Týždeň profíkov: Sauna, dážď, sneh a spomienky

10.8.2020, 11:00 | Magazín C-I.sk | Phobos
Pred Strade Bianche panovala medzi cyklistami radosť, netrpezlivosť a dobrá nálada. Po samotných pretekoch však vyzeralo všetko inak. Prach a augustová páľava dali telu poriadne zabrať a konečný verdikt znel: ďakujeme, v lete si už neprosíme. Severnejšie, na jednodňovke v Lombardsku, lialo ako z krhly a v Alpách pribudlo pol metra snehu. Vo Francúzsku a Poľsku si cyklistický svet pripomínal ľudí, ktorí už viac nie sú jeho súčasťou.


Úvod nemôže patriť nikomu inému ako Woutovi van Aertovi. Klasická foto zo záveru Strade Bianche tentoraz pripomína impresionistický obraz so zvláštnou náladou a clivo-radostnou atmosférou osamoteného Van Aerta na pozadí ľudoprázdnej Sieny, navyše v mieste, kde ho pred dvoma rokmi chytili také kŕče, že sa neudržal na bicykli. Zarámovať a zavesiť nad posteľ.
 
van aert
 
 



Teploty atakovali hranicu štyridsiatich stupňov.
 
lefevere





Dôležité bolo prijímať dostatok tekutín a ochladzovať organizmus. Tímy a cyklisti sa nemohli spoliehať len sami na seba a museli si vzájomne vypomôcť.
 
alaphilippe





Po takejto fyzickej záťaži vo veľkej horúčave to víťazovi pochopiteľne trochu trvalo, kým bol zo seba schopný vypustiť vzorku na dopingovú kontrolu.
 
doping control





Vyčerpanie, bolesť, sklamanie, únava, aj úľava. V hlavných úlohách Davide Formolo, Lucinda Brand, Alessandro De Marchi, Ilaria Sanguineti a Giulio Ciccone.
 
formolo





brand
 
 

 
 
de marchi
 
 

 
 
sanguineti
 
 

 
 
ciccone
 
 

 
 
Alberta Bettiola podporoval na domácich toskánskych cestách jeho tréningový partner a víťaz troch monumentov Andrea Tafi. Schachmann rozmýšľa, či sa nezastaviť na selfie.
 
tafi





Diametrálne odlišné počasie ponúkla jednorazovka Gran Trittico Lombardo.
 
gran trittico lombardo





V Turíne zatienil svojich súperov perfektne vykonanou prácou tím Groupama – FDJ na čele s Arnaudom Démarom.
 
demare





Z extrému do extrému. Stále sme v Taliansku – takto vyzeral 4. august na vrchole Stelvia.
 
stelvio





Vo Francúzsku sa konalo etapové podujatie La Route d'Occitanie. Tretia etapa sčasti kopírovala trasu prvej pyrenejskej previerky tohtoročnej Tour. Vrátane tajomného Port de Balès.
 
port de bales





Začínalo sa neďaleko rodného mesta zosnulého Nicolasa Portala. Na štarte si tím Ineos spolu s manželkou a dvoma deťmi uctil obľúbeného športového riaditeľa.
 
portal ineos





Spomínalo sa aj v Poľsku. Betónový múrik (na fotke vpravo) sa stal 5. augusta 2019 osudným mladému Bjorgovi Lambrechtovi.
 
lambrecht





Bohužiaľ, o rok neskôr to nebola jediná smutná udalosť dňa. Medzi obeťami pádu bol okrem vážne zraneného Jakobsena aj Marc Sarreau. Toho prepustili z nemocnice s vykĺbenou kľúčnou kosťou a miernym náznakom úsmevu.
 
sarreau





Na veselšiu nôtu. Orlando Bloom si asi potrebuje doopáliť ramená.
 
bloom
 


 

Legolasovi by prednášku zo štýlu mohol udeliť napríklad Viviani. 150 bodov za chlpaté ruky, z Taliana vyžaruje maskulinita.
 
viviani
 




Čo by dal za Vivianiho úspechy kráľ čínskych šprintov, Jakub Mareczko. Zo 40 výhier dosiahol 38 v Ázii, 1 v Južnej Amerike a 1 v Európe.
 
mareczko





Talentovaný Attila Valter si na svoje chvíle ešte musí počkať.
 
 
 



Kompromisné riešenie Rogličovho majstrovského dresu, ktorému dominuje modrý Triglav s tímovou žltou. Od Jumbo – Visma sa očakávalo viac, ale Primož je spokojný.
 
roglic dres





Mont Ventoux Dénivelé Challenge vyhral Aleksandr Vlasov. Astana je jedným z tímov, ktorý sa nerád vzdáva svojich farieb a ktorým je vyslovene proti srsti, ak niekto z ich jazdcov vyhrá národný šampionát. Takto to potom vyzerá.
 
vlasov





Pritom stačí tak málo.
 
vlasov 2





Movistar sa na Strade Bianche obliekol do špeciálnych dresov, ktoré mali byť po pretekoch vydražené a výťažok venovaný charite. Veľmi sa v nich neukázali, z mužov nedokončil nikto a česť tímu zachraňovali Eider Merino a Jelena Erić. Druhá menovaná sa už ale nezmestila do časového limitu.
 
movistar

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop