Okolo Slovenska: Šprint v Trnave vyhral Einhorn, Peter Sagan bol druhý a ovládol celkovú klasifikáciu

4. 19.9. rovinata etapa ciel rovina Trenčianske Teplice > Trnava 159 km Einhorn
Etapy tohto ročníka pretekov:
P1234
profil etapy (© okoloslovenska.com)
Nedeľu vyvrcholil 65. ročník podujatia Okolo Slovenska záverečnou etapou, ktorá mala definitívne rozhodnúť o celkovom víťazovi. Štartovalo sa v Trenčianskych Tepliciach, odkiaľ pelotón putoval cez Topoľčany a Hlohovec až do Trnavy, kde mali dať všetci účastníci pretekov bodku za týmto ročníkom. Záverečná previerka nebola dlhá, merala 159 kilometrov a ponúkla len niečo cez tisíc výškových metrov. Na trase štvrtej etapy sa nachádzali tri horské prémie, Machnáč, Trenčianske Mitice a Hlohovec
 Andrea Garosio pred začiatkom poslednej etapy (© Igor Stančík)

Posledná etapa, rovnako ako predchádzajúce tri, favorizovala hlavne najrýchlejších mužov v pelotóne. Ubrániť žltý dres chcel Peter Sagan, jeden z adeptov na etapové prvenstvo, ktorý na Okolo Slovenska stále čakal na triumf. Sagan mal dnes poslednú možnosť. Zároveň víťazstvom v Trnave by si poistil celkové prvenstvo. Jeho najväčším konkurentom v boji o celkové umiestnenie bol Álvaro Hodeg, aj keď včerajší šprint mu vôbec nevyšiel. Rýchlosť v závere tretej etapy ukázali Kristoffer Halvorsen a Kaden Groves. Ukázať sa v šprinte mal aj Cees Bol. Zo slovenských cyklistov mohol prekvapiť Lukáš Kubiš.
- reklama -
rusko satky 560x300
- reklama -
Slávnostný štart poslednej etapy prebehol v Trenčianských Tepliciach v blízkosti hotela Krym presne o jedenástej hodine. Ešte na ceste na ostrý štart riešil technické problémy Osborne (Quick - Step), z tohto dôvodu sa pelotón presúval veľmi pomaly. Z rovnakých dôvodov musel vyhľadať pomoc aj Galván (Equipo) a tiež jeden jazdec z domáceho tímu Dukla Banská Bystrica. Po návrate všetkých cyklistov do balíka nasledoval ostrý štart. 
 Na štarte boli tisícky divákov (© Igor Stančík)
Hneď od začiatku etapy cyklisti začali stúpať na prvú horskú prémiu v programe záverečného dňa. Bol ňou kopec Machnáč (2,8 km - 7,2 %). Išlo o jediné stúpanie druhej kategórie v štvrtej etape. Na vrchole sa teda rozdávali šesť, štyri, dva a jeden bod. Na prvú prémiu prišlo pokope 15 cyklistov, body získali prvý štyria v tomto poradí. Najrýchlejší bol Pozzovivo (Qhubeka), za ním prešiel hranicu prémie Neilands (ISN), potom Hagen (ISN) a Wandahl (Bora). Pelotón bol rozdelený na tri časti. 
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
Situácia na ceste nebola príliš priehľadná, faktom však zostávalo, že v úvodnej skupine, kde sa pohybovalo pätnásť cyklistov, nechýbal ani Peter Sagan (Bora). S ním tam boli Oss a Wandahl (obaja Bora), Pedersen (DSM), Lutsenko a Felline (obaja Astana), Hagen a Neilands (obaja ISN), Nielsen, Sunderland a Pozzovivo (všetci traja z Qhubeka), Jensen a Hepburn (BikeExchange), Andersen (Uno-X) a Strachov (Gazprom). Ich náskok pred druhou početnejšou skupinou nebol veľký, stále ich mali na očiach.
Oss a Wandahl pracujú pre Petra Sagana (© Igor Stančík)
Vedúca skupina začala stúpať na druhú horskú prémiu, na kopec Trenčianske Mitice (17,2 km - 3,8 %). Skupinu ťahali predovšetkým Oss a Wandahl (obaja Bora), ktorí sa snažili priviesť Petra Sagana (Bora) nielen na vrchol tejto prémie, ale až na šprintérsku, kde mohol priebežný líder získať dôležité bonifikačné sekundy. Sagan ukázal svoju silu už na horskej prémii, ktorú vyhral. Druhý bol Lutsenko (Astana), jeden bod získal ešte Pedersen (DSM). 
- ponuka z nášho ehopu -
- ponuka z nášho eshopu -
V druhej skupine, v ktorej sa nachádzal Hodeg (Quick - Step) ťahali práve kolegovia kolumbíjského cyklistu. Jeden z nich, Osborne (Quick - Step) dostal defekt a musel sa zastaviť pri svojom mechanickom aute. Tiež vo vedúcej skupine sa diali veci. Sunderland (Qhubeka), Jansen (BikeExchange) a Pedersen (DSM) nastúpili a snažili sa ujsť od ostatných členov úniku. V poslednom dni tak silu ukazovali predovšetkým jazdci z World Tour tímov.  
Osborne z Quick - Stepu sa vracia do druhej skupiny (© Igor Stančík)
Pri klesaní z druhej prémie sa vedúca skupina spojila a dobehli ju aj jazdci Bora - hansgrohe, ktorí začali pracovať v prospech Petra Sagana. V druhej skupine, kde boli Álvaro Hodeg a Jannik Steimle (Quick - Step), teda najväčší súperi slovenského cyklistu v boji o celkové prvenstvo pracovali Keisse a Mörköv (obaja Quick - Step). V tejto časti etapy sme sledovali bitku dvoch World Tour tímov, zatiaľ mali navrch jazdci brániaci žltý dres. Na ceste sa tak pohybovali dve väčšie skupiny.  
banner kolekciaCI
Keisse a Mörköv (obaja Quick - Step) sú elitní domestici a po veľkom boji sa im podarilo spojiť obe skupiny. Stalo sa tak za obcou Cimenná, teda tesne pred prvou zónou, kde sa mohli cyklisti občerstviť. Lenže balík bol natiahnutý a krátko na to, ako sa skupiny spojili sa objavil ďalší útok. Bolo v ňom desať jazdov, aj Peter Sagan (Bora). Trojnásobný majster sveta v posledný deň pretekov predvádzal agresívnu cyklistiku nehľadiac na sily, ktoré na ceste nechával. 
Peter Sagan v poslednom dni útočil (© Igor Stančík)
Okrem Petra Sagana (Bora) sa do čela dostali Steimle (Quick - Step), Oss (Bora), Felline (Astana), Froome (ISN), Pozzovivo (Qhubeka), Andersen (Uno-X), Nekrasov a Strachov (obaja Gazprom), Kukrle a Otuba (obaja Elkov) a Petrelli (Friuli). V úniku sa tak ukázal aj štvornásobný víťaz Tour de France. Ich náskok na druhú skupinu bol minimálny, iba dvanásť sekúnd, ale záujem ujsť mali viacerí členovia tejto skupiny. 
- reklama -
- reklama -
Únik sa blížil k prvej rýchlostnej prémii. Oss (Bora) sa snažil udržať vedúcu skupinu s Petrom Saganom (Bora) a Froomom (ISN) pred pelotónom, lenže ešte pred obcou Krušovce sa zozadu dostiahla druhá skupina. Boli v nej Bodnar a Wandahl (obaja Bora), Pedersen a Märkl (obaja DSM), Einhorn, Jones a Neilands (všetci traja ISN), Pozzovivo (Qhubeka), Jensen, Groves a Konychev (všetci traja BikeExchange), Andersen (Uno-X) a Ťoupalík (Elkov). Vpredu tak bola veľmi silná skupina, ktorá sa blížila k rýchlostnej prémii.  
 Jeden z únikov v prvej polovici etapy (© Igor Stančík)
Úvodná rýchlostná prémia v programe štvrtej etapy sa nachádzala v Topoľčanoch a predná skupina na ňu prišla o minútu skôr ako druhá skupina. Pred tisíckami ľudí, ktorí sa prišli pozrieť na najlepšieho slovenského cyklistu sa ukázal Peter Sagan (Bora), v šprinte bol najrýchlejší a získal tri bonifikačné sekundy. Dve bonifikačné sekundy získal Bol (DSM), ktorý bol tiež súčasťou úniku. Tretí bol Steimle (Quick - Step), získal jednu bonifikačnú sekundu. Štvrtý bol Bodnar (Bora). 
Nedeľu sa na slovenských cestách útočilo vo veľkom (© Igor Stančík)
Po prémii sa definitívne vytvoril celodenný únik. Bolo v ňom 26 cyklistov, aj Peter Sagan (Bora). Ďalšími členmi úniku boli Andersen (Uno-X), Adria Oliveras (Equipo), Steimle (Quick - Step), Kukrle a Ťoupalík (Elkov), Strachov (Gazprom), Sunderland, Pozzovivo a Nielsen (Qhubeka), Petrelli (Friuli), Felline a Lutsenko (Astana), Neilands, Froome a Einhorn (ISN), Pedersen, Bol a Märkl (DSM), Bodnar, Oss a Wandahl (Bora), Groves, Jensen a Konychev (BikeExchange) a Kaczmarek (Mazowsze). Pelotón za nimi ťahal Deceuninck Quick - Step. 
 Peter Sagan ukázal žltý dres (© Igor Stančík)
Druhá skupina začala strácať čoraz viac sekúnd. Už v obci Veľké Ripňany balík strácal na únik skoro štyri minúty. Hodeg (Quick - Step) tak strácal pevnú pôdu pod nohami a zdalo sa, že belgický tím dnes bude vo finále reprezentovať iba Steimle (Quick - Step). Zo slovenských cyklistov boli v pelotóne Gavenda a Lohinský (Slovensko), Foltán, Kubiš, Vančo a Čanecký (Dukla Banská Bystrica), Štoček (Topforex) a ešte aj Oros (Cycling Academy). 
  Členov v úniku má aj Gazprom - Rusvelo (© Igor Stančík)
Neustále útočenie spôsobilo, že priemerná rýchlosť v prvých dvoch hodinách bola 47,5 km/h. Celé dve hodiny sa bojovalo, boli to atrakívne preteky, ktoré zbúrali mýtus o jednoduchej trase. Po dvoch hodinch sa etapa definitívne zlomila. Únik získal na svoju stranu viac ako sedem minút, v balíku to Deceuninck Quick - Step zabalil. Ostatné World Tour tímy nemali dôvod diktovať tempo pelotónu. Už v obci Merašice bolo jasné, že víťaza poslednej etapy spoznáme z mien v úniku. Bol medzi nimi aj Peter Sagan (Bora).  
 Vpredu je aj Chris Froome (© Igor Stančík)
Veľmi početná vedúca skupina spoločne prišla na poslednú horskú prémiu v programe 65. ročníka Okolo Slovenska. Ako prvý zvládol vyliezť stúpanie Hlohovec (3,5 km - 2,4 %) Jensen (BikeExchange), zvyšné dve bodovacie pozície obsadili Oss (Bora) a Märkl (DSM). Z vrcholu posledného kopca bolo treba prejsť už len 66 kilometrov do cieľa v Trnave. Pelotón za nimi strácal viac ako sedem a pol minúty. Panovala v ňom úplná anarchia, každý jeho člen si išiel ako chcel. 
Daniel Oss ťahá únik (© Igor Stančík)
Za pelotónom sa objavil Haring (Dukla Banská Bystrica) a aj Schlegel (Elkov), obaja zvažovali, že z pretekov odstúpia. Veľkú smolu počas poslednej etapy mal Kubiš (Dukla Banská Bystrica), ktorý pri finálnom delení bol prvým jazdcom, ktorý sa nedokázal dostať do celodenného úniku. Kebyže sa dostane do čelnej skupiny ukončil by preteky v najlepšej desiatke v priebežnej klasifikácii. Situácia na ceste sa medzičasom vôbec nezmenila, vpredu bola skupina 26 cyklistov, aj s Petrom Saganom (Bora).  
Iba Jannik Steimle reprezentuje Quick - Step v úniku (© Igor Stančík)
Únik sa pomaly blížil k druhej rýchlostnej prémii, kde boli v ponuke ďalšie bonifikačné sekundy. Pred prémiou ušiel z úniku Andersen (Uno-X) a nakoniec získal tri sekundy a šesť bodov. Na prémii bol skôr o pár sekúnd. Druhé miesto na prémii obsadil Lutsenko (Astana), tretí bol Bol (DSM). Steimle (Quick - Step) tiež šprintoval o sekundy, lenže skončil iba na štvrtom mieste, takže bonifikácie sa mu neušli. Rozdiel medzi ním a Petrom Saganom (Bora) bol stále sedem sekúnd. 
Peter Sagan v úvode etapy mal na sebe oba dresy (© Ján Melicher)
Pri prvom prechodze cez Trnavu z pretekov definitívne odstúpili Perry a Wilsly (obaja Astana). Neboli zranení, jednoducho len zosadli z bicyklov a zamávali fanúšikom. Vo vedúcej skupine pracovali Oss a Wandahl (obaja Bora), ich tempo nebolo príliš vysoké a dva kilometre pred prémiou zaútočil Lutsenko (Astana). Nebol úspešný. Nakoniec na poslednú rýchlostnú prémiu prišiel únik spolu, tri sekundy vyhral Steimle (Quick - Step), ktorý vyhral šprint. Druhý bol Bol (DSM), Peter Sagan (Bora) bol tretí. Rozdiel medzi obomi jazdcami v priebežnej klasifikácii bol päť sekúnd. 
 Pelotón prechádza cez cieľ v Trnave (© Igor Stančík)
Záverečné kilometre už vedúca skúpina išla pokope. Nikto neskúšal útočiť. Väčšinu času ťahali Oss (Bora) a Konychev (BikeExchange), ale v popredí sa ukazoval aj Froome (ISN), snažil sa strážil Einhorna (ISN), ich šprintéra. Všetko tak nasvedčovalo tomu, že o víťazovi etapy rozhodne šprint z tejto skupiny. Najväčším favoritom bol Peter Sagan (Bora), z rýchlejších mužov sa vpredu nachádzali už iba Bol (DSM), Steimle (Quick - Step) a Groves (BikeExchange).  
 Peter Sagan v uličkách Trnavy (© Ján Melicher)
Na méte tri kilometre od cieľa sa Peter Sagan nachádzal na štvrtom mieste v skupine, za ním bol ako lepidlom prilepený Jannik Steimle. Presne v tomto okamihu opustil čelo skupiny Daniel Oss, slova sa ujal Frederik Wandahl. Skupinu do šprintu priviedol Maciej Bodnar. Ako prvý sa zo sedla zdvihol práve nemecký cyklista, ale cez neho a Sagana sa predral Itamar Einhorn, ktorý nakoniec vyhral šprint v Trnave. Druhý bol Sagan, tretí finišoval Cees Bol. Peter vyhral podujatie Okolo Slovenska. 
Šprint v Trnave (© Ján Melicher)
Na 65. ročník Okolo Slovenska bude navždy spomínať Itamar Einhorn, pretože v Trnave získal svoje prvé profesionálne víťazstvo na ceste. Einhorn si počas celého dňa užíval starostlivosť takých jazdcov, akými sú Chris Froome a Kris Neilands. Práve oni dvaja sa o svojho šprintéra starali až do poslednej možnej chvíle, poslali ho na zadné koleso Petra Sagana a práve ním si Einhorn rozbehol šprint. Nakoniec bol vo finále najrýchlejší a v cieli si mohol užívať pocity, aké dodnes ešte nikdy neprežil. 
Itamar Einhorn získal prvé profesionálne víťazstvo (© Igor Stančík)
Dôvod na radosť mohol mať aj Peter Sagan. Síce opäť skončil na druhom mieste, tretíkrát v 65. ročníku Okolo Slovenska, ale druhé miesto znamenalo, že sa stal celkovým víťazom podujatia. Sagan je prvý Slovák za posledných 16 rokov, ktorému sa podarilo ovládnuť najväčšie domáce preteky. Sagan má za sebou fantastický deň, od začiatku etapy útočil. Bol súčasťou všetkých únikov, ktoré sa na ceste vyprofilovali, pozbieral dve víťazstvá na prémiách, na horskej a tiež šprintérskej. Na konci podujatia mu patrilo žlté tričko. 
 Peter Sagan si na pódiu prevzal žltý dres (© Igor Stančík)
Posledná etapa poriadne prekopala poradie v celkovej klasifikácii. Na druhé miesto sa posunul Jannik Steimle, jediný zástupca tímu Deceuninck Quick - Step, ktorému sa podarilo dostať do celodenného úniku. Rozdiel medzi ním a Petrom Saganom bol jedenásť sekúnd. Na stupne víťazov sa dostal aj Cees Bol, ktorý sa až dnes dostal do povedomia fanúšikov, zapojil sa do bitky o etapu. Do najlepšej päťky sa dostali ešte Roger Adria Oliveras a Idar Andersen. Posledný menovaný sa stal celkovým víťazom v súťaži do 23 rokov. 
 Najlepší traja pretekári na podujatí (© Igor Stančík)
Majiteľom zeleného dresu sa stal Peter Sagan, ktorý podobne ako pri svojej prvej účasti na Tour de France, tak aj pri debute na Okolo Slovenska ovládol bodovaciu súťaž. Trojnásobný majster sveta si na pódiu prevzal aj dres pre najlepšieho domáceho jazdca. Sagan tak ovládol tri zo štyroch súťaží, ktoré mohol. Jedine v súťaži o najlepšieho vrchára sa pre neho dres neušiel. Jeho majiteľom bol Andrea Garosio, ktorý o tom rozhodol už počas včerajšej etapy. Dnes mu stačilo prísť do cieľa v Trnave, čo sa mu nakoniec podarilo. Nakoniec získal aj cenu pre najbojovnejšieho jazdca 65. ročníka podujatia. Bez ceny neodišiel ani Lukáš Kubiš, jazdec Dukly Banská Bystrica sa stal najlepším slovenským jazdcom do 23 rokov. 
Výsledky etapy
1. EINHORN Itamar Israel Start-Up Nation 03:27:40 14
2. SAGAN Peter BORA-hansgrohe 00:00 5
3. BOL Cees Team DSM 00:00 3
4. STEIMLE Jannik Deceuninck - Quick-Step 00:00
5. GROVES Kaden Team BikeExchange 00:00
6. FELLINE Fabio Astana-Premier Tech 00:00
7. KONYCHEV Alexander Team BikeExchange 00:00
8. STOKBRO Andreas Team Qhubeka NextHash 00:00
9. LUCENKO Alexej Astana-Premier Tech 00:00
10. KACZMAREK Jakub HRE Mazowsze Serce Polski 00:00
30. KUBIŠ Lukáš Dukla Banská Bystrica 09:03
31. VANČO Tobias Dukla Banská Bystrica 09:03
33. ŠTOČEK Matúš Topforex - ATT Investments 09:03
37. KAŠKO Dávid BORA-hansgrohe 09:03
48. LOHINSKÝ Filip Slovensko 09:03
49. FOLTÁN Adam Dukla Banská Bystrica 09:03
54. SAGAN Juraj BORA-hansgrohe 09:03
76. OROS Samuel Cycling Academy Trenčín 09:03
85. TYBOR Patrik Dukla Banská Bystrica 09:03
92. ČANECKÝ Marek Dukla Banská Bystrica 09:03
98. GAVENDA Martin Slovensko 09:03
DNF KARAS Juraj Slovensko odstúpil
DNF NÔTA Štefan Slovensko odstúpil
DNF BÉREŠ Stanislav Slovensko odstúpil
DNF KAŠKO Dávid Slovensko odstúpil
DNF LAJCHA Juraj Slovensko odstúpil
DNF NAGY Simon Cycling Academy Trenčín odstúpil
DNF FROLEK Ladislav Cycling Academy Trenčín odstúpil
DNF HARING Martin Dukla Banská Bystrica odstúpil
DNF CHREN Martin Dukla Banská Bystrica odstúpil
Zobraziť kompletné poradie
Konečné poradie pretekov
1. SAGAN Peter BORA-hansgrohe 15:51:00
2. STEIMLE Jannik Deceuninck - Quick-Step 00:11
3. BOL Cees Team DSM 00:17
4. ADRIÁ Roger Kern Pharma 00:22
5. ANDERSEN Idar Uno-X Pro Cycling Team 00:24
6. PEDERSEN Casper Team DSM 00:26
7. BODNAR Maciej BORA-hansgrohe 00:27
8. LUCENKO Alexej Astana-Premier Tech 00:27
9. FELLINE Fabio Astana-Premier Tech 00:30
10. MÄRKL Niklas Team DSM 00:30
31. KUBIŠ Lukáš Dukla Banská Bystrica 09:33
34. ŠTOČEK Matúš Topforex - ATT Investments 09:34
45. ČANECKÝ Marek Dukla Banská Bystrica 09:38
70. SAGAN Juraj BORA-hansgrohe 14:26
87. KAŠKO Dávid BORA-hansgrohe 19:22
88. LOHINSKÝ Filip Slovensko 19:29
91. OROS Samuel Cycling Academy Trenčín 19:57
93. TYBOR Patrik Dukla Banská Bystrica 20:05
102. VANČO Tobias Dukla Banská Bystrica 25:56
104. FOLTÁN Adam Dukla Banská Bystrica 26:58
105. GAVENDA Martin Slovensko 29:49
Zobraziť kompletné poradie
Konečné poradie bodovacej súťaže
1. SAGAN Peter BORA-hansgrohe 58
2. HODEG Alvaro Deceuninck - Quick-Step 34
3. STEIMLE Jannik Deceuninck - Quick-Step 32
4. BOL Cees Team DSM 28
5. EINHORN Itamar Israel Start-Up Nation 24
6. ADRIÁ Roger Kern Pharma 18
19. KUBIŠ Lukáš Dukla Banská Bystrica 8
28. ŠTOČEK Matúš Topforex - ATT Investments 2
Konečné poradie vrchárskej súťaže
1. GAROSIO Andrea Bardiani CSF Faizanè 37
2. ADRIÁ Roger Kern Pharma 16
3. BUDZINSKI Tomasz HRE Mazowsze Serce Polski 13
4. BÁRTA Jan Elkov - Kasper 12
5. POZZOVIVO Domenico Team Qhubeka NextHash 12
6. ZAHALKA Matej Elkov - Kasper 11
8. SAGAN Peter BORA-hansgrohe 9
Konečné poradie súťaže do 23 rokov
1. ANDERSEN Idar Uno-X Pro Cycling Team 15:51:24
2. MÄRKL Niklas Team DSM 00:06
3. PETRELLI Gabriele Cycling Team Friuli ASD 01:09
4. LUNDER Eirik Gazprom-RusVelo 09:03
5. HEINSCHKE Leon Team DSM 09:07
6. KUBIŠ Lukáš Dukla Banská Bystrica 09:09
7. ŠTOČEK Matúš Topforex - ATT Investments 09:10
22. LOHINSKÝ Filip Slovensko 19:05
27. VANČO Tobias Dukla Banská Bystrica 25:32
28. FOLTÁN Adam Dukla Banská Bystrica 26:34
29. GAVENDA Martin Slovensko 29:25
Všetky prémie na trase etapy:
 156,4 km - Machnáč: dĺžka 2,8 km; sklon 7,2 % (6-4-2-1)
 142 km - Trenčianske Mitice: dĺžka 17,2 km; sklon 3,8 % (3-2-1)
 102,5 km - TOPOĽČANY (6-4-2-1)
 66,1 km - Hlohovec: dĺžka 3,5 km; sklon 2,4 % (3-2-1)
 30,6 km - TRNAVA (6-4-2-1)
 18 km - BOROVÁ (6-4-2-1)
 Cieľ - TRNAVA (15-12-10-8-6-5-4-3-2-1)
Krátky opis trasy etapy:
Posledná etapa takisto ponúkne slušnú porciu kilometrov. Odštartuje v kúpeľnom meste Trenčianske Teplice, a potom cez Motešice, Zlatníky, Topoľčany, Hlohovec, Šúrovce privedie pelotón do Trnavy na Štefánikovú ulicu. Po prejazde cieľom cyklisti absolvujú ešte okruh cez Ružindol, Borovú, smerom naspäť Suchú nad Parnou. Tohtoročné Okolo Slovenska vyvrcholí po 692 km v centre Trnavy na Štefánikovej ulici. Aj počas záverečnej etapy budú jazdci bojovať o tri vrchárske prémie (chvíľu po štarte Machnáč, Trenčianskych Miticiach a potom v Hlohovci) a tri rýchlostné prémie (Topoľčany, 1. prejazd cieľom Trnavy a v Borovej).
mapa etapy (© okoloslovenska.com)
kratka sprava ikonkaNaše spravodajstvo z Okolo Slovenska 2021
 
Náš eshop