TdF: Čakanie Bora - hansgrohe ukončil Kämna, porazil Carapaza, favoriti neútočili

15.9.2020, 11:15 | Preteky vo svete | Redakcia C-I.sk
tdf2020 banner update
16. 15.9. rovinata etapa ciel rovina Tour-du-Pin > Villard-de-Lans 164 km Kämna
 
etapa 16n
profil etapy, 3877 nastúpaných metrov (© letour.fr)
 
 
V prvej alpskej etape bolo málo pravdepodobné, že niektorý z favoritov dokáže prelomiť vrchársky val tímu Jumbo - Visma, preto na vrchole krátkeho cieľového stúpania sa nemali medzi nimi vytvoriť smerodajné rozdiely. Útočný profil mal svedčať utečencom a v brejku sa mali prezentovať aj kvalitní vrchári, ktorí stratili pozície v klasifikácii.

Po včerajšom testovaní na koronavírus neboli objavené pozitívne vzorky a všetci pretekári pokračovali. Vrátil sa aj riaditeľ podujatia Christian Prudhomme, ale na štarte nefiguroval Sergio Higuita, ktorý si po páde z predchádzajúcej etapy zlomil prsty na ruke. Zdravotné problémy trápili aj Georgea Bennetta, ktorý spadol na začiatku podujatia a pravdepodobne si zlomil rebro. Pretekalo sa v slnečnom počasí a v priebehu dňa hrozili búrky.
 
 
- reklama -
- reklama -
- reklama -
- reklama -
 
 
Na nehodnotenom kopci sa balík natiahol, dopredu vybehol Quentin Pacher a možnosť dostať sa do vedúcej skupiny skúmal aj Peter Sagan, ale so svojím tieňom, Samom Bennettom. Brejk chceli vytvoriť Alaphilippe, Van Avermaet, Trentin, ale nebolo jednoduché odpútať sa od balíka. Potom sa vytvorila početná skupina na čele pretekov, ktorá mala približne tridsať jazdcov. Dostali sa tam Alaphilippe, Hirschi, Schachmann, Kämna, Pinot, Carapaz, Soler alebo LutsenkoPeter Sagan sa v nej neobjavil, ale Bora pracovala v pelotóne, aby sa na horskej prémii zbavila Bennetta. Tento pokus však nevyšiel a nemecký celok znížil náskok vedúcej skupiny na tridsať sekúnd, hoci mal vpredu niekoľkých svojich zástupcov. Jeden vrchársky bod zobral Nans Peters (Ag2r), ktorý bránil bodkovaný dres svojho spolujazdca Cosnefroya.
 
Po horskej prémii pokračovali útoky z pelotónu a tie spôsobili, že početná vedúca skupina bola chytená. Nový útok predviedli Nicolas Roche a Richard Carapaz, ktorí motivovali ďalších pretekárov. Petra Sagana nikam nepustil Sam Bennett. Znovu sa vytvorila vpredu početná, 15-členná skupina, kde mal Bora - hansgrohe dvoch jazdcov, ale nemecký celok aj tak pracoval v pelotóne, aby sa dopredu dostal aj Peter Sagan.
 
 
Nebola to jednoduchá pozícia pre Boru, ktorý veľmi chcel dostať do brejku trojnásobného majstra sveta, ale Sam Bennett bol nezlomný. Kvôli tomu obetoval nemecký tím aj svojich jazdcov na čele pretekov, keďže vedúca skupina nedostávala potrebný náskok. Až po tridsiatich kilometroch sa usadilo na čele pretekov pätnásť jazdcov a dokázali si vytvoriť potrebný náskok. Stále sa však objavilo niekoľko mien, ktoré sa túžili objaviť v brejku.
 
Pozíciu vo vedúcej skupine si upevnili Andrey Amador, Richard Carapaz (obaja Ineos), Lennard Kämna, Daniel Oss (obaja Bora-hansgrohe),  Imanol Erviti, Carlos Verona (obaja Movistar), Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step), Sébastien Reichenbach (FDJ), Alberto Bettiol (EF Pro), Matteo Trentin (CCC), Chris Juul Jensen (Mitchelton-Scott), Nicholas Roche (Sunweb), Winner Anacona, Warren Barguil (Arkéa-Samsic) a Quentin Pacher (B&B Hotels). Aj keď v pelotóne pokračovali nástupy, nikto sa už nedokázal odpútať. Tím Jumbo - Visma už chcel uzatvoriť všetky nové nástupy, ale ani pred rýchlostnou prémiou sa situácia úplne neupokojila.
 
 
Vo vedúcej skupine jazdil Matteo Trentin a jeho hlavný záujem smeroval na dvadsať bodov na rýchlostnej prémii. Na šprintérsky súboj ho vyzval Daniel Oss, ale jazdec tímu CCC bol rýchlejší. Trentin získal dvadsať bodov na prémii aj v nedeľu a aktuálne na treťom mieste v bodovacej súťaži stráca pätnásť bodov na Petra Sagana. Pelotón definitívne spomalil a vedúca skupina mohla budovať svoj náskok. Do brejku sa ešte chceli dostať Rolland, Benoot, Pedersen a potom vyrazili dopredu aj Sivakov, Sicard, Nieve, Powless a Geschke. Z pretekov odstúpil David Gaudu a vrchár tímu FDJ sa dnes trápil od začiatku etapy na konci balíka.
 
Na čele pretekov sa nachádzal Julian Alaphilippe, ktorý patril k hlavným favoritom na etapový triumf. Najlepšími vrchármi v úniku boli Carapaz, Verona, Reichenbach, Roche alebo Barguil, ale ani jeden z nich nemal takú výbušnosť ako Alaphilippe, preto sa ho museli zbaviť pred krátkym cieľovým kopcom. Jasnú ambíciu získať etapu signalizoval Kämna, ktorý podal kvalitný výkon už v trinástej etape a tentoraz sa chcel dostať na najvyšší stupienok vďaka svojim univerzálnym schopnostiam. Na záverečnom stúpaní mohol byť nepríjemný aj Bettiol, ale ako klasikár musel prežiť na čele pretekov aj po kopci Montée de Saint-Nizier.
 
 
- reklama -
os2020 banner 560x300 update2
- reklama -
 
 
Na kopci Col de Porte sa dostali do vedúcej skupiny Casper Pedersen, Tiesj Benoot (obaja Sunweb) a Pierre Rolland (B&B). Francúzsky cyklista sa dostal do dobrej formy a chcel dosiahnuť čo najlepší výsledok a na konci sa mohol presadiť aj Benoot, ktorému vyhovovala koncovka na krátkom kopci. Vo vedúcej skupine mali výhodu tímy ako Bora, Ineos, Movistar, Sunweb, Árkea, ktoré disponovali viacerými pretekármi, a práve tieto zostavy sa snažili na Col de Porte, aby sa do úniku už nedostali prenasledovatelia Sivakov, Sicard, Nieve, Powless a Geschke. Päť vrchárskych bodov získal na vrchole Pierre Rolland a spolu s ním prekonal stúpanie aj Nicolas Roche.
 
Spomínaná dvojica si vybudovala menší náskok, ale v klesaní sa únik znovu spojil. Druhá skupina stále potrebovala zmazať manko štyridsať sekúnd pred treťou horskou prémiou. Na začiatku Côte de Revel bol rozdiel medzi vedúcimi skupinami 25 sekúnd, ale Neilson Powless (EF Pro), Pavel Sivakov (Ineos), Romain Sicard (Total Direct Energie), Mikel Nieve (Mitchelton-Scott) a Simon Geschke (CCC) napokon rozšírili vedúcu skupinu na 23 jazdcov. Pred vrcholom tretieho hodnoteného kopca znovu zaútočil v brejku Rolland, získal ďalších päť bodov a tým pádom vyrovnal vrchársky zisk Benoita Cosnefroya. Ak by v etape vybojoval čo i len jeden ďalší bod, bodkovaný dres by bol jeho. Pelotón zaostával jedenásť minút.
 
 
Ako sa vedúca skupina blížila k rozhodujúcemu stúpaniu, očakávali sme v nej taktické manévre najmä od celkov, ktoré mali vpredu početnejšie zastúpenie. Vrchári sa spoliehali na to, že urobia rozhodujúcu selekciu práve na kopci Montée de Saint-Nizier. V pelotóne boli všetci zoradení za tímom Jumbo - Visma a boli sme zvedaví, či sa niekto pokúsi narušiť odpočinkové tempo favoritov na spomínanom dnešnom najťažšom stúpaní. Brejk dorazil na horskú prémiu prvej kategórie v kompletnom zložení a mohli sme sa tešiť na prvé útoky. Najskôr sa predviedol Quentin Pacher, aby vytvoril pozíciu pre Pierra Rollanda. Iniciatívu v skupine prenasledovateľov prebral tím Sunweb a ambície vytiahol aj Ineos, ktorý vyslal dopredu Amadora. Jeho útok rozdelil únik, ale všetci dôležití vrchári zostávali v hre o etapu. Pred kľúčovým stúpaním opustil pelotón Egan Bernal a pohyboval sa v skupine so šprintérmi.
 
 
- reklama -
okolo slovenska 560
- reklama -
 
 
Na čele pretekov zostával osamote Pacher, ale bolo len otázkou času, kedy ho ostatní chytia. Za ním ukazovali dobré nohy najmä Carapaz, Alaphilippe, Kämna, Reichenbach a necelých päť kilometrov pred vrcholom ho skutočne dobehli. V druhej skupine ďalej bojovali Sivakov, Geschke, Barguil, Roche, Benoot. V pelotóne predviedol pekný pokus Guillaume Matin, ktorý atakoval za pomoci kolegu a chcel sa vrátiť späť do Top 10. Vedúca pätica využila túto výhodnú situáciu a pred druhou skupinou získavala pekný časový odstup. Pred vrcholom útočil Carapaz, Alaphilippe ho dobehol a Kämna s Reichenbachom si dali chvíľu načas, aby sa vrátili späť. Potom znovu atakoval ekvádorský jazdec a podarilo sa mu nečakane zbaviť Alaphilippa a aj Reichenbacha. Horskú prémiu získal Kämna a spolu s Carapazom si vybudovali náskok pred všetkými ostatnými. Do hry sa mohol ešte vrátiť Reichenbach. Medzitým tím Jumbo - Visma eliminoval pokus Guillauma Martina.
 
 
Po stúpaní využil Lennard Kämna malý náskok na Carapaza a keď nasadil svoje časovkárske schopnosti, získal na súpera z tímu Ineos pätnásť sekúnd a finálne úseky zvládal oveľa lepšie. Nemecký pretekár vystihol ten správny moment, aby nastúpil Carapazovi, a z malého odstupu vybudoval 30-sekundový náskok, čo mu dávalo nádej, že do cieľa príde osamote. Carapaz bojoval, ale na rovinatom úseku nedokázal nasadiť také tempo ako Kämna. V balíku sa išlo pokojne a všetci favoriti boli s tým spokojní pred zajtrajšou kráľovskou etapou.
 
Na posledných kilometroch Lennard Kämna zlomil odpor Richarda Carapaza a sólovým spôsobom dorazil do cieľa pre najväčšie víťazstvo svojej kariéry. To mal na dosah už na konci trinástej etapy, ale nepríjemná prehra s Danielom Martínezom ho nezlomila. Práve naopak. Dnes mu nestačil ani minuloročný víťaz Gira. Richard Carapaz v cieli zaostal 1:30 a na treťom mieste finišoval s mankom necelé dve minúty Sebastian Reichenbach. štvrtý skončil Pavel Sivakov.
 
V skupine favoritov zrýchlil na poslednom kopci UAE Emirates, zo skupiny favoritov vypadol Nairo Quintana, ale všetci ostatní s tým nemali problémy. Na páske zvýšil tempo Pogačar, no Roglič ho nikam nepustil, a vyskúšal to aj López, ale s minimálnym benefitom. 
 
 
video v clanku ikonka ciernaPosledný kilometer etapy
 
 
Typická etapa pre utečencov skutočne skončila v rukách pretekárov, ktorým sa podarilo dostať do brejku po hektickom začiatku pretekov. V početnej skupine sa prezentovalo niekoľko silných vrchárov a pravý súboj o etapový triumf sa rozohral na kopci Montée de Saint-Nizier. Silné útoky tam predviedol Richard Carapaz a dokázal sa zbaviť všetkých, s výnimkou Lennarda Kämnu. Ekvádorský jazdec bol už na vrchole kľúčového kopca unavený po toľkých útokoch, čo perfektne využil jazdec tímu Bora - hansgrohe. Nastúpil mu tesne pred vrcholom a vďaka svojim tempárskym schopnostiam vydržal na čele pretekov až do cieľa.
 
Tím Bora - hansgrohe sa konečne dočkal etapového víťazstva a vybojoval ho mladý nemecký jazdec, ktorý do tímu prestúpil len pred začiatkom sezóny. Hoci Lennard Kämna nepatrí medzi klasických vrchárov, jeho odolnosť v kopcoch sa dostáva na vysokú úroveň, čo potvrdil už v minulom týždni alebo výhrou v horskej etape na Dauphiné. Dnes dokázal ustáť všetky útoky Richarda Carapaza na poslednom kopci a potom si doslova vychutnal ekvádorského cyklistu. Carapaz nemal proti nemu šancu na rovinatom úseku a Kämna to urobil vo finále najlepšie, ako mohol. Najdôležitejšie víťazstvo v kariére tak vybojoval po perfektnom taktickom výkone, ktorý bol umocnený výbornou fyzickou kondíciou.
 
 
Do útoku vyrazil tím Ineos, ktorý mal v úniku početné zastúpenie a všetko smerovalo k tomu, že Richard Carapaz sa pokúsi vytvoriť kľúčovú selekciu na rozhodujúcom stúpaní. Ekvádorský jazdec bol na konci silný, ale nestačilo to na etapový triumf, lebo vrchol stúpania bol ďaleko pred cieľom, no stále nedokázal predviesť taký výkon, aký na minuloročnom Gire. V brejku sme videli aj Pavla Sivakova a nebude prekvapením, ak sa obaja predvedú na rovnakých pozíciách aj v nasledujúcich horských etapách. Vhodnú etapu si vybral na únik Julian Alaphilippe, ale jeho tohtoročná forma nie je na najvyššej úrovni, keďže nedokázal ustáť Carapazove útoky. V dobrom tímovom výkone sa ukázal Sunweb a dobrý výsledok získal tím FDJ, ktorého dnes povzbudil Reichenbach. V skupine favoritov sa neudiali zmeny v klasifikácii, ale Quintana potvrdil, že sa trápi, a Pogačar predviedol energiu a vôľu zabojovať o najcennejší dres v nasledujúcich etapách.
 
V bodovacej súťaži zostalo status quo na prvých dvoch miestach, s čím musí byť maximálne spokojný Sam Bennett vzhľadom na niekoľko menších kopcov nachádzajúcich sa pred rýchlostnou prémiou. Tú si vybral za svoj cieľ Peter Sagan, ale nech robil čokoľvek, Sam Bennett bol na všetky jeho útoky pripravený. Tím Bora - hansgrohe chcel veľmi dostať slovenského jazdca do brejku a bol kvôli tomu ochotný chytiť vedúcu skupinu na čele pretekov, kde mal svojich zástupcov. Napokon sa prémiu nepodarilo dobyť a nemecký tím vyrazil do útoku za etapou, čo sa ukázalo ako výborná voľba. Situáciu sa snaží zdramatizovať Matteo Trentin, ktorý po ďalšom maximálnom zisku na rýchlostnej prémii a aj bodoch v cieli znížil stratu na Petra Sagana na dvanásť bodov.
 
 
kamna 20 tour vitazstvo bohfb
Víťazný únik Lennarda Kämnu (© BORA - hansgrohe / Sprintcycling)
 
 
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Lennarda Kämnu (víťaz)
"Cítim sa výborne a bol to pre mňa úžasný deň. Od začiatku etapy to bol boj o vytvorenie úniku a keď som sa ocitol v takej silnej skupine, vedel som, že musím prísť do cieľa osamote. Na vrchole kľúčového kopca som videl, že Carapaz stráca rýchlosť a považoval som to za dobrý moment, aby som mu ušiel. Dotiahol som to až do cieľa a je to úľava nielen pre mňa, ale aj pre celý tím. V tomto roku som urobil veľký výkonnostný pokrok."
  
 
Výsledky etapy
1. KÄMNA Lennard BORA - hansgrohe link ikonka 4:12:52 120
2. CARAPAZ Richard INEOS Grenadiers 01:27 50
3. REICHENBACH Sébastien Groupama - FDJ link ikonka 01:56 25
4. SIVAKOV Pavel INEOS Grenadiers 02:34 15
5. GESCHKE Simon CCC Team link ikonka 02:35 5
6. BARGUIL Warren link ikonka Team Arkéa Samsic 02:37  
7. BENOOT Tiesj Team Sunweb link ikonka 02:41  
8. ROCHE Nicolas Team Sunweb link ikonka 02:47  
9. PACHER Quentin B&B Hotels - Vital Concept p/b KTM 02:51  
10. ALAPHILIPPE Julian link ikonka Deceuninck - Quick-Step link ikonka 02:54  
125. SAGAN Peter BORA - hansgrohe link ikonka 27:27  
 
