Súhrn reakcií na nešťastný záver etapy Okolo Poľska v Katowiciach

5.8.2020, 20:00 | Magazín C-I.sk | Veronika Grežďová, lt
Keď sa už zdalo, že sa organizátori pretekov Okolo Poľska vyrovnali s tragédiu spred roka a pamiatku Bjorga Lambrechta si uctili pekným ceremoniálom na začiatku úvodnej etapy 77. ročníka, aj 5. august 2020 napokon skončil absolutnou frustráciou a sklamaním, čoho dôsledkom je aj to, že do času uzávierky tohto článku oficiálne kanály pretekov nepublikovali žiadne informácie. Zamrzli. Presne tak ako vlani.
 
V Katowiciach a cieli 1. etapy prostredníctvom desiatok fotoaparátov a kamier logicky nasáčkovaných za páskou sledoval cyklistický svet ďalšiu drámu. Mnohí cyklistickí fanúšikovia označili pád Fabia Jakobsena za najhorší, ktorý kedy videli. Všetci z prvých troch pretekárov v cieli skončili v nemocnici. Nitka neostala suchá na Dylanovi Groenewegenovi, ktorý poslal do bariér Fabia Jakobsena. Cez Groenewegena následne tvrdo prepadol na asfalt tretí muž etapy Marc Sarreau.
 
 
video v clanku ikonka ciernaVideo dojazdu etapy
 
 
Jazdec Deceunincku zároveň zrazil cieľového rozhodcu, ktorý sa nachádzal v tom priestore. Ten bol taktiež veľmi ťažko zranený. Prvé informácie hovorili o tom, že Fabio dýcha, ale má veľmi vážne poranenia hlavy, aj vnútorné krvácanie do mozgu. Prišiel o množstvo zubov. Lekári ho uviedli do umelého spánku, aby ho mohli ihneď po prevoze do nemocnice operovať. Zle to vyzeralo aj s rozhodcom Andrzejom Lewandowskim, ktorý sa zdal byť starším pánom. Podľa informácií z dejiska ho museli resuscitovať. Dve hodiny po dojazde prišla informácia, že je mimo ohrozenia života. Našťastie sa prebral ešte večer. Nemocnica napokon v neskorých večerných hodinách informovala aj o tom, že Fabiov stav je nateraz stabilizovaný. Vo štvrtok počas dňa sa ho pokúsia prebrať z umelého spánku.
 
 
 
 
Prinášame súhrn reakcií na desivý záver etapy zo sociálnej siete Twitter. Dylan Groenewegen do uzávierky nereagoval.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
senechal
Rukavice Floriana Sénechala (© stiahnuté z Twittra)
 
 
evenepoel
Tweet Remca Evenepoela (© stiahnuté z Twittra)
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop