Eschborn - Frankfurt: V hromadnom šprinte zvíťazil Jasper Philipsen, porazil Johna Degenkolba

19.9.2021, 09:45 | Preteky vo svete | Tomáš Šandor
ne 19.9. zvlnena etapa ciel rovina Eschborn > Frankfurt 187 km Philipsen
profil pretekov (© eschborn-frankfurt.de)
Nemecká jednorazovka obsahovala niekoľko krátkych stúpaní, ale vo Frankfurte zvyčajne vyhrávajú šprintéri. Aj tentoraz prišla na podujatie zaujímavá šprintérska konkurencia. Žiadne prekvapenie sa neodohralo a v záverečnom šprinte sa presadil xy.
V hlavnom úniku sa predstavili Durbridge (BikeExchange), Norsgaard (Movistar), Resell (Uno-X), Velasco (Gazprom), Vallée (Bingoal) a táto skupina bola chytená šesťdesiat kilometrov pred cieľom. Na posledných dvoch stúpaniach sa atakovalo a na čele pretekov sa objavila dobrá partia s Matthewsom, Teunsom, Brambillom alebo Hermansom, no hlavný balík nemal veľkú stratu a tieto pokusy zlikvidoval.
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
V rozhodujúcej fáze pretekov pracovali v pelotóne UAE Emirates a Bora. Pelotón chytil posledných utečencov deväť kilometrov pred cieľom a sledovali sme očakávaný hromadný šprint.
Najrýchlejší jazdci v balíku poznali závarečný okruh vo Frankfurte. Na konci sa ukazoval najmä tím BikeExchange, ale vo finále predviedol najlepšiu koncovku Jasper Philipsen z celku Alpecin - Fenix. Druhý skončil John Degenkolb, tretie miesto získal Alexander Kristoff.
Belgický šprintér Jasper Philipsen dosiahol siedme víťazstvo v ročníku a naposledy sa tešil pred dvoma dňami na podujatí Kampioenschap van Vlaanderen. Philipsen najlepšie načasoval svoj šprint, na čo doplatil John Degenkolb, ktorý vyrazil dopredu príliš skoro. Nemecký cyklista však vyrovnal svoj najlepší výsledok sezóny, keď skončil druhý aj v prvej etape na Okolo Valencie.

Alexander Kristoff predviedol dobrý finiš, no nepridal piate víťazstvo na podujatí. Tím UAE Emirates dnes patril k najaktívnejším v balíku a dostal sa na stupne víťazov. Na konci pretekov ťahal v balíku aj tím Bora, ale Pascal Ackermann obsadil piate miesto.
Výsledky
1. PHILIPSEN Jasper Alpecin-Fenix 4:28:03 300
2. DEGENKOLB John Lotto Soudal 00:00 250
3. KRISTOFF Alexander UAE Team Emirates 00:00 215
4. PASQUALON Andrea Intermarché-Wanty-Gobert 00:00 175
5. ACKERMANN Pascal BORA-hansgrohe 00:00 120
6. GARCIA Ivan Movistar Team 00:00 115
7. LAPORTE Christophe Cofidis 00:00 95
8. TEUNISSEN Mike Jumbo-Visma 00:00 75
9. MATTHEWS Michael Team BikeExchange 00:00 60
10. WRIGHT Fred Bahrain Victorious 00:00 50
Zobraziť kompletné poradie
 
Náš eshop