Zobraziť kompletné výsledky etapy
 

gc jumbo
Priebežné poradie pretekov po etape
1. ROGLIČ Primož link ikonka Team Jumbo - Visma link ikonka 70:06:47  
2. POGAČAR Tadej UAE Team Emirates link ikonka 00:40  
3. URÁN Rigoberto EF Pro Cycling 01:34  
4. LÓPEZ Miguel Ángel Astana Pro Team link ikonka 01:45  
5. YATES Adam link ikonka Mitchelton - Scott link ikonka 02:03  
6. PORTE Richie link ikonka Trek - Segafredo link ikonka 02:13  
7. LANDA Mikel link ikonka Bahrain - McLaren 02:16  
8. MAS Enric Movistar Team link ikonka 03:15  
9. DUMOULIN Tom link ikonka Team Jumbo - Visma link ikonka 05:19  
10. QUINTANA Nairo link ikonka Team Arkéa Samsic 05:43  
86. SAGAN Peter BORA - hansgrohe link ikonka 3:06:47  
 
Zobraziť kompletné priebežné poradie pretekov po etape
 

tour 2
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. BENNETT Sam Deceuninck - Quick-Step link ikonka 269
2. SAGAN Peter BORA - hansgrohe link ikonka 224
3. TRENTIN Matteo CCC Team link ikonka 212
4. COQUARD Bryan B&B Hotels - Vital Concept p/b KTM 166
5. EWAN Caleb link ikonka Lotto Soudal link ikonka 158
6. VAN AERT Wout Team Jumbo - Visma link ikonka 131
 
 
tour 3
Priebežné poradie vrchárskej súťaže po etape
1. COSNEFROY Benoît Ag2r La Mondiale link ikonka 36
2. ROLLAND Pierre B&B Hotels - Vital Concept p/b KTM 36
3. POGAČAR Tadej UAE Team Emirates link ikonka 34
4. ROGLIČ Primož link ikonka Team Jumbo - Visma link ikonka 33
5. PETERS Nans Ag2r La Mondiale link ikonka 32
6. HIRSCHI Marc Team Sunweb link ikonka 31
 

tour 4
Priebežné poradie súťaže do 25 rokov po etape
1. POGAČAR Tadej UAE Team Emirates link ikonka 70:07:27
2. MAS Enric Movistar Team link ikonka 02:35
3. BERNAL Egan INEOS Grenadiers 18:24
4. MADOUAS Valentin Groupama - FDJ link ikonka 1:20:34
5. MARTÍNEZ Daniel Felipe EF Pro Cycling 1:23:51
6. KÄMNA Lennard BORA - hansgrohe link ikonka 1:31:26
 
 

 
 
Prémie na trase etapy:
4-20 151,5 km - Côte de Virieu: dĺžka 2,3 km; sklon 6,8 % (1 bod)
sprint-20 119,5 km - SAINT-JOSEPH-DE-RIVIÈRE (20-17-15-13-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1)
2 20 97,5 km - Col de Porte: dĺžka 7,4 km; sklon 6,8 % (5-3-2-1)
2 20 69,5 km - Côte de Revel: dĺžka 6 km; sklon 8 % (5-3-2-1)
1 20 20,5 km - Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte: dĺžka 11,1 km; sklon 6,5 % (10-8-6-4-2-1)
3 20bonus tdf 20 Cieľ - VILLARD-DE-LANS - Côte 2000: dĺžka 2,2 km; sklon 6,5 % (2-1) (bonusové sekundy 8-5-2)
ciel Cieľ - VILLARD-DE-LANS - Côte 2000 (30-25-22-19-17-15-13-11-9-7-6-5-4-3-2) + bonusové sekundy 10-6-4
 
 
Krátke preview etapy:
Po voľnom dni býva horská etapa nepríjemnou záležitosťou, ale bez ťažkého cieľového stúpania sa neočakávajú medzi favoritmi významné rozdiely. Na najdôležitejšom kopci Montée de Saint-Nizier sa nachádzajú sklony presahujúce päť percent, čo by mali jazdci na GC prekonať bez ťažkostí, a jediné miesto na naozaj tvrdú jazdu sa nachádza v polovici kopca, kde sú v ponuke tri kilometre s priemerom osem percent. Z vrcholu bonusového stúpania však zostáva do cieľa dvadsať kilometrov a na rovinatej pasáži bude úspešný atak niektorého z favoritov len vtedy, keď bude mať útočník pred sebou na trati tímového spolujazdca. Navyše, momentálne sa nezdá, že by tím Jumbo - Visma nemal disponovať početnou prevahou po kopci Montée de Saint-Nizier a teda dostatočnou kvalitou, aby si neporadil pred cieľovým stúpaním s prípadnými útočníkmi. Žiadny iný tím bojujúci v klasifikácii nemá také kapacity, aby ovládal záver etapy a od bonusového stúpania až do cieľa tlačil na konkurenciu, preto je pravdepodobné, že favoriti budú šetriť energiu na oveľa náročnejšie nasledujúce dni a akcia medzi nimi sa rozbehne len na krátkom cieľovom stúpaní. V tom prípade sa znovu proti sebe postavia Roglič s Pogačarom a mladší zo slovinskej dvojice môže na páske opäť mierne podkopať suverénnu pozíciu Primoža Rogliča. Dobrý finiš môžu ukázať aj Yates, Porte alebo López. Na začiatku sa bude odohrávať tradičný súboj o únik a znovu sa budú chcieť dostať do vedúcej skupiny vrchári. Horská etapa zakončená krátkym stúpaním jednoznačne vyhovuje Julianovi Alaphilippovi a ak sa mu podarí dostať do brejku, so svojou výbušnosťou bude mať ideálnu príležitosť zabojovať o druhý etapový triumf. To isté platí o Marcovi Hirschim, ktorý je dostatočne odolný, aby prekonal pripravené kopce na čele pretekov a potom na páske ukázal svoju akceleráciu v kopci. V tíme Bora - hansgrohe sa hodí na takýto finiš Max Schachmann, ktorý takisto obľubuje krátke a výbušné kopce na konci pretekov. Útočiť musia v Ineose a svoje klasikárske schopnosti so stále dobrou koncovkou budú favorizovať na únik aj Kwiatkowskeho. Etapu musí mať vyhliadnutú Daniel Martin, ktorého forma stúpa a tým pádom sa môže pochváliť stále kvalitným šprintom do kopca. Z francúzskych jazdcov môžu vyraziť do útoku Gaudu, Rolland, Barguil a voľnú ruku by mohol dostať Lutsenko, pretože finiš je podobný ako ten v šiestej etape. Na začiatku etapy môže využiť dva kopce Peter Sagan, aby ušiel Benenttovi a naskočil do brejku alebo sa zbavil írskeho súpera za pomoci tímových kolegov. Potom však zostáva na rýchlostnú prémiu ešte tridsať kilometrov, čo je dostatočný priestor na to, aby sa Deceuninck - Quick-Step s lídrom bodovacej súťaži na trati skonsolidovali.
 
 
Krátky opis trasy etapy:
Záverečný týždeň otvorí etapa, kde sa bude musieť útočiť, ak chcú favoriti získať na svoju stranu nejaký čas. Na dvoch menších stúpaniach sa bude bojovať o brejk, kandidáti na zelený dres dostanú lákavú ponuku na rýchlostnú prémiu a najneskôr na kopci Col de Porte bude situácia na trati stabilizovaná. S menšou prestávkou bude nasledovať stúpanie s podobnými parametrami Côte de Revel a v tomto bode etapy budeme mať dobrý prehľad, či sa vytvoril dostatočne silný únik, aby bojoval o etapový triumf. Pred kľúčovým kopcom Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte sa nachádza krátky výstup so šiestimi percentami a potom sa už bude rozhodovať na stúpaní, ktoré vybehne na jazdcov v najťažších momentoch sklonmi v rozpätí sedem až osem percent. Favoritom nespokojným so situáciou v klasifikácii ponúkne priestor na útok, no nasledujúcich dvadsať kilometrov na rovine môže túto snahu eliminovať. Cieľový kopec Villard-de-Lans je príliš krátky, aby bol určený na získanie času, ale rozhodne o etapovom víťazovi. V šestnástej etape bude ľahšie obraňovať pozíciu v poradí, ako získavať čas na súperov.
 
 
 
Vysielanie na Dvojke RTVS:
online na webe tdf.rtvs.sk
na Dvojke od 14:40 štúdio, následne živý prenos
moderátor štúdia: Oľga Hamadejová
komentátori RTVS: Vladimír Genda, Marek Marušiak
spolukomentátor: Martin Velits
štúdio + info texty: Lukáš Timko
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop