Špekulácie o Saganovi naberajú na obrátkach, isté to nemá ani Ackermann. Vini Zabú spoznalo svoj trest

26.4.2021, 16:00 | Aktuality zo sveta | Jakub Andacký
Špekulácie ohľadom prestupu Petra Sagana nabrali opäť nový rozmer a najnovšie by sa okrem slovenského šampióna mohol na konci roka z Bory porúčať aj domáci šprintér Pascal Ackermann. Oficiálny verdikt za dopingové prehrešky si od UCI medzičasom vypočuli v tíme Vini Zabù. Ich (ne)účasť na Gire to však už nijako neovplyvnilo.
Vini Zabú si na Gire žiadny dres neoblečie (© LaPresse/Fabio Ferrari)
Prestupové špekulácie pretrvávajú
V priebehu víkendu prišiel talianský denník La Gazzetta dello Sport s ďalšími zaujímavými špekuláciami, ktoré opäť zahŕňali aj budúcnosť Petra Sagana. Taliani potvrdili nedávne špekulácie francúzskeho L'Equipe a pridali k nim ešte niečo navyše.
Ralph Denk, manažér Bory, sa vraj nechal počuť, že miesto v tíme nemá isté, okrem Sagana, ani domáca hviezda Pascal Ackermann. Po slabších šprintérskych výkonoch a chýbajúcom tohtosezónnom víťazstve sa medzi nimi výrazne nalomila dôvera. Nemecký šprintér je podľa informácii talianskeho denníka pripravený odísť a o jeho služby prejavili záujem v tíme Spojených arabských emirátov.
Pascal Ackermann (© BORA - hansgrohe / Sprintcycling)
Do nemeckého tímu by, naopak, po dvoch rokoch mohol opätovne smerovať Sam Bennett. Írsky rýchlik jazdí momentálne v Deuceunincku v životnej forme. Manažér tímu Patrick Lefevere však sníva o žltom drese s Remcom Evenepoelom. Bennett by tak na Tour stratil tímovú podporu a najmä spoľahlivý šprintérsky vláčik, ktorý mu v uplynulých týždňoch a mesiacoch priniesol množstvo triumfov. Podľa Talianov by našiel vhodnejšie podmienky práve v tíme, z ktorého sa porúčal pred rokom a pol.
V súčasnosti ťažko predpokladať, ako sa celá situácia napokon vyvinie. Ralph Denk povedal, že budúcnosť Petra Sagana by chcel vyriešiť už do konca tohto mesiaca. Či sa tak stane, zatiaľ nevedno.
Sam Bennett (© A.S.O. / Pauline Ballet)
UCI nezabránila Vini Zabú štartovať na Gire 
Už minulý týždeň sme vás v našom pravidelnom týždennom súhrne udalostí informovali o dvoch dopingových prehreškoch pretekárov talianskeho Vini Zabù. Podľa pravidiel Medzinárodnej cyklistickej únie prichádza v takýchto momentoch k suspendácii celého tímu.  
Antidopingové pravidlá porušil ako prvý Matteo Spreafico počas vlaňajšieho Gira a v marci mal pozitívny test na EPO, pre zmenu, Matteo de Bonis. Ešte pred oficiálnym verdiktom UCI sa celý tím rozhodol odhlásiť z najväčšieho domáceho podujatia Giro d’Italia. Ten prišiel až začiatkom minulého týždňa a UCI v ňom rozhodla o 30 dňovej suspendácii tímu.  
Podľa informácii portálu cyclingnews neboli pri prehliadkach tímu nájdené žiadne zakázané látky a tím po celú dobu vzorne spolupracoval s políciou aj UCI. „Medzinárodná cyklistická únia (UCI) oznamuje, že disciplinárna komisia UCI sa rozhodla pozastaviť činnosť tímu Vini Zabù na obdobie 30 dní, počnúc spätne 7. aprílom 2021 a platným do 6. mája 2021,“ píše sa v tlačovej správe UCI.  
Konečný rozsudok napokon nezabránil tímu účasti na Gire, no miesto aj tak pripadlo Androni Giocattoli.  
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Thibaut Pinot sa na Gire nepredstaví 
Z účasti na trojtýždňovom talianskom podujatí ho vyradilo zranenie chrbta, ktoré si privodil ešte počas pádu na Tour de France. Po pretrvávajúcich bolestiach sa francúzsky vrchár rozhodol, že potrebuje dlhší čas na úplné zotavenie.
Nebudem klamať. Nie som v takom stave, aby som bol schopný hviezdiť na Gire. Iba by som zbytočne trpel a nedokázal ani pomôcť tímu. Bolesť v chrbte mi stále bráni v dobrých výkonoch. Ťažko sa to vysvetľuje. Zo začiatku pretekov to býva v poriadku, no s pribúdajúcimi kilometrami sa bolesť zakaždým začne ozývať. Na Tour of the Alps som do toho dal všetko. Veľmi ma mrzí, že sa nepredstavím na Gire, no urobil som preto maximum. V najbližšej dobe spravím všetko preto, aby som sa na 100% uzdravil a aby som bol schopný pretekať na svojej obvyklej úrovni,“ vyjadril sa Pinot.

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop