Kolín: Bora neobhájila vlaňajší triumf, Pfingstena porazil Planckaert, Slováci v pelotóne

2.6.2019, 09:05 | Preteky vo svete | Juraj Janoťák
ne 2.6. zvlnena etapa ciel rovina Kolín nad Rýnom 207 km Planckaert
 
kolin 19
profil pretekov, 2713 nastúpaných metrov (© rund-um-koeln.com)
 
 
Veľkým prekvapením skončilo najstaršie cyklistické podujatie v Nemecku. Zvučnejším menám doslova vypálili rybník Baptiste Planckaert a Christoph Pfingsten. Tí sa odpútali v prvom zo štyroch cieľových okruhov a nakoniec prišli do cieľa o celú minútu skôr ako jazdci za nimi. Vo vzájomnom súboji ťahal za dlhší koniec lana prvý menovaný, ktorý tak dosiahol jeden z najväčších kariérnych úspechov. Pre jazdca Bory - hansgrohe sa ušlo iba druhé miesto, tretí finišoval Lionel Taminiaux, ktorý tak podčiarkol veľký deň pre celok Wallonie Bruxelles.
 
Vlaňajší víťaz Sam Bennett sa musel uspokojiť s desiatou pozíciou. Podľa dostupných informácií mal v jednom z klesaní spadnúť. Erik Baška a Juraj Sagan prišli do cieľa v hlavnej skupine.
 
 
Výsledky
1. PLANCKAERT Baptiste Wallonie - Bruxelles 4:54:59 125
2. PFINGSTEN Christoph BORA - hansgrohe link ikonka 00:00 85
3. TAMINIAUX Lionel Wallonie - Bruxelles 01:26 70
4. POLITT Nils Kaťuša - Alpecin link ikonka 01:26 60
5. SCHILLINGER Andreas BORA - hansgrohe link ikonka 01:26 50
6. PERRY Ben Israel Cycling Academy 01:26 40
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 

 
 
Krátky úvod k pretekom:
Po väčšinu dňa pretekári budú buď stúpať alebo klesať, podobne ako vo vlaňajšej edícii. Organizátori najstaršieho cyklistického podujatia v Nemecku totiž stavili na osvedčené karty. Tiež hlavný favorit na víťazstvo zostáva ten istý. Minulý rok Sam Bennett pokoril konkurenciu v záverečnom šprinte a rovnaký scenár sa očakáva aj teraz. Oproti minulému roku mu ubudlo vážnejších súperov, keďže okrem Bory - hansgrohe sa na nemeckej ceste predstaví už iba jeden World Tour tím, a to Kaťuša - Alpecin. Práve jeden z dvojice Rick Zabel a Nils Pollit by mali byť najväčšími vyzývateľmi írskeho šprintéra. Na podujatí sa predstavia aj Erik Baška a Juraj Sagan.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop