Ronde van Drenthe: Po atakoch bojovali o výhru dvaja jazdci, tešil sa Pim Ligthart

17.3.2019, 10:00 | Preteky vo svete | Jakub Hlubek
ne 17.3. rovinata etapa ciel rovina Hoogeveen > Hoogeveen 218 km Ligthart
 
drenthe 19
profil pretekov, 528 nastúpaných metrov (© la-flamme-rouge.eu)
 
 
Úvodných päťdesiat kilometrov sa nepodarilo vytvoriť žiaden únik. Až potom sa podarilo ujsť 8-člennej skupine, ktorá si vypracovala náskok 45 sekúnd. V balíku pracoval predovšetkým Roompot – Charles. Vplyvom kockových úsekov sa pelotón neskôr rozdelil na pár skupiniek. V prvej skupine malo zastúpenie CCC, jazdili v nej Bernas a Owsian. 51 kilometrov pred páskou dostal Reinders (Roompot) defekt a vypadol z úniku.

Vpredu sa napokon vyprofilovalo 13 cyklistov, no za nimi sa nachádzalo mnoho jazdcov, ktorí chceli rozšíriť vedúcu skupinu. Medzi nich patril napríklad Boris Valle (Wanty – Groupe Gobert). Keďže náskok vedúcej skupiny sa neznižoval, jazdci v nej sa mohli zamerať na súboj o víťazstvo. Vďaka vysokému tempu sa skupina okresávala, nachádzal sa tam Gogl (Trek – Segafredo), Ligthart (Direct Energie), Hofstetter (Cofidis) alebo De Greef (Alecto Cycling Team).

Napokon sa podarilo odtrhnúť LigthartoviDe Greefom a v špurte jasne dominoval jazdec francúzskeho zoskupenia. Prvú trojku uzavrel Nicola Bagioli (Nippo – Vini Fantini). Do najlepšej desiatky sa prepracoval zo zástupcov WT tímov Bernas. Ten skončil ôsmy a Michael Gogl uzavrel najlepšiu desiatku.
 
 
Výsledky
1. LIGTHART Pim Direct Energie 5:15:49 200
2. DE GREEF Robbert Alecto Cycling Team 00:03 150
3. BAGIOLI Nicola Nippo Vini Fantini Faizané 00:38 125
4. LIEPINŠ Emils Wallonie - Bruxelles 00:39 100
5. HOFSTETTER Hugo Cofidis, Solutions Crédits 00:41 85
6. NOMMELA Aksel Wallonie - Bruxelles 00:41 70
7. PLANCKAERT Edward Sport Vlaanderen - Baloise 00:41 60
8. BERNAS Paweł CCC Team link ikonka 00:41 50
9. CANOLA Marco Nippo Vini Fantini Faizané 00:41 40
10. GOGL Michael Trek - Segafredo link ikonka 00:41 35
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Krátke preview pretekov:
Holandská jednorazovka napíše svoj devätnásty ročník. Pretekári sa budú musieť popasovať so šestnástimi úsekmi po mačacích hlavách. Prvé kocky čakajú na jazdcov už po 21 kilometroch, posledný úsek striehne na trati len deväťtisíc metrov pred cieľom. Najťažšia skúška čaká na cyklistov približne v polovici pretekov. Vtedy sa im do cesty postaví Steenhopenweg, ktorý má 7,6 kilometra, no ide sa len po rovine. Na cyklistov čakajú aj krátke kopce, ktoré však nedosiahnu sklon viac ako štyri percentá. Šprintéri si vo finále musia dať pozor na kruhový objazd a dve ľavotočivé zákruty.

Do krajiny tulipánov zavítajú aj dva WT tímy. V drese poľského celku CCC sa predstaví aj Čech Josef Černý. Tomu bude robiť spoločnosť napríklad Jonas Koch, ktorý sa tu ukáže po tretí raz a minulý rok bral solídne 21. miesto. „Oranžoví“ obhajujú minuloročné víťazstvo, no František Sisr sa medzičasom pobral do českého Elkovu. Trek – Segafredo bude na podujatí reprezentovať šprintér Alex Frame či talentovaný Matteo Moschetti, ktorý sa ukázal vo štvrtej etape na UAE Tour. So zaujímavými zostavami prichádzajú aj prokontinentálne tímy. V tíme Corendon – Circus si na dobrý výsledok trúfa veterán Stijn Devolder, ktorého doplní šprintér Roy Jans. Farby zoskupenia Direct Energie tu bude reprezentovať dvanásty muž vlaňajšieho ročníka Pim Ligthart či víťaz etapy na minuloročnom Paríž – Nice Jérôme Cousin.
 
Na pretekoch sa ukáže aj minuloročný účastník Okolo Slovenska Jesper Asselman. Jazdcovi tímu Roompot – Charles pomôže na trati aj šprintér so skúsenosťami z World Tour Boy Van Poppel. Celok tímu Wallonie – Bruxelles sa spolieha na víťaza pretekov z roku 2014 Kennyho Dehaesa a zoskupenie Wanty – Groupe Gobert verí v schopnosti Wesleyho Kredera, ktorý bral v minulom roku slušné piate miesto.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop