Pripravte svoje bicykle na prvý jarný výlet s rodinou

25.2.2017, 11:00 | Inzercia | inSPORTline
Síce do začiatku jari ešte stále zostáva viac ako mesiac a o bicyklovaní, okrem trenažérov, väčšina iba sníva, nebude na škodu ak si svoje bicykle pripravíme na sezónu už teraz.
 
 
insport bike cestny
 
 
Najskôr sa postarajme o čistotu
 
Čím čistejší bicykel je, tým dlhšiu životnosť všetkých dielov môžeme očakávať. Na začiatok je najlepšie, ak dáme dole kolesá, aby sa nám lepšie manipulovalo s kostrou bicykla. Následne môžeme dať dole aj reťaz. Bicykel umývame vodou v kombinácii s vhodným čistiacim prostriedkom. Pre niektoré horšie dostupné miesta môžeme použiť malé kefky. Pre pohodlnú a pravidelnú údržbu je dobré obrátiť sa na obchod s cyklistickým príslušenstvom.
 
 
insport bike damsky
 
 
Dobrý stav zvyšuje bezpečnosť
 
Je jasné, že napríklad cestné bicykle vyžadujú inú generálku ako tie horské. Sú však základné veci, ktorým sa pri všetkých druhov treba venovať najskôr.
 
· Kolesá - Najskôr skontrolujeme, v akom stave sú plášte, či nie sú popraskané, deravé alebo príliš opotrebované. Ak sú v poriadku, dofúkame duše a nejaký čas počkáme, či niektorá nepúšťa. V tom prípade ju buď zalepíme alebo vymeníme za novú. Nesmieme však zabudnúť skontrolovať aj to, či sa kolesá točia rovno a nemajú známu osmičku.
 
· Brzdy - Pri brzdách sa pozrime najskôr na to, či obloženie dobre dolieha. Ak nie, skúsime ich dotiahnuť a keď to nepomôže, bude potrebné ich vymeniť. Potom ešte skontrolujeme brzdové lanká a bowdeny, ktorými lanká vedú.
 
· Reťaz - Po očistení reťaze je dôležité namazať ju špeciálnym olejom. Používať by sme mali namiesto oleju v spreji radšej ten s kvapkadlom, na každý valček jednu kvapku. Prebytočný olej nakoniec jemne zotrieme.
 
 
insport bike horsky
 
 
Kupujete nový? Skúste si vziať bicykel na splátky
 
Bežne sa stretávame v predajniach s cenami v stovkách eur. Najmä dámske bicykle v retro štýle sa tešia u mladých žien veľkej popularite, no je tomu priamo úmerná aj suma, ktorú máme zaplatiť. My v inSPORTline sme si toho vedomí a preto ponúkame našim zákazníkom možnosť kúpy bicykla na splátky bez navýšenia. A potom vám už nič nebráni začať sa tešiť na jarné počasie a prvý rodinný cyklovýlet.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop