Marek Čanecký udržiava skvelú formu, na GP Gorenjska útočil na Top 10

22.5.2022, 12:00 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
Marek Čanecký udržiava skvelú formu, na GP Gorenjska útočil na Top 10
Marek Čanecký na pódiu v Dudinciach (© Ján Melicher)

ne 22.5. zvlnena etapa ciel rovina Kamnik > Cerklje 172 km Stosz
V Slovinsku sa počas roka jazdí viacero jednorazoviek pre kontinentálne celky a o triumf sa zvyknú byť tie najsilnejšie z tejto úrovne, teda poľské tímy Mazowsze i Voster a Elkov. Rovnaké to bolo aj tentoraz, keď sa snažil robiť najmä Elkov, no bral "iba" tretie miesto. Vyhral Patryk Stosz z Vostru, ktorý mal v tejto sezóne už množstvo výsledkov v Top 5, ale ešte mu víťazstvo unikalo.
Zo Slovenska sem cestoval nový klubový tím BRS Kaktus Bike s "hrajúcim kapitánom" Marekom Čaneckým, ktorý pokračuje vo výbornej sezóne a udržal sa s najlepšími a finišoval na 14. mieste napriek tomu, že si z minulotýždňových pretekov v českom Kyjove odniesol nepríjemné zranenie nohy.
BRS Kaktus Bike teraz čakajú ďalšie UCI preteky v júni - rakúsky Oberösterreichrundfahrt ešte pred MSR a ČR. So šéfom nového tímu Borisom Horváthom onedlho pripravíme rozhovor.
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Mareka Čaneckého (14. miesto)
"Preteky sa odohrávali na dvoch okruhoch - väčšom a potom menšom. Bolo to celkom technické. Elkov režíroval väčšiu časť pretekov. Dokázal to rozbiť tak, že sme nás tam v jednom momente ostalo len štrnásť - Elkov, Voster a jednotlivci. Potom sa to ešte trochu spojilo, no do cieľa v poslednom kole nás šlo už len niečo vyše dvadsať. Samotný dojazd bol na výkon po veľmi teplom a náročnom dni pre to vysoké tempo Elkovu. So zákrutami a vetrom sa najlepšie vysporiadal ten Poliak Stosz, mal na to. Ja som skončil štrnásty, už mi ušiel ten bezprostredný boj o víťazstvo.
Ďakujem kolegom za pomoc počas dňa. Nutné bolo najmä veľa piť, preto mi nosili vodu. Máme tu veľmi dobrú atmosféru, všetko je ako má byť."
Výsledky
1. STOSZ Patryk Voster ATS Team 3:52:48 40
2. FINKST Tilen Adria Mobil 00:00 30
3. BABOR Daniel Elkov-Kasper 00:00 25
4. COSTA Fabian Union Raiffeisen Radteam Tirol 00:00 20
5. MURIAS Jakub Voster ATS Team 00:00 15
6. NEUMAN Dominik Elkov-Kasper 00:00 10
14. ČANECKÝ Marek BRS Kaktus Bike 00:00
DNF BLAŠKO Matej BRS Kaktus Bike odstúpil
DNF COMA Richard BRS Kaktus Bike odstúpil
DNF KAŠKO Dávid BRS Kaktus Bike odstúpil
DNF LÍŠKA Andrej BRS Kaktus Bike odstúpil
DNF OROS Samuel BRS Kaktus Bike odstúpil
DNF PECIAR Adam BRS Kaktus Bike odstúpil
Zobraziť kompletné poradie
 
Náš eshop