Tour de l'Eurometropole: Piet Allegaert prekvapivým víťazom, Hodeg skončil na zemi

5.10.2019, 14:45 | Preteky vo svete | Jakub Andacký
so 5.10. zvlnena etapa ciel rovina La Louviére > Tournai 176 km Allegaert
tour de leurometropole 19
profil pretekov, 1490 nastúpaných metrov (© la-flamme-rouge.eu)
 
 
79. ročník belgickej jednorazovky priniesol dramatickú zápletku. Do boja o víťazstvo sa mohli zapojiť šprintéri na čele s Álvarom Hodegom aj klasikári. Pretekov sa zúčastnil aj čerstvý majster sveta Mads Pedersen, pre ktorého to boli zároveň prvé preteky v dúhovom drese. Po minuloročnom víťazstve tak mal aj dnes o motiváciu postarané. Do boja dnes mohli prehovoriť aj Jakub Mareczko (CCC), Jasper Stuyven (Trek), Oliver Neasen (AG2R) či Keukeleire (Lotto Soudal).
 
Do úniku sa napokon dostala pätica cyklistov, tvorená cyklistami kontinentálnych a prokontinentálnych celkov. Arthur Kluckers (Leopard pro cycling), Gianni Marchand (Cibel), Urko Berrade (Euskadi Murias), Tom Devriendt (Wanty) a John Murphy (Rally cycling) boli počas dňa jeho súčasťou. V peletóne si to zatiaľ kontrolovali najmä pretekári z tímov Deceuninck - Quick-Step a CCC. Vidno bolo aj dvojicu českých cyklistov, Petra Vakoča a Josefa Černého.
 
V závere dokázali pretekári Quick-Stepu odvrátiť všetky útoky a schyľovalo sa k špurtu. Krátko po prekonaní méty jedného kilometra však hlavný favorit Álvaro Hodeg zle vybral zákrutu a nešťastne skončil na zemi. Špurt hlavnej skupiny napokon vyhral Piet Allegaert z tímu Sport Vlaanderen - Baloise a pripísal si na svoje konto prekvapivé víťazstvo. Za Quick-Step napokon špurtoval Florian Senéchal a bolo z toho pekné druhé miesto. Na tretej pozícii skončil Jasper Stuyven.
 
Piet Allegaert sa dnes stal prekvapivým víťazom. Podarilo sa mu vyhnúť pádu Álvara Hodega a v špurte bol napokon zo všetkých najrýchlejší. Pripísal si tak svoje prvé profesionálne víťazstvo v kariére. Álvaro Hodeg vyzeral po páde veľmi zle a musela ho priamo z trate odviesť sanitka.
 
 
Výsledky
1. ALLEGAERT Piet Sport Vlaanderen - Baloise 3:47:50 200
2. SÉNÉCHAL Florian Deceuninck - Quick-Step link ikonka 00:00 150
3. STUYVEN Jasper Trek - Segafredo link ikonka 00:00 125
4. VAN ASBROECK Tom Israel Cycling Academy 00:00 100
5. DUVAL Julien Ag2r La Mondiale link ikonka 00:00 85
6. LIEPINŠ Emils Wallonie - Bruxelles 00:00 70
7. KOCH Jonas CCC Team link ikonka 00:00 60
8. DE BONDT Dries Corendon - Circus 00:00 50
9. RUSSO Clément Team Arkéa Samsic 00:00 40
10. NOMMELA Aksel Wallonie - Bruxelles 00:00 35
 
 
Zobraziť kompletné výsledky
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop