GP Pino Cerami: Bláznivú jednorazovku ovládol Kennaugh po celodennom úniku

26.7.2018, 07:30 | Preteky vo svete | Juraj Janoťák
ne 10.7. rovinata etapa ciel rovina Saint-Ghislain > Frameries 202 km Kennaugh
 
gp cerami 2018
profil pretekov, 1443 nastúpaných metrov (© la-flamme-rouge.eu)
 
 
Veľmi atraktívne cyklistické mená prilákal 52. ročník podujatia Grand Prix Pino Cerami. Na belgickej jednorazovke sa predstavilo až osem World Tour tímov a na štart sa postavili napríklad Sam Bennett, Nacer Bouhanni alebo Giacomo Nizzolo, ktorí patrili medzi najväčších favoritov na víťazstvo v prípade hromadného dojazdu. V štartovej listine však chýbalo meno obhajcu vlaňajšieho prvenstva. Wout Van Aert a jeho celok Vérandas Willems-Crélan tu tento rok chýbali.
 
Viac ako dvesto kilometrov a takmer tisícpäťsto nastúpaných výškových metrov dnes museli prejsť pretekári na ceste za víťazstvom. Priebeh etapy, rovnako ako počasie, bol bláznivý. Hneď na začiatku sa vpredu vytvorila päťčlenná skupinka jazdcov. Boli v nej Peter Kennaugh z celku BORA – Hansgrohe, Mads Würtz Schmidt z Kaťuše - Alpecin, Maxime Farazijn zo Sport Vlaanderen - Baloise, Lasse Norman Hansen z Aqua Blue Sports a  Wesley Kreder z Wanty - Groupe Gobert. Utečenci si rýchlo vytvorili päťminútový náskok. 
 
Pelotón v tomto momente ťahali jazdci BMC Racing Team. Tým sa nepáčil odstup čelnej skupiny a poriadne zatlačili na pedále. Výsledkom toho bolo, že z vedúcej skupiny zostal vpredu len Kennaugh (BORA - Hansgrohe) už na méte 80 kilometrov pred cieľom. Preto hlavný balík spomalil, čo využila štvorica pretekárov k tomu, aby sa k Britovi dotiahli. Do čela sa tak dostal Jempy Drücker z BMC Racing Team, Jelle Wallays z Omega Pharma Lotto, Robbert De Greef z Roompot-Nederlandse Loterij a Jonas Rutsch z Team Lotto- Kern Haus. 
 
Ani táto pätica však ideálne nespolupracovala a opäť sme vpredu sledovali rošádu. Krok s Kennaughom (BORA - Hansgrohe) udržal len Drücker (BMC Racing Team), ostatní traja cyklisti z čela odpadli, no prišli do neho ďalší šiesti pretekári a to Aleksejs Saramotinš (BORA-Hansgrohe), Vjačeslav Kuznetsov (Kaťuša - Alpecin), Jan Bakelants (AG2R La Mondiale), Jérôme Baugnies (Wanty - Groupe Gobert), Benjamin Declercq (Sports Vlaanderen - Baloise) a Angelo Tulik (Direct Energie).
 
Vpredu tak vznikla silná osmička, ktorú však pelotón ďaleko nepúšťal. Aj napriek tomu sa však vedúcej skupine podaril husársky kúsok a vypáliť rybník šprintérskym tímom. Totiž do cieľa prišli pár sekúnd pred hlavným balíkom a belgickú klasiku opanoval veľký hrdina dňa. Peter Kennaugh totiž ako jediný strávil celý deň v úniku a predsa dokázal našetriť najviac síl na záver. Druhý fínišoval Jérôme Baugnies z Wanty - Groupe Gobert a Benjamin Declercq zo Sport Vlaanderen - Baloise. Najrýchlejším mužom v hlavnom balíku bol Giacomo Nizzolo z Trek - Segafredo, ktorý sa ale musel uspokojiť až so siedmou pozíciou.
 
 
Výsledky
1. KENNAUGH Peter BORA - hansgrohe link ikonka 4:46:36 125
2. BAUGNIES Jerome Wanty - Groupe Gobert 00:00 85
3. DECLERCQ Benjamin Sport Vlaanderen - Baloise 00:00 70
4. SARAMOTINS Aleksejs BORA - hansgrohe link ikonka 00:02 60
5. DRUCKER Jean-Pierre BMC Racing Team link ikonka 00:02 50
6. BAKELANTS Jan Ag2r La Mondiale link ikonka 00:02 40
7. KUZNECOV Vjačeslav Kaťuša - Alpecin link ikonka 00:02 35
8. McCARTHY Jay BORA - hansgrohe link ikonka 00:02 30
9. NIZZOLO Giacomo Trek - Segafredo link ikonka 00:02 25
10. MEURISSE Xandro Wanty - Groupe Gobert 00:02 20
 
Zobraziť kompletné výsledky
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop