Vitajte na zrekonštruovanom portáli Cycling-Info.sk! Čo je nové?

1.2.2016, 23:00 | Magazín C-I.sk | Lukáš Timko
Vážení čitatelia,
 
už šiesty rok sa Vám snažíme prinášať informácie zo sveta cyklistiky a predchádzajúcich 2800 originálnych autorských článkov sme publikovali na pôvodnej platforme portálu, ktorá postupom času zastarala, vyžadovala množstvo opráv. Sme radi, že toto z časti úspešné, ale aj neúspešné, plátanie problémov skončilo a v posledných dvoch mesiacoch celý tím ľudí vynaložil stovky a stovky hodín práce na úplný prerod portálu, hlavne po stránke funkcionality.

Nová verzia Cycling-Info.sk (bolo by vhodné, aby ste pre správne načítanie dát dvakrát web refreshli - ctrl+r alebo F5) nám poskytne väčšie a lepšie možnosti informovať Vás o cyklistickom dianí. Veríme, že Vy dostanete viac informácií v lepšej kvalite, ešte rýchlejšie a prehľadnejšie. Budeme pracovať ešte usilovnejšie ako doteraz.

Dúfame, že nám nový systém poskytne priestor na realizovanie našich vízií, ako robiť túto prácu ešte lepšie. Predpokladáme, že náš informačný zásah v tejto sezóne skokovo narastie najviac v našej histórii a pokryjeme potreby drvivej väčšiny slovenských fanúšikov cyklistiky.

Zároveň si nemôžeme dovoliť zvyšovať naše ľudské kapacity, preto to bude pre nás mimoriadne náročné.
 
 
Najvýraznejšie zmeny
 
Predchádzajúcich päť rokov ste sa sťažovali najmä na dve oblasti - nedostatok aktuálnych, stručných a výstižných správ zo sveta. Pripravili sme preto sekciu krátkych správ, kde budeme denno-denne informovať o najdôležitejších témach, ktoré rezonujú v cyklistickom svete a nezmestia sa do nášho klasického podrobnného spravodajstva. Druhým nedostatkom bola absencia kompletných výsledkov zo všetkých popredných pretekov. Veríme, že aj to sa nám prostredníctvom enormného úsilia našich, doslova, famóznych programátorov, ktorí nad tým presedeli stovky hodín, podarilo. V týchto dňoch celý výsledkový systém ešte dolaďujeme. Je hotový z 90-tich percent.
 
Takmer na nepoznanie sme zmenili štruktúru portálu. Menu sa už nenachádza v ľavom paneli, ale dostalo novú horizontálnu polohu v tope stránky a zobrazuje sa neustále, aj pri rolovaní stránok. Veríme, že menu je prehľadné a vždy sa cezeň dostanete k tomu, čo potrebujete. Obsahuje množstvo sekcií a podsekcií. Viaceré ako napr. rebríčky či centrály pretekov Grand Tours ešte pripravené nie sú, pracujeme na ich skorom dokončení. Rovnako chceme vylepšiť štartové listiny.

Ľavý panel patrí aktuálnym pretekom, pravý interaktívnym súčastiam portálu, ktoré predstavujeme nižšie. V spodnej časti sa vždy náhodne zobrazuje 30 zo 66 profilov cyklistov, ktorých kariéru sme spracovali.
 
Kompletným prerodom prešlo zobrazovanie aktuálnych pretekov v ľavom paneli. Veríme, že je to graficky príťažlivé, praktické a najmä funkčné. Redizajnovali sme množstvo ďalších súčastí. Výpis etáp v pretekoch, kalendáre, fotogalérie, spomínaný výsledkový systém a napríklad aj úplne nové a krajšie vlajky krajín.
 
Nedostatkom naďalej ostáva absencia veľkých fotograifí najmä na titulke. V poslednom období sa naše portfólio oficiálnych fotografií rozrastá, ale stále dokážeme vysoko kvalitnými fotografiami pokryť iba časť článkov a nemáme k dispozícii minimálne 6000 eur / rok na najnižší paušál špičkového servisu cyklistických foto agentúr. Financie potrebujeme na základné prežitie. Nevylučujeme však, že v budúcnosti sa nám v tejto oblasti nepodarí dôjsť k lepšiemu než je súčasný stav.
 
Taktiež veríme, že sa web bude dobre zobrazovať na všetkých mobilných zariadeniach. Na menších displejoch sa zobrazuje verzia bez bočných panelov. Nie je to ideálne, ale najlepšie možné riešenie.
 
 
Vytvárajte obsah portálu spolu s nami
 
Veľmi nás teší, že sa do tvorby portálu významným spôsobom môžete zapojiť aj Vy. Medzi Vami je množstvo erudovaných znalcov v tomto športe, ktorí sa od dnes môžu o svoje informácie a postrehy podeliť s ostatnými prostredníctvom sekcií blogu, sociálnych sietí a videí. Veríme, že sa medzi Vami nájdu ľudia, ktorí svoje názory vyjadria prostredníctvom blogov akéhokoľvek charakteru. Rovnako tak veríme, že ak uvidíte na sociálnych sieťach zaujímavé či vtipné posty, podelíte sa s nimi s ostatnými v našej sekcii. Práve na sociálne siete by sme chceli apelovať, pretože nikto z nášho redakčného tímu nepatrí medzi vyznávačov kultúry sociálnych sietí a priznávame sa, že ich pokrytie je našim nedostatkom. Taktiež máte možnosť veľmi jednoducho zdieľať zaujímavé video, ktoré pochádza z Youtube. Pre tie z iných sociálnych sietí odporúčame využiť práve ich sekciu.
 
Pre možnosť pridávania blogov, postov do soc. sietí a videí musíte byť u nás registrovaní a dostať od nás povolenie. Ide o to, aby nevznikla nekontrolovateľná hala-bala, zároveň nedošlo k rôznym provokáciám a napokon chaos nekazil naše meno. Prosíme Vás preto, ak máte záujem prispievať do jednej z týchto sekcií, alebo nebodaj všetkých, napíšte nám na adresu redakcia@cycling-info.sk. Najmä pri blogu budeme prihliadať na to, či "Vás poznáme", teda boli ste v minulosti aktívnym prispievateľom v diskusiách pod článkami alebo na fóre. Mimo blogu je to voľnejšie.
Následne Vám odomkneme danú sekciu a zašleme jednoduchý návod ako blog, post alebo video pridať.
 
 
Vzhľadom na minuloročný mierny pokles diskusných príspevkov pod článkami, najmä kvôli vzniku fóra, sme sa rozhodli znova otvoriť možnosť prispievať aj neregistrovaným návštevníkom. Tí budú mať čierneho avatara a budú musieť opisovať bezpečnostný kód, prihlásení používatelia budú žltí a nebudú musieť opisovať kód. Dúfame, že nová komponenta diskusie bude prehľadnejšia ako tá minulá. Ukáže to prax. Staré diskusie nebolo možné preniesť do novej verzie. Rovnako Vás žiadame o pochopenie pri prezeraní staršieho obsahu, ktorý sa nezobrazuje vždy správne.
 
Ak narazíte na akúkoľvek chybu, budete mať nejaký postreh alebo návrh, prosíme, aby ste nás o tom informovali na redakcia@cycling-info.sk, alebo napísali na fóre v sekcii "Otázky pre redakciu".
 
Vzhľadom na to, že naše denno-denné úsilie sa nám nevracia späť v dostatočnom rozsahu a portál neustále vytvára vyššie červené čísla, nie je tento stav dlhodobo udržateľný. Aby sme tu mohli byť aj v ďalších sezónach budeme nútení spustiť trvalý systém podpory portálu. Prax vo svete, a čoraz viac aj na Slovensku, ukazuje, že čitatelia sú ochotní platiť za kvalitný mediálny obsah a podporiť dobrú vec. Predpokladáme, že oficiálny systém pozostávajúci z 5-6 rôznych platforiem podpory spustíme v marci.
 
Ďakujeme za Vašu veľkú priazeň a držte nám i našim cyklistom palce v novej sezóne! Tešíme sa na spoločné zážitky!
 
Lukáš Timko
šéfredaktor
Cycling-Info.sk
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop