Chorvátsko: V závere vyhral suverénny Modolo, Nibali sa posunul na vedúcu priečku v GC

23.4.2017, 08:00 | Preteky vo svete | T. Šandor, J. Pivarči
1. 18.4. rovinata etapa ciel rovina Osijek > Koprivnica 227 km Modolo
2. 19.4. rovinata etapa ciel rovina Trogir > Biokovo 123 km Durašek
3. 20.4. zvlnena etapa ciel rovina Imotski > Zadar 237 km Ruffoni
4. 21.4. zvlnena etapa ciel rovina Crikvenica > Umag 171 km Ruffoni
5. 22.4. rovinata etapa ciel rovina Poreč > Učka 141 km Rosón
6. 23.4. rovinata etapa ciel rovina Samobor > Zagreb 147 km Modolo
 
 
1. 18.4. rovinata etapa ciel rovina Osijek > Koprivnica 227 km Modolo
 
chorvatsko etapa 1
profil etapy (© tourofcroatia.com)
 
 
Najväčšou hviezdou tretieho ročníka Okolo Chorvátska bol Vincenzo Nibali, pre ktorého to boli posledné preteky pred Girom. Na pretekoch štartovala aj silná talianska šprintérska škola, v rovinatých etapách sa chceli vytiahnuť najmä Sacha Modolo a Giacomo Nizzolo, pre ktorého to boli vôbec prvé preteky v tomto ročníku. Jazdca tímu Trek - Segafredo trápili problémy s kolenom.

Najrýchlejší cyklisti sa mohli hneď prezentovať v úvodnej etape. Jazdilo sa v daždivých podmienkach a okrem toho čakalo na pretekárov dlhých 227 kilometrov. Do úniku sa dostali Jannik Steimle (Felbermayr), Ahmet Akdilek (Torku), Michael Thomson (Wiggins), Nikolaj Trusov (Gazprom) a Gregor Gazvoda (Adria Mobil), ktorí však mali za sebou silný pelotón. Najväčšie penzum práce tu odvádzali UAE Abu Dhabi a Astana, ktoré držali rozdiel medzi skupinami na prijateľnej úrovni.

Pred jedinou horskou prémiu zaútočil vpredu Trusov, pri ktorom sa udržal iba Thompson, a keďže pelotón bol už veľmi blízko, dopredu si doskočil aj Canola (Nippo-Vini Fantini). Potom sa dostali do vedúcej skupiny aj ďalší jazdci, ale hlavný balík držal situáciu pevne v rukách. Deväť kilometrov pred páskou už boli chytení všetci utečenci a zoskupenia sa začali pripravovať na záverečný špurt.
 
Na posledných úsekoch mal veľmi dobrú podporu Nizzolo, ale v tom správnom momente sa dostal do špurtu Sacha Modolo, ktorý bol jasne najrýchlejší a vybojoval prvé víťazstvo v sezóne. Tím UAE Abu Dhabi si tak splnil svoju povinnosť hneď v prvej etape. Hneď za ním preťala cieľovú pásku dvojica z tímu Nippo - Vini Fantini Eduard Grosu a Nicolas Marini.
 
 
Výsledky
1. MODOLO Sacha UAE Team Emirates 5:24:19 14
2. GROSU Eduard Nippo - Vini Fantini 00:00 5
3. MARINI Nicolas Nippo - Vini Fantini 00:00 3
4. PAGE Dylan Caja Rural - Seguros RGA 00:00  
5. NIZZOLO Giacomo Trek - Segafredo link ikonka 00:00  
6. MINALI Riccardo Astana Pro Team link ikonka 00:00  
7. CANOLA Marco Nippo - Vini Fantini 00:00  
8. SAVITSKIJ Ivan Gazprom-RusVelo 00:00  
9. VERSCHOOR Martijn Team Novo Nordisk 00:00  
10. RAJOVIC Dušan Adria Mobil 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
video v clanku ikonka ciernaVideo
 
 
2. 19.4. rovinata etapa ciel rovina Trogir > Biokovo 123 km Durašek
 
chorvatsko etapa 2
profil etapy (© tourofcroatia.com)
 
 
Problémy s počasím neobišli ani chorvátske preteky, organizátori museli skrátiť veľmi dlhé cieľové stúpanie o pätnásť kilometrov. Preto sa finišovalo na kopci s dĺžkou dvanásť kilometrov, kde sa priemerný sklon pohyboval v rozpätí piatich - šiestich percent. A to bola pekná príležitosť pre najlepších vrchárov.   

V úniku sa ukázali Marco Coledan, Anton Vorobjev, Pirmin Lang a Millan Ayala Jonathan, ktorých však pelotón držal na uzde. Hlavným momentom dnešnej etapy bol záverečný kopec, takže balík bol spokojný, keď bola vedúca skupina chytená len na jeho sklonoch. Potom sme videli niekoľko útokov, ale tím Bahrajn - Merida odvádzal dobrú prácu pre Vincenza Nibaliho. A pred vrcholom bol aktívny aj UAE Abu Dhabi, ktorý tu mal Kristijana Durašeka.
 
Obidva celky si postrážili všetky ataky a Nibaliho moment prišiel dva kilometre pred páskou. Taliansky jazdec predviedol vytrvalý nástup, ale na sólový atak to nestačilo, a  udržali sa pri ňom Sivtsov, Durašek, Roson, Hirt a Grossschartner.
 
V záverečnom kilometri sa vyčkávalo na záverečný špurt a pred páskou predviedol razantný atak Kristijan Durašek, ktorý tak vyhral etapu na domácej pôde. Na druhom mieste finišoval Jaime Roson a tretí skončil Vincenzo Nibali, ktorý síce v závere útočil, ale ani raz nedostal svojich súperov pod veľký tlak. Na výbornom štvrtom mieste prišiel do cieľa Jan Hirt.
 
Kristijan Durašek sa stal novým lídrom pretekov, ale medzi najsilnejšími jazdcami z dnešnej etapy sú len malé rozdiely. V popredí sa drží aj Jan Hirt, ktorý má šancu na pekný výsledok v klasifikácii.
 
 
Výsledky
1. DURAŠEK Kristijan UAE Team Emirates 2:43:38 14
2. ROSON Jaime Caja Rural - Seguros RGA 00:00 5
3. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:03 3
4. HIRT Jan CCC Sprandi Polkowice 00:03  
5. GROSSCHARTNER Felix CCC Sprandi Polkowice 00:09  
6. SIVTSOV Konstantin Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:14  
7. NIEMIEC Przemyslaw UAE Team Emirates 00:21  
8. POLANČ Jan UAE Team Emirates 00:21  
9. SAMOILAU Branislav CCC Sprandi Polkowice 00:26  
10. velka britania KNOX James Team Wiggins 00:26  
 
 
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. DURAŠEK Kristijan UAE Team Emirates 8:07:47 3
2. ROSON Jaime Caja Rural - Seguros RGA 00:04  
3. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:09  
4. HIRT Jan CCC Sprandi Polkowice 00:13  
5. GROSSCHARTNER Felix CCC Sprandi Polkowice 00:19  
6. SIVTSOV Konstantin Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:24  
7. POLANČ Jan UAE Team Emirates 00:31  
8. NIEMIEC Przemyslaw UAE Team Emirates 00:31  
9. SANCHEZ Oscar Eduardo Bicicletas Strongman 00:36  
10. SCHLEGEL Michal CCC Sprandi Polkowice 00:36  
 
 
 
3. 20.4. zvlnena etapa ciel rovina Imotski > Zadar 237 km Ruffoni
 
chorvatsko etapa 3
profil etapy (© tourofcroatia.com)
 
 
Na cyklistov čakala šprintérska etapa, hoci sa v prvej časti nachádzali na trati tri horské prémie. Záver dnešnej previerky však prebehol na jednoduchom profile, čo chceli opäť využiť najrýchlejší cyklisti.  

Hlavný únik dňa sa vytvoril až po prvom stúpaní, na čele pretekov sa ukázali Stephan Rabitsch (Felbermayr), Adriano Brogi (GM Europa), Daniel Turek (Cycling Academy), Oleksandr Polivoda (Kolss), Groselj Ziga (Adria Mobil), Davide Pacchiardo (GM Europa), Marco Tizza (GM Europa) a Mirco Maestri (Bardiani). Potom začal v balíku pracovať tím UAE Abu Dhabi, ktorý chcel získať so Sachom Modolom druhý etapový triumf a zároveň obraňoval líderskú pozíciu Kristijana Durašeka.

Vedúca skupina nedostala k dispozícii viac ako štyri minúty, postupne sa v pelotóne ukazovali Astana, Trek alebo Caja Rural. Utečenci napriek tomu bojovali do samého konca, ale štyri kilometre pred páskou bol ich osud spečatený. Dojazd v meste Zadar bol pomerne technický, na čo doplatil Sacha Modolo, ktorý na úzkych cestách spadol a zostával v bolestiach.   
 
Nepríjemný dojazd najlepšie zvládol Nicola Ruffoni z tímu Bardiani, ktorému kolegovia pripravili výbornú pozíciu. Taliansky pretekár rozbalil špurt ako prvý a nikoho pred seba nepustil. Nepokoril ho ani Giacomo Nizzolo, ktorý vyrazil spoza neho, ale bolo vidno, že jazdec tímu Trek sa po zranení len dostáva do súťažného rytmu. Na tretej priečke skončil ďalší taliansky borec Riccardo Minali z Astany. V závere mal problémy Kristijan Durašek, ktorý prišiel o vedúcu priečku v klasifikácii.
 
 
Výsledky
1. RUFFONI Nicola Bardiani - CSF 5:55:27 14
2. NIZZOLO Giacomo Trek - Segafredo link ikonka 00:00 5
3. MINALI Riccardo Astana Pro Team link ikonka 00:00 3
4. ÖRKEN Ahmet Torku Sekerspor 00:00  
5. GROSU Eduard Nippo - Vini Fantini 00:00  
6. FERRARI Roberto UAE Team Emirates 00:00  
7. CANOLA Marco Nippo - Vini Fantini 00:00  
8. AUER Daniel Team Felbermayr - Simplon Wels 00:00  
9. SAVITSKIJ Ivan Gazprom-RusVelo 00:00  
10. MARINI Nicolas Nippo - Vini Fantini 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. ROSON Jaime Caja Rural - Seguros RGA 14:03:18 3
2. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:05  
3. HIRT Jan CCC Sprandi Polkowice 00:09  
4. GROSSCHARTNER Felix CCC Sprandi Polkowice 00:15  
5. SIVTSOV Konstantin Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:20  
6. POLANČ Jan UAE Team Emirates 00:27  
7. SANCHEZ Oscar Eduardo Bicicletas Strongman 00:32  
8. KNOX James Team Wiggins 00:32  
9. SAMOILAV Branislav CCC Sprandi Polkowice 00:32  
10. BECERRA Carlos Bicicletas Strongman 00:32  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
4. 21.4. zvlnena etapa ciel rovina Crikvenica > Umag 171 km Ruffoni
 
chorvatsko etapa 4
profil etapy (© tourofcroatia.com)
 
 
Aj do tretice dostali príležitosť šprintéri, pripravené stúpania nemali ohroziť spoločný dojazd pelotónu. Po včerajšom páde nebol na tom najlepšie Sacha Modolo a na štarte sa vôbec nepredstavil Kristijan Durašek, ktorý takisto doplatil na hektický dojazd tretej etapy. Vedúca skupina sa vytvorila až po prvej rýchlostnej prémii a opäť sa v nej predstavil Daniel Turek (Cycling Academy), ku ktorému sa pridali Alan Marangoni (Nippo), Johannes Schinnagel (Felbermayr) a Antonio Di Sante (GM Europa).

Ani tentoraz si utečenci nevybudovali veľký náskok, zariadili to celky Caja Rural, Bardiani a Trek - Segafredo. Rozdiel medzi skupinami neprekročil štyri minúty, ale vedúca štvorica bojovne strážila svoju pozíciu na čele pretekov. Desať kilometrov pred páskou mali k dobru ešte päťdesiat sekúnd a hlavná skupina ich neprevalcovala ani tisíc metrov pred cieľom, keď atakoval z úniku Alan Marangoni.
 
Taliansky jazdec dostal obrovskú šancu vyhrať etapu, ale rozbehnutí šprintéri sa cez neho dostali desať metrov pred páskou, a z víťazstva sa tešil Nicola Ruffoni. Na konci vytvoril veľkú drámu Alan Marangoni, ktorý po celodennom úniku našiel v sebe dostatok energie, aby takmer prekazil záverečný špurt. V dojazde však ukázal svoju veľmi dobrú formu Nicola Ruffoni, ktorý nadviazal na včerajšie víťazstvo. V popredí znovu finišoval aj 22-ročný taliansky jazdec Riccardo Minali.
 
 
Výsledky
1. RUFFONI Nicola Bardiani - CSF 4:10:15 14
2. MINALI Riccardo Astana Pro Team link ikonka 00:00 5
3. SAVITSKIJ Ivan Gazprom-RusVelo 00:00 3
4. CANOLA Marco Nippo - Vini Fantini 00:00  
5. RAJOVIC Dušan Adria Mobil 00:00  
6. MARANGONI Alan Nippo - Vini Fantini 00:00  
7. AUER Daniel Team Felbermayr - Simplon Wels 00:00  
8. NIZZOLO Giacomo Trek - Segafredo link ikonka 00:00  
9. GROSU Eduard Nippo - Vini Fantini 00:00  
10. KATRAŠNIK Gašper Adria Mobil 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 18:13:38 3
2. ROSON Jaime Caja Rural - Seguros RGA 00:02  
3. HIRT Jan CCC Sprandi Polkowice 00:11  
4. SIVTSOV Konstantin Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:15  
5. GROSSCHARTNER Felix CCC Sprandi Polkowice 00:17  
6. SANCHEZ Oscar Eduardo Bicicletas Strongman 00:27  
7. POLANČ Jan UAE Team Emirates 00:29  
8. KNOX James Team Wiggins 00:34  
9. SAMOILAV Branislav CCC Sprandi Polkowice 00:34  
10. SCHLEGEL Michal CCC Sprandi Polkowice 00:34  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
video v clanku ikonka ciernaHektický dojazd štvrtej etapy
 
 
5. 22.4. rovinata etapa ciel rovina Poreč > Učka 141 km Rosón
 
chorvatsko etapa 5
profil etapy (© tourofcroatia.com)
 
 
Piata etapa začala minútou ticha na počesť tragicky zosnulého Michele Scarponiho. Potom pelotón odštartoval deň, ktorý mal rozhodnúť o víťazovi zaujímavých chorvátskych pretekov. Hostiteľským mestom bol turistami vyhľadávaný Poreč, pričom etapa merala 141 kilometrov. Očakávalo sa príjemné počasie, bez vetra, dažďa alebo iných nepredvídaných záležitostí. Počasie je ale podobne ako šťastie v apríli dosť vrtkavé. Pod Tatrami by vedeli rozprávať...
 
Medzi najväčších favoritov patrili priebežný líder Vincenzo Nibali, český zástupca Jan Hirt, ktorému preteky zatiaľ chutili, ale tiež Jaime Róson z Caja Rural. Tiež sa očakával bojovný výkon od chlapcov z Astany, ktorí však utrpeli poriadnu ranu na psychiku, čo mohlo pôsobiť úplne opačne.
 
 
minuta ticha za scarponiho
Minúta ticha za Michele Scarponiho pred štartom (© Tour of Croatia / KL Photo)
 
 
Klasický únik vytvorila sedmička pretekárov. Boli to Artem Nič (Gazprom), Lukasz Owsian (CCC), Daniel Rozo (Bicicleta), Antonio Parrinello (GM), Daniel Turek (Cycling Academy), Kazushige Kuboki (Nippo) a Lluis Mas (Caja Rural). Neskôr sa na čele ocitla už len trojica Mas, Owsian a Parrinello. Posledných 30 kilometrov mali k dobru jednu minútu.
 
Úplne pochopiteľne všetko kontrolovali jazdci Bahrainu Merida. Ani pre Vincenza Nibaliho ale nebol dnešný deň tým najšťastnejším v jeho živote. Michele Scarponi bol jeho dobrým priateľom a tri roky spolu pretekali. Na sociálnej sieti zanechal len stručný odkaz, že nemá slov.
 
Blížilo sa posledné stúpanie, ktoré malo rozhodnúť. Už vopred rozhodlo o osude trojice na čele. Šestnásť kilometrov pred páskou sa poslušne zaradili do balíka. Ešte na jeho úpätí opäť zaútočil Lluis Mas. Asi len on vedel, či ide o seriózny atak alebo propagáciu zeleného dresu, ktorý mal na sebe.
 
O seriózny atak išlo bezpochýb v prípade Rolanda Thalmanna z tímu Roth-Akros. Ani mladému Švajčiarovi to však nevydalo, a tak prichádzali ďalšie pokusy. Kolegovia víťaza Tour de France z roku 2014 zatiaľ všetko kontrolovali. Vyzeralo to veľmi pokojne, až nudne.
 
Tri kilometre pred cieľom sa už situácia vyvinula tak, že plece pri pleci pretekala na čele trojica Hirt (CCC), Nibali (Bahrain Merida) a Róson (Caja Rural). Neskôr sa k nim pridal a doslova ich prešpurtoval Slovinec Jan Polanc. Ani to ale nebol koniec. Čech, Slovinec, Talian a Španiel predvádzali krásne súboje. Najviac síl si na záver zachoval Jaime Roson, ktorý vyhral kráľovskú etapu! Druhý finišoval Vincenzo Nibali a tretí český pretekár Jan Hirt. Všetci prišli do cieľa v rovnakom čase. Jana Polanca ešte dokázal dobehnúť a predbehnúť Felix Grosschartner, Rakúšan potvrdil výborný výkon tímu CCC.
 
Celkovo sa jazdec Caja Rural dostal pred Nibaliho a do záverečného dňa získal naňho dve sekundy. Tretí ostáva Jan Hirt, na štvrté miesto sa prebojoval Felix Grosschartner. Poľský projekt si môže z Chorvátska odniesť aj ďalšie miesto z Top 10. Na siedmej priečke je ďalší mladý Čech Michal Schlegel. Preteky vyvrcholia zajtra rovinatou etapou finišujúcou v Záhrebe
 
 
roson 2017 podium chorvatskof
Jaime Rosón na pódiu (© Tour of Croatia / KL Photo)
 
 
Výsledky
1. ROSON Jaime Caja Rural - Seguros RGA 3:41:47 14
2. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:00 5
3. HIRT Jan CCC Sprandi Polkowice 00:00 3
4. GROSSCHARTNER Felix CCC Sprandi Polkowice 00:05  
5. POLANČ Jan UAE Team Emirates 00:08  
6. PELLIZOTTI Franco Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:20  
7. HANSEN Jesper Astana Pro Team link ikonka 00:20  
8. SCHLEGEL Michal CCC Sprandi Polkowice 00:23  
9. SIVTSOV Konstantin Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:23  
10. RAVASI Edward UAE Team Emirates 00:29  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. ROSON Jaime Caja Rural - Seguros RGA 21:55:17 3
2. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:02  
3. HIRT Jan CCC Sprandi Polkowice 00:15  
4. GROSSCHARTNER Felix CCC Sprandi Polkowice 00:30  
5. POLANČ Jan UAE Team Emirates 00:45  
6. SIVTSOV Konstantin Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:46  
7. SCHLEGEL Michal CCC Sprandi Polkowice 01:05  
8. HANSEN Jesper Astana Pro Team link ikonka 01:20  
9. KNOX James Team Wiggins 01:22  
10. SANCHEZ Oscar Eduardo Bicicletas Strongman 01:27  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
video v clanku ikonka ciernaVideo dojazdu
 
 
6. 23.4. rovinata etapa ciel rovina Samobor > Zagreb 147 km Modolo
 
chorvatsko etapa 6
profil etapy (© tourofcroatia.com)
 
 
Záverečná etapa mala rozhodnúť, kto sa stane celkovým víťazom, pretože medzi Rosonom a Nibalim bol rozdiel iba dve sekundy. Profil bol síce rovinatý, ale finišovalo sa na krátkom stúpaní, kde sa dala získať nejaká tá sekunda. Vytvorenie vedúcej skupiny trvalo dlho. Podarilo sa to až po prvej rýchlostnej prémii, kde sa Nibali ukázal ako veľký bojovník a ukoristil tri bonusové sekundy, čím sa posunul na čelo klasifikácie o jednu sekundu.
 
Potom sa dostalo do úniku pätnásť borcov, ktorých pelotón držal pod prísnou kontrolou. Pred balíkom sa udržali najdlhšie Coledan, Gruzdev, Shalunov a Boivin, ale v závere zabral naplno tím Caja Rural, ktorý potreboval dostať Rosona do takej pozície, aby si mohol prinavrátiť pozíciu na čele klasifikácie. V hektickom dojazde boli nakoniec všetci útočníci chytení tisíc metrov pred páskou, o atapovom triumfe sa rozhodlo v špurte hlavného balíka.
 
Túto koncovku výborne zvládli borci z UAE Abu Dhabi. Najksôr vyrazil dopredu Jan Polanc, ktorý pripravil pozíciu pre Sachu Modola, a taliansky jazdec získal suverénne druhú etapu na podujatí. Druhý skončil jeho tímový kolega Polanc a tretí finišoval Boy Van Poppel.
 
Hneď za nimi prišiel do cieľa Vincenzo Nibali, ktorý sa po zisku troch bonusových sekúnd z úvodnej prémie stal celkovým víťazom pretekov. Taliansky jazdec v záverečnej etape dokázal zmazať manko dvoch sekúnd na Jamie Rosona, ktorý sa musel uspokojiť s druhou priečkou v klasifikácii. Aj keď Nibali nebol suverénny v horských etapách, na podujatí nakoniec triumfovala jeho obrovská vôľa víťaziť. Na čele pretekov finišoval aj Jan Hirt, ktorý udržal tretiu priečku v poradí a vybojoval najlepší výsledok v ročníku. Veľmi dobre si tu počínal aj Michal Schlegel, ktorý obsadil siedme miesto v GC.
 
 
Výsledky
1. MODOLO Sacha UAE Team Emirates 3:16:52 14
2. POLANČ Jan UAE Team Emirates 00:02 5
3. VAN POPPEL Boy Trek - Segafredo link ikonka 00:02 3
4. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:02  
5. CANOLA Marco Nippo - Vini Fantini 00:06  
6. GROSSCHARTNER Felix CCC Sprandi Polkowice 00:06  
7. BOEM Nicola Bardiani - CSF 00:06  
8. AUER Daniel Team Felbermayr - Simplon Wels 00:06  
9. KNOX James Team Wiggins 00:06  
10. HIRT Jan CCC Sprandi Polkowice 00:09  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Konečné poradie pretekov po etape
1. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 25:12:10 125
2. ROSON Jaime Caja Rural - Seguros RGA 00:08 85
3. HIRT Jan CCC Sprandi Polkowice 00:23 70
4. GROSSCHARTNER Felix CCC Sprandi Polkowice 00:35 60
5. POLANČ Jan UAE Team Emirates 00:40 50
6. SIVTSOV Konstantin Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:59 40
7. SCHLEGEL Michal CCC Sprandi Polkowice 01:23 35
8. KNOX James Team Wiggins 01:27 30
9. HANSEN Jesper Astana Pro Team link ikonka 01:38 25
10. SANCHEZ Oscar Eduardo Bicicletas Strongman 01:45 20
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop