáci borec Michael Valgren. Ani vzadu sa ale nepracovalo vzorne a trvalo, kým sa zložila Astana.
 
Z prvej skupiny odpadlo pár pretekárov, medzi nimi zrejme aj Erik, ak tam bol, pretože zo šiestich žltých sme videli dvadsať kilometrov pred páskou už iba piatich. Každopádne, 15 kilometrov pred cieľom sa Baška nachádzal tridsať sekúnd za čelom etapy v prenasledujúcej skupine. Čakal, či sa náhodou nedostane do šprintu, ako to jeho kolegom vpredu nevyjde.
 
13 km pred páskou spadol v prvej skupine Tom Van Asbroeck, líder LottaNL, a začlenil sa do druhej skupiny. To spôsobilo chvíľkový chaos a druhá časť pelotónu sa veľmi priblížila k čelu. Začalo sa preto vpredu atakovať a vyskúšal to aj Daniele Bennati. (Tinkoff). Podarilo sa mu ujsť s Madsom Würtzom, aktuálnym majstrom sveta U23 v časovke. Bola to veľmi silná dvojica. Proti nej ale hral fakt, že za nimi sa už spojili dve skupiny a holandské Lotto tvrdo ťahalo.
 
Výborní tempári ale náskok udržali a rozdali si to o etapový triumf. Mladý Würtz šiel z prvej pozície a 150 metrov pred páskou sa cez neho vyrútil skúsený Talian. Dán nezareagoval a v cieli už iba zablahoželal 35-ročnému matadorovi k víťazstvu aj dresu lídra pretekov. O tretie miesto sa pobili špurtéri a bral ho Moreno Hofland (LottoNL). Erik Baška finišoval za ním na štvrtom mieste. Porazil Andreu Guardiniho (Astana).
 
Škoda, že sme nesledovali boj o víťazstvo v špurte, pretože vysoko by sa umiestnil Erik Baška a bral by minimálne dres pre najlepšieho mladého jazdca. Takto mu tesne ušlo pódium i dresy. Dá sa očakávať, že vzhľadom na náskok aj bonifikačné sekundy sa športový riaditeľ Lars Michaelsen rozhodne zajtra špurtovať na Bennatiho - ak pôjde na celkové poradie. Dozvieme sa to, zrejme, dnes večer.
 
 
Výsledky
1. BENNATI Daniele Tinkoff link ikonka 4:32:29 20
2. WÜRTZ SCHMIDT Mads Virtu Pro Veloconcept 00:03 10
3. HOFLAND Moreno Team LottoNL - Jumbo link ikonka 00:16 5
4. BAŠKA Erik Tinkoff link ikonka 00:16  
5. GUARDINI Andrea Astana Pro Team link ikonka 00:16  
6. VALGREN Michael Tinkoff link ikonka 00:16  
7. SELIG Rüdiger Bora-Argon 18 00:16  
8. JANS Roy Wanty - Groupe Gobert 00:16  
9. CAPIOT Amaury Topsport Vlaanderen - Baloise 00:16  
10. CORT NIELSEN Magnus Team Postnord Danmark 00:16  
102. KOLÁŘ Michael Tinkoff link ikonka 07:34  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
video v clanku ikonka ciernaVideo záverečných 11 kilometrov (finiš od 14tej minúty)
 
 
profil etapy organizátor nezostavil
 
 
2. 28.7. rovinata etapa ciel rovina Romo > Sonderborg 180 km Cort
 
Druhý deň bol tiež rovinatý a vyhovoval šprintérom. Tinkoff mal eminentný záujem na rýchly dojazd, veď mal vedúceho muža celkového poradia a o modrý dres nechceli prísť. Lars Michaelsen sa nevyjadril, či zmenia aj šprintérsku taktiku a o triumf i bonifikácie bude špurtovať Daniele Bennati namiesto Erika Bašku. Napokon sa rozhodli pre Taliana. Pomáhalo im LottoNL, ktoré sa včera utvrdilo v tom, že Moreno Hofland má výbornú formu. Sporadicky sa pridávala aj Bora. Astana nepracovala.
 
Únik sa rodil dlhšie a keď sa už zdalo, že odíde šesť ľudí, ktorí mali náskok tridsiatich sekúnd, napokon to bola trojica Berden de Vries (Roompot), Jens Wallays (Topsport Vlaanderen) a Thomas Baylis (One Pro Cycling), ktorá sa mohla označiť za únik dňa.
 
Organizátori viedli pelotón po rôznych úzkych cestách a na jednej došlo k nepríjemnému hromadnému pádu asi pätnástich pretekárov. Najhoršie vyzeral jazdec Astany, ktorý nejavil znaky pokračovania v pretekoch. Z Tinkoffu sa do pádu nezaplietol nikto.
 
Postupne sa pridala aj Astana a pelotón dostihol únik 19 km pred páskou. Pokračovalo sa už bez atakov na okruhu v meste Sonderborg. Sedem kilometrov pred páskou Erik Baška veľmi zvláštne odkočil pelotónu na pár metrov, nerozumeli sme celkom tomuto kroku. Akoby chcel zvýšiť tempo hlavnej skupiny, ale tá bola kompaktná. Bolo teda jasné, že špurtovať bude Bennati.
 
Dva kilometre pred cieľom atakoval v krátkom kockovom úseku Lars Boom (Astana) a vytvoril si niekoľko desiatok metrov veľký náskok. Vyštartoval aj Michael Valgren (Tinkoff) a dokonca to vyzeralo tak, že Tinkoff vyhrá druhú etapu, ale dvesto metrov pred páskou ho dostihli a potom sa zdalo, že napokon to bude v špurte ďalší Tinkoffák Daniele Bennati, no v samom závere hodil pred neho koleso Moreno Hofland (LottoNL) a pred oboch ešte aj domáci matador Magnus Cort Nielsen jazdiaci za reprezentáciu, keďže Orica v Dánsku neštartuje. To sa raduje z triumfu svojho pretekára. Slováci sa do špurtu nezapojili. Michael pomohol družstvu najmä v prvej polovici etapy, Erik v druhej. Záver vypustili.
 
Bennati zvýšil náskok na čele celkového poradia o ďalšie štyri bonifikačné sekundy a ešte dve, o ktoré odskočili pelotónu na páske. Čakajú ho dva veľmi náročné dni. Najprv etapa s kopcami a potom na neho dosť dlhá časovka. Po etape potvrdil, že urobí všetko pre to, aby ubránil dres.
 
 
Výsledky
1. CORT NIELSEN Magnus Team Postnord Danmark 4:52:26 20
2. HOFLAND Moreno Team LottoNL - Jumbo link ikonka 00:00 10
3. BENNATI Daniele Tinkoff link ikonka 00:00 5
4. CAPIOT Amaury Topsport Vlaanderen - Baloise 00:02  
5. DE VREESE Laurens Astana Pro Team link ikonka 00:02  
6. WÜRTZ SCHMIDT Mads Virtu Pro Veloconcept 00:02  
7. THWAITES Scott Bora-Argon 18 00:02  
8. JANS Roy Wanty - Groupe Gobert 00:02  
9. KAMP Alexander Stölting Service Group 00:02  
10. MARCATO Marco Wanty - Groupe Gobert 00:02  
65. BAŠKA Erik Tinkoff link ikonka 02:05  
78. KOLÁŘ Michael Tinkoff link ikonka 13:20  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. BENNATI Daniele Tinkoff link ikonka 9:24:39 5
2. WÜRTZ SCHMIDT Mads Virtu Pro Veloconcept 00:15  
3. HOFLAND Moreno Team LottoNL - Jumbo link ikonka 00:22  
4. CORT NIELSEN Magnus Team Postnord Danmark 00:22  
5. GOGL Michael Tinkoff link ikonka 00:31  
6. VALGREN Michael Tinkoff link ikonka 00:33  
7. CAPIOT Amaury Topsport Vlaanderen - Baloise 00:34  
8. JANS Roy Wanty - Groupe Gobert 00:34  
9. DE VREESE Laurens Astana Pro Team link ikonka 00:34  
10. VAN HOECKE Gijs Topsport Vlaanderen - Baloise 00:34  
48. BAŠKA Erik Tinkoff link ikonka 02:37  
112. KOLÁŘ Michael Tinkoff link ikonka 21:10  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
profil etapy organizátor nezostavil
 
 
3. 29.7. rovinata etapa ciel rovina Aabenraa > Vejle 175 km Valgren
 
Piatková etapa bola najťažšia, pretekári museli zvládnuť tritisíc výškových metrov. Organizátori ale nezostavujú profily etáp, pretože ostatné bývajú rovinaté, takže nevedeli sme presne, ako trasa vyzerá.
 
Zrodil sa klasický únik jazdcov z tímov nižších kategórií Aimé De Gendt (Topsport), Michael Carbel (Stölting), Lukas Pöstlberger (Bora), Nicolai Brochner (Riwal) a Torkil Veyhe (PostNord Danmark - reprezentácia). V druhej časti etapy sa rozhodli dopredu dostať aj ďalší dvaja ľudia Gatis Smukulis (Astana) a Sebastian Lander (One Pro Cycling). Podarilo sa im pridať do čela, no pelotón im bol v pätách. Tinkoff nechcel nič podceniť a aj naši dvaja pretekári ťahali hlavnú skupinu, ktorá bola čelu nadostrel.
 
48 kilometrov pred páskou v obci Vejle sa rozhodol Pöstlberger z Bory na samostatný atak z čela, keďže Tinkoff bol už minútu a pol za ním. Únik sa rozbil a postupne prepadal dozadu. Keď bol Rakúšan od favoritov vzdialený iba pol minúty, prichádzalo k viacerým atakom a zmenám na čele. Pelotón sa postupne prerieďoval a tridsať kilometrov pred páskou tam už Slováci neboli.
 
S blížiacim sa záverom sa nastupovalo viac a viac a pelotón sa rozbil na jednotlivcov. Bennati tempo nevydržal a záver vypustil. Z Tinkoffu ostal pod posledným kopcom Michael Valgren. Ten predviedol výborný výkon a hrubou silou odišiel zvyšku súperov. Cieľovú čiaru preťal o dve sekundy pred Alexandrom Kampom zo Stöltingu a Marcom Marcatom z Wanty, ktorý pred tým dlhšie držal vedenie, no trochu to prepálil.
 
Dán a líder Tinkoffu sa dostal aj do čela celkového poradia o päť sekúnd pred Magnusa Corta, ktorý dnes prišiel do cieľa piaty, a sedem pred Alexandra Kampa. Zajtra čaká pretekárov časovka, ktorá rozhodne o podobe celkového poradia. Valgren bude mať čo robiť, aby udržal za sebou celé štartové pole.
 
 
Výsledky
1. VALGREN Michael Tinkoff link ikonka 4:18:48 20
2. KAMP Alexander Stölting Service Group 00:02 10
3. MARCATO Marco Wanty - Groupe Gobert 00:02 5
4. MYGIND Rasmus Riwal Platform Cycling Team 00:02  
5. CORT NIELSEN Magnus Team Postnord Danmark 00:06  
6. CICCONE Giulio Bardiani - CSF 00:12  
7. VAN GINNEKEN Sjoerd Roompot - Oranje Peloton 00:13  
8. GULDHAMMER Rasmus Stölting Service Group 00:13  
9. DE VREESE Laurens Astana Pro Team link ikonka 00:13  
10. BACKAERT Frederik Wanty - Groupe Gobert 00:15  
119. BAŠKA Erik Tinkoff link ikonka 16:59  
120. KOLÁŘ Michael Tinkoff link ikonka 16:59  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. VALGREN Michael Tinkoff link ikonka 12:43:50 5
2. CORT NIELSEN Magnus Team Postnord Danmark 00:05  
3. KAMP Alexander Stölting Service Group 00:07  
4. MARCATO Marco Wanty - Groupe Gobert 00:09  
5. MYGIND Rasmus Riwal Platform Cycling Team 00:13  
6. GULDHAMMER Rasmus Stölting Service Group 00:22  
7. CICCONE Giulio Bardiani - CSF 00:23  
8. DECLERCQ Tim Topsport Vlaanderen - Baloise 00:23  
9. DE VREESE Laurens Astana Pro Team link ikonka 00:24  
10. VAN GINNEKEN Sjoerd Roompot - Oranje Peloton 00:24  
76. BAŠKA Erik Tinkoff link ikonka 19:13  
121. KOLÁŘ Michael Tinkoff link ikonka 37:46  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
dansko 3 etapa profil
© Danmarks Cykle Union
 
 
4. 30.7. rovinata etapa ciel rovina Nyborg > Nyborg 19,6 km Würtz
 
Veľmi dramaticky a tesne dopadla rozhodujúca časovka na pretekoch Okolo Dánska. 19 600 metrov zvládol najrýchlejšie nový domáci hrdina Mads Würtz z kontinentálneho celku Virtu. Už v stredu sme písali, že je to úradujúci majster sveta v časovke do 23 rokov a bol to práve on, kto ušiel spolu s Bennatim v úvodnej etape.
 
Nepodarilo sa mu ale vyzliecť Michaela Valgrena z modrého dresu vedúceho pretekára, pretože včera úplny záver nezvládol podľa predstáv. Líder Tinkoffu zaznamenal štvrtý najrýchlejší čas, a to mu bohato stačilo na potvrdenie prvého miesta v najdôležitejšej klasifikácii. Osem sekúnd zaostal za Würtzom Lars Boom z Astany a o jednu viac Martin Madsen z Almeborgu. Tak sa už umiestnil mimoriadne motivovaný Valgren, ktorý bol rýchlejší ako špecialista Bialoblicki a Cort. Druhý menovaný si udržal druhé miesto v celkovom poradí, tretí je už víťaz časovky.
 
Michael Kolář s Erikom Baškom v sobotu určite nemali nôž na krku a nebojovali o poradie, no napriek tomu išli veľmi pekne a umiestnili sa v prvej polovici výsledkovej listiny. Ukázali, že nie sú iba do počtu a aj oni majú tempársku kvalitu hoci spomedzi jazdcov Tinkoffu boli jasne najpomalší. Inak sa ich celá päťka zmestila do najlepšej šestnástky etapy, čo svedčí o vysokej kvalite Tinkoffu v tejto konkurencii.
 
 
Výsledky
1. WÜRTZ SCHMIDT Mads Virtu Pro Veloconcept 23:12 20
2. BOOM Lars Astana Pro Team link ikonka 00:08 10
3. MADSEN Martin Toft Team Almeborg-Bornholm 00:09 5
4. VALGREN Michael Tinkoff link ikonka 00:10  
5. BIALOBLOCKI Marcin One Pro Cycling 00:12  
6. CORT NIELSEN Magnus Team Postnord Danmark 00:17  
7. KRAGH ANDERSEN Soren Team Postnord Danmark 00:26  
8. KEIZER Martijn Team LottoNL - Jumbo link ikonka 00:29  
9. BOARO Manuele Tinkoff link ikonka 00:43  
10. BENNATI Daniele Tinkoff link ikonka 00:48  
44. KOLÁŘ Michael Tinkoff link ikonka 01:55  
55. BAŠKA Erik Tinkoff link ikonka 02:11  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. VALGREN Michael Tinkoff link ikonka 13:07:12 5
2. CORT NIELSEN Magnus Team Postnord Danmark 00:12  
3. WÜRTZ SCHMIDT Mads Virtu Pro Veloconcept 00:56  
4. GOGL Michael Tinkoff link ikonka 01:20  
5. PFINGSTEN Christoph Bora-Argon 18 01:21  
6. VAN HOECKE Gijs Topsport Vlaanderen - Baloise 01:32  
7. KAMP Alexander Stölting Service Group 01:40  
8. DE VREESE Laurens Astana Pro Team link ikonka 01:41  
9. MARCATO Marco Wanty - Groupe Gobert 01:43  
10. BOARO Manuele Tinkoff link ikonka 01:45  
75. BAŠKA Erik Tinkoff link ikonka 21:14  
112. KOLÁŘ Michael Tinkoff link ikonka 39:31  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
profil etapy organizátor nezostavil
 
 
5. 31.7. rovinata etapa ciel rovina Karrebaksminde > Frederiksberg 185 km Bauhaus
 
Posledná etapa mala rovinatý charakter, ale domáca reprezentácia sa nechcela zmieriť s výsledkom a snažila sa zo všetkých síl zvrátiť situáciu a dostať Magnusa Corta do dresu lídra. Pred etapou strácal dvanásť sekúnd. K dispozícii mal dve rýchlostné prémie a cieľový dojazd.
 
Dánska reprezentácia teda začala preteky mimoriadne rýchlo a nedovolila nikomu ujsť, aby mohla 111 kilometrov pred páskou zabojovať o prémiu a bonifikačné sekundy. Vyšlo im to a špurtovalo sa. Tinkoff kontroval, ale urobil to veľmi zle. Zatiaľ čo Cort bol najrýchlejší a bral tri sekundy, Bennati preťal čiaru ako druhý a obral tretieho Valgrena o ďalšiu sekundičku. Bolo jasné, že ten ide za ním, ešte sa aj obzeral, nevedno, prečo nešiel na brzdu. Cort sa teda dostal na desať sekúnd ku Valgrenovi. Erik Baška sa šetril v pelotóne, Tinkoff ho nevyužil.
 
Kým prišla druhá šanca na bonusové sekundy, prémia 34,5 km pred cieľom, sa dopredu dostal obyčajný únik siedmich ľudí. Boli tam Tom Leezer (LottoNL), Rasmus Guldhammer (Stölting), Alessandro Tonelli (Bardiani), Aime De Gendt (Topsport), Brian Van Goethem (Roompot), Jonas Vingegaard (ColoQuick), no najmä Lars Boom (Astana).
 
Dánske reprezentačné dresy ich ale držali nakrátko. Náskok sa pohyboval iba okolo pol minúty. S blížiacou sa prémiou došlo k zaujímavej situácii, keď Tinkoff zablokoval celú šírku cesty a spomalil balík, aby unikajúci pretekári neboli dobehnutí, ale Dáni ich pri najbližšej príležitosti hneď predbehli a začali ťahať. Tinkoff by privítal pokojnejší priebeh, no mali smolu. Napokon aj šťastie. Červení nedokázali únik zlikvidovať do prémie a sekundy boli stratené.
 
Znamenalo to, že Valgrena pripraví o triumf už iba nepravdepodobné víťazstvo Corta. My sme verili, že proti nemu postavia Erika Bašku, no boli tam aj Andrea Guardini (Astana) s Morenom Hoflandom (LottoNL), ktorí ešte nedosiahli etapový triumf a mali veľkú motiváciu. Tinkoff, logicky, nemal záujem dostihnúť únik, takže dánskej repre pomáhali iné tímy. A práve Astana s Lottom to neboli, pretože mali vpredu svoje kone. Iniciatívu preto prevzali kontinentálni jazdci celku Virtu. Na sedem kvalitných ľudí vpredu to ale bolo málo.
 
Tí sa ale začali trhať, tempo sa nepáčilo hlavne Boomovi a chlapi sa napokon sami rozbili. Najdlhšie vpredu vydržal práve Boom spolu s Talianom Tonellim. Za nimi to už roztočilo holandské Lotto, takže boli bez šance. Blížil sa šprint a ním aj záver celých pretekov. Baška jazdil pekne okolo desiatej pozície v pelotóne.
 
LottoNL odtiahlo celý záver a pripravilo výbornú pozíciu pre Hoflanda. Holanďan ale nasadil k špurtu trošku skoro a jeden súper ho porazil. Bol to Phil Bauhaus z Bory. Jazdci Tinkoffu mali zrejme voľné ruky a do špurtu sa lepšie ako Baška dostal Bennati, ktorý bral tretiu pozíciu. Mladý Slovák vchádzal do posledného kilometra príliš vzadu, šiel síce za Astanou, no nebola to dobrá voľba. Čelo mu odišlo, a tak to 300 metrov pred páskou vypustil. Žiaľ, nevyšlo to, no v tíme nesmútia, pretože Michael Valgren sa stal celkovým víťazom Okolo Dánska 2016. Žltí chlapi vyhrali tiež tímovú súťaž a Bennati bodovaciu, takže aj preto mal dnes tiež voľné ruky, aby zašpurtoval.
 
 
Výsledky
1. BAUHAUS Phil Bora-Argon 18 3:34:24 20
2. HOFLAND Moreno Team LottoNL - Jumbo link ikonka 00:00 10
3. BENNATI Daniele Tinkoff link ikonka 00:00 5
4. JANS Roy Wanty - Groupe Gobert 00:00  
5. VALGREN Michael Tinkoff link ikonka 00:00  
6. NAPOLITANO Danilo Wanty - Groupe Gobert 00:00  
7. CARBEL Michael Stölting Service Group 00:00  
8. TLEUBAJEV Ruslan Astana Pro Team link ikonka 00:00  
9. LANDER Sebastian One Pro Cycling 00:00  
10. CAPIOT Amaury Topsport Vlaanderen - Baloise 00:00  
24. BAŠKA Erik Tinkoff link ikonka 00:00  
61. KOLÁŘ Michael Tinkoff link ikonka 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
Konečné poradie pretekov
1. VALGREN Michael Tinkoff link ikonka 16:41:35 200
2. CORT NIELSEN Magnus Team Postnord Danmark 00:10 150
3. WÜRTZ SCHMIDT Mads Virtu Pro Veloconcept 00:57 125
4. GOGL Michael Tinkoff link ikonka 01:21 100
5. PFINGSTEN Christoph Bora-Argon 18 01:22 85
6. VAN HOECKE Gijs Topsport Vlaanderen - Baloise 01:33 70
7. KAMP Alexander Stölting Service Group 01:41 60
8. DE VREESE Laurens Astana Pro Team link ikonka 01:42 50
9. MARCATO Marco Wanty - Groupe Gobert 01:44 40
10. BOARO Manuele Tinkoff link ikonka 01:46 35
71. BAŠKA Erik Tinkoff link ikonka 21:15  
103. KOLÁŘ Michael Tinkoff link ikonka 39:32  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
fotogaleria ikonkaFotogaléria z pretekov (© Danmarks Cykle Union / Mads Hansen)
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
Fotografia 1 z 60
- z každej etapy sme publikovali 12 fotografií
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop