Vynovená Dukla dostala silnejšiu podporu a štartuje sezónu + vyjadrenia a fotogaléria

3.3.2016, 23:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Minulé vedenie Dukly z Trenčína predstavovalo tím pred sezónou v Bratislave alebo nikde, CK Banská Bystrica vždy na začiatku marca v sídle spoločnosti Merida. Tento rok sa po fúzii Dukly s CK BB odohralo predstavenie médiám priamo na pôde Vojenského športového centra za účasti riaditeľa Richarda Galoviča, riaditeľa odboru riadenia športu Jozefa Gönciho, viceprimátora mesta Michala Turčana, prezidenta SZC Petra Privaru a hlavného sponzora Jaroslava Štefánika z Meridy.
 
Po troch a dvoch kontinentálnych tímoch ostal tento rok zaregistrovaný na UCI už iba jediný. O to silnejšia by Dukla Banská Bystrica mala byť. Jazdiť v nej bude dvanásť pretekárov. Piati eliťáci a až sedem dvadsať trojkárov. Tradičným lídrom a predĺženou rukou trénera bude čoskoro 39-ročný Maroš Kováč, ktorý zvláda špurty, prológy a v niektorých prípadoch aj boj o celkové poradie. Ďalšími lídrami budú Dubničania Patrik Tybor a Martin Mahďar. Prvý menovaný zažil vlani veľmi dobrú sezónu. Bojoval o najvyššie priečky na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku i Maďarsku. Mahďar mal kvôli rôznym problémom rozkúskovanú druhú polovicu sezóny, no je pripravený znova bojovať. Všetci budú zvedaví, ako sa do tohto kolektívu zaradia Banskobystričania Martin Haring a Jozef Palčák. Haring bude do mája cieliť na získavanie bodov v MTB do kvalifikácie na OH do Ria. Ak miestenku nezíska, od júna sa z neho stane cestár. Ak áno, absolvuje iba Okolo Slovenska a bude sa pripravovať na Brazíliu.
 
 
duklabb 37
Patrik Tybor - Maroš Kováč - Jozef Palčák (© Jaroslav Maliňák, Cycling-Info.sk)
 
 
Dvadsať trojkárom s najväčšími skúsenosťami je Juraj Lajcha (1994), ktorý za posledné štyri roky vymenil štyroch trénerov. Vladimíra Hnátha (Slávia ŠG Trenčín), Martina Rišku (epic janom greenway), Jána Valacha / Michala Kunica (Dukla Trenčín) a teraz Martina Fraňa. Maroš Kováč za viac ako 15 rokov v Dukle viac šéfov nevystriedal. Na Meride Reacto DA ostáva jedine Tomáš Harag (1995) a z Firefly prichádza dvojica Juraj Bellan, Andrej Strmiska (obaja 1996). Z juniorskej kategórie sa do kontinentálnych farieb dostali Tomáš Meňuš, Vladimír Kováčik a Kristián Zimány (všetci 1997).
 
Okrem Fraňa bude na preteky chodievať ako mechanik Vladimír Mikuš, ktorý s Duklou predĺžil zmluvu. Na každé etapové preteky pôjde s tímom aj masér, ten však nebude celú sezónu jeden, ale vždy niekoho poskytne VŠC.
 
Zoskupenie chce získať čo najviac UCI bodov, pohybovať sa čo najvyššie v rebríčku kontinentálnych tímov a presadiť sa chce hlavne na domácich podujatiach a tých vyšších jednotkových, prípadne HC kategórie. Martin Fraňo zopakoval to isté ako Martin Riška v našom rozhovore, iba obrátene, tj. Dukla úzko spolupracuje s reprezentáciou, budú si rozdeľovať pretekárov na sústredenia i preteky, aby všetko fungovalo a mohol mať každý dobrý pretekový program.
 
Riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Richard Galovič sa nechal počuť, že cyklistický tím prichádza do centrály Dukly prvý raz, a to funguje už od roku 1969 a bude pre Duklu jedným z nosných športov. Doteraz si cyklisti žili akýmsi vlastným životom v Trenčíne a verí, že v Banskej Bystrici dostanú lepšie podmienky na rozvoj a vytvorí sa tím, ktorý bude postupne schopný produkovať cyklistov pre svetový pelotón. Líder tímu Maroš Kováč nám povedal, že mladí cyklisti ešte zrejme nikdy u nás nemali také dobré podmienky na vývoj v kontinentálnom tíme. Jaroslav Štefánik ako silný zástupca Meridy v našich zemepisných šírkach potvrdil, že ak sa mladý pretekár pekne ukáže, radi sa budú snažiť pomôcť s testami vo World Tour tíme Lampre-Merida.
 
Galovič tiež vyzdvihol prístup Slovenského zväzu cyklistiky a prezidenta Petra Privaru. Spoluprácu označil za príkladnú, pretože ako vieme, v mnohých športoch nie je kooperácia so zväzmi dobrá.
 
 
Obrovské množstvo podrobných informácií sa môžete dozvedieť započúvaním sa do audio nahrávok, ktoré sme pre vás pripravili. Preto v článku nie sú žiadne vyjadrenia.
 
 
audio ikonkaÚvodné audio vyjadrenie Richarda Galoviča - predstavenie
{play}images/music/2016/dukla-tlacovka/galovic.mp3|zdroj: Cycling-Info.sk{/play}
 
 
audio ikonkaAudio vyjadrenie Petra Privaru
{play}images/music/2016/dukla-tlacovka/privara.mp3|zdroj: Cycling-Info.sk{/play}
 
 
audio ikonkaAudio vyjadrenie Jozefa Gönciho
{play}images/music/2016/dukla-tlacovka/gonci.mp3|zdroj: Cycling-Info.sk{/play}
 
 
audio ikonkaDruhé audio vyjadrenie Richarda Galoviča - hlavná idea
{play}images/music/2016/dukla-tlacovka/galovic-2.mp3|zdroj: Cycling-Info.sk{/play}
 
 
audio ikonkaPrvé audio vyjadrenie Martina Fraňa - zloženie tímu
{play}images/music/2016/dukla-tlacovka/frano-lepsi.mp3|zdroj: Cycling-Info.sk{/play}
 
 
audio ikonkaDruhé audio vyjadrenie Martina Fraňa - kalendár a ciele
{play}images/music/2016/dukla-tlacovka/frano-2.mp3|zdroj: Cycling-Info.sk{/play}
 
 
 
fotogaleria ikonkaFotogaléria z tlačovky (© Jaroslav Maliňák, Cycling-Info.sk)
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
Fotografia 1 z 28
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop