Giant-Alpecin postihla drsná nehoda, zranení aj Degenkolb a Barguil

24.1.2016, 09:40 | Aktuality zo sveta | Tomáš Šandor
Nebýva zvykom, aby sme hneď na začiatku sezóny boli svedkami ťažkých pádov cyklistov, ale počas uplynulých dní sa odohrali dva vážne incidenty. Jeden z nich prebehol na Tour de San Luis a nočnú moru zažili aj pretekári z celku Giant-Alpecin, ktorých počas tréningu doslova zvalcovala nezodpovedná vodička.
 
Holandský celok s nemeckou registráciou bol na sústredení na juhozápade Španielska v meste Calpe, incident sa odohral v blízkosti mesta Alicante. Počas tréningovej jazdy v sobotu zažili na ceste šok, keď sa pred nimi objavilo v protismere vozidlo, ktoré narazilo do skupiny cyklistov. Neskôr vysvitlo, že za volantom sedela anglická vodička, čo môže vysvetliť jej jazdu v protismere. Náraz bol taký veľký, že šiesti pretekári museli byť hospitalizovaní s vážnymi zraneniami a záchrannej akcie sa zúčastnili dva vrtuľníky.
 
Medzi postihnutými boli Warren Barguil, John Degenkolb, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam a Max Walscheid.
 
 
degenkolb-dumoulin-tgaf
Vláčik Giant-Alpecin (© CorVos / Team Giant-Alpecin)
 
 
Americký borec Chad Haga utrpel veľkú ranu na hrudníku, krku, tvári a zlomil si orbitálnu kosť (očnú jamku). Našťastie, pri nehode si neporanil žiadne šľachy alebo tepnu, ale po celom tele má hlboké rany. John Degenkolb má tržné rany na stehne a predlaktí, ako najzávažnejšie poranenie si odniesol jeho ukazovák na ľavej ruke, ktorý sa mu takmer odtrhol. "Vzhľadom na okolnosti sa cítim v poriadku. Som vo väčšej nemocnici, kde mi majú operovať ľavý ukazovák. Po nehode sa držal len na vlásku. Na incident si veľmi nespomínam. Všetkým ostatným prajem skoré uzdravenie a ďakujem za podporu." 
 
Warren Barguil má podľa všetkého "len" zlomené zápästie, Max Walscheid pôjde na operáciu, pretože si zlomil ruku a lýtkovú kosť. Fredrik Ludvigsson a Ramon Sinkeldam majú po celom tele škrabance a modriny. Každý z týchto jazdcov je v stabilizovanom stave.
 
Tímový manažér Iwan Spekenbrink po tomto incidente len ťažko hľadal vhodné slová, ktoré by opísali túto situáciu: "Bol to pre nás veľmi ťažký deň, ale mám pocit, že to ešte viac zocelí našu súdržnosť. Cítim tu ohromného tímového ducha. No budeme potrebovať nejaký čas, aby sme sa z toho dostali. Videl som ten obraz, keď naši jazdci ležali na zemi. Nemám žiadne slová, ako by som opísal tú hrôzu. Aj ďalší jazdci videli túto haváriu a sú z toho šokovaní. Potom sa vrátili do hotela, ale môžete si predstaviť, ako sa cítili."
 
Na sociálnych sieťach sa okamžite objavili odkazy od konkurenčných celkov, ktoré všetkým zraneným prajú skoré uzdravenie. Všetci si želajú, aby sa čo najskôr vyliečili a sú šokovaní z toho, že takáto nehoda sa mohla vôbec prihodiť.     
          
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop