Týždeň profíkov: Van der Poel si vyskúšal pavé, Degenkolb svoj "Roubaix" kávovar

5.7.2020, 22:00 | Magazín C-I.sk | Phobos
Cyklistika sa prebúdza k životu. Jazdci a tímy sa vydávajú na prieskum trás, organizujú sa tréningové kempy, zverejňujú nominácie a prerokovávajú zmluvy. A aby toho nebolo málo, všetko sa to musí starostlivo dokumentovať pre nakŕmenie sociálnych sietí. Do týždňového výberu sa dostali aj archívne klenoty a niečo, čo pohladí dušu estéta.
 

Dáme šprint?

Pýta sa Marcus Burghardt, ktorý sa presvedčil, že cesty naozaj nie sú vyhradené len pre dopravné prostriedky.
 
burghardt
 
 



Muž činu

Richard Carapaz pri podobnom stretnutí neotáľa a dá sa rovno do práce.
 
carapaz
 
 



Bask z Bahrajnu vo Francúzsku

Landa si bol obzrieť nové kopce Col de la Madeleine cez Montgellafrey a Col de la Loze. Toto menu pre fajnšmekrov sa podáva v 17. etape tohtoročnej Tour.
 
landa
 
 

 

Pridaj!

Gaviria si koronakrízu prežil osobnejšie ako by mu bolo milé, no zdá sa, že je už všetko ako má byť a môže sa poctivo pripravovať na Giro. Alebo skôr musí – čakajú ho tuhé boje s takmer kompletnou šprintérskou špičkou.
 
gaviria
 
 

 
 
Séria Dôvody na úsmev

Meno Madouas sa po tridsiatich rokoch znova objaví na štartovke Tour de France. Valentin má všetky predpoklady na vylepšenie rodinných štatistík – maximom jeho otca je druhé miesto v etape a dvanáste v celkovej klasifikácii.
 
madouas





Po podpísaní nového paktu Lefevere-Lampaert to vyzerá na spokojnosť všetkých zainteresovaných.
 
lampaert
 
 



V Bahrajne fasovali na mieru šité obleky. Marketingoví špecialisti nás chcú presvedčiť o gombíkoch zo súčiastok Formuly 1 s karbónovým obalom. Iste... chýba už len tryskový pohon a neviditeľný mód. Ale goodfellas vyzerajú dobre.
 
bahrain





Kávovar vyrobený špeciálne pre Degenkolba má v stene kocku z Roubaix. Pre dobro pretekov dúfajme, že sa nezačne produkovať sériovo.
 
degenkolb
 
 



V pekle

Ochutnávku francúzskeho pavé má za sebou už aj Van der Poel. Predstaví sa na ňom s víťazným Okolo Slovenska vo vrecku?
 
mvdp





Podarená dvojica

Tadej Pogačar sa (trochu prekvapujúco) stal majstrom Slovinska v časovke a vrátil tak Rogličovi prehru z pretekov s hromadným štartom. V ženskej kategórii dominovala jeho priateľka Urška Žigart.
 
pogacar
 


 

Horúci júlový deň v Normandii

Kvízová otázka č. 1: Kto je tento trápiaci sa nešťastník s jedenástkou na chrbte, krátko pred odstúpením z Tour de France 1990?
 
tdf1990
 




LeMond a Oakley Eyeshades

27. jún bol vraj okrem iného aj dňom okuliarov. Greg LeMond sa v roku 1984 predstavil s modelom, ktorý zmenil nielen výzor pelotónu (dá sa polemizovať, či k lepšiemu), ale aj smerovanie samotnej značky. Kvízová otázka č. 2: Čím sa pri pomenovaní svojej firmy inšpiroval jej zakladateľ Jim Jannard?
 
lemond





Merckx na Mont Ventoux

Čo dodať, skvelý záber.
 
merckx
 
 

 

Kráľovstvo za kontext

Tu by sa aj žiadalo niečo doplniť, ale záber ponúka viac otázok než odpovedí. Je Sean Kelly v tomto príbehu hlavnou alebo vedľajšou postavou? Flákajúcim sa pracovníkom alebo náhodným okoloidúcim? Rozlúsknuť túto záhadu nepomáha ani jeho oblečenie. Sú to montérky, tmavé nohavice alebo rifle?
 
kelly
 
 

 
 
Utvorte koridor

Chaos na jednej z flámskych klasík, rok pravdepodobne 1984. Kvízová otázka č. 3: Na akom kopci sa odohráva tento výjav? (Pozn.: odpoveď nepoznám.)
 
flamsko
 
 



Umelecké okienko

Kanárske ostrovy + západ slnka + kvalitný fotograf + Lizzie Deignan = nechutne pekný výsledok.
 
deignan
 
 



„Celebrating The Attempt“ alebo spomienka na 3. etapu minuloročnej Tour. Chvíle úniku sú zrátané, o chvíľu vzlietne Alaphilippe.
 
tdf2019
 
 



Ilustrátorka Grace Russell je známa najmä zo svojej spolupráce s časopisom Rouleur. Na obálke jedného z nedávnych vydaní sa objavila jej práca „Overcoming“, zobrazujúca Frooma snažiaceho dostať sa znova na vrchol.
 
russell





Pirát a diabol v podaní Jasona Marsona.
 
pantani
 
 



Ikonický kopec – pre cyklistov hrúza, pre umelcov múza.
 
ventoux
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop