GP Adria Mobil: V čelnej skupine sa udržali Kubiš so Sivokom, no špurt im nevyšiel, aby boli v Top 10

26.3.2023, 13:05 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
GP Adria Mobil: V čelnej skupine sa udržali Kubiš so Sivokom, no špurt im nevyšiel, aby boli v Top 10
Dukla pred pretekmi (© Maroš Kováč)

ne 26.3. zvlnena etapa ciel rovina Novo Mesto > Novo Mesto 179 km Finkst
profil pretekov, 2100 nastúpaných metrov (© adria-mobil-cycling.com)
Organizačný tím okolo firmy vyrábajúcej karavany chystá v každej sezóne viacero slovinských pretekov, ktorým, samozrejme, kraľuje Okolo Slovinska, no jar tu vždy začína jednorazovkou so štartom priamo pri firme a cieľom v blízkom Novom Meste. Grand Prix Adria Mobil má v úvode zvlnený charakter, no potom prechádza na už profilovo rovinaté okruhy. Zvyčajne sa tu špurtuje.
Inak tomu nebolo ani v ročníku 2023, keď sa pelotón rozdelil na viacero častí a natiahnutá skupina finišovala špurtom s triumfom domáceho pretekára z domáceho klubu Tilena Finksta, takže večer bolo čo oslavovať. Porazil veľmi skúseného mazáka Filippa Fortina (Maloja) či Lucu Colnaghiho z Bardiani.
- ponuka ehopu -
- ponuka eshopu -
Do špurtu sa tlačili dvaja Slováci, ktorí vydržali tempo, no do Top 10 sa nedostali. Lukáš Kubiš z Dukly Banská Bystrica bol štrnásty a hneď dve pozície za ním klasifikovali prvoročáka Tomáša Sivoka z talianskeho celku Friuli. Za nimi ešte s menším odstupom prišiel do cieľa Samuel Tuka a zvyšní pretekári už mali väčšie straty, alebo boli stiahnutí rozhodcami.
Dukla mala za úlohu byť aktívna a skúšať úniky. V jednom sa objavil Pavol Rovder, prvoročák Jakub Galovič sa zasa zaplietol do väčšieho pádu. Povzbudzujúca je forma mladučkého Sivoka, ktorý má zatiaľ dva UCI štarty 1.2 a obe okolo Top 20. Naše kontinentálne tímy Duklu aj RRK Group z UCI podujatí najbližšie čaká v polovici apríla Banja Luka, ktorá vypadla z 1. kategórie naspäť do 2. kategórie. Už budúci víkend sa ale začína domáca sezóna v Trnave.
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Lukáša Kubiša (14. miesto)
"Od štartu sme boli ihneď aktívni. Boli sme v nástupcoch. Na desiatom kilometri odišiel Paľo, ktorého sme neskôr v prvom kopci došli. Nasledoval zjazd a chvíľu po rovine, kde odišla asi šesťčlenná skupina, ktorú sme zišli dvadsať kilometrov pred cieľom. Po druhom kopci, kde sa išlo o niečo rýchlejšie, nás čakali štyri 20-kilometrové okruhy. V závere som sa tam tlačil, ale nedokázal som si sám vytvoriť dobrú pozíciu, a tak som sa nezapojil do šprintu.."
Výsledky
1. FINKST Tilen Adria Mobil 04:08:50
2. FORTIN Filippo Maloja Pushbikers 00:00
3. COLNAGHI Luca Green Project - Bardiani 00:00
4. POTOCKI Viktor Ljubljana Gusto Santic 00:00
5. BANASZEK Norbert Mazowsze Serce Polski 00:00
6. RÄIM Mihkel ATT Investments 00:00
14. KUBIŠ Lukáš Dukla Banská Bystrica 00:00
16. SIVOK Tomáš Team Friuli ASD 00:00
41. TUKA Samuel Dukla Banská Bystrica 00:08
98. CHREN Martin Dukla Banská Bystrica 04:48
112. KAŠKO Dávid Dukla Banská Bystrica 04:48
DNF JURÍK Martin Adria Mobil odstúpil
DNF GALOVIČ Jakub Dukla Banská Bystrica odstúpil
DNF HOZA Denis Dukla Banská Bystrica odstúpil
DNF ROVDER Pavol Dukla Banská Bystrica odstúpil
Zobraziť kompletné poradie
 
Náš eshop