Slovenská enkláva Tinkoffu definitívne mieri do Bory, Doležal nám vysvetlil pozadie tímu

1.8.2016, 12:00 | Aktuality zo sveta | Lukáš Timko
Pred dvomi rokmi to pri prestupe Petra Sagana a jeho ľudí do Tinkoffu bola veľká epizóda plná špekulácií a žartovného zavádzania. Tento rok to už bolo vyriešené nemecky - stručne a rýchlo. Hneď 1. augusta dopoludnia manažér Bory Ralph Denk rozposlal médiám tlačovú správu, ktorá potvrdila prestup slovenskej enklávy do jeho projektu.
 
"Balíček Sagan" obsahuje okrem majstra sveta a lídra svetového rebríčka Petra Sagana aj jeho brata Juraja, Michaela Kolářa, Erika Bašku a Macieja Bodnara. Kontrakt bude trvať minimálne tri roky. Podľa našich neoficiálnych informácií budú tričká a košele s logom Bory od nového roka nosiť aj športový riaditeľ Ján Valach, maséri Maroš Hlad, Peter Kalány (výpomoc Slovákom) a mechanik Berto Nazzareno.
 
"Je pre mňa veľkou cťou privítať v tíme jedného z najpopulárnejších cyklistov sveta. Myslím si, že Petrova dôvera v náš projekt je odrazom našej dobrej práce v posledných rokoch. Naši partneri Bora a Hansgrohe predstavujú overenú kvalitu. Aj táto kombinácia Petra presvedčila, že sme tým správnym tímom pre neho na dosahovanie ďalších úspechov. Som presvedčený, že naša spolupráca bude úspešná," vyhlásil Ralph Denk.
 
 
denk ralph boraf
Ralph Denk v závere Tour de France 2016 (© Courtesy Bora - Argon 18)
 
 
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Petra Sagana na sociálnej sieti
"S veľkým potešením môžem oficiálne oznámiť, že od roku 2017 sa stanem súčasťou tímu BORA-HANSGROHE. Rád by som poďakoval vedeniu tímu, ako aj hlavným sponzorom BORA a Hansgrohe za ich dôveru, ktorú mi preukázali, a tiež za posilnenie ich záujmov v cyklistike. Prechod k najvyššej kategórii WorldTour a stanovenie ambicióznych cieľov je pre nás prioritou. Verím, že BORA-Hansgrohe je pre mňa ten pravý tím, aby som nadviazal na moje úspechy v tíme Tinkoff z uplynulých dvoch rokov.
 
S novým tímom zdieľame rovnakú filozofiu a odhodlanie. Myslím, že všetky ingrediencie sú nateraz správne namiešané pre úspešnú budúcnosť celého tímu. Viacero mojich verných priateľov a spolupracovníkov z tímu Tinkoff sa ku mne pripojí aj v BORA-Hansgrohe, čo pomôže zabezpečiť, že naďalej bude okolo mňa postavený silný tím.
 
Avšak sezóna 2016 ešte ani zďaleka nekončí a stále na sebe nosím farby Tinkoff, ktoré sa budem snažiť ctiť v každých nadchádzajúcich pretekoch, na ktorých ešte budem štartovať. Rád by som poďakoval Olegovi Tinkovovi za jeho podporu a príležitosti, ktoré som dostal ako súčasť jedného z najlepších svetových profesionálnych cyklistických tímov. Dokonca aj keď koncom roka 2016 odíde z prostredia cyklistiky, jeho odkaz bude naďalej žiť."
 
 
V najbližších dňoch sa očakáva aj oznámenie prestupu Rafala Majku a Leopolda Königa späť do celku, ktorý mu dal šancu na začiatku kariéry. Do Bory by malo zamieriť aj niekoľko ďalších domestikov Tinkoffu. Pretekať budú ďalej na strojoch značky Specialized.
 
Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo Oleg Tiňkov na Slovensku nepodnikal, Bora u nás svoje kuchyne predáva, teda získala v osobe Petra, ale aj Juraja, Michaela a Erika výrazný marketingový artikel aj na Slovensku. Je teda pravdepodobné, že v prípade posunu kategórie pretekov Okolo Slovenska na 2.1 bude mať Bora záujem štartovať na našich najvýznamnejších pretekoch. Budeme teda zvedaví, ako bude s vedením tímu komunikovať SZC a organizátori podujatia.
 
 
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Petra Doležala (bývalý mechanik Bory, zástupca firmy na SR a ČR)
"Musím povedať, že som veľmi rád, že sa Ralphovi Denkovi podarí pracovať s Petrom Saganom. Je to človek, ktorý v minulosti začínal pri horskej cyklistike a robil s najväčšími hviezdami vtedajšieho MTB. Viedol tím Giant, kde jazdil olympijsky víťaz z Atlanty Bart Brentjens. Potom sa postupne presunul na cestu a stál za projektom NetApp, ktorý každým rokom rástol až prišla Bora a teraz aj Hanzgrohe. Je to veľmi inteligentný a dobrý manažér, ktorý pracuje profesionálne.
 
Je nutné si uvedomiť, že nemecká forma Bora je jedna z najrýchlejšie rastúcich spoločností v Európe a pracuje mimoriadne koncepčne. Nefunguje tak ako Tinkoff či niektoré iné tímy, že hodím tu dvadsať miliónov, trocha sa zabavím a odídem. Oni zmýšľajú úplne inak. Vidíte, že podpísali s Petrom kontrakt na tri roky, teda najdlhšiu dobu, ktorá sa v cyklistike zvykne podpisovať. Všetko majú do detailu premyslené a Petra považujú za záruku úspechov.
 
Náš majiteľ Willi Bruckbauer nedávno povedal, že Bora je jedinečná firma pracujúca s jedinečnými nápadmi i jedinečnými ľuďmi a Peter Sagan je absolútnym symbolom jedinečnosti. Nemci myslia iba na tie najvyššie méty. Nevylučujem, že budú chcieť v budúcnosti atakovať úroveň Sky. Ale všetko má svoju postupnosť a zdravý rast. Tak ako do cyklistiky prišli, oťukávali sa, spoznávali pozadie a postupne svoj projekt posúvali. V budúcom roku určite nebudú mať rozpočet ako Sky, ale potenciál rastu je obrovský tak ako sa posúva a rozrastá samotná Bora, ktorej analytici hovoria aj 'európsky Apple'."
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop