Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Tímy a cyklisti

Poslaťod Vercingetorix » Sob 11. Jan 2020 16:08:31

Phobos píše:Vďaka za tip, nepozeral som to ešte, ako zdôvodnil svoju voľbu?

Keď si pozrieš, tak uvidíš ;)
V podstate si spravil tabulečky podobne ako ty. Ešte tam mal aj silu tímu, popularitu, zarátal aj Froomeovu kauzu... atď.
Je to taký cyklo-fanúšik(-fanatik) asi ako ty :) Ako my tu všetci vlastne čiastočne :mrgreen:

Phobos píše:Na prvé miesto by som dal Frooma. Má 7 veľkých víťazstiev, 4x TdF. Má aj najzaujímavejší príbeh, škoda, že je introvert. Ale to je bežné, väčšinou počuť najhlasnejšie tých, ktorí až tak veľmi čo povedať nemajú. Aj jeho prechod medzi elitu je... no, viac ako zaujímavý. Froome bol amatérom v akejsi akadémii kdesi v Johannesburgu. Nemal šajnu čo je Tour de France. No aj tak mám pocit, že ten zdĺhavý a náročný presun do Európy a medzi profesionálov, spojený s jeho chorobou, nevysvetľuje všetko. Vysvetľuje teda to omeškanie, ale nie výstrel medzi najlepších. Niečo tam ešte musí byť. A doping to nie je. Keby existoval taký doping, máme tu stovky takýchto Froomov.

Pekne napísané. Jeho životný príbeh je veru veľmi zaujímavý. No všetky detaily sa my tu nedozvieme nikdy ...
Inak často mával ešte na začiatku kariéry problém s dažďom a zimou. Predsa len doma v Keni stále teplúčko a sucho v podstate.
Navyše niektorí tí (GC) jazdci zrejú ako červené víno - čím starší tým lepší ... a menej bláznivejší.

Phobos píše:Ktovie, či mal vôbec k všetkému prístup, predsa len vlajkovou loďou bol Wiggins. Určite z toho vo veľkej miere profitoval neskôr, aj keď celý ten (inak výborný) koncept zhovadili terapeutické výnimky a podobné kontroverzie, čo je trochu škoda. Froome bol na Vuelte zrazu taký silný, že by ju - nebyť jeho tímu - vyhral. To isté Tour 2012. To len na margo toho, že bez Sky by nemal ani jednu GT. Prvý krát mohol reálne stratiť Tour bez silného tímu asi v roku 2015. 2016 a 2017 nemal súpera, ale možno by nebol taký čerstvý na Vueltách. Pri Gire a Vuelte však nehral tím rozhodujúcu úlohu.

SKY (INEOS) je tím, ktorý z pohľadu ostatných tímov v podstate nevie čo s peniazmi. Dovolí si zaplatiť najlepších lekárov, trénerov, masérov, technikov, informatikov ... kúpiť najdrahšie oblečenie, vybavenie a "death star" k tomu ;)
Určite (super)domestik má (mal) lepšie podmienky ako ktorýkoľvek líder v inom tíme.
Veľmi by ma zaujímalo ako by si viedol bez SKY, či by nedopadol často trebárs ako Dumoulin na Vuelte 2015.
Je úplne iné keď máš k ruke takmer nonstop niekoho, kto ti chodí po vodu, jedlo, oblečenie, baterku do vysielačky, ... dotiahne ťa do balíčka, keď máš defekt ... stále šetríš energiu.
Trebárs Giro 2018 - ten tím ho kryl celú GT, aby šetril energiu no a na Finestre mu totálne rozbil pelotón, uvaril všetkých domestikov, tak že zostali len GC lídri. O TdF by sa dalo tiež veľa popísať ...

Phobos píše:Prosím, neargumentovať Valverdem, ktorý je freak, hračka prírody a nie príklad toho, čo by teraz mali vedieť zvládnuť všetci.

Toto by sa dalo napísať asi o všetkých ;) Bez dobrej genetiky by sa asi nikto nedostal na špicu pelotónu.
Aj niektorí domestici sú viac než brutálny - napríklad Cavagna na Vuelte 2019 skoro každý deň ťahá pelotón a potom ešte vyhrá. No a taký Nieve je tiež riadny motor - viď napr. Giro 2018
Obrázok užívateľa
Vercingetorix
 
Príspevky: 74
Registrovaný: Pon 10. Júl 2017 10:00:22

Froome, Sky

Poslaťod Phobos » Ned 12. Jan 2020 13:08:40

Vercingetorix píše:
Phobos píše:Vďaka za tip, nepozeral som to ešte, ako zdôvodnil svoju voľbu?

Keď si pozrieš, tak uvidíš ;)
V podstate si spravil tabulečky podobne ako ty. Ešte tam mal aj silu tímu, popularitu, zarátal aj Froomeovu kauzu... atď.
Je to taký cyklo-fanúšik(-fanatik) asi ako ty :) Ako my tu všetci vlastne čiastočne :mrgreen:

Pozrel som si to, predtým som od neho videl iba komentovanú Riisovu exhibíciu (alebo frašku) na Hautacame, akoby vedel, že sa o ňom bude znova hovoriť. Podáva to zaujímavo, budem ho sledovať častejšie. Myslím, že je to väčší maniak ako my tu všetci. :)

K tvojmu tretiemu odstavcu:
Máš pravdu, na tú čiernu, menej viditeľnú robotu som až tak nemyslel. Ale nemá toto predsa k dispozícii každý, kto to s bojom o najvyššie priečky v GC myslí aspoň trochu seriózne? Alebo by to teda aspoň mal mať? Nemyslím teraz situácie, keď je zo šiestich preživších polovica zo Sky (hoci takých situácií nebolo veľa schválne spomínam Sky, uvidíme, čo bude v júli), ale také normálne zabezpečenie a starostlivosť o lídra. To si nemyslím, že je niečo na čo by mali patent.

Súhlasím s tým, že nevedia čo s peniazmi. Aj som na to myslel pri angažovaní Dennisa. Ale v roku 2010 bola situácia trochu iná. Mierne nadpriemerný rozpočet a jednotkou začali byť kedy? 2013? 2014? Základy marginal gains boli položené hneď a jasné, death star flotila bola najviac ostentatívny a určite aj nákladný prvok. Ale viac bolo tých nenápadných, ktorých implementácia sa pohybovala povedzme v stovkách alebo tisíckach libier a ktorých efekt bol možno rovnaký ako pri investíciách v násobne väčších sumách. A z ktorých sa každý smial. Najmenšie úpravy sedla, testovanie rôznych masážnych gélov, hľadanie správneho materiálu na oblečenie, vlastné matrace a vankúše, vyjazdenie sa na trenažéri po etape atď, atď... Proste rozobratie celku na najmenšie detaily a ich zdanlivo (izolovane) zanedbateľné zlepšenie. Dnes sa už nikto nesmeje, robia to všetci. Aj keď celý ten koncept bol v spojení so Sky odsúdený na opovrhovanie a karikovanie. Ale zato si môžu sami.

To som odbočil trochu. Pointa - aj keď sa tím zlepšoval tak Froome z toho nejak viditeľne neprofitoval. Až prišla Vuelta. Obrovský skok. Fakt, že v Sky už boli rozhodnutí neponúknuť mu ďalšiu zmluvu, znamená, že ani oni sami nevedeli, čo bude nasledovať a nič to ani neindikovalo, čiže je jasné, že čokoľvek sa stalo, stalo sa nezávisle od tímu. A preto nemám dôvod si myslieť, že by tu Vueltu v inom celku nevyhral. V ďalšom roku už ako najlepší vrchár na Tour sťahoval Wigginsovi všetko, čo sa hýbalo. Ale kto by sťahoval Frooma vypusteného z klietky, v inom tíme? Pre mňa je to úsmevná predstava, povedať že by bez Sky nemal žiadnu GT. Že by bol bez nich zrazu stratený v pelotóne. Jednak by s hoci len jedným domestikom nestratil minútu a pol po defekte v druhej etape, no a v kopcoch by si už išiel svoje.

Sú to samozrejme bohapusté špekulácie. Ja nemám šancu vedieť, či by ozaj vyhral. Ale nemôžem s istotou tvrdiť ani opak. Neviem, možno preceňujem Frooma a podceňujem rolu tímu. Neskôr ho už využíval naozaj naplno, a najmä teda na Tour. Hlavne keď sa významné navyšovanie rozpočtu premietalo v podstate už iba do mzdových nákladov až do bodu, keď bola tretina tímu po jednej sezóne milionármi (ak nezarátam dane, odvody a výdavky) a ostatné výhody zatienila hrubá sila tímu a správne vedenie. To uznávam. Veľmi tomu nepomohol ani jediný rival ktorý na to personálne mal - Movistar, s tou ich nešťastnou taktikou. Tak uvidíme čo predvedie Jumbo tento rok. A tak keď už sme pri špekuláciach - myslím, že by nevyhral Tour v roku 2015. Možno by vyhral Vueltu 2016 (tam mu tím pomohol, alebo priťažil?). Alebo by na nej po Tour vôbec nevládal. Možno by vyhral niečo iné, nejakú jednorázovku, ak by sa na to sústredil. Bohvie.Takmer s istotou sa však dá povedať: bol by populárnejší.

Rozmýšľal som ešte nad tým Cancellarom. Nie je asi dôvod ho ignorovať. 17 dokončených monumentov, z toho 12 pódií, 5 výhier. Zlato z olympiády aj MS. Dávam ho veľmi tesne za Valverdeho. Ten má podobnú bilanciu, trochu mu to kazí San Remo, ale zas ak by som zarátal MS, vyšiel by z toho možno aj lepšie. Má síce menej víťazstiev, ale zato slušné GT výsledky a preto tá tesná výhoda pred Cancellarom.
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Froome, Sky

Poslaťod Vercingetorix » Ned 12. Jan 2020 21:23:13

Phobos píše:Máš pravdu, na tú čiernu, menej viditeľnú robotu som až tak nemyslel. Ale nemá toto predsa k dispozícii každý, kto to s bojom o najvyššie priečky v GC myslí aspoň trochu seriózne? Alebo by to teda aspoň mal mať? Nemyslím teraz situácie, keď je zo šiestich preživších polovica zo Sky (hoci takých situácií nebolo veľa schválne spomínam Sky, uvidíme, čo bude v júli)

Sky má svoj základný koncept - všetky sily len na víťazstvo v TdF (GC), každý jazdec je tomu podriadený. Žiadne vedľajšie klasifikácie, či nejaká honba po etapách. Mimo SKY nemá každý líder svojho super-domestika (prípadne aj dvoch) - keď príde na kritickú situáciu, tak lídri sú sami a SKY tam často krát niekoho má. SKY vlak chytá útoky a stará sa o lídra. Pri dnešnej vyrovnanosti výkonov, stačí aj keď to nie je úplne vždy. Keď sa SKY líder pošetrí viac ako ostatní tak to stačí na víťazstvo v GC. A povedzme si rovno 3 týždne GT sú hlavne o tom, kto koľko pošetrí a následne našetrené vo vhodnej chvíli použije. Navyše pevne daná hierarchia a takmer fanatická tímová obetavosť.

Niektorí lídri to takto nemajú. Alebo nemajú takýto 100% komplexný servis. Napr. Nibali v Bahrajne, to bola často tragédia. Top domestici v SKY by mohli ísť sami na GC v inom tíme. Ale FDJ sa napr. teraz na TdF poučilo - všetko pre Pinota, žiadny Demáre.

Phobos píše:Proste rozobratie celku na najmenšie detaily a ich zdanlivo (izolovane) zanedbateľné zlepšenie.

Dobre píšeš. Takisto podla mňa majú počítačové simulácie pretekov, odhadujú ako to dopadne. Koľko energie minie priemerný víťaz a podobne. Ich jazdci do ucha dostávajú pomaly robotické informácie. Párkrát sa im síce táto strojovosť vypomstila, ale TdF je skotnatený pretek, každý sa tam trasie o top5, tam to šlape takmer na 100%. V iných pretekoch je viac živelnosti a viac túžbe po víťazstve a po riskovaní.

Phobos píše:Pointa - aj keď sa tím zlepšoval tak Froome z toho nejak viditeľne neprofitoval. Až prišla Vuelta 2011. Obrovský skok. Fakt, že v Sky už boli rozhodnutí neponúknuť mu ďalšiu zmluvu, znamená, že ani oni sami nevedeli, čo bude nasledovať a nič to ani neindikovalo, čiže je jasné, že čokoľvek sa stalo, stalo sa nezávisle od tímu.

Každopádne je to zaujímavé.

Phobos píše:Pre mňa je to úsmevná predstava, povedať že by bez Sky nemal žiadnu GT. Že by bol bez nich zrazu stratený v pelotóne..

To si tu asi nikto nemyslí, že by nič nevyhral, ale možno by toho nebolo toľko.

Každopádne bolo by zaujímavé si pozrieť alternatívnu históriu, s tým že by prijal tú ponuku od Garmin, ktorú po Vuelte 2011 dostal.
Obrázok užívateľa
Vercingetorix
 
Príspevky: 74
Registrovaný: Pon 10. Júl 2017 10:00:22

Re: Froome, Sky

Poslaťod simko » Ned 12. Jan 2020 23:31:42

Vercingetorix píše:
Phobos píše:Pre mňa je to úsmevná predstava, povedať že by bez Sky nemal žiadnu GT. Že by bol bez nich zrazu stratený v pelotóne..

To si tu asi nikto nemyslí, že by nič nevyhral, ale možno by toho nebolo toľko.

ja si to celkom aj myslim:) ja ked hovorim ze Froome by bez Sky nemal vysledky tak nenarazam nato ze iba sila Sky mu pomohla k vitazstvam. ano, na niektorých Tour (ako tu uz bolo spominane) mu vyrazne pomohol silny tim. ak by bol vtedy v inom time a bol by castokrat osamoteny tak by asi nemal 4 triumfy na TdF. ale omnoho dolezitejsie je to ako sa v Sky s Froomom a celkovo s GC specialistami pracuje. myslim si ze v inom time by sa mu nedostalo takého programu (nenarazam na doping) a tym padom by Froome dnes nebol Froomom. tvrdenie ze v Sky by urobili vitaza Tour z kazdeho je samozrejme prehnane, aj ked niekedy sa to tak moze javit:) ale tak ako napríklad nevedia pracovat a mozno ani nemaju az taky zaujem pracovat so specialistami na jednorazove preteky, tak na druhu stranu vedia pracovat a posunut na vyssiu uroven schopnosti GC specialistov, poprípade domestikov do hor. naposledy sme mohli vidiet ako sa Dylan van Baarle zlepsil v kopcoch, v minulosti EBH a nasli by sa dalsie priklady. aj taky Geraint Thomas. ano vieme ze to viacmenej vzdy mal v sebe ale v Sky ho pekne krasne vypracovali na vitaza Tour, co by sme asi pred par rokmi tazko tipovali. podarilo by sa to inému timu? nemyslim si. tak ako napríklad az Patxi Villa naplno odomkol Saganov potencial tak si myslim ze ziadny iny tim by neodomkol Froomov tak ako to urobilo Sky s Brailsfordom. mozno iba US Postal, ak by este existovali:) su cyklisti ktori su prirodezene talenty, su to atleticke typy ktore by sa uplatnili takmer v hocijakom sporte. kdezto o Froomovi ako prirodeznom talente asi nemozme hovorit a ja osobne si ho viem predstavit uz iba ako kenského maratonca:) dokonca by som povedal ze som nevidel horsie vyzerajúceho cyklistu, z hladiska techniky bicyklovania ako je Froome (mimo ITT). nuz ale Sky sa podarilo z neho urobit GC specialistu dekady a mozno sa raz dozvieme co vsetko to obnasalo. mozno Sir Dave Brailsford raz nieco vyda...
simko
 
Príspevky: 1711
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Chris Froome parazit

Poslaťod sportovec » Pon 13. Jan 2020 11:07:44

Tu je článok o Chrisovi a jeho Africkom "spoločníkovi" (daignostikovaný v roku 2011) :
https://www.cyclingnews.com/news/froome ... bilharzia/
Obrázok užívateľa
sportovec
 
Príspevky: 388
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:37

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod motyliLET » Pia 17. Jan 2020 22:40:25

Takze k tdf 2020 dam nieco i ja , z ineosu si neviem predstavit niekoho ineho zeby vyhral ako bernal ale .... je predsa len este mlady a tie skusenosti este take nema , thomasovi neverim on je typom ktory raz vysiel na vrchol a to bol jeho konecny vrchol a preto vidim tento rok na tdf noveho vitaza a to z ineho teamu ako ineos , samozrejme ak bude bernal v pohode tak ho nik na starej dame neporazi v kopcoch je to najvacai talent za poslednych 5 rokov co som videl, takze jumbo ma sancu a najviac verim skokanovi na lyziach on totoiz za ten cas co jazdi sa neustale zlepsuje a vyrazne i vykonnostne i strategicky, tom ma uz svoju hladinu a potreboval by vela okolnosti aby vyhral takze bernal alebo roglic, uvidime
motyliLET
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Ned 19. Jan 2020 11:44:44

Dneska je 10 rokov čo je Peter v profesionálnom pelotóne, len aby sa nezabudlo. Teda ked startoval prvýkrát na TDU. Len aby sa nezabudlo. https://www.hln.be/sport/wielrennen/qui ... gle.com%2F
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Ned 19. Jan 2020 11:47:57

elviska píše:Dneska je 10 rokov čo je Peter v profesionálnom pelotóne, len aby sa nezabudlo. Teda ked startoval prvýkrát na TDU. Len aby sa nezabudlo. https://www.hln.be/sport/wielrennen/qui ... gle.com%2F

https://www.wielerkrant.be/nieuws/2020- ... n-de-koers
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Ned 19. Jan 2020 12:09:28

elviska píše:
elviska píše:Dneska je 10 rokov čo je Peter v profesionálnom pelotóne, len aby sa nezabudlo. Teda ked startoval prvýkrát na TDU. Len aby sa nezabudlo. https://www.hln.be/sport/wielrennen/qui ... gle.com%2F

https://www.wielerkrant.be/nieuws/2020- ... n-de-koers

Ešte aj v Maďarsku si na to spomenuli, ale doma zatiaľ nič (sme.sk nepočítam). https://eurosport.hosszabbitas.hu/kerek ... fk-dJDLxO4
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod Keram » Pon 20. Jan 2020 15:05:24

@ elviska
Je pravda ze nikde o tom clanok nie je. No tych 5 clankov na sme k Saganovej 10rocnici v pelotone by sa asi pocitat dalo :).

Tazko uverit ze je to uz 10 rokov. Cas rychlo plynie. No ked si predstavime co bolo pred 10 rokmi a ako sme sa kazdy z nas odvtedy posunuli tak to az tak nedavno zase nie je. Ale to uz som trosku filozoficky odbocil :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pon 20. Jan 2020 16:59:32

Keram píše:@ elviska
Je pravda ze nikde o tom clanok nie je. No tych 5 clankov na sme k Saganovej 10rocnici v pelotone by sa asi pocitat dalo :).

Tazko uverit ze je to uz 10 rokov. Cas rychlo plynie. No ked si predstavime co bolo pred 10 rokmi a ako sme sa kazdy z nas odvtedy posunuli tak to az tak nedavno zase nie je. Ale to uz som trosku filozoficky odbocil :D

No mohli to spojiť do jedného článku alebo dvoch, urobili z toho telenovelu skôr.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Str 29. Jan 2020 16:27:14

takze dalsia zmena v Petovom programe. Omloop nebude. cize po kempe v Kolumbii budu jeho prve preteky az Strade Bianche. uz je to upravene aj na PCS. ja osobne nie som z toho nadseny lebo jednak cakame na Petra az do 7.3 :) a za druhe, Strade Bianche su preteky kde som rad videl Petra bojovat o vitazstvo a patrit medzi najsilnejsich. ale ak to maju byt jeho prve preteky po sustredeni v Kolumbii tak neverim tomu ze bude patrit medzi adeptov na vitazstvo. bude mu urcite chybat este nejake rozjazdenie. akoze viem ze Petrova jar nie je o Strade Bianche ale o tom co prichadza pocnuc MSR a konciac P-R. ale jednoducho SB maju take génius loci ze rad by som ho tam videl zvitazit.
Prave preto je velka skoda roku 2017. Vtedy mal Peto po Omloope a Kuurne uz dostatocnu formu a nebyt choroby v ten den a aj zamotania sa do hromadného padu tak si myslim ze to mohol byt konecne jeho rok na prasnych cestách.
simko
 
Príspevky: 1711
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Str 29. Jan 2020 19:41:30

@simko

bohuzial musim s tebou suhlasit aj ked ja budem vzdy verit v to vedia co robia a ze peto bude vzdy bojovat i vitazstvo
majo
 
Príspevky: 2216
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod Keram » Štv 30. Jan 2020 13:41:44

Mna prekvapilo aj ze ma sustredenie v Kolumbii. Nezvykol byt v tomto case v Sierra Nevada v Andaluzii pripadne na Malorke? No zmena je zivot :D Len aby ho potom neprekvapila europska zima. Dufajme ze nie :)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod rado » Pia 31. Jan 2020 8:20:43

elviska píše:
elviska píše:Dneska je 10 rokov čo je Peter v profesionálnom pelotóne, len aby sa nezabudlo. Teda ked startoval prvýkrát na TDU. Len aby sa nezabudlo. https://www.hln.be/sport/wielrennen/qui ... gle.com%2F

https://www.wielerkrant.be/nieuws/2020- ... n-de-koers

je smutne ze za celych 10rokov peter tomuto portalu neposkytol jediny rozhovor.
rado
 
Príspevky: 34
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pia 31. Jan 2020 9:56:02

rado píše:
elviska píše:
elviska píše:Dneska je 10 rokov čo je Peter v profesionálnom pelotóne, len aby sa nezabudlo. Teda ked startoval prvýkrát na TDU. Len aby sa nezabudlo. https://www.hln.be/sport/wielrennen/qui ... gle.com%2F

https://www.wielerkrant.be/nieuws/2020- ... n-de-koers

je smutne ze za celych 10rokov peter tomuto portalu neposkytol jediny rozhovor.

To ťa teraz akože napadlo, že za celých 10 rokov neposkytol rozhovor? Tak si kukni rozhovor z roku 2013 a nepíš........ https://www.cycling-info.sk/rozhovory/1 ... ance-aj-ms
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Sob 01. Feb 2020 22:38:20

Tom Pidcock: Nobody is inspired by somebody that is boring – I would love to win the worlds one day and be like Peter Sagan

https://www.telegraph.co.uk/cycling/202 ... -love-win/
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Ned 02. Feb 2020 13:18:08

noooo lidlaci sa nam pekne rozbiehaju a vyhravaju na vsetkych frontoch...niet pochyb ze nemaju zamer pustit kohokolvek na teamovy tron
majo
 
Príspevky: 2216
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Froome, Sky

Poslaťod Phobos » Ned 02. Feb 2020 13:51:28

simko píše:su cyklisti ktori su prirodezene talenty, su to atleticke typy ktore by sa uplatnili takmer v hocijakom sporte. kdezto o Froomovi ako prirodeznom talente asi nemozme hovorit a ja osobne si ho viem predstavit uz iba ako kenského maratonca:) dokonca by som povedal ze som nevidel horsie vyzerajúceho cyklistu, z hladiska techniky bicyklovania ako je Froome (mimo ITT).

Zakarin? Aru? :D Ale cyklistika je šport o výkone a nie technike, stačí ti vedieť šliapať do pedálov (zjednodušene povedané), preto môžu športovať aj „nemehlá“ a sú možné aj tie expresné resp. neskoré prechody do pelotónu. Je pravda, že Porteho šprint do kopca je umením v pohybe, skvele sa pozerá na Landu, Rollanda akoby na bicykel posadili samotní bohovia, kdežto Mollema alebo Pinot svoje stroje doslova znásilňujú. No a GT špecialisti sú osobitná kategória. Toto je napr. víťaz Gira z 1977: https://alchetron.com/cdn/michel-pollen ... e-750.jpeg.

Contador mal síce ľahký, ale neskutočne komický štýl. Nibali a Froome vyzerajú akoby ich jedna mater mala:

https://youtu.be/WpDzsmya92A
https://youtu.be/96uS365ZoAk

Ich ektomorfické postavy sú ešte zvýraznené minimom tuku v top forme, Froome je navyše ešte o čosi vyšší ako je priemer, má extrémne dlhé predlaktia, to neposkladáš na bicykel tak, aby to vyzeralo normálne. :)
Ale pre diskusiu je to irelevantné, keď vyberáš sumo zápasníka dekády, tiež nepozeráš, či je jeden atletickejší ako druhý a čo by dokázali v inom športe.


sportovec píše:Tu je článok o Chrisovi a jeho Africkom "spoločníkovi" (daignostikovaný v roku 2011) :
https://www.cyclingnews.com/news/froome ... bilharzia/

sportovec, ty si taký skeptik, povedané sa nemusí zhodovať s reálnym, reálne nemusí zodpovedať povedanému, všetko je kúpené, samé podvody, korupcia, klamstvá. Tejto chorobe veríš? Nič tým nechcem povedať, len ma to zaujíma...
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod pmts » Pon 03. Feb 2020 0:11:28

https://youtu.be/96uS365ZoAk
Kriste že jak mi tieto súboje chýbajú 8-)
Večná škoda ako toho roku dopadla TdF :cry: to by bol súboj titánov. Vuelta o pár týždňov nato síce bola krásna ale jednoducho to bola slabučká náplasť...
pmts
 
Príspevky: 415
Registrovaný: Štv 25. Feb 2016 16:07:45

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 49 hostia