Bora-Hansgrohe prezentoval svoj tím, Peter Sagan sa v ňom cíti pohodlne

13.12.2016, 14:30 | Aktuality zo sveta | Tomáš Šandor
Nemecký tím Bora-Hansgrohe na prvej oficiálnej tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila vo Valencii, predstavil nové dresy, bicykle a svoje najväčšie hviezdy, medzi ktorými pútal hlavnú pozornosť Peter Sagan.
 
Tímový manažér Ralph Denk stojí na čele zoskupenia od jeho vzniku v roku 2010 a od tej doby ho vytiahol z kontinentálnej scény až do World Tour. "Je to pre mňa veľký okamih, že sme sa dostali do World Tour. Spolupráca s Borou a Hansgrohe posunuli náš tím na najvyššiu úroveň a do našej zostavy pribudli veľkí cyklisti. Samozrejme, posledné mesiace boli veľmi stresujúce, ale my sme tvrdo pracovali, aby sme náš projekt posunuli dopredu. Musím poďakovať naším sponzorom, že dôverovali a dôverujú tomuto projektu a pomohli ho zlepšiť."
 
Od novej sezóny bude nemecký celok pracovať na úplne inej úrovni ako doteraz, podľa Denka sú pre všetkých cyklistov pripravené profesionálne podmienky. "Rastieme po každej stránke. Počet zamestnancov sa vyšplhal takmer na osemdesiat, predtým u nás pracovala polovica ľudí. Zmenila sa aj celková tímová štruktúra. Bolo to nevyhnutné pre náš projekt a som veľmi rád, že sa nám podarilo takto zveľadiť naše zoskupenie a že všetci zdieľame rovnakú vášeň, aby sme boli úspešní."
 
 
bora 2016 tlacovka
vedenie tímu a sponzori aj s Petrom Saganom (© Facebook Bora Hansgrohe)

 
Peter Sagan bude najsledovanejším jazdcom tohto tímu, dvojnásobný svetový šampión sa v jeho štruktúrach cíti veľmi dobre. "Na prvom tímovom stretnutí v októbri som povedal, že pre každého z nás to bude nové dobrodružstvo. Ako Bora tvrdo pracuje na revolúcii vo varení, myslím si, že s naším tímom môžeme začať revolúciu v cyklistike. Pre mňa je kľúčové, aby som mal potrebnú tímovú podporu, a v celku Bora-Hansgrohe sa od začiatku cítim pohodlne."  
 
Slovenského jazdca chceli do svojich radov získať viaceré tímy, ale jeho voľba padla na nemecké zoskupenie, ktoré v rokovaniach predviedlo najlepší ťah na bránu. "Dôvod, prečo som podpísal tomu celku, bol celkom jednoduchý. Bora-Hansgrohe bol jediný tím, ktorý mal o mňa skutočný záujem, pretože ostatní len rozprávali a rozprávali, ale nepodnikli nič. S Ralphom sme sa raz stretli a udalosti nabrali rýchly spád. Naša spolupráca bola dohodnutá veľmi rýchlo. Mám rád ľudí, ktorí len nerozprávajú, ale hlavne konajú. A to bol Ralphov prípad a mne to vyhovovalo."
 
 
bora sagan dec 2016
 
 
Pre Petra Sagana bolo výhodné, že spolu s ním putovala do nemeckej zostavy aj tradičná slovenská enkláva, ktorá bude aj v nasledujúcom období patriť k jeho najdôležitejším spolupracovníkom. "Aj keď som v novom tíme, šport je vždy rovnaký. Stále je to o trénovaní a jazde na bicykli. Bora-Hangsrohe vyvinula veľké úsilie, aby som sa stal ich členom, a som veľmi rád, že som si mohol zo sebou zobrať viacero mojich dlhoročných kolegov. Niekedy nie je dobré, keď prídete do nového prostredia, a musíte sa zo všetkým zoznamovať, čo vás môže obrať o koncentráciu na tréning. Preto som rád, že tu mám pri sebe svojich kamarátov. Teším sa na našu spoluprácu, podľa mňa máme veľmi silný tím. Nemyslím si, že som prišiel do menšieho celku, pretože každý tu pracuje profesionálne a presne vie, čo má robiť."
 
Vo výbornom období svojej kariéry svetový šampión nemení svoje ciele a v nasledujúcom ročníku chce byť opäť úspešný na klasikách a Tour de France. "Po príchode do Bora-Hansgrohe sa cítim veľmi dobre a ani sa mi nezdá, že som zmenil tím. Budem mať k dispozícii rovnaké vybavenie a jazdiť na takých istých bicykloch ako v Tinkoffe a takisto sem prišlo so mnou množstvo ľudí, s ktorými dlhé roky spolupracujem, takže v tomto smere je to pre mňa dobré. Je veľmi príjemné byť súčasťou tohto tímu, najmä, keď ľudia ako Ralph Denk žijú týmto projektom, a aktuálne nie je na nikoho vyvíjaný príliš veľký tlak. Moje ciele sa nemenia. Na začiatku sezóny máme klasiky, potom príde Tour de France a následne sa uvidí, akým smerom sa bude uberať posledná časť ročníka."
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop