Turecko: Bennett zaskočil všetkých súperov, celkovým víťazom napokon Prades

14.10.2018, 11:30 | Preteky vo svete | T. Šandor, J. Janoťák
1. 9.10. rovinata etapa ciel rovina Konya > Konya 148 km Richeze
2. 10.10. rovinata etapa ciel rovina Alanya > Alanya 150 km Bennett
3. 11.10. zvlnena etapa ciel rovina Fethiye > Marmaris 133 km Bennett
4. 12.10. rovinata etapa ciel rovina Marmaris > Selcuk 205 km Lutsenko
5. 13.10. zvlnena etapa ciel rovina Selcuk > Manisa 136 km Hodeg
6. 14.10. zvlnena etapa ciel rovina Bursa > Istanbul 164 km Bennett
 
 
1. 9.10. rovinata etapa ciel rovina Konya > Konya 148 km Richeze
 
etapa 1
profil etapy, 1348 nastúpaných metrov (© tourofturkey.org.tr)
 
 
Úvodná etapa pretekov neobsahovala žiadne komplikácie, ktoré by mali ohroziť ambície najrýchlejších cyklistov v balíku. Pripravené stúpania neboli náročné, preto sa očakávala vo finále koncovka medzi Fernandom Gaviriom a Samom Bennettom.
 
Do úniku vyrazili Nicolas Sessler (Burgos BH), Ander Barrenetxea (Euskadi-Murias), Benat Txoperena (Euskadi-Murias), Kenneth Van Rooy (WB Aqua Protect) a Feritcan Samli (Turecká reprezentácia), ale táto odhodlaná skupinka si vybudovala len len malý náskok pred balíkom. Pelotón ju nepustil ďalej ako na dve minúty, ale nechal jej priestor až do méty pätnásť kilometrov pred cieľom, kde ju definitívne chytil. Počas celého dňa odviedli v balíku najväčšiu prácu Quick-Step Floors a Bora - hansgrohe.
 
Potom belgický celok zažil nepríjemné sklamanie približne tri kilometre pred páskou, keď spadol Fernando Gaviria, a kolumbijský borec prišiel o šancu na etapový triumf. Quick-Step Floors však veľmi rýchlo zmenil zameranie na Maximiliana Richezeho a ten dokonale využil ponúknutú príležitosť. Argentínsky jazdec vsadil na veľmi dlhý šprint, čo zaskočilo ostatných konkurentov, a vybojoval druhú výhru v ročníku. A celkom zaslúžene, pretože v sezóne bol v mnohých prípadoch hlavným strojcom úspechov Fernanda Gaviriu.
 
 
richeze 18 triumf turecko bohfb
Triumf Maximiliana Richezeho (© BORA - hansgrohe / Sprintcycling)
 
 
Na druhom mieste finišoval Sam Bennett, írsky pretekár nevyužil komplikácie svojho najväčšieho šprintérskeho súpera. Na konci potreboval mať pri sebe ešte jedného tímového kolegu, ktorý by zareagoval na skorý nástup Richezeho. Za ním preťal cieľovú pásku Jempy Drucker a na dobrom mieste sa objavil v cieli aj ďalší zástupca Quick-Step Floors Álvaro Hodeg. Juraj Sagan stratil minútu a pol.
 
 
Výsledky
1. RICHEZE Maximiliano Quick-Step Floors link ikonka 3:29:14 40
2. BENNETT Sam BORA - hansgrohe link ikonka 00:00 15
3. DRUCKER Jempy BMC Racing Team link ikonka 00:00 6
4. HODEG Álvaro José Quick-Step Floors link ikonka 00:00  
5. JONES Brenton Delko Marseille Provence KTM 00:00  
6. CONSONNI Simone UAE Team Emirates link ikonka 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
2. 10.10. rovinata etapa ciel rovina Alanya > Alanya 150 km Bennett
 
etapa 2
profil etapy, 582 nastúpaných metrov (© tourofturkey.org.tr)
 
 
V druhej etape sa jazdilo na ešte jednoduchšom profile ako včera a na štarte už nefiguroval Fernando Gaviria, ktorý si po páde zlomil kľúčnu kosť a sezóna sa pre neho skončila. Tím Quick-Step Floors tak vsadil v dnešnom dojazde na mladého Álvara Hodega, a nie víťaza úvodnej previerky a lídra priebežného poradia Maxa Richezeho.
 
Na čele pretekov jazdili Onur Balkan (Turecká reprezentácia), Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen), Fernando Orjuela (Manzana Postobon) a Josu Zabala (Caja Rural), ale pred balíkom si vybudovali len malý náskok. V pelotóne mali hlavné slovo Quick-Step Floors a Bora - hansgrohe, ktorým sa podarilo zariadiť očakávaný hromadný špurt.
 
 
bennett 18 turecko podium turf
Sam Bennett na pódiu (© Brian Hodes / VeloImages)
 
 
Obidva spomínané celky boli najaktívnejšie aj v samotnom finále a Richeze znovu potvrdil, že patrí medzi najlepších rozbiehačov šprintov, ale Álvaro Hodeg túto ponuku nevyužil na etapový triumf. Pred páskou výborne využil prácu belgickej zostavy Sam Bennett a ukončil 4-mesačné čakanie na výhru. Vo včerajšej etape vo finále zaváhal, tentoraz bol v správnom čase na správnom mieste a vybojoval aj dres pre lídra pretekov. V minulom ročníku tu ovládol štyri etapy, teraz stojí proti nemu silný protivník z Quick-Stepu. Álvaro Hodeg nedotiahol do úspešného konca veľmi dobrú prácu svojich kolegov, ale 22-ročný cyklista dostane na podujatí ešte niekoľko šancí, aby ukázal svoj talent. Tretí skončil Simone Consonni. Juraj Sagan zaostal v cieli jednu minútu.
 
 
Výsledky
1. BENNETT Sam BORA - hansgrohe link ikonka 3:24:37 40
2. HODEG Álvaro José Quick-Step Floors link ikonka 00:00 15
3. CONSONNI Simone UAE Team Emirates link ikonka 00:00 6
4. DRUCKER Jempy BMC Racing Team link ikonka 00:00  
5. GARCíA Iván Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:00  
6. THEUNS Edward Team Sunweb link ikonka 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. BENNETT Sam BORA - hansgrohe link ikonka 6:53:35  
2. RICHEZE Maximiliano Quick-Step Floors link ikonka 00:06  
3. DRUCKER Jempy BMC Racing Team link ikonka 00:12  
4. CONSONNI Simone UAE Team Emirates link ikonka 00:12  
5. VAN ROOY Kenneth Sport Vlaanderen - Baloise 00:13  
6. SPRENGERS Thomas Sport Vlaanderen - Baloise 00:13  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
3. 11.10. zvlnena etapa ciel rovina Fethiye > Marmaris 133 km Bennett
 
etapa 3
profil etapy, 1702 nastúpaných metrov (© tourofturkey.org.tr)
 
 
Tretia ponuka mohla svedčať šprintérom, ale najrýchlejší cyklisti v balíku si museli dať pozor na posledný krátky kopec, ktorý sa zdvihol na sedem percent. Najlepšiu formu zatiaľ ukazovali tímy Quick-Step Floors a Bora - hansgrohe a obidve zoskupenia patrili medzi hlavných favoritov aj dnes.

Brejk vytvorili Fernando Barcelo, Benat Txoperena (obaja Euskadi-Murias), Aldemar Reyes (Manzana Postobon), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen), Muhammat Atalay, Ferit Samli (obaja Turecká reprezentácia) a Mads Würtz Schmidt (Kaťuša-Alpecin), ale podobne ako v uplynulých dňoch si vybudovali len malý náskok. Starali sa o to Bora, UAE Emirates a Bahrajn - Merida. Pred cieľom sa nachádzali dve menšie stúpania a práve tu sa snažil UAE Emirates čo najviac unaviť hlavných favoritov na výhru, aby sa mohol presadiť Simone Consonni.

Poslední utečenci boli chytení na záverečnom kopci a tempo sa tu dramaticky zvýšilo. Atakovali Roche a Ulissi, Consonni musel riešiť defekt, stratil Hodeg a balík sa rozdelil na niekoľko skupiniek. Do cieľa však zostávalo desať kilometrov a pelotón sa postupne rozširoval. Na čelo pretekov sa vrátil aj Sam Bennett a razom sa stal hlavným favoritom na výhru.
 
 
bennett 18 na podium turf
Sam Bennett si drží aj líderskú pozíciu (© Brian Hodes / VeloImages)
 
 
Podobne ako včera írsky jazdec využil lead-out Quick-Step Floors a vyrazil dopredu v tom správnom čase. Na druhej priečke skončil Maximiliano Richeze, za nimi preťal pásku John Degenkolb. Spomínaní pretekári sa museli zapotiť na poslednom stúpaní, ale podarilo sa im vrátiť späť a v šprinte okresaného balíka bojovať o výhru. Sam Bennett triumfoval v tomto meste aj v minulej edícii a na jeho konte už svieti šesť triumfov, ktoré získal v kariére na Okolo Turecka. Aj dnes správne zachytil vláčik svojich hlavných konkurentov a predviedol silnejšie zrýchlenie ako Max Richeze. Quick-Step Floors síce stratil na poslednom kopci Hodega, ale výborne ho zastúpil Richeze. Argentínsky borec si zachoval veľmi dobrú formu aj na koniec ročníka. Tretia priečka mohla uspokojiť Johna Degenkolba, ktorý nedosiahol v sezóne veľa podobných výsledkov. Juraj Sagan zaknihoval stratu 1:18.
 
 
Výsledky
1. BENNETT Sam BORA - hansgrohe link ikonka 3:16:27 40
2. RICHEZE Maximiliano Quick-Step Floors link ikonka 00:00 15
3. DEGENKOLB John link ikonka Trek - Segafredo link ikonka 00:00 6
4. BEVIN Patrick BMC Racing Team link ikonka 00:00  
5. ÖRKEN Ahmet Turecko 00:00  
6. GARCíA Iván Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. BENNETT Sam BORA - hansgrohe link ikonka 10:09:52 6
2. RICHEZE Maximiliano Quick-Step Floors link ikonka 00:10  
3. DEGENKOLB John link ikonka Trek - Segafredo link ikonka 00:22  
4. DRUCKER Jempy BMC Racing Team link ikonka 00:22  
5. SPRENGERS Thomas Sport Vlaanderen - Baloise 00:23  
6. ZABALA Josu Caja Rural - Seguros RGA 00:24  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
4. 12.10. rovinata etapa ciel rovina Marmaris > Selcuk 205 km Lutsenko
 
etapa 4
cieľový kopec 3,9 km; 8,4 %; 2826 nastúpaných metrov (© tourofturkey.org.tr)
 
 
Najdlhšia etapa v 54. ročníku pretekov Okolo Turecka merala viac ako dvesto kilometrov. Celkovo štvrtý deň bol na celom podujatí tým najnáročnejším, keďže pretekári museli nastúpať až takmer tritisíc výškových metrov. Aby toho nebolo málo, organizátori na záver etapy zaradili skoro štvorkilometrové stúpanie, ktoré malo z hry o etapový vavrín vyradiť najrýchlejších mužov v pelotóne.
 
Do boja o etapu sa chcel zapojiť aj celodenný únik. Najskôr ho tvorilo osem mien, konkrétne Grega Bole z Bahrajnu – Merida, Iljo Keisse z Quick-Stepu Floors, Diego Rubio z Burgos – BH, Jon Irisarri z Caja Rural, Nikolaj Mihajlov z Delko – Marseille Provence, Yecid Sierra a Aldemar Reyes z Manzana Postobón a Preben Van Hecke zo Sport Vlaanderen – Baloise, no s blížiacim sa záverom niektorí jedinci postupne odpadávali.
 
V pelotóne v druhej polovici dňa tvrdili muziku pretekári UAE Team Emirates a vpredu sa ukazovali aj jazdci tímu BMC Racing Team. Hlavne tieto dva celky sa postarali o to, že celodenní utečenci sa o výhru pobiť nakoniec nemohli. Poslední statoční z úniku, Bole (Bahrajn – Merida) a Rubio (Burgos) sa stali súčasťou hlavného balíka na méte šesť kilometrov pred páskou, ešte pred nájazdom do záverečného stúpania.
 
Boj o pozície pred cieľovým kopcom bol veľký. Všetky tímy chceli svojich lídrov dostať do čela pelotónu. Nervozita sa dala krájať. Hneď v nájazde do stúpania sa z hlavného balíka chcelo odtrhnúť niekoľko pretekárov. Pozornosť súperov skúšal aj Ulissi (UAE), ale po chvíľke si uvedomil, že je ešte priskoro útočiť. Útoky však pokračovali naďalej, veľmi dlho sa vpredu vetral Pardilla (Caja Rural), ale tempo skupiny favoritov bolo vysoké a španielsky cyklista tak na víťazstvo myslieť nemohol.
 
 
turecko 18 ilustrak kopec turf
Stúpanie na Selcuk (© Brian Hodes / VeloImages)
 
 
Pod bránu posledného kilometra prišla celkom početná skupina, v ktorej podľa očakávaní chýbali šprintéri, no nechýbal v nej ako Ulissi (UAE), tak ani Lutsenko (Astana). Ako prvý skúšal šťastie Fabbro (Kaťuša -  Alpecin), ktorý atakoval niekoľko stoviek metrov pred cieľom, ale ani jeho útok ešte nebol rozhodujúci. Keďže v úplnom závere sa favoriti strážili navzájom, každý útok bol už v zrode zahubený, o etapovom víťazovi rozhodol šprint.
 
Už dvesto metrov pred páskou to rozbalil Diego Ulissi z UAE Team Emirates, ktorý vyzeral veľmi silno. Do cieľa to však mal stále ďaleko a aj keď sa mu podarilo odpárať niekoľko súperov, Alexej Lutsenko z Astany sa udržal jeho zadného kolesa. Kazašský cyklista nakoniec talianskeho rivala prešpurtoval a na konto si pripísal už 16. víťazstvo v profesionálnej kariére. Tretí skončil Eduard Prades z Euskadi – Murias. 
 
Podľa predpokladov šprintéri dnes nemali akúkoľvek šancu bojovať o vavrín a preto sa menil aj priebežne vedúci pretekár. Stal sa ním dnešný víťaz, Lutsenko (Astana), ktorý však nemá veľký náskok pred ostatnými súpermi. Druhý Ulissi (UAE) na neho po dnešnom dni stráca len štyri sekundy. Kráľovská etapa preto ešte o víťazovi nerozhodla. Tou úplne najkľúčovejšou bude pravdepodobne tá posledná, v Istanbule. Juraj Sagan prišiel do cieľa na 91. pozícii. 
 
 
Výsledky
1. LUTSENKO Alexej Astana Pro Team link ikonka 5:24:22 40
2. ULISSI Diego link ikonka UAE Team Emirates link ikonka 00:00 15
3. PRADES Eduard Euskadi - Murias 00:00 6
4. KNOX James Quick-Step Floors link ikonka 00:00  
5. ROCHE Nicholas BMC Racing Team link ikonka 00:00  
6. GUERREIRO Ruben Trek - Segafredo link ikonka 00:00  
 
Zobraziť kompletné poradie


Priebežné poradie pretekov po etape
1. LUTSENKO Alexej Astana Pro Team link ikonka 15:34:30 6
2. ULISSI Diego link ikonka UAE Team Emirates link ikonka 00:04  
3. PRADES Eduard Euskadi - Murias 00:06  
4. HAAS Nathan Kaťuša - Alpecin link ikonka 00:10  
5. GUERREIRO Ruben Trek - Segafredo link ikonka 00:10  
6. FERNÁNDEZ Delio Delko Marseille Provence KTM 00:10  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
5. 13.10. zvlnena etapa ciel rovina Selcuk > Manisa 136 km Hodeg
 
etapa 5
profil etapy, 779 nastúpaných metrov (© tourofturkey.org.tr)
 
 
Po jednodňovej prestávke sa do hry o etapové víťazstvo mali vrátiť šprintéri. V sobotu čakala pretekárov kratšia skúška ako v piatok, profilovo tiež nie taká náročná. Ani nie tisíc výškových metrov a len 136 kilometrov otvorilo dvere k výhre cyklistom ako Sam Bennett, ktorý v tohtoročnej edícii Okolo Turecka vyhral už dve etapy. Jeho najväčším vyzývateľom mal byť Alvaro Hodeg.
 
Krátka etapa znamenala, že pelotón dopredu nechcel pustiť početnú skupinu pretekárov. Do celodenného úniku sa dostali len piati jazdci. Boli nimi Rafael Reis z Caja Rural, Amaro Antunes z CCC Sprandi Polkowice, Nikolaj Trusov z Gazprom – Rusvelo, Aimé De Gendt zo Sport Vlaanderen a domáci Onur Balkan z reprezentácie Turecka. Pätica si počas celého dňa nevytvorila pred hlavným balíkom väčší náskok, maximum dosiahli na méte 53 kilometrov pred cieľom, kedy mali k dobru dve a pol minúty.
 
Celodenný únik sa stal minulosťou na posledných desiatich kilometroch. Ako posledný zostal vpredu Balkan (Turecko), ktorého balík dobehol v čase, kedy v jeho špici pracoval Juraj Sagan. Starší z rodinného klanu Saganovcov na čele pelotónu strávil skoro dva kilometre a potom prenechal prácu ostatným jeho kolegom. Jazdci Bory – hansgrohe záverečné okamihy zvládli na výbornú, aj keď Matteo Pelucchi tritisíc metrov pred páskou spadol.
 
Jeho lídra to však nerozhodilo a Bennett (Bora) mohol zabojovať o tretiu výhru v 54. ročníku podujatia. Ír sa držal na výbornej štvrtej pozícii, chytil sa zadného kolesa Degenkolba (Treku - Segafredo), ktorý bol za Hodegom (Quick-Step). Bennett ale akoby nevedel koľko metrov zostáva do cieľa, pretože šprintovať začal až príliš neskoro. Z výhry sa tak mohol potešil kolumbijsky cyklista v službách Quick-Stepu Floors, ktorého takmer až na pásku priviedol jeho domestik Richeze. Tretí došpurtoval Haas (Kaťuša – Alpecin).
 
Alvaro Hodeg mohol v cieli poďakovať celému tímu, keďže jeho kolegovia koncovku zvládli absolútne famózne. Dokonca Maximiliano Richeze vyzeral, že by svojho lídra chcel priviesť až do samotného cieľa. Hodeg tak dosiahol na piate víťazstvo vo svojej profesionálnej kariére a ukázal, že aj po odstúpení Fernanda Gaviriu má Quick-Step v Turecku stále čím hrať.  
 
Piata etapa nezmenila priebežne vedúceho pretekára. Pozíciu priebežného lídra udržal Alexej Lutsenko z Astany, ktorý si udržal štvorsekundový náskok pred Diegom Ulissim z UAE Team Emirates. Talian však figuruje na treťom mieste, keďže na druhú pozíciu sa dostal dnes tretí Nathan Haas z Kaťuše - Alpecin. Austrálčan má rovnakú stratu na Lutsenka ako Ulissi. 
 
 
Výsledky
1. HODEG Álvaro José Quick-Step Floors link ikonka 3:15:12 40
2. DEGENKOLB John link ikonka Trek - Segafredo link ikonka 00:00 15
3. HAAS Nathan Kaťuša - Alpecin link ikonka 00:00 6
4. BENNETT Sam BORA - hansgrohe link ikonka 00:00  
5. NOPPE Christophe Sport Vlaanderen - Baloise 00:00  
6. THEUNS Edward Team Sunweb link ikonka 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. LUTSENKO Alexej Astana Pro Team link ikonka 18:49:42 6
2. HAAS Nathan Kaťuša - Alpecin link ikonka 00:04  
3. ULISSI Diego link ikonka UAE Team Emirates link ikonka 00:04  
4. PRADES Eduard Euskadi - Murias 00:06  
5. FELLINE Fabio Trek - Segafredo link ikonka 00:09  
6. GUERREIRO Ruben Trek - Segafredo link ikonka 00:10  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
6. 14.10. zvlnena etapa ciel rovina Bursa > Istanbul 164 km Bennett
 
etapa 6
profil etapy, 1757 nastúpaných metrov (© tourofturkey.org.tr)
 
 
Posledný deň a posledná šanca niečo ukázať. Rovnaké myšlienky mali určite Diego Ulissi alebo Nathan Haas, ktorí pred dnešným dňom strácali na priebežne vedúceho Alexeja Lutsenka len štyri sekundy. Záverečný diel pretekov Okolo Turecka však obom prenasledovateľom neponúkal takmer žiadnu šancu na úspech, keďže profil poslednej skúšky nebol príliš náročný a posledných 20 kilometrov sa išlo prakticky po rovine. Do hry o etapové víťazstvo preto mali zasiahnuť šprintéri.
 
Ešte predtým sa ukázali ôsmi chlapci. Nikolaj Mihajlov z Delko – Marseille Provence, Danilo Wyss z BMC Racing Team, Louis Vervaeke zo Sunwebu, Pawel Cieslik z CCC Sprandi Polkowice, Preben Van Hecke zo Sport Vlaanderen, Beňat Txoperena z Euskadi – Murias, Christophe Masson z WB Aqua Protect Veranclassic a Muhammed Atalay z reprezentácie Turecka strávili deň v celodennom úniku. Pelotón ich však počas celej nedele ďaleko nepustil.
 
Najväčší odstup medzi vedúcou skupinou a hlavným balíkom bol 81 kilometrov pred páskou. Vtedy čelná osmička držala trojminútový náskok. Potom sa ale v pelotóne ujali slova šprintérske tímy a medzera medzi oboma skupina sa začala zmenšovať. Aj zrýchlené tempo balíka, ale aj technické problémy niektorých utečencov znamenali, že pätnásť kilometrov pred cieľom zostalo vpredu už len kvarteto pretekárov. Boli nimi Wyss (BMC), Vervaeke (Sunweb), Cieslik (CCC) a Txoperena (Euskadi).
 
Práve v tomto momente ťahal pelotón Juraj Sagan, ktorý v Turecku počas celého týždňa odvádzal pre svojho lídra fantastickú prácu. Hlavný balík už videl utečencov, ktorí stále bojovali s veternými mlynmi, ale všetkým štyrom bolo jasné, že dnes etapu pre seba nezískajú. Napriek tomu stále spolupracovali, išli totálnu hranu. Asi desať kilometrov pred cieľom sa v čele pelotónu vytvorili šprintérske vláčiky, čo komplikovalo plány Ulissimu (UAE). Haas (Kaťuša – Alpecin) už včera ukázal, že vie zašprintovať po bonifikácie.
 
Nervozita v pelotóne sa dala krájať. Už osemtisíc metrov pred veľkým finále, pretože cestičky v Istanbule v určitých okamihoch neboli zrovna najširšie. Až o dva kilometre neskôr bol balíkom pohltený posledný člen celodenného úniku, Varvaeke (Sunweb). Potom to už bola len prehliadka šprintérskych vláčikov. Výborné pozície mali nielen jazdci Bory – hansgrohe, ale aj Euskadi – Murias alebo Treku – Segafredo. Až za nimi bol Quick-Step Floors.
 
Nadišiel úplný záver. Hodeg (Quick-Step) bol príliš vzadu, čo sa rozhodol využiť Bennett (Bora). Už kilometer a pol pred cieľom Ír vyštartoval z pelotónu, využil na to pravotočivú zákrutu. Ďalších pár metrov sa išlo do mierneho stúpania, kde si Bennett dokázal vytvoriť nejaký náskok. Ako prvý na jeho útok zareagoval Štybar (Quick-Step) a aj napriek tomu, že Bennettovi sily rýchlo dochádzali, výhru mu už nikto nezobral. Ako druhý do cieľa došpurtoval Prades (Euskadi) a tretí bol Drücker (BMC).
 
 
bennett 18 turecko triumf bohfb
Sam Bennett a jeho parádny triumf (© BORA - hansgrohe / Sprintcycling)
 
 
Sam Bennett a Bora - hansgrohe svojou taktikou prekvapili úplne všetkých. Určite nikto nečakal, že favorit číslo jeden do hromadného dojazdu urobí to, čo urobil. Odvážny atak tak ďaleko pred páskou ale znamenal, že Ír si už v pohodovom tempe na posledných metroch prišiel po tretie víťazstvo v tohtoročnej edícii Okolo Turecka a celkovo už siedme v jeho "tureckej" kariére. Čo sa týka celkového počtu jeho profesionálnych víťazstiev, dnes Bennett vybojoval 29. vavrín. 
 
Dramatická a šialená koncovka nakoniec zmenila aj celkového víťaza. Eduard Prades šprintoval ako o život, veľmi dobre vedel, prečo. Španiel si totiž prišiel po šesť bonifikačných sekúnd a dotiahol sa tak na vedúceho Alexeja Lutsenka. Keďže mal Prades lepší súčet umiestnení v prechádzajúcich etapách, pri rovnosti času zvíťazil. Dočkal sa tak najväčšieho kariérneho úspechu.  
 
 
Výsledky
1. BENNETT Sam BORA - hansgrohe link ikonka 3:36:28 40
2. PRADES Eduard Euskadi - Murias 00:06 15
3. DRUCKER Jempy BMC Racing Team link ikonka 00:06 6
4. TEUNISSEN Mike Team Sunweb link ikonka 00:06  
5. SAJNOK Szymon CCC Sprandi Polkowice 00:06  
6. SERRANO Gonzalo Caja Rural - Seguros RGA 00:06  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Konečné poradie pretekov
1. PRADES Eduard Euskadi - Murias 22:26:16 300
2. LUTSENKO Alexej Astana Pro Team link ikonka 00:00 250
3. HAAS Nathan Kaťuša - Alpecin link ikonka 00:04 215
4. ULISSI Diego link ikonka UAE Team Emirates link ikonka 00:04 175
5. FELLINE Fabio Trek - Segafredo link ikonka 00:09 120
6. GUERREIRO Ruben Trek - Segafredo link ikonka 00:10 115
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
mapa pretekov
celková mapa pretekov (© tourofturkey.org.tr)
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop