TdF: V brejku horskej etapy bol najsilnejší S. Yates, favoriti sa šetrili, Sagan získal prémiu

18.7.2019, 10:00 | Preteky vo svete | Tomáš Šandor
tour 19
12. 18.7. rovinata etapa ciel rovina Toulouse > Bagneres-Bigorre 209 km S. Yates
 
etapa 12
profil etapy, 3300 nastúpaných metrov (© letour.fr)
 
 
Hlavnou otázkou dnešného dňa bolo, či niektorí z favoritov nájde odvahu na útok pred tromi dôležitejšími pyrenejskými etapami. Na konci malo byť podstatným faktorom aj počasie a na záverečnom kopci a klesaní bol predpovedaný protivietor, čo nebola vhodná konštelácia na útočnú jazdu medzi kandidátmi na titul.

Na začiatku etapy sa očakávala bitka o vytvorenie vedúcej skupiny, pretože to vyzeralo na sľubnú príležitosť pre utečencov, ak by sa vpredu objavila dobrá skupina neohrozujúca žltý dres. Pyreneje privítali cyklistov prajnými teplotami cez dvadsať stupňov. Na štarte už nefiguroval šprintér tímu UAE Emirates Jasper Philipsen.
 
 
kratka sprava ikonkaToulouse (ŠTART)
Toulouse (po galsky Tolosa) bolo už od čias Keltov a Rimanov dôležitým obchodným centrom. Počas raného stredoveku bolo Toulouse hlavným mestom Vizigótskeho kráľovstva a následne Akvitánskeho vojvodstva. V roku 1218 bolo mesto baštou sekty katarov/albigéncov, ale gróf Šimon z Montfortu ho dobyl. Do Francúzskeho kráľovstva patrí od roku 1271. Patrí do prefektúry Haute-Garonne ako hlavné mesto Okcitánie. Je štvrtým najväčším mestom Francúzska. Nesie prezývku Ružové mesto vďaka ružovým tehliam, ktoré sú tradičným stavebným materiálom.
 
 
Po oficiálnom štarte sme skutočne videli aktivitu zo strany viacerých jazdcov. Medzi nimi nechýbali De Gendt, Dennis, Teuns a na samom čele pretekov sa pohyboval aj Peter Sagan. Jeho cieľom mala byť šprintérska prémia a skúšal, či sa mu podarí dostať do úniku. Zatiaľ to však nebol úspešný pokus. Pretláčanie sa viacerých celkov bránilo pri formovaní brejku. Bora, Bahrajn, Lotto a domáce pro-konti celky chceli mať zastúpenie na čele pretekov. Peter Sagan to vyskúšal aj druhýkrát a pomerne dlho sa ocitol sám pred balíkom, ale ani tento pohyb nevytvoril rozhodujúce odtrhnutie. Pretekári mali za sebou 25 kilometrov a stále sa muselo ísť veľmi rýchlo. Medzi neustále útočiacimi jazdcami sa naďalej nachádzal aj Peter Sagan, ale vždy sa našiel niekto, kto vedúcu skupinku chytil. 
 
Až po štyridsiatich kilometroch si vytvorila náskok veľmi početná, 40-členná skupina, v ktorej nechýbal ani Peter Sagan. Potom tím Ineos zastavil pelotón a obraňovať žltý dres začal Deceuninck - Quick-Step, ktorý sa však nemusel obávať o Alaphilippovu vedúcu priečku. Najvyššie postaveným mužom v brejku bol Van Avermaet (CCC) s mankom 14:25.
 
Do úniku sa dostali Sagan, Mühlberger, Oss, Schachmann (všetci Bora-Hansgrohe), Matthews, Arndt, Bol, Roche (Sunweb), Naesen, Gallopin, Fränk (všetci Ag2r), Colbrelli, Cortina, Teuns (Bahrain Merida), Bettiol, Clarke, Scully (všetci EF Education), Benoot, Kluge, Wellens (všetci Lotto-Soudal), Trentin, Simon Yates (obaja Mitchelton-Scott), Groenewegen, Teunissen (obaja Jumbo), Avermaet, Pauwels (obaja CCC), Costa, Kristoff (obaja UAE Emirates), Boasson Hagen, Valgren (obaja Dimension Data), Felline, Stuyven (obaja Trek), Morkov (Quick Step), Erviti (Movistar), Bilbao (Astana), Périchon, Simon (obaja Cofidis), Calmejane (Total Direct Energie), Pasqualon (Want) a Lédanois (Arkéa-Samsic).
 
 
video v clanku ikonka ciernaVytvorenie početnej vedúcej skupiny
 
 
Snaha Petra Sagana sa napokon vyplatila, ale vo vedúcej skupine sa objavili aj Colbrelli, Trentin, Groenewegen, Kristoff alebo Matthews, takže sme očakávali na prémii zaujímavý súboj. Okrem Sagana zaútočili v Bore aj Oss, Schachmann a Mühlberger, preto mohli svoju početnú výhodu využiť na etapový triumf. Štyroch ľudí mal na čele pretekov aj Sunweb. Z dobrých vrchárov sa nachádzali vpredu Roche, Frank, Costa, Teuns, Clarke, Benoot, Bilbao, Gallopin a pozornosť pútal najmä Simon Yates. Na čele pretekov nechýbal Wellens ako líder vrchárskej súťaže.
 
Utečenci mali dnes všetko vo svojich rukách, keďže vytvorili silnú skupinu a nikto z nich neohrozoval maillot jaune. Boli sme však zvedaví, ako sa v takejto početnej partii bude vo finále taktizovať. Na čele chýbali zástupcovia tímov Ineos, FDJ a Kaťuša - Alpecin. Jeden bod na prvej horskej prémii zobral bez problémov Tim Wellens.
 
 
video v clanku ikonka ciernaPeter Sagan zabával v brejku divákov
 
 
V pelotóne kontroloval únik jedine Quick-Step a belgická zostava držala rozdiel na pomerne malej úrovni. Pomaly sa vyšplhal na štyri minúty. Najskôr sa starali o tempo Viviani s Richezem, keďže šprintérska zložka zostavy sa mala dostať do pohotovosti len budúci týždeň v utorok. Pre jazdcov na celkové poradie sa vyvíjala etapa ideálnym spôsobom. O početný brejk sa staral Quick-Step a na rovinatej ceste, pred dvomi prémiami prvej kategórie, sa nemuseli nikam hnať. Väčšina kandidátov na titul mala vpredu svojho zástupcu, výnimku tvorili Thomas s Bernalom a Pinot, no vyzeralo to tak, že zástupcovia ostatných celkov skôr mysleli na etapový triumf, ako na neskoršiu podporu pre svojich lídrov. Traja cyklisti Ag2r však mohli vyzvať do boja Bardeta. Zvedaví sme boli najmä na Simona Yatesa, ktorý bol jasne najlepším vrchárom v brejku, ale britský jazdec nemal nič isté.
 
Pretekári sa pohybovali dlhú na jednoduchom teréne, ale ten mal skončiť po prekonaní rýchlostnej prémie. Vedúca skupina sekundu po sekunde zvyšovala svoj odstup, ale Quick-Step jej úplne nenechával voľné ruky. Po včerajšom páde mal celý deň problémy Giacomo Nizzolo (Dimension Data) a taliansky šprintér napokon na podujatí skončil.
 
Na rýchlostnej prémii Petrovi Saganovi rozbehol šprint Oss a slovenský pretekár vybojoval ďalších dvadsať bodov do bitky o zelený dres. Na páske šprintovali aj Colbrelli, Kristoff a Stuyven, ktorí preťali prémiu v tomto poradí. Sagan tak upevnil svoju pozíciu na čele bodovacej súťaže a pred druhým v poradí Colbrellim zvýšil vedenie na 86 bodov. Matthews na prémii zostal v skupine. V tomto momente strácal pelotón päť minút a hneď sa začalo stúpať na prémiu prvej kategórie. Potom prišla informácia, že Rohan Dennis (Bahrain Merida) odstúpil z pretekov, a to pred zajtrajšou časovkou, v ktorej mal byť veľkým favoritom.
 
 
video v clanku ikonka ciernaŠprintérska prémia s výhrou Petra Sagana
 
 
Už na začiatku Col de Peyresourde si Peter Sagan vystúpil z vedúcej skupiny a vracal sa späť do balíka. Jeho dnešná úloha sa úspešne skončila. V brejku sa začalo útočiť a náskok získal Lilian Calmejane. Francúzsky pretekár si vybudoval 45-sekundový odstup a z úniku odpadávali menej odolní jazdci. V hlavnej skupine stále ťahal iba Quick-Step a brejk bol na tomto kopci rýchlejší ako domestici belgickej zostavy. Lilian Calmejane bol na vrchole stúpania tesne pokorený Wellensom, ktorý získal dôležitých desať vrchárskych bodov, a spolu s ním prekonala tento kopec 26-členná vedúca skupina, ktorá dokázala navýšiť svoj odstup pred balíkom na šesť a pol minúty. Favoriti na titul išli pokojne a ani jeden zo silných celkov tu nezvýšil tempo. Peter Sagan sa stále pohyboval medzi týmito dvomi skupinami a následne v zjazde bol už chytený hlavnou skupinou. Spoločnosť mu robil aj Daniel Oss.
 
V klesaní atakoval na čele Simon Clarke a odvážnym spôsobom získal na svoju stranu peknú časovú výhodu. Austrálsky cyklista dnes slávil 33. narodeniny a robil všetko preto, aby na Hourquette d'Ancizan naskočil s čo najväčším náskokom. Na úpätí posledného kopca to bolo osemdesiat sekúnd na ostatných utečencov. V pelotóne stále diktoval pomerne vysoké tempo Quick-Step a jeho aktivita držala rozdiel medzi skupinami v okolí šiestich minút, ale na začiatku posledného stúpania už prebral zodpovednosť tím Ineos. Potom Peter Sagan opustil pelotón.
 
 
roche 19 tour atak asofab
Nicolas Roche v snahe dostať sa dopredu (© A.S.O. / Alex Broadway)
 
 
Simon Clarke predviedol šikovný nástup a za ním sa sformovala dobrá skupina prenasledovateľov, ktorú tvorili Mühlberger, S. Yates, Frank, Roche a Gallopin. Pred nimi sa ešte nachádzal Trentin, ktorý potreboval prežiť až na vrchol kopca, aby sa z neho stal favorit na výhru. Taliansky jazdec však chytil Clarka a do druhej skupiny sa dostali aj Schachmann a Bilbao. Štyri kilometre pred vrcholom zostal vpredu sám už len Trentin, ale všetko sa postupne spájalo a na čelo sa vracali ďalší borci.
 
 
kratka sprava ikonkaBagneres-Bigorre (cieľ)
Devätnáste storočie bolo zlatým vekom pre Bagneres-de-Bigorre. Kúpele boli vysoko príťažlivé pre vyššiu societu, chodil sem každý, kto niečo znamenal, čo z tohto kúpeľného  mesta spravilo populárne kultúrne centrum, prezývané aj Pyrenejské Atény. V dnešných kúpeľoch liečia reumu, dýchacie a psychosomatické ťažkosti. Mesto má svoje vlastné kasíno a rugby klub Stade Bagnérais. Keď v 1823 stavali Veľké  kúpele (GrandThermes), objavili tu päť románskych mramorových bazénov. Samotná budova kúpeľov je klasicistická z pyrenejského mramoru. Najstaršia časť kúpeľov je Bains du Dauphin (Kúpele francúzskeho kráľoviča - dauphina) z roku 1783, pod ktorými sa nachádza múzeum.
 
 
Posledné kilometre stúpania sa snažil ovládnuť Simon Yates, ale na jeho zrýchlenie zareagoval Mühlberger a ani ostatní súperi nezostávali ďaleko. Na vrchole stúpania sa objavila ako prvá táto dvojica a maximum vrchárskych bodov uchmatol Simon Yates. V tesnom závese sa pohyboval Bilbao, ktorý sa k nim dostal v zjazde, a potom strácali necelú minútu Frank, Gallopin, Schachmann, Roche, Trentin, Pauwels. V skupine favoritov na titul sa išlo konzervatívne a všetko kontroloval Ineos.
 
Vedúca trojica to mala pripravené na súboj o etapu a nič na tom nezmenilo ani to, že do skupiny prenasledovateľov sa dostali ešte Teuns a Felline. Rozdiel medzi nimi stále presahoval jednu minútu. V druhej skupine sa navyše trochu taktizovalo a Yates, Mühlberger a Bilbao už mohli začať premýšľať, kto z nich bude na páske najrýchlejší.
 
O víťazovi etapy sa rozhodlo až na páske a v šprinte troch dobrých vrchárov ukázal najlepšie nohy Simon Yates. Druhý skončil Pello Bilbao a tretiu pozíciu musel prijať Gregor Mühlberger. Strata skupiny prenasledovateľov sa vyšplhala v cieli na minútu a pol a táto partia sa postupne rozrastala. Štvrté miesto získal po útoku Tiesj Benoot. Hlavný balík dostal manko deväť a pol minúty, ale nikto z úniku neohrozil žltý dres. Julian Alaphilippe finišoval spoločne s ostatnými favoritmi a v zajtrajšej časovke bude mať náročnejšiu úlohu, ako zostať v najcennejšom drese.
 
 
video v clanku ikonka ciernaZáverečný šprint vedúcej trojice
 
 
Úvodná pyrenejská previerka nepriniesla žiadne prekvapenie. Kandidáti na titul neplytvali silami a etapový triumf ukoristili utečenci. V početnej skupine sa mohli presadiť len najlepšie pripravení vrchári a presne ich súboj sme sledovali na Hourquette d'Ancizan. Veľkú motiváciu vyhrať predviedol najmä Simon Yates, ale na pásku si priviedol Gregora Mühlbergera a Pella Bilbaa, ktorých sa nedokázal zbaviť na záverečnom kopci.
 
Britský cyklista mal však dobre naštudovaný samotný dojazd. Do poslednej zákruty vybehol na vedúcej priečke a jeho súperi ho už nedokázali prekonať. Prvýkrát sa ukázal v tohtoročnej edícii a potvrdil, že v kopcoch bude pre svojho brata veľkou oporou. Dnes mali asi jedinú šancu, ako sa individuálne presadiť na Tour, a svoju úlohu zvládol výborne. Na poslednom kopci okresal únik a ešte bol schopný predviesť silný šprint. Po troch etapových víťazstvách na Gire a dvoch na Vuelte získal svoju prvú výhru na Tour a zaradil sa do skupiny tých jazdcov, ktorí triumfovali na všetkých troch GT. Na túto bilanciu potreboval niečo vyše roka. Na poslednom stúpaní sa ukázali v dobrom svetle aj Mühlberger a Bilbao a chýbalo im skutočne málo, aby sa presadili práve oni. Ich dnešný výkon určite poteší ich lídrov, na ktorých budú pracovať v nasledujúcich dňoch.
 
 
yates s 19 tour triumf podium asofpb
Simon Yates (© A.S.O. / Pauline Ballet)
 
 
Medzi viditeľných jazdcov patril aj Peter Sagan. Na začiatku etapy sa veľmi pokúšal vytvoriť únik a napokon vystihol rozhodujúci pohyb. Potom zamieril za rýchlostnou prémiou, ktorú vyhral za pomoci Daniela Ossa, ale snažili sa mu to prekaziť Colbrelli s Kristoffom. Najmä taliansky pretekár stále svedomito zbiera body, ale na druhom mieste v tejto súťaži stráca na Sagana už 86 bodov. Slovenský jazdec dokončil etapu bez výraznejších problémov. Predposledný kopec si vybehol vlastným tempom a z balíka vypadol až na začiatku záverečného stúpania, takže nemal problémy s časovým limitom. S prvou horskou previerkou druhého týždňa si poradil veľmi dobre.
 
V skupine kandidátov na titul sa neudialo nič dramatické. Celý deň si odkrútil na čele pelotónu Deceuninck - Quick-Step a až na poslednom stúpaní prebral zodpovednosť tím Ineos. Nikto z favoritov však neprejavil záujem zaskočiť konkurenciu, preto sa britský celok ani nezapotil. Pred nasledujúcimi dôležitými tromi dňami sa skutočne šetrilo energiou v hlavnej skupine a to by malo byť zárukou, že počas víkendu sa bude pretekať vo veľkom.
 
 
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Simona Yatesa (víťaz)
"Doteraz som šetril energiu na kopce. Dnes prišla moja šanca a snažil som sa ju využiť, lebo idem pracovať pre Adama. Na konci som si neveril, lebo som netušil, ako budú na tom súperi po rýchlostnej stránke. Z tímového auta mi však povedali, aby som prešiel ako prvý cez poslednú zákrutu a napokon to stačilo. Veľmi sa teším a verím, že takýchto pocitov zažijeme ešte viac. Zatiaľ sa nám darí."
 
 
Výsledky etapy
1. YATES Simon link ikonka Mitchelton - Scott link ikonka 4:57:53 120
2. BILBAO Pello Astana Pro Team link ikonka 00:00 50
3. MÜHLBERGER Gregor BORA - hansgrohe link ikonka 00:00 25
4. BENOOT Tiesj Lotto Soudal link ikonka 01:28 15
5. FELLINE Fabio Trek - Segafredo link ikonka 01:28 5
6. TRENTIN Matteo Mitchelton - Scott link ikonka 01:28  
7. NAESEN Oliver Ag2r La Mondiale link ikonka 01:28  
8. COSTA Rui link ikonka UAE Team Emirates link ikonka 01:28  
9. CLARKE Simon EF Education First Pro Team link ikonka 01:28  
10. STUYVEN Jasper Trek - Segafredo link ikonka 01:28  
141. SAGAN Peter BORA - hansgrohe link ikonka 20:56  
 
Zobraziť kompletné výsledky etapy
 

gc quickstep
Priebežné poradie pretekov po etape
1. ALAPHILIPPE Julian link ikonka Deceuninck - Quick-Step link ikonka 52:26:09 25
2. THOMAS Geraint link ikonka Team Ineos link ikonka 01:12  
3. BERNAL Egan Team Ineos link ikonka 01:16  
4. KRUIJSWIJK Steven Team Jumbo - Visma link ikonka 01:27  
5. BUCHMANN Emanuel BORA - hansgrohe link ikonka 01:45  
6. MAS Enric Deceuninck - Quick-Step link ikonka 01:46  
7. YATES Adam link ikonka Mitchelton - Scott link ikonka 01:47  
8. QUINTANA Nairo link ikonka Movistar Team link ikonka 02:04  
9. MARTIN Daniel link ikonka UAE Team Emirates link ikonka 02:09  
10. PINOT Thibaut link ikonka Groupama - FDJ link ikonka 02:33  
Zobraziť kompletné priebežné poradie pretekov po etape
 

tour 2
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. SAGAN Peter BORA - hansgrohe link ikonka 277
2. COLBRELLI Sonny Bahrain Merida Pro Team link ikonka 191
3. VIVIANI Elia link ikonka Deceuninck - Quick-Step link ikonka 184
4. MATTHEWS Michael link ikonka Team Sunweb link ikonka 167
5. EWAN Caleb link ikonka Lotto Soudal link ikonka 148
6. STUYVEN Jasper Trek - Segafredo link ikonka 132

 
tour 3
Priebežné poradie vrchárskej súťaže po etape
1. WELLENS Tim Lotto Soudal link ikonka 54
2. DE GENDT Thomas Lotto Soudal link ikonka 37
3. CICCONE Giulio Trek - Segafredo link ikonka 30
4. MEURISSE Xandro Wanty - Gobert Cycling Team 27
5. BERHANE Natnael Cofidis, Solutions Crédits 20
6. BENOOT Tiesj Lotto Soudal link ikonka 16
 
 
tour 4
Priebežné poradie súťaže do 25 rokov po etape
1. BERNAL Egan Team Ineos link ikonka 52:27:25
2. MAS Enric Deceuninck - Quick-Step link ikonka 00:30
3. GAUDU David Groupama - FDJ link ikonka 03:16
4. CICCONE Giulio Trek - Segafredo link ikonka 13:19
5. MÜHLBERGER Gregor BORA - hansgrohe link ikonka 23:59
6. SCHACHMANN Maximilian BORA - hansgrohe link ikonka 25:12
 
 
video v clanku ikonka ciernaPosledný kilometer etapy
 
 

 
 
Všetky prémie na trase etapy:
4-20 147 km - Montoulieu-Saint-Bernard: dĺžka 1,7 km; sklon 5,2 % (1 bod)
sprint-20 79 km - BAGNÈRES-DE-LUCHON (20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1)
1 20 63,5 km - Col de Peyresourde: dĺžka 13,2 km; sklon 7 % (10-8-6-4-2-1)
1 20 30,5 km - Hourquette d'Ancizan: dĺžka 9,9 km; sklon 7,5 % (10-8-6-4-2-1)
bonus tdf 20 30,5 km - Hourquette d'Ancizan: dĺžka 9,9 km; sklon 7,5 % (8-5-2)
ciel Cieľ (30-25-22-19-17-15-13-11-9-7-6-5-4-3-2) + bonusové sekundy 10-6-4
 
 
Krátke preview etapy:
Úvodný deň v Pyrenejách môže mať len testovací charakter, lebo kandidáti na titul môže odrádzať od dlhých útokov záverečný 30-kilometrový zjazd.  Ako sme to vídavali v minulosti, keď pri podobných dojazdoch favoriti finišovali pri sebe a doťahovali sa len v klesaní. Obidve horské prémie a najmä pozícia niektorých jazdcov v poradí však dáva nádej, že akcia sa rozbehne hneď počas prvého dňa vo vysokých horách. Vo finále môže udrieť na pelotón Movistar, aby čo najviac unavil súperov pred ďalšími bojmi a prípadne vyslal do útoku takého Landu. Kapacitu na vytvorenie ťažkej koncovky má aj Astana, otázkou len zostáva, či Fuglsang bude ochotný v kľúčovom zjazde riskovať. Do kopcov sa veľmi teší Pinot a aj on si trúfa na ovládanie horských etáp prostredníctvom svojich kolegov, ale ako nie veľmi dobrý zjazdár asi počká až na sobotu. Iný prípad je Bardet, ktorý sa ochotne pridá k akémukoľvek útoku na poslednom kopci a dlhé klesanie mu bude len a len po vôli. Alaphilippe bude chcieť udržať žltý dres, a keď sa neobjavia na konci šialené nástupy, so svojou formou by sa mal udržať medzi najlepšími. Ak bude bojovať o etapu skupina favoritov na titul, v klesaní a nasledujúcej koncovke bude francúzsky jazdec veľmi nebezpečný. Očakáva sa, že tím Ineos bude chcieť zachovať status quo, aby Thomas s Bernalom naplno udreli na konkurenciu až v časovke. Dostávame sa do kľúčovej časti pretekov a ešte nepoznáme tú pravú formu kandidátov na titul, preto je otázne, kto sa chopí iniciatívy a či sa niekto odváži zaútočiť, preto nebudú bez šance ani utečenci. Na rovinatom začiatku etapy sa však musia dostať do úniku dobrí vrchári, čo nebýva vždy jednoduché.
 
 
Krátky opis trasy etapy:
Prvé pyrenejské predstavenie zvezie pretekárov do mestečka Bagnères-de-Bigorre a organizátori si tentoraz vybrali dve známe stúpania, aby odpálili rozhodujúcu, vysokohorskú časť pretekov. Z Toulouse sa pôjde po miernom profile až do samotných Pyrenejí. Bude to dlhé čakanie na dve horské prémie. Col de Peyresourde je dôverne známe stúpanie, na TdF sa objavuje od roku 1910, a jeho vytrvalá náročnosť neprekvapí nikoho z favoritov. Stabilné prevýšenie v okolí ôsmich percent a značná dĺžka vytiahnu z cyklistov to najlepšie a okrešú pelotón. Potom sa bude čakať 25 kilometrov, kým sa začne stúpať na rozhodujúci  kopec. Hourquette d’Ancizan nadväzuje v náročnosti na predchádzajúcu horskú prémiu. Po ťažšej prvej časti sa pred vrcholom ustália sklony na siedmich percentách, čo udrží v balíku len tých najlepších vrchárov. Záverečných tridsať kilometrov prebehne v klesaní a takýto dojazd vždy sľubuje hektickú naháňačku o etapový triumf. Bagnères-de-Bigorre bude lákať utečencov a aktívne musia jazdiť aj favoriti na titul, ak chcú získať v cieli nejaké benefity. Zvolená horská kombinácia je náročná, ale pred jedinou časovkou jednotlivcov asi len málokto z jazdcov na GC nájde odvahu na dlhotrvajúci atak.
 
 
 
etapa 12 bonus
profil záverečného kopca s bonusovou prémiou (© letour.fr)
 
 
Vysielanie na Dvojke RTVS:
online na webe tdf.rtvs.sk (kompletný prenos etapy od 11:00)
na Dvojke od 14:15 štúdio, následne živý prenos
moderátor štúdia: Oľga Hamadejová
komentátor RTVS: Vladimír Genda
spolukomentátor: Peter Velits
štúdio + info texty: Lukáš Timko
 
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop