Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

dresy

Poslaťod Phobos » Pon 09. Dec 2019 21:13:28

Súhlas majo, Bahrain je veľká paráda. A hlavne v porovnaní s predošlou tragédiou. Dokonca aj tie belasé pásiky a ponožky k tomu pasujú. Vlastné logo... To má málokto, možno nikto? Tak to vyzerá, že budujú identitu cyklistického tímu ako niečoho samostatného a nielen náhodného zhluku sponzorov.

EF je trochu iné, bláznivé, ako aj celý tím. Ale zas nemám pocit, že by to bolo nejak nasilu, za mňa fajn. Bora nuda. Ineos nemenia - zle. Predstavili aj Trek, Direct Energie a Dimension Data (alebo teda NTT).
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod Za Slušný Svet » Sob 14. Dec 2019 9:07:36

Ďalšie dva tímy predstavili nové dresy:

Lotto Soudal: https://www.cyclingnews.com/news/lotto- ... -for-2020/
Deceuninck–QuickStep: https://www.cyclingnews.com/news/deceun ... -for-2020/

Celkom zaujímavé zmeny, páčia sa mi :)
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet
 
Príspevky: 480
Registrovaný: Sob 17. Jún 2017 11:04:42

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Sob 14. Dec 2019 11:55:23

Za Slušný Svet píše:Ďalšie dva tímy predstavili nové dresy:

Lotto Soudal: https://www.cyclingnews.com/news/lotto- ... -for-2020/
Deceuninck–QuickStep: https://www.cyclingnews.com/news/deceun ... -for-2020/

Celkom zaujímavé zmeny, páčia sa mi :)


suhlasim hlavne to lotto prijemne prekvapilo
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Dennis

Poslaťod Phobos » Sob 14. Dec 2019 13:00:41

majo píše:tak majster sveta ITT to nakoniec zapichol v Ineose...neviem preco ale ocakaval som to


Jeden zo zaujímavejších prestupov. Väčšinou sa vie, čo očakáva tím od nového člena a vice versa. No v tomto prípade... Dobre, Dennis chce nejaké vybavenie na požadovanej úrovni. Bahrain v tomto nebol žiadne terno, to nie je tajomstvo, dávnejšie to kritizoval aj Nibali. Čo viac? Niekde som zachytil, že sa budúci rok zameria na časovky na Gire, olympiáde a majstrovstvách sveta. To znamená istú mieru voľnosti. Na Gire nebude klasickým domestikom, ti časovky vypúšťajú, naopak v ostatných etapách cez hranu nepôjde. A na ďalšie vrcholy sa už možno bude pripravovať individuálne. Čo od neho teda očakáva Ineos? Prerobia ho v ďalších rokoch na víťaza Tour? Predpoklady na to určite má. Alebo je Dennis trofejou ako Cavendish v 2012? Narazil Ineos na hranicu toho, čo je cyklistický tím schopný minúť a podpísal Dennisa ako garanciu niekoľkých dúhových víťazstiev, než aby mal nechať prepadnúť neprečerpaný kredit?
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod berloq » Pia 20. Dec 2019 21:11:50

https://www.roadcycling.cz/clanek/rogli ... -de-france

No, je asi predčasné dávať dokopy celú zostavu. Nevedia aká bude forma, zranenia, choroby atď... Avšak je pre tých jazdcov vlastne dobré, že majú už teraz istotu a môžu sa pripravovať. A tá zostava vyzerá naozaj skvele. Domestici na roviny, domestici do hôr a? Traja lídri :roll: . Tony Martin už asi naozaj nejaké veľké ambície mať nemôže, takže s jeho skúsenosťami je ako pracant na roviny skvelý. Dlhú dobu strávil v rozbiehacom vlaku Cavendisha, takže jeho pohybovanie v pelotóne je bezchybné. Jeho služby pre lídrov budú neoceniteľné. Keď pominieme neistotu celého toho návratu a naplnenie vlastných cieľov Wouta van Aerta, tak vlastne bude skvelý pomocník aj on. O de Plusovi, Kussovi ani Gesinkovi asi netreba pochybovať, že by v horách čo to vydržali. Navyše Gesink patrí medzi najskúsenejších borcov v pelotóne, je použiteľný v akomkoľvek teréne.

No a teraz to hlavné... traja lídri? Asi všetkých napadne - veď Briti dotiahnu niečo podobné. Bernal, Thomas a hlavne budú dúfať v "zázrak na ceste" a to návrat Veľkej Alfy na vrchol. A to sú tri ďaleko väčšie hviezdy, akými disponuje Jumbo, to sú predsa víťazi TdF. No lenže tak nejak sme si už zvykli, že v čiernom tíme nikdy problém s hierarchiou nebol, teda minimálne s nejakým jej deklarovaním.

To, že Dumoulin prestúpi do Jumba je známe od leta... A instatne s tou informáciou sa začala aj diskusia, či to je vôbec dobre. Neznalí by hneď mohli potvrdiť, že sa jedná o skvelý prestup pre Jumbo, veď vybudujú supertím. Ale vieme, že nie vždy to takto ideálne funguje... Ja teda netvrdím, že to nie je skvelý prestup pre Jumbo ale... Máme tu jeden ideálny príklad z veľmi blízkeho obdobia prečo by to skvelý prestup nemusel byť. Áno, je to tragédia menom Movistar. Quintana sa s príchodom Landu nikdy príliš nezrovnal a vedomie, že nie je neohrozený líder tímu ho značne oslabilo. Landa ako nová akvizícia si nie príliš šťastne vyberal svoje ciele a jeho príprava nebola nikdy ideálna. No a Valverdeho fakt, že pred ním sú dvaja lídri, na ktorých je hlavný tlak na výsledky posilnil. Takže sa všetci posunuli tak do stratena. Výkonnostne stále v širšej špičke, ale k nejakej výhre strašne ďaleko.

A prečo by sa to nemalo opakovať v Jumbe? Nikto nevie. To sa dozvieme. Ja viem, Dumoulin je Holanďan z Jumba určite veľa ľudí poznal, tie kontakty tam určite boli, navyše mu predstavili víziu o novom najlepšom tíme. A ak ponúkli aj skvelý plat... asi to išlo rýchlo. Ale aj tak, Dumoulin si mohol vybrať aj lepšie, tím postavený okolo neho. Neviem, asi ho stále neberiem úplne vážne, napriek veciam, ktoré dokázal. V roku 2017 som nemohol uveriť, že celkom bezpečne dokázal vyhrať ťažké Giro, s prehľadom tam odstavil bezzubého Quintanu aj Nibaliho, a to aj napriek tomu, že na neho používali celkom nevyberavé spôsoby. V roku 2018 to snáď bolo ešte lepšie, lenže mal smolu... na Gire sa mohol len prizerať letu ETho a na Tour už stála proti nemu plná letka, ktorá to nakoniec zahrala na návnadu. Ako keby sa to dialo tak nejako potichu v ústraní, možno mi to tak pripadá kvôli tomu jeho štýlu pretekania. Nikdy som si nepomyslel po tých Contadorových a Quintanových pokusoch, že niekto príde a bude sa snažiť tú ukrutnú nadvládu poraziť ešte väčšou defenzívou... Ale na Tour sme vlastne Dumoulina v plnej sile stále nevideli. A bolo to pochopiteľné, itinerár Gira vyzeral v ostatných rokoch, minimálne na papieri, oveľa príťažlivejší pre jazdcov ako je Dumoulin. A teda, nikto sa nemôže diviť, že to chce tento rok skúsiť. Čakal dlho, a čakať na trasu akú dostal Wiggins sa asi neoplatí, to sa tak skoro nemusí opakovať.

Stále považujem za veľkú chybu to, že sa Roglič tento rok nezúčastnil Tour, ale vybral si Giro. Jeho jarná forma značila, že by to na Tour mohlo byť skvelé. Navyše s tým pochybným záverom Tour... no kto vie... Ja viem, tú jarnú formu na Gire nepotvrdil ani náhodou, ale bolo to skôr tým, že to zle vyladil... na Romandii lietal, na Gire mu ani ten obrovský náskok z časoviek k výhre nepomohol. Lenže k TdF sa forma lepšie časuje, je to "ďalej od zimy" viac pretekov, viac možností. Roglič svoju silu však ukázal na Vuelte, a to celkom neohrozene - dokázal získavať ako v časovkách, tak aj v stúpaniach. Ani sa príliš nedá písať, čo by mal zlepšovať... Musí skrátka prísť a ukázať to najlepšie čo v ňom je. A to stačiť bude! Roglič musí ísť a skúsiť vyhrať TdF, niet iného východiska... No lenže to isté chce aj Dumoulin, a to je problém.

A vyhrať chce aj Kruiswijk. Ale vieme, že to sa nestane... myslel som si, že po tejto TdF má splnené, dostal sa na pódium Tour. A asi nie som sám, kto si myslí, že to je možno aj lepšie umiestnenie na aké má (táto veta je samozrejme strašná blbosť, ale viete čo chcel autor povedať :D ). Rozdiel oproti Rogličovi je jasný, Roglič vie dominovať, a to nemyslím len Vueltu, ale aj etapáky. On vie ukázať, že je najlepší... K tomu má Kruijswijk ďaleko. Navyše v tomto roku bolo komické sledovať jeho vyjadrenie po l'Iserane o tom, ako keby vedel, že to bude posledné stúpanie tak nesedí za domestikom ale útočí. Realitu sme videli o deň neskôr... Jeho potenciál skrátka nie je tak veľký ako u dvoch vyššie menovaných. Preto som si myslel, že na TdF pôjde s dopredu určeným cieľom - pomáhať.

Takže je to taká úvaha... Ale skrátka zatiaľ sa mi v tomto prípade črtajú nie príliš dobré scenáre. Každý z nich stratí v inej etape a skončia roztrúsení po prvej desiatke bez reálneho ohrozenia skutočného nepriateľa. Ale samozrejme budem rád za opačný scenár... Všetko je lepšie ako súčasný status quo.
Obrázok užívateľa
berloq
 
Príspevky: 522
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Jumbo

Poslaťod Phobos » Sob 21. Dec 2019 17:29:26

Pekná úvaha berloq. Všetko to smerovalo k tomuto, takémuto tímu. Prekvapením je azda len Kuss namiesto Bennetta. Zmeny určite môžu nastať, zverejnenie zostavy bolo napokon len prostriedkom na oznámenie hlavného cieľa a spôsobu, akým ho chcú dosiahnuť. Fajn, že vyložili karty na stôl a možno to ovplyvní aj ostatné tímy.

Dumoulin sa pre Cyclingnews vyjadril, že je rád, že nebude musieť byť samostatným lídrom a aj to bol dôvod jeho prestupu. Samozrejme, dá sa spochybniť do akej miery (a či vôbec) to myslí úprimne, niečo v štýle: veď čo iné už má v takejto situácii povedať... Ja mu verím z dvoch dôvodov. Nikdy som z neho nemal pocit, že hovorí niečo čo musí, práve naopak. Bol to on, kto dával srdce na jazyk a vyčnieval v záplave naučených, nič nehovoriacich fráz. Na druhej strane si myslím, že nie je prototypom kompletného lídra. Ktorý si vie dupnúť a byť aj zlý. Nikdy napr. nekritizoval svojich kolegov a príležitostí mal na to pritom habadej. Mohol si uľaviť aj po Finestre etape, keď vedeli, že Froome bude útočiť. No on priznal, že Giro si prehral vlastnou vinou. Taký Roglič na niečo podobné poukázal hneď po Gire, a to ozaj nebol hlavný dôvod jeho „zlyhania“. V tomto má trochu navrch.

Takže konečne bude môcť jazdiť trochu kľudnejšie. Vieme, ako ťažko sa vyrovnával s popularitou a tlakom, že na ňom závisel a padal celý tím. Teraz to zo seba otrepe a to je len dobre. Ak sa dostane do top formy, je podľa mňa ich najväčšou šancou na výhru. Čo Rogličovi stačilo na 40-ročného Valverdeho a 20-ročného Pogačara, nemusí stačiť na Bernala, Thomasa a Frooma. Ale ani Dumoulina. Kruijswijk zas môže vyťažiť z faktu, že ho v tejto spoločnosti nebude brať nikto vážne. Ak by sa mu podarilo dotiahnúť podobný útok, aký ukázal pred dvomi rokmi, nebol by som úplne prekvapený ak by to dal na Thomasa, alebo Carapaza...

Movistar je vďačná téma, na nich sa bude ešte dlho odkazovať. Aj keď si myslím, že to celé ide viac na vrub vedenia ako samotných pretekárov. Ktovie, možno aj v Movistare to mohlo fungovať. Sciandri si na Gire spravil poriadok a išli ako hodinky. Ale pod Unzuém a Arrietom... Tie vyjadrenia počas Vuelty, každý deň iný líder, veď z toho museli byť všetci mimo. Pre športových riaditeľov Jumba je to obrovská výzva. Ale ak to zvládnu v prvom rade oni, môžu to zvládnuť aj jazdci.

Očakávania sú veľké, trasa je pekná... Len sa trocha obávam, aby to nevyzeralo ako mix ostatných dvoch edícií. Vyrovnaná hlavná šestica strávi jeden pri druhom toľko času, že budú poznať každý záhyb svojich dresov a iniciatívu preberú až keď pôjde do tuhého. A šou sa bude zatiaľ odohrávať mimo hlavného dejstva, v podaní niekoho v konečnom dôsledku menej podstatného. Aj keď neviem, či obavy sú tým správnym slovom. Som veľmi zvedavý.
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: Jumbo

Poslaťod sportovec » Sob 21. Dec 2019 22:08:01

Phobos píše:Čo Rogličovi stačilo na 40-ročného Valverdeho a 20-ročného Pogačara, nemusí stačiť na Bernala, Thomasa a Frooma.

Asi tak.

INEOS (Sky) pôjde na Tour ako premazaný stroj. Vždy majú pevne danú hierarchiu alebo v závere vypustia návnadu ako na tejto Tour. A ich športová forma bude isto top. O zákulisnom vplyve a peniazoch už ani nehovorím ... keby náhodou nastala situácia ako napríklad na poslednej Vuelte, tak Astanu by si hravo preplatili a na UCI by tvrdo dupli.

Phobos píše:Kruijswijk zas môže vyťažiť z faktu, že ho v tejto spoločnosti nebude brať nikto vážne. Ak by sa mu podarilo dotiahnúť podobný útok, aký ukázal pred dvomi rokmi, nebol by som úplne prekvapený ak by to dal na Thomasa, alebo Carapaza...

Kruijswijk by to veru mohol spraviť zábavné ;)

Phobos píše:Movistar je vďačná téma, na nich sa bude ešte dlho odkazovať. Aj keď si myslím, že to celé ide viac na vrub vedenia ako samotných pretekárov. Ktovie, možno aj v Movistare to mohlo fungovať. Sciandri si na Gire spravil poriadok a išli ako hodinky. Ale pod Unzuém a Arrietom... Tie vyjadrenia počas Vuelty, každý deň iný líder, veď z toho museli byť všetci mimo.

Pravda.

Na poslednom Gire Movistar išiel ukážkovo ako podľa učebnice. Ale na Tour to bola tragédia a v poslednej horskej etape to totálne zaklincovali.

Sám som zvedavý ako Jumbo na Tour dopadne. Jedno je jasné, že Ineos keď je v laufe neodpúšťa ani najmenšiu chybičku.
Čo sme videli na Gire 2018: zbytočne stratené sekundy v zjazde pri čakaní na unaveného domestika FDJ stáli Dumoulina ružové tričko v cieli. A na ten štýl ako Dumoulin vyhral Giro 2017 sa mu Tour asi vyhrať nepodarí. (Najprv išiel na veľký záchod, no a neskôr ho zase z bryndy (proti slabučkému Bahrainu) vytiahli bojovníci o biele tričko.)
Obrázok užívateľa
sportovec
 
Príspevky: 388
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:37

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Ned 22. Dec 2019 11:28:07

ja Jumbu verim...s uzasom sledujem ako postupne napreduju...maju uzasny team...perfektneho sprintera dobrych klasikarov(dufam ze som neurazil wva tym slovom) skvelych vrcharov a top GC jazdcov a o casovkaroch sa asi skoda vyjadrovat...maju vsetky predpoklady vyhravat na kazdom fronte len to spravne ukocirovat...zatial im to islo ale hlavna skuska pre riaditelov bude asi buducorocna tour...no uvidime...kazdopadne ja im celkom fandim a bolo by fajn mat uderku proti megasile ineosu
btw prekvapenie uprednostnenia Kussa pred Bennetom? pre mna nie...Sepp sa ukazal ako stabilnejsi a spolahlivejsi domestik
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Ned 22. Dec 2019 13:23:13

elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod berloq » Pon 23. Dec 2019 21:19:43

@Phobos
No, vyčítal som z toho asi dobre, že viac veríš Dumoulinovi ako Rogličovi... Ale myslíš si, že dokáže vyhrať TdF? Mne už nejde o to, či bude v top5 alebo na pódiu, to už je predsa za nimi. Obaja vyhrali GT, ich cieľ je vyhrať TdF.

@sportovec
Otázka rovnaká ako je vyššie, myslíš, že niekto z nich vyhraje TdF?

"A na ten štýl ako Dumoulin vyhral Giro 2017 sa mu Tour asi vyhrať nepodarí. (Najprv išiel na veľký záchod, no a neskôr ho zase z bryndy (proti slabučkému Bahrainu) vytiahli bojovníci o biele tričko.)" Toto sa priznám, že som nepobral, ako si to myslel. Myslel si to tak, že keď vyhrá nabudúce, tak to bude bez sracej pauzy? :D

@majo
Veríš im. Ale veríš im na výhru? To, že vedia vyhrať nejaké šprinty, to je pekné ale... "Žlutý trikot, to je oč v cyklistice kráčí" :) .
Obrázok užívateľa
berloq
 
Príspevky: 522
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Uto 24. Dec 2019 12:21:16

@berloq
ano verum ze maju team na to aby mohli vyhrat tdf len budu musiet zvolit spravnu strategiu a ak to bude potrebne tak zabudnut na seba a hlavne sa obetovat pre team
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod Phobos » Uto 24. Dec 2019 13:31:00

sportovec píše:Najprv išiel na veľký záchod, no a neskôr ho zase z bryndy (proti slabučkému Bahrainu) vytiahli bojovníci o biele tričko.

O dva roky neskôr to už vyznieva takmer surreálne. „Kockár“ Jungels zachraňuje na jednotkovom kopci GT elitu Dumoulina. Herakleitos mal pravdu, všetko plynie...

majo píše:btw prekvapenie uprednostnenia Kussa pred Bennetom? pre mna nie...Sepp sa ukazal ako stabilnejsi a spolahlivejsi domestik

Ako to myslíš? Resp. kde sa tak ukázal?

berloq píše:No, vyčítal som z toho asi dobre, že viac veríš Dumoulinovi ako Rogličovi... Ale myslíš si, že dokáže vyhrať TdF? Mne už nejde o to, či bude v top5 alebo na pódiu, to už je predsa za nimi. Obaja vyhrali GT, ich cieľ je vyhrať TdF.

Myslím, že áno. Zároveň musím dodať, že to asi nemá úplne vo svojich rukách. V kopcoch nestratí, ale ani nezíska. A nie je ani taký „chytrý“ ako Nibali, aby dokázal vyhrať aj keď nie je najsilnejší. Ale... Dvakrát už stál zoči-voči najsilnejšej opozícii - a nebolo to vôbec márne. Ako si písal, na Tour sa ešte cielene nepripravoval a to, ako ju zajazdil po takom náročnom Gire, dáva nádej, že je tam nejaká rezerva, ktorá dajme tomu môže byť rozhodujúca.

Ale bude to hlavne závisieť od Ineosu. Froome je v tomto momente veľká neznáma, v istom zmysle ňou je aj Bernal - nevieme, či bude totálne dominovať alebo je tiež len človek. Thomas je na Dumoulinovej úrovni. Od Rogliča stále podvedome očakávam nejaký lapsus. Okrem toho sa nezriedka stáva, že čo sa udialo na Vuelte, tam aj ostáva. Je ale vidno, že sa niekam posúva a ak bude na Tour zas o niečo skúsenejší a silnejší, bude problémom pre všetkých.


Ale toto dnes zaujíma asi málokoho a preto sa lúčim s prianím pekných Vianoc. Užite si to!
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Jumbo

Poslaťod sportovec » Str 25. Dec 2019 9:49:04

berloq píše:@sportovec
Otázka rovnaká ako je vyššie, myslíš, že niekto z nich vyhraje TdF?

Ak by som mal na niekoho z Jumba vsadiť tak by to bol Dumoulin.
Ak sa mu teda podarí vytiahnuť z rukáva zase extra parádnu formu z roku 2018 ... keď skoro vyhral 2 GT za sebou, a len vlastnou bláznivosťou ich daroval vždy Sky. (Giro je jasné, o Tour by sa dalo tak trochu polemizovať.)
Samozrejme ak si Jumbo týchto 3 kohútov poriadne uprace a všetci budú spolupracovať ako hodinky bezchybne kompletné 3 týždne.
(Vrátane správneho hádzanie návnad.)

Ale rozum mi velí, že v Paríži z najvyššieho stupienka nám nebude kývať Jumbo ale INEOS ;)

berloq píše:"A na ten štýl ako Dumoulin vyhral Giro 2017 sa mu Tour asi vyhrať nepodarí. (Najprv išiel na veľký záchod, no a neskôr ho zase z bryndy (proti slabučkému Bahrainu) vytiahli bojovníci o biele tričko.)" Toto sa priznám, že som nepobral, ako si to myslel. Myslel si to tak, že keď vyhrá nabudúce, tak to bude bez sracej pauzy? :D

Asi tak.

Ak bude náhodu v závere v žltom a pôjde zase do kríkov (alebo sa zase zabudne na konci pelotónu), neverím, že ho INEOS v tom žltom aj ponechá :mrgreen: Lebo TdF a najmä žlté tričko v Paríži, je to čo sa počíta, ale to tu všetci predsa vieme ...
Obrázok užívateľa
sportovec
 
Príspevky: 388
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:37

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod berloq » Štv 26. Dec 2019 17:04:17

Tak vďaka za odpovede. Aj keď nikto sa úplne konkrétne nevyjadril. V minulých rokoch, keď sa písali preview pred GT (TdF), tak sa vypisovali favoriti, ako môže ten a ten vyhrať. Ale myslím si, že každý dobre vedel, že 9/10 z tých vymenovaných favoritov vyhraje len veľkou náhodou... Že každý sme to nejako tušili (aj keď dúfali v iné), že keby napr. Quintana dokázal vyhrať bolo by to vlastne veľké prekvapenie, napriek tomu, že bol vlastne druhý najväčší favorit... Nechcem tu teraz písať, ako už nebola tento rok čierna letka taká silná (a ani nebola, napriek tomu, že mali 2 miesta na pódiu), lebo to sa môže zase budúci rok dostať do starých koľají.

Ale Jumbo vyskladalo papierovo supersilný tím. A išlo mi o to, či už teraz niekto na 100% povie, že toto bude stačiť! Toto bude ten tím (ktorýkoľvek jazdec), na ktorý "stavím peniaze". Jazdec, ktorý je najväčším favoritom. Nie v rámci Jumba... ale celkovo najväčším favoritom. Ale to si asi nikto tvrdiť netrúfne... A niet divu. Po poslednej dekáde...
Obrázok užívateľa
berloq
 
Príspevky: 522
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Jumbo

Poslaťod berloq » Štv 26. Dec 2019 17:09:16

sportovec píše:Ak bude náhodu v závere v žltom a pôjde zase do kríkov (alebo sa zase zabudne na konci pelotónu), neverím, že ho INEOS v tom žltom aj ponechá :mrgreen: Lebo TdF a najmä žlté tričko v Paríži, je to čo sa počíta, ale to tu všetci predsa vieme ...


No práveže ja si myslím, že Alfa by zastavila pelotón.
Obrázok užívateľa
berloq
 
Príspevky: 522
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Jumbo

Poslaťod sportovec » Štv 26. Dec 2019 17:36:52

berloq píše:
sportovec píše:Ak bude náhodu v závere v žltom a pôjde zase do kríkov (alebo sa zase zabudne na konci pelotónu), neverím, že ho INEOS v tom žltom aj ponechá :mrgreen: Lebo TdF a najmä žlté tričko v Paríži, je to čo sa počíta, ale to tu všetci predsa vieme ...

No práveže ja si myslím, že Alfa by zastavila pelotón.

:lol: To nemyslíš vážne, no to by som si fakt rád pozrel. :lol:
... ako by Froome (trebárs +0:30 v GC) zastavil pelotón kvôli Dumoulinovi v žltom, aby sa on mohol v kľude vykakať a pre Jumbo vyhrať TdF :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ak by zastavoval, tak len kvôli sebe alebo svojim kolegom z INEOS.
Obrázok užívateľa
sportovec
 
Príspevky: 388
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:37

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Pia 27. Dec 2019 18:40:49

tak poliaci uz oficialne pisu o ucasti Peta Sagan na buducorocnej slovenskej tour ktora by mala odstartovat v jeho rodnej Ziline
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Štv 02. Jan 2020 12:36:06

majo píše:tak poliaci uz oficialne pisu o ucasti Peta Sagan na buducorocnej slovenskej tour ktora by mala odstartovat v jeho rodnej Ziline

Treba povedat ze trochu sa Petovi upravil program aj na PCS. Ak sa nemylim povodne tam chybali E3 a G-W. No a uz to tam pekne figuruje:)
Viem ze to treba brat s rezervou ale verim ze ich Peto pojde lebo predsalen su to prestiznejsie preteky ako DDV. Aj ked nemyslim si ze pojde vsetky tri (E3, G-W a DDV). DDV ma asi najvacsi potencial vypadnut z jeho programu ale mozno pre zmenu vynecha E3, uvidíme. Hlavne by som ho rad videl na G-W kedze si nemyslim ze Ackermann tam ma nejake extra velke sance. Ak budu vhodne poveternostne podmienky tak Kemmelberg bude asi vzdy rozhodujuci.
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Kuss vs. Bennett

Poslaťod Phobos » Pon 06. Jan 2020 14:16:07

Phobos píše:
majo píše:btw prekvapenie uprednostnenia Kussa pred Bennetom? pre mna nie...Sepp sa ukazal ako stabilnejsi a spolahlivejsi domestik

Ako to myslíš? Resp. kde sa tak ukázal?

Tak asi sa nedočkám odpovede... Neviem, či si pod „stabilnejší a spoľahlivejší“ myslel niečo v zmysle ako „ochotnejší a oddanejší“ alebo proste silnejší. V tom prvom prípade môže byť. Kussa si ukujú podľa potreby, momentálne je to domestikovanie v silnom tíme. Takáto zostava nemusí vydržať, prípadne zostarne a potom môže byť lídrom. Ak na to ovšem bude mať, týmto Amíkom sa raz darí, inokedy vôbec. Bennett vypomáhať až tak zvyknutý nie je (aj keď ako líder je dosť preceňovaný - možno aj viac sám sebou ako verejnosťou). A to má potenciál byť superdomestikom, takým, čo vie sám zajazdiť bez problémov top10, v slabšom roku dajme tomu top5. Kuss bol na Gire a ostatných etapákoch neviditeľný. Vyšla mu Vuelta. Až tak, že pôjde premiérovo na Tour, a to práve v roku, ktorý ma definovať sezónu Jumba? Bennett má predsa len už overenú, viac-menej konštantnú výkonnosť. Na Tourmalete bol jeden z najsilnejších, napriek astmatickému záchvatu a notorickému pichaniu v boku (čo nevedel nijako riešiť a preto si dal teraz kvôli tomu zo zúfalosti vyoperovať zopár rebier). On je ich 4. najlepší GC jazdec (jeho a možno aj Kruiswijkovo miesto bude zrejme v blízkej budúcnosti ohrozovať De Plus) a keď ohlasovali na Tour to najlepšie čo majú, tak som ho tam aj čakal. Buď sú Kussove čísla fakt dobré, alebo si talianski sponzori povedali, že Jumbo na Giro bez hoci aj menej významného GC jazdca jednoducho nemôže ísť.
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Uto 07. Jan 2020 9:29:12

@phobos

nazdar...sa ospravedlnujem ale bol som si isty ze som ti odpovedal ale asi som sa len na to chystal alebo som nieco pobabral pri odosielani...
no tak v podstate sisi odpovedal aj sam v tom co si mi napisal ale poviem ti co si myslim ja...ja nemam nic proti benetovi naopak uznavam jeho kvality aj ked mam pocit ze mu viac sedi ked sa snim v gc az tak nepocita lebo ako lider zatial velmi nepresvedcil...no predpokladam ze stale ma ambicie byt lidrom a tak by asi nebolo od jumbo rozumne prezentovat ho ako domestika na tour a ohlasit ho ako 4eho lidra by bolo tiez pekna blbost ci?a kuss zatial je domestikom a to spolahlivym...ano naozaj sa ukazal "len" na vuelte ale uprimne potrebuje sa domestik nejako extra ukazovat na mensich etapakoch?on si musi spravit svoju robotu a to je vsetko...ak su preteky kde aj domestici mozu zaziarit mozu pridat nieco navyse a kde si ich moze naozaj moze niekto vsimnut tak su to GT a tak je logicke ze jeho vykony prave na vuelte sa nam vryli do pamati...s respektom k bennetovym schopnostiam som stale presvedceny ze kuss by mal byt lepsou volbou pre jumbo ze ako domestik si svoju rolu zastane na 100% samozrejme do jula je este prilis daleko a bol by to zazrak ak by sa tam predstavila zostava ktoru si vedenie vysniva niekedy na v decembri
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 76 hostia