V Piešťanoch už budúci víkend ďalší ročník pretekov pre širokú verejnosť

3.6.2016, 22:00 | Slovensko a Slováci | PR SZC, K. Ďurková
Po roku Slovenský zväz cyklistiky opäť pozýva všetkých, ktorí majú radi cyklistiku, na 3. ročník podujatia Energia na kolesách. Nadšenci cyklistiky všetkých vekových kategórií tak môžu v nedeľu, 12. júna 2016, otestovať v Piešťanoch posledné kilometre záverečnej etapy pretekov Okolo Slovenska, ktoré v ten deň vyvrcholia práve v perle našich kúpeľných miest.
 
Pelotón Energie na kolesách odštartuje z Námestia Slobody v Piešťanoch o 11:00 hodine. Trasou tej tohtoročnej je mestský okruh v Piešťanoch v dĺžke 10,2 kilometra, vedúci cez Winterovu ulicu, Beethovenovu alej, okolo Domu umenia na Tematínsku, Strečiansku, Žilinskú, Bratislavskú, Rekreačnú, Hlbokú, Dlhú, Hollého Sládkovičovu, Teplickú, naspäť na Námestie Slobody. Registrovať sa môžete do 10. júna 2016 vyplnením online formulára TU alebo potom priamo na mieste konania podujatia medzi 9:00 až 10:30. Energia na kolesách je sprievodným podujatím medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktoré tento rok píšu svoje 60. ročné jubileum. Príchod profesionálneho pelotónu očakávame na piešťanskom Námestí Slobody približne o 12:30. V čase medzi dojazdom hobby cyklistov a profesionálov sú pre fanúšikov pripravené vystúpenia vicemajsterky sveta krasojazdkyne Nikol Frýbortovej, adrenalínové kúsky cyklotrialistu majstra sveta Jána Kočiša, aj koncert Samuela Tomečka.
 
Vyhlásenie víťazov Energie na kolesách bude prebiehať spolu s vyhlasovaním víťazov pretekov Okolo Slovenska o približne 13:00. Ocenení budú prví traja bez rozdielu veku, najstarší a najmladší účastník. Pre každého zaregistrovaného účastníka je pripravené občerstvenie v podobe nápoja a energetického doplnku. Všetci štartujúci sa tiež môžu zapojiť do záverečného zlosovania o bicykel značky Scott a ďalšie hodnotné ceny v tombole.
 
Podujatie sa koná ako organizovaná cyklojazda, na čele ktorej pôjde sprievodné vozidlo. Priemernou rýchlosťou 23 – 27 km/ hodinu je vhodná pre širokú verejnosť a bez problémov ju zvládnu i mladšie ročníky a rekreační cyklisti.  Povinnou výbavou je cyklistická prilba a funkčné brzdy.

Akcia sa koná pod záštitou Slovenských elektrární, člena skupiny Enel.
 
Všetky podrobnosti o Energii na kolesách nájdete na stránke Okoloslovenska.com
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop