SP: Čanecký víťazom časovky v Spišskej Novej Vsi, vyhral aj celkové poradie pohára

6.9.2022, 00:00 | Slovensko a Slováci | Juraj Janoťák
SP: Čanecký víťazom časovky v Spišskej Novej Vsi, vyhral aj celkové poradie pohára
(© Ján Melicher)

Počas prvého septembrového víkendu prebehli záverečné preteky v tohtoročnom Slovenskom pohári na ceste. Ich dejiskami bola Spišská Nová Ves a okolie, kde sa išla v sobotu časovka, a v nedeľu kritérium. Medzi mužmi žiarili Marek Čanecký v časovke a Adam Gross v kritériu. V dobrom svetle sa ukázali aj mladé pretekárky Klaudia Varšová a Nora Jenčušová.

3. september – Spišská Nová Ves

Muži a ženy

Posledné kolo Slovenského pohára na ceste hostila Spišská Nová Ves. Sobotňajší program patril individuálnemu súboju s chronometrom. Organizátori pre všetky kategórie pripravili dve trate. Dlhšiu pre staršie vekové kategórie, ktorá merala 11 kilometrov, a kratšiu pre mladšie vekové kategórie, ktorá merala päť kilometrov. Muži a jedna žena absolvovali časovku na dlhšej trase.

Trasa časovky nebola jednoduchá najmä z hľadiska profilu. Preto nebolo veľkým prekvapením, keď rozdiely medzi jednotlivými účastníkmi boli výrazné. Do kategórie mužov sa prihlásilo 20 cyklistov. Úplne najrýchlejší čas zaznamenal Marek Čanecký (BRS KAKTUS BIKE). Ten 11 kilometrov prešiel za 23 minút a dve sekundy. Bolo z toho jednoznačné víťazstvo.

Na druhom mieste skončil Samuel Kováč (Cycling Academy Trenčín). Aj jemu sa podarili absolvovať časovku pod 24 minút, no na víťaza stratil necelých 39 sekúnd. Marek Čontofalský (PROefekt across CST team) na bicykli strávil 24 minút a 53 sekúnd, čo bolo o skoro dve minúty viac ako Marek Čanecký (BRS KAKTUS BIKE). Stačilo mu to na tretiu priečku.

Do ženskej časovky sa prihlásila iba jedna pretekárka. Bola ňou Tereza Birošová (CKM Poprad), ktorá trasu dlhú 11 kilometrov prešla za 42 minút a 11 sekúnd.

Juniori

Dlhšiu trasu išli aj súťažiaci v kategórii juniorov. Súboj s chronometrom v okolí Spišskej Novej Vsi sa rozhodlo absolvovať 27 cyklistov spadajúcich do tejto vekovej kategórie. Boli medzi nimi nielen slovenskí zástupcovia, ale prišiel sem aj celok Lotus cycling team, za ktorý nastúpili maďarskí, srbskí a severomacedónski reprezentanti.

Lenže časovka juniorov bola čisto slovenskou  záležitosťou. Najlepší zahraničný pretekár skončil na 11. mieste. Bol ním Luka Dimitrijoski (Lotus cycling team), ktorý zaznamenal čas 26 minút a 49 sekúnd. Bol o viac ako tri minúty pomalší ako víťaz. Najlepšiu desiatku uzatváral Adam Haľak (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.) so stratou troch minút.

Spomedzi Slovákov vynikali hlavne dve mená. Matthias Schwarzbacher (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.) a Dominik Dunár (Willebrord Wil Vooruit). Obaja od ostatných súperov doslova odleteli. Schwarzbacher dosiahol čas 23 minút a 38 sekúnd, Dunár zas 23 minút a 51 sekúnd. Obaja by sa dostali na stupne víťazov aj v časovke mužov. Medzi juniormi tak zvíťazil Schwarzbacher.

Súboj o tretie miesto nebol príliš dramatický. Dávid Maňkovský (Športový klub Topoľčianky) prešiel časovku za 25 minút a 40 sekúnd. Sebastian Michalec (CLIMBERG SPORT TEAM) zaznamenal čas 25 miúnt a 29 sekúnd. No ešte rýchlejší bol Samuel Skladan (BRS KAKTUS BIKE) s časom 25 minút a jedna sekunda. Bolo z toho tretie miesto o takmer celú pol minútu.

Juniorky

Sobotňajší program v Spišskej Novej Vsi a jej okolí nevynechali ani juniorky. Svoje bicykle si na štart časovky priviedlo päť slečien. Aj pre nich organizátori pripravili dlhšiu trasu, takže aj juniorky museli v súboji s chronometrom absolvovať 11 kilometrov. A práve v tejto vekovej kategórii vznikli najväčšie rozdiely medzi jednotlivými účastníčkami.

Ako ryba v rybníku sa na trase časovky cítila Klaudia Varšová (CYKLO SPIŠ), ktorá zašla čas 29 minút a 54 sekúnd. Ani jedna súperka nedokázala napodobniť jej výkon. Veď druhá najlepšia Terézia Ciriaková (CyS - Akadémia Petra Sagana) sa zo štartu dostala do cieľa za 32 minút a päť sekúnd. To bolo o viac ako dve minúty pomalší čas.

Na treťom mieste skončila Katarína Basárová (Cycling Academy Trenčín) s časom 35 minút a 17 sekúnd. Všetky tri najrýchlejšie juniorky by zvíťazili aj v kategórii žien. Rovnaké konštatovanie patrí aj o zvyšných dvoch juniorkách. Ivona Pavlisová (CK EPIC DOHŇANY) strávila v časovke 35 minút a 21 sekúnd, a Kristína Tichá (CyS - Akadémia Petra Sagana) 37 minút a 16 sekúnd.

Kadeti

Poslednou kategóriou, ktorá v sobotňajšej časovke prešla trasu dlhú 11 kilometrov, boli kadeti. Táto veková kategória mala najnabitejšiu štartovú listinu. Do časovky sa prihlásilo 39 pretekárov, a všetci aj súboj s chronometrom absolvovali. Medzi kadetmi štartoval jeden Chorvát. Andrija Naunović (Lotus cycling team) skončil deviaty.

Všetci ostatní pretekári boli zo Slovenska. Úplne najrýchlejší bol Lukáš Vranák (CK EPIC DOHŇANY), ktorému sadli podmienky na ceste a tiež trasa. Vranák ako jediný z účastníkov kadetskej časovky dokázal skresať svoj čas pod 25 minút. Jeho výsledný čas bol 24 minút a osem sekúnd. Zvíťazil suverénnym spôsobom o viac ako minútu.

Fabian Wieland (Slávia Trenčín) na druhom mieste nebol ďaleko od pokorenia hranice 25 minút, no nakoniec mu k tomu chýbalo 17 sekúnd. Za víťazom zaostal o viac ako minútu. Tretí skončil Tomáš Drobný (Cycling Academy Trenčín), ktorý stratil na víťaza minútu a pol. Medzi sklamania sobotňajšieho programu patril výkon Samuela Fedora (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.). Čas 26 minút a 51 sekúnd mu stačil iba na desiatu pozíciu.

Kadetky

Od kadetiek všetky mladšie vekové kategórie išli časovku na kratšom okruhu dlhom päť kilometrov. Nemali tak veľa priestoru na zaváhania. Štartovať sa rozhodlo 13 slečien vrátane všetkých známych tvári. Anna Ržoncová (CK EPIC DOHŇANY) však v sobotu nezašla dobrý výsledok. Bola siedma s časom 15 minút a 14 sekúnd.

Skoro o celé dve minúty išla rýchlejšie Viktória Chladoňová (CLIMBERG SPORT TEAM). V cieli jej namerali hodnotu 13 minút a 19 sekúnd. Vyhrala. Druhá skončila Hana Ferejová (Športový klub Topoľčianky) so stratou necelých 40 sekúnd, a tretia bola Sofia Ungerová (Cycling Academy Trenčín). Jej manko na víťazku bolo 44 sekúnd.

Starší žiaci

Druhú najpočetnejšiu štartovú listinu mala kategória starších žiakov. Aj ich aktéri bojovali o víťazstvo v súboji s chronometrom na trati dlhej päť kilometrov. Zároveň cyklisti spadajúci do kategórie starších žiakov zviedli aj najtesnejšie súboje o víťazstvo. Rozdiel medzi prvým a siedmym najrýchlejším účastníkom bol len 53 sekúnd.

Zvíťazil Ondrej Sobota (CK Olympik Trnava) s časom 12 minút a 12 sekúnd. Michal Kacina (CLIMBERG SPORT TEAM) za ním zaostal o necelých 20 sekúnd. Jakuba Mikuša (Slávia Trenčín) na treťom mieste delilo od striebornej pozície iba sedem sekúnd. Ďalších sedem sekúnd stratil Dávid Hulala (CyS - Akadémia Petra Sagana) na štvrtej pozícii.

Mladší žiaci

Medzi mladšími žiakmi štartovalo celkovo 21 chlapcov. Časovku v rámci posledného víkendu Slovenského pohára na ceste nevynechal ani Jakub Záchenský (CyS - Akadémia Petra Sagana), a bolo z toho jeho ďalšie víťazstvo. Záchenský päťkilometrovú trasu preletel za 12 minút a 53 sekúnd, medzi staršími žiakmi by bol šiesty, no medzi mladšími žiakmi nenašiel premožiteľa.

Pre Sebastiana Trnku (CYKLISTICKÁ TOUR) tak opäť raz zostalo iba druhé miesto. Trnka však za Záchenským príliš nezaostal. Bol pomalší iba o 37 sekúnd, a stále bol o skoro celú minútu rýchlejší ako Matej Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana) na tretej priečke.

Žiačky

Až 31 dievčat sa zapojilo do časovky žiačok, no nárok vyhrať nakoniec mala iba jedna. Emma Galovičová (CyS - Akadémia Petra Sagana) zničila dosť veľkú konkurenciu časom 13 minút a 11 sekúnd. Bola jedinou žiačkou, ktorá prešla časovku pod 14 minút, a zaslúžene mohla vyliezť na najvyšší stupienok na stupňoch víťazov.

Karolína Hajduková (CK EPIC DOHŇANY) robila, čo bolo v jej silách, no časomer jej ukázal o 58 sekúnd horšie vysvedčenie ako najrýchlejšej žiačke. No obsadila druhú priečku. Na treťom mieste skončila Miriam Šichtová (CYKLISTICKÁ TOUR) so stratou minúty a 20 sekúnd na víťazku.

Mini dievčatá a chlapci

Súčasťou sobotňajšieho programu boli aj preteky tých najmladších. Aj mini dievčatá a mini chlapci zviedli vzájomné súboje v časovke na päťkilometrovej trase. Z dievčat boli najlepšie Agáta Paszekiová (MŠK Žiar nad Hronom - CK), Adéla Stančíková (PODJAVORINSKÝ CYKLISTICKÝ KLUB) a Ema Petrovská (ŠKC Dubnica nad Váhom).

Medzi chlapcami vyhral Nikolaj Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana) pred Jakubom Jagerčíkom (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.) a Lukášom Možuchom (CK Olympik Trnava).

4. september – Spišská Nová Ves

Muži

Prvú septembrovú nedeľu v Spišskej Novej Vsi vyvrcholil Slovenský pohár na ceste poslednými pretekmi. Na programe bolo záverečné kritérium v tejto sezóne. Medzi mužmi sa do neho prihlásilo 18 cyklistov zo Slovenska, Maďarska a Poľska. Na štart sa postavilo 14 pretekárov, štyria cyklisti sa na štart nedostavili vrátane Mareka Čaneckého (BRS KAKTUS BIKE).

Spomedzi 14 štartujúcich dvaja cyklista nedokončil preteky. Boli Marek Čontofalský (PROefekt across CST team) a Lászlo Krutek (Lotus cycling team). Kritérium v Spišskej Novej Vsi bolo vypísané na 21 kôl, pričom za každý prejazd cieľom vedúci pretekár dostal bod. Každý tretí okruh si cyklisti podelili 5, 3, 2 a 1 bod. Pri poslednom prejazde bolo v hre 10 bodov pre víťaza, 6, 4 a 2 body pre ďalších troch. 

Práve prejazdy cez cieľ s vyšším bodovým ziskom boli kľúčové na ceste za víťazstvom. Práve v týchto kolách žiaril Adam Gross (Cycling Academy Trenčín), ktorý vyhral všetky šprinty o 5 bodov až na jeden prípad. Pri šiestom prejazde cez cieľ skončil štvrtý. Gross zvíťazil aj v záverečnom kole, takže svoje bodové konto obohatil o ďalších desať bodov a so ziskom 36 bodov sa stal víťazom kritéria. 

Na druhom mieste skončil Samuel Kováč (Cycling Academy Trenčín). Jeho začalo byť vidieť až od siedmeho kola. Dovtedy mal na konte nula bodov. No potom sa mu podarilo vyhrať všetky prejazdy za jeden bod, a vo zvyšných kolách skončil druhý. Celkovo tak získal 28 bodov. Tretí skončil Poliak Przemyslaw Kotulski (CYKLO TYM HAVÍŘOV TEAM SPORT zs).

Adam Gross (Cycling Academy Trenčín) sa stal nielen víťazom posledného kritéria, ale zároveň vyhral aj Kritérijnú ligu medzi mužmi. Celkovým víťazom Slovenského pohára na ceste je Marek Čanecký (BRS KAKTUS BIKE), ktorý si mohol dovoliť vynechať záverečné kritérium. Čanecký získal v pohári 653 bodov, o viac ako dvesto bodov ako druhý najlepší cyklista. 

Juniori

Kritérium v Spišskej Novej Vsi išli aj juniori. Na štart sa postavilo 29 pretekárov spadajúcich do tejto kategórie. Organizátori pre nich pripravili 18 okruhov. Medzi juniormi štyria cyklisti neboli v cieli klasifikovaní. Boli nimi Tomáš Moňok (PROefekt KOŠICE), Peter Szanto (Lotus cycling team), Félix Štanceľ (BRS KAKTUS BIKE) a Lukáš Ďurko (Slávia Trenčín). 

Podobne ako v sobotu, tiež v nedeľu sa medzi juniormi predstavila medzinárodná konkurencia. Lenže prím zas hrali slovenskí pretekári. Do najlepšej desiatky sa dostali iba Slováci. Nezmestil sa medzi nich Áron Kurucz Tóth (Cyklistický klub SPARTAK TLMAČE), síce sa mu podarilo získať štyri body. Lenže Kurucz Tóth dostal kolo, takže ho klasifikovali až na 18. mieste. 

Kritérium nakoniec vyhral Matthias Schwarzbacher (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.), a to napriek tomu, že v úvodných kolách sa mu nedarilo získavať body. Pri prvom prejazde získal prvý, no na ďalšie body čakal až do šiesteho prejazdu cez cieľ. Vtedy sa mu podarilo vyhrať a získať päť bodov. Schwarzbacher vyhral ďalšie dva prejazdy za päť bodov, aj záverečný za desať a vyhral aj celé kritérium.

Podobne ako deň predtým v časovke, aj v nedeľu si po druhé miesto prišiel Dominik Dunár (Willebrord Wil Vooruit). Dunár zvolil podobnú taktiku ako neskorší víťaz, ale nebol taký úspešný. Na konte pozbieral 19 bodov. Tretie miesto obsadil Dávid Maňkovský (Športový klub Topoľčianky). Tomu na druhé miesto chýbali len dva body. 

Víťazom Kritérijnej ligy sa stal Matúš Privalinec (Slávia Trenčín), stačilo mu k tomu aj piate miesto v kritériu v Spišskej Novej Vsi. Najlepším juniorom v tohtoročnom Slovenskom pohári na ceste bol Richard Riška (CK EPIC Dohňany), ktorý získal 526 bodov. Druhý skončil Jakub Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana) so 449 bodmi.

Ženy a juniorky

Osem účastníčok absolvovalo kritérium v Spišskej Novej Vsi v spojených pretekoch žien a junioriek. V štartovej listine chýbalo viacero známych tvári vrátane Alžbety Bačíkovej (CK DUKLA Bratislava), víťazka kritéria v Dudinciach. Ženy a juniorky išli v záverečnom kritériu tejto sezóny 15 okruhov, o tri menej ako juniori. 

Kritérium žien a junioriek sa stalo korisťou Nory Jenčušovej (Be Pink). Tá preťala cieľovú čiaru ako prvá 13-krát. Iba pri druhom prejazde ju predbehla Laura Lukáčová (BIKEGARAGE), a pri treťom prejazde zas Terézia Ciriaková (CyS - Akadémia Petra Sagana). Jenčušová tak pozbierala takmer maximum možných bodov. Mala ich 37, chýbali jej len tri.

Druhú priečku v kritériu nakoniec obsadila Terézia Ciriaková (CyS - Akadémia Petra Sagana) so ziskom 20 bodov. Ciriaková bola druhou najsilnejšou dámou v nedeľu. Treba však dodať, že Nora Jenčušová (Be Pink) všetky súperky obehla o kolo, aj druhú Ciriakovú. Tretia skončila Ivona Pavlisová (CK EPIC DOHŇANY) s deviatimi bodmi. 

Víťazstvo medzi juniorkami tak získala Terézia Ciriaková (CyS - Akadémia Petra Sagana), druhá bola Ivona Pavlisová (CK EPIC DOHŇANY) a na tretiu priečku sa dostala Klaudia Varšová (CYKLO SPIŠ). Jej sa podarilo získať dva body. Oba získala pri poslednom prejazde, keď v záverečnom šprinte si prišla po štvrtú priečku. 

Terézia Ciriaková (CyS - Akadémia Petra Sagana) nemusela byť smutná z druhého miesta, pretože jej stačilo k tomu, aby vyhrala Kritérijnú ligu medzi ženami, a tiež juniorkami. Rovnako suverénnym spôsobom vyhrala aj tohtoročný pohár na ceste. Na druhom mieste skončila Klaudia Varšová (CYKLO SPIŠ) so stratou 200 bodov. 

Kadeti

Štartová listina kadetov patrila medzi najnabitejšie. Do Spišskej Novej Vsi prišlo až 37 chlapcov prevažne zo Slovenska. Súboje o body účastníkov kadetského kritéria prebiehali na rovnakom okruhu dlhom 1,5 kilometra ako súboje ostatných kategórií. Organizátori pre nich pripravili porciu 15 kôl, teda išli rovnako dlhé kritérium ako ženy a juniorky.

Kritérium kadetov bolo veľmi vyrovnané. Dlhšiu dobu sa pohyboval na predbežnom prvom mieste Samuel Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.), lenže posledné štyri kolá bol stopercentný pri zbere bodov Pascal Perháč (CYKLO SPIŠ) a nakoniec zvíťazil. Celkovo totiž získal až 17 bodov, čo sa nepodarilo prekonať žiadnemu jeho súperovi. 

Andrija Naunović (Lotus cycling team) tiež prvé kolá vôbec nezbieral body a začal až od deviateho prejazdu. Odvtedy sa mu podarilo obohatiť svoje konto o 12 bodov a skončil druhý. 12 bodov mal aj Samuel Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.), lenže pri rovnosti bodov hovoril v prospech Naunovića lepší výsledok v záverečnom okruhu. Fedor tak skončil tretí. 

Samuel Fedor (ŠK Železiarne Podbrezová, a.s.) síce v Spišskej Novej Vsi nezvíťazil, no v Kritérijnej lige pozbieral 170 bodov a vyhral ju. Na výhru v Slovenskom pohári na ceste mu jeho výkony v kritériách nestačili. V ňom skončil až štvrtý. Najlepším kadetom v práve skončenom ročníku pohára na ceste bol Jakub Husár ( Flaviol - Bike Team Spiš ).

Kadetky

O šesť kôl menej absolvovali dievčatá vo vekovej kategórii kadetiek, kde do posledného kola nebolo rozhodnuté o víťazke. Štartovalo jedenásť dievčat, a do cieľa kritéria sa nakoniec dostali všetky účastníčky. No na minimálne bod si siahlo len sedem cyklistiek.  

Výborný vstup do pretekov mala Sofia Ungerová (Cycling Academy Trenčín), získala úvodné dva body. Potom však začali žiariť iné slečny vrátane Anny Ržoncovej (CK EPIC DOHŇANY). Prvý bod získala pri treťom prejazde, ďalších 15 bodov pri šiestom a záverečnom. 16 bodov jej stačilo k tomu, aby zvíťazila v kritériu. 

Stanislava Sikelová (CyS - Akadémia Petra Sagana) sa tiež začala ukazovať od tretieho prejazdu cez cieľ. Vtedy ulovila dva body. Ďalšie dva body pridala v šiestom prejazde cez cieľ, a šesť bodov získala za druhé miesto v poslednom kole. Bolo z toho druhé miesto. Tretia skončila Natália Kušnírová (CK MŠK Kežmarok). 

Anna Ržoncová (CK EPIC DOHŇANY) vyhrala tretie kritérium v sezóne, a preto nikto nemohol pochybovať o jej víťazstve v Kritérijnej lige. Lenže na celkové víťazstvo v Slovenskom pohári na ceste jej chýbalo pár bodov. Ten vyhrala Sofia Ungerová (Cycling Academy Trenčín) o 13 bodov práve pred Ržoncovou. 

Starší žiaci

Väčší počet cyklistov sa postavilo na štart aj v kategórii starších žiakov. Presnejšie si svoje bicykle na štart doviedlo 44 chlapcov. Aj starší žiaci urobili na okruhu deväť kôl, takže každý bod mal svoju váhu. Kritérium v Spišskej Novej Vsi si v tejto vekovej kategórie nevyžiadalo žiadne obete, všetci pretekári boli v cieli klasifikovaní. Dvaja však dostali kolo. 

Tiež medzi staršími žiakmi mal neskorší víťaz pomalší začiatok. Bol ním Jakub Mikuš (Slávia Trenčín), ktorému sa nepodarilo zabodovať pri prvých troch prejazdoch. Od tohto momentu však už nenašiel premožiteľa. Už pred posledným šprintom viac-menej vedel, že je víťaz. Stačilo mu získať len dva body k definitíve. No získal desať bodov. 

Na druhom mieste bol ďalší zástupca slovenskej cyklistickej školy. Ondrej Sobota (CK Olympik Trnava) vstúpil do kritéria aktívnejšie, už po troch kolách mal na konte šesť bodov. No vo zvyšných šiestich kolách získal iba štyri. Preto sa musel uspokojiť s druhým miestom. Tretím najlepším pretekárom bol Daniel Sitáš (PROefekt KOŠICE) so ziskom deviatich bodov. 

Kritérijnú ligu vyhral Jakub Mikuš (Slávia Trenčín), ktorému sa podarilo vyhrať kritérium aj v Rajeckých Tepliciach. Mikuš však dominoval aj v ďalších pretekoch v rámci Slovenského pohára na ceste, a preto sa stal aj jeho celkovým víťazom. Ondrej Sobota (CK Olympik Trnava) na druhom mieste na neho stratil 62 bodov. 

Žiačky

Záverečné kritérium v tejto sezóne Slovenského pohára na ceste v Spišskej Novej Vsi absolvovalo 30 cyklistiek. Ich zápolenie o body prebiehalo počas šiestich kôl, takže veľký vplyv na výsledky pretekov malo záverečné kolo, kde víťazka získala desať bodov. Šetrenie síl do tretieho a posledného kola mohlo mať zmysel.

A presne takúto taktiku zvolila Tereza Ďuríková (MŠK Žiar nad Hronom - CK), ktorá sa nezapájala do bitiek o bod, no vyhrala šprint o päť bodov a následne aj o desať. Zvíťazila. Lucia Hudoková a Karolína Hajduková (2x CK EPIC DOHŇANY) volili rovnakú stratégiu, no nevyšla im podľa predstáv. Hudoková tak skončila druhá, Hajduková tretia. 

Víťazka posledného kritéria v sezóne sa stala tiež víťazkou Kritérijnej ligy. Tereza Ďuríková (MŠK Žiar nad Hronom - CK) totiž ovládla aj kritérium vo Vrábľoch. Celkovou víťazkou Slovenského pohára na ceste v tejto vekovej kategórii však bola Emma Galovičová (CyS - Akadémia Petra Sagana). 

Mladší žiaci

Úplne rovnakú porciu kilometrov a okruhov ako žiačky urobili aj mladší žiaci. Výhry z predchádzajúcich piatich kritérií prišiel do Spišskej Novej Vsi obhájiť Jakub Záchenský (CyS - Akadémia Petra Sagana). A aj v záverečnom kritériu sezóny sme sledovali jeho spanilú jazdu za víťazstvom. Nevyhral iba úvodné dva prejazdy. Potom už dominoval. 

Jeho súperom tak nezostalo nič iné len bojovať o druhú pozíciu. Po ňu si prišiel Oliver Samák (Cycling Academy Bratislava), a to napriek tomu, že sa mu podarilo vyhrať len jeden prejazd. No v kolách, keď sa rozdeľovalo najviac bodov bol druhý. Tretie miesto obsadil Matej Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana). 

Jakub Záchenský (CyS - Akadémia Petra Sagana) zo šiestich kritérií vyhral šesť a o jeho jednoznačnom víťazstve v Kritérijnej lige nemohol a nemôže nikto pochybovať. Záchenský má za sebou výborný rok na ceste. Medzi mladšími žiakmi nebolo lepšieho cyklistu. 

Mini dievčatá a chlapci 

Organizátori v Spišskej Novej Vsi mysleli aj na najmladšie vekové kategórie. Súťažiaci spadajúci do kategórie mini chlapci urobili jedno kolo. Vyhral Lukáš Mašura (CYKLISTICKÁ TOUR), druhý bol Nikolaj Galovič (CyS - Akadémia Petra Sagana) a tretí Šimon Ďurina (CYKLISTICKÁ TOUR).

Medzi dievčatami štartovali štyri pretekárky. Najrýchlejšia bola Petra Brimusová (CK Olympik Trnava). Za ňou skončila Agáta Peszekiová (MŠK Žiar nad Hronom - CK), a za ňou Adéla Stančíková (PODJAVORINSKÝ CYKLISTICKÝ KLUB).
 
Náš eshop