Medzi juniormi sa zázraky nediali, zo Slovákov mal lepší čas Holomek

6.8.2013, 20:50 | Sprav. z pretekov - staršie | Lukáš Timko
Disciplína: Individuálna časovka juniorov na MS 2013 vo Florencii
Majster sveta 2013: Igor Decraene (Belgicko)
Dátum a čas: Utorok, 24. september 2013, od 10:00
Trasa a dĺžka: Florencia > Florencia; 22,05 km
Slováci: Milan Holomek (TJ Slávia ŠG Trenčín) - 56. miesto
Slováci: Juraj Bellan (MŠK CK Žiar nad Hronom) - 66. miesto
 
 
84 cyklistov z celého sveta narodených v rokoch 1995 a 1996 sa postavilo na štart časovky juniorov na 22 kilometrov. Mladé nádeje cyklistickej budúcnosti urobili okruh okolo Florencie a najrýchlejšie to zvládol Igor Decraene. Belgičanovi namerali čas 26:57 a priemernú rýchlosť 48,5 km/h. Dánsko a USA si pripísali zvyšné dve medaily. Postarali sa o to Mathias Krigbaum (vlani piaty) a Zeke Mostov.
 
Slováci dieru do sveta neurobili, ukázali skôr realitu, kde sa naša cyklistika, najmä v časovke, nachádza. Milan Holomek (TJ Slávia ŠG Trenčín) obsadil 56. miesto (+2:30) a Juraj Bellan (MŠK CK Žiar nad Hronom) 66. priečku (+2:50). Bellan môže štartovať medzi juniormi aj o rok.
 
Rovnako ako Medveďová, aj Holomek s Bellanom sa k juniorskému majstrovi Česka časovo priblížili. Na MSR a ČR v Dubnici prekonal Michal Schlegel oboch viac ako o minútu, dnes mal iba o desať sekúnd lepší čas ako Holomek.
 
 
Milan Holomek (TJ Slávia ŠG Trenčín): "Časovka v Taliansku bola skoro celá postavená na mňa, začiatok mi síce nevyhovoval, ale druhá časť mi celkom sedela. Ja som skôr technický typ, takže zátačky a špurty z nich mi celkom vyhovovali, mohol by som aj povedať, že som v nich získaval, ale zasa na druhej strane, v prvej polovici časovky to bolo čisto o výkone. Tam som sa dosť trápil, čo sa odrazilo aj na výsledku. S mojím výkonom som v podstate spokojný. Tréner mi povedal, že hambu som nespravil. Toto boli moje druhé významnejšie preteky po ME a sám som pocítil, že je čo zlepšovať hlavne na výkone."
 
Juraj Bellan (MŠK CK Žiar nad Hronom): "Prvá polovica sa mi šla dobre. Boli to najmä dlhé roviny. Keď som vošiel do mesta a na dlažobné kocky s množstvom zákrut, strácal som najmä v zatáčkach a trvalo mi, kým som to opäť rozbehol. S výsledkom nie som spokojný. Chcel som byť v prvej polovici výsledkov. Dúfam, že ak o rok dostanem šancu, podarí sa mi to. V pretekoch chcem určite dôjsť do cieľa a budem veriť v umiestnenie v prvej tretine."
 
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop