GP Artigianato: Po odvážnom útoku v zjazde sa radoval Maximilian Schachmann

10.3.2019, 12:00 | Preteky vo svete | Jakub Andacký
ne 10.3. zvlnena etapa ciel rovina Larciano > Larciano 199 km Schachmann
 
industria 5 marec profil
profil pretekov, 2180 nastúpaných metrov (© larcianeseciclismo.com)
 
 
Na zvlnenom profile sa očakával atraktívny súboj útočných cyklistov. Pozornosť sa upriamovala najmä na Rafala Majku, Thibauta Pinota, Giovanniho Viscontiho a Richarda Carapaza, no svoju šancu cítili i ďalší cyklisti.
 
Po rýchlom úvode sa na čele pretekov sformoval sedemčlenný únik. Ten si počas dňa udržiaval zhruba päťminútový náskok. Situácia v peletóne sa upokojila. Na jeho čele jazdili tímy Bora a FDJ, ktoré tu mali svoje ambície.
 
Náskok úniku sa postupne zmenšoval a pohltený bol napokon v predposlednom kole. Potom však začalo pršať a cyklisti v peletóne začali jazdiť o niečo opatrnejšie. Nevideli sme žiadne zaujímavé ataky a balík jazdil pohromade. Na jeho čele objavoval aj Juraj Sagan.
 
Rozhodujúca selekcia prišla až v poslednom stúpaní. Na čele pretekov zostali len tí najsilnejší. V kopci zaútočil Damien Howson, no odísť sa mu nepodarilo. To sa však podarilo v nebezpečnom mokrom zjazde dvojici Schachmann a Cattaneo. Obaja si udržali malý náskok až do cieľa, kde sa radovala čerstvá posila tímu Bora. Na druhom mieste skončil Cattaneo a tretie miesto si vyšpurtoval Vendrame. Juraj Sagan preteky nedokončil.
 
 
schachmann 19 podium cena bohfb
Maximilian Schachmann na pódiu (© BORA - hansgrohe / Sprintcycling)
 
 
Výsledky
1. SCHACHMANN Maximilian BORA - hansgrohe link ikonka 4:40:01 200
2. CATTANEO Mattia Androni Giocattoli - Sidermec 00:00 150
3. VENDRAME Andrea Androni Giocattoli - Sidermec 00:14 125
4. TOTÓ Paolo Sangemini - Trevigiani - MG.Kvis 00:14 100
5. VILLELLA Davide Taliansko 00:14 85
6. VISCONTI Giovanni Neri Sottoli - Selle Italia - KTM 00:14 70
7. ŠALUNOV Jevgenij Gazprom - RusVelo 00:14 60
8. MONTAGUTI Matteo Androni Giocattoli - Sidermec 00:14 50
9. PRADES Eduard Movistar Team link ikonka 00:14 40
10. ERIKSSON Lucas Riwal Readynez Team 00:14 35
DNF SAGAN Juraj BORA - hansgrohe link ikonka odstúpil  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
video v clanku ikonka ciernaFinále pretekov
 
 
Krátke preview pretekov:
 
Druhou významnou talianskou jednorazovkou tento týždeň bude GP Industria & Artigianato. Organizátori stavili na osvedčenú trať. Tá bude merať bezmála 200 kilometrov a bude totožná ako uplynulé roky. Na začiatku čakajú cyklistov štyri jednoduchšie okruhy po zvlnenom profile. Tam by sa mal na čele sformovať celodenný únik. Druhá polovica pretekov bude však o poznanie zložitejšia. Cyklistov čakajú štyri náročnejšie okruhy s kľúčovým stúpaním Fornello (2,7km; 6,5 %) s maximálnymi sklonmi okolo dvanásť percent. Prejde sa dokopy štyrikrát a pri poslednom výstupe bude jeho vrchol len 6,5 kilometra pred cieľovou páskou. Zaručene tak uvidíme napínavý súboj tých najsilnejších cyklistov v balíku.
 
Na štarte sa predstaví sedem tímov World Tour. Medzi favoritov by sa mali zaradiť Rafal Majka, Tadej Pogačar, Enrico Battaglin, Thibaut Pinot, David Gaudu či Richard Carapaz.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop