Po 2. etape TdP: Sagan bez ťažkej hlavy, Modolo venuje víťazstvo budúcemu svokrovi

31.7.2017, 07:00 | Aktuality zo sveta | Juraj Pivarči
Aj druhý deň bol u našich severných susedov určený pre rýchlych mužov. Po včerajšom krásnom úspechu sa čosi podobné od Petra Sagana očakávalo aj v druhej etape. Všetko k tomu smerovalo, ale tak trochu chaotický šprint dopadol úplne inak. Náš cyklista ale nevešia nohy z pedálov, naopak sa cíti výborne a pozerá sa po ďalších vystúpeniach, ktoré by mu mohli sadnúť. z víťazstva sa tak tešil Sacha Modolo, ktorý svoje víťazstvo venuje budúcemu svokrovi, ktorý včera zažil haváriu na svojom bicykli.
 
 
Prekvapený z víťazstva
 
Taliansky pretekár Sacha Modolo naposledy pretekal pred vyše mesiacom, a to rovno na domácom šampionáte. Preteky nedokončil a prišla na rad dlhá pauza vyplnená len trénovaním. O to radšej ale Modolo bol, keď mohol zdvihnúť nad hlavu svoje ruky. "Naozaj ma včerajšie víťazstvo prekvapilo. Úprimne povedané, v sobotu som sa necítil nejako dobre, preto som zaskočený. Podal som ale dobrý výkon, za čo som vďačný. Všetky dni našťastie nie sú rovnaké a ja osobne mám radšej náročnejšie šprinty. Moja sila nie je až taká ohromná a práve preto mám v obľube čosi náročnejšie," zamyslel sa pretekár novovzniknutého tímu UAE. Žiaľ, život ale neprináša len samé pozitívne veci. Presvedčila sa o tom aj Modolova priateľka. "Musím sa za toto víťazstvo poďakovať môjmu tím, mohol som sa naň kedykoľvek spoľahnúť. Túto fantastickú výhru by som ale chcel venovať otcovi mojej priateľky, ktorý mal včera nepríjemnú nehodu na bicykli," veril v skoré uzdravenie svojho možno budúceho svokra Modolo.
 
O niečo pozitívnejšiu nedeľu ako Modolova rodina mal Peter Sagan. Po dojazde v Katowiciach síce prišiel o žltý dres, ale srdcový infarkt z toho rozhodne mať nebude. "Ako sme očakávali, etapa bola dosť rýchla a skončila hromadným dojazdom. Tím robil fantastickú prácu. Celý deň ma chránil a pomáhal mi. Chalani pracovali na čele, aby držali tempo a neutralizovali prípadné medzery. Ja som vo finále nedokázal šprintovať tak ako som chcel, ale to nič. Cítim sa výborne, mám dobré nohy. Mám formu, takže som si istý svoji šancami v nasledujúcich dňoch," vyhlásil pre web svojho zamestnávateľa jazdec Bory - Hansgrohe. Celkom zaujímavý výsledok dosiahol v etape aj druhý slovenský zástupca Erik Baška. Finišoval sedemnásty. Už tretí deň bude v Poľsku patriť klasikárom alebo vrchárom a športový riaditeľ Nemcov Christian Pömer verí v úspech. Uvidíme či bude tento nemecký projekt úspešný.
 
 
tdp 2017 etapa 2 spurt tdpf
Špurt etapy s triumfom Sachu Modola (© Courtesy Tour de Pologne / Szymon Gruchalski)
 
 
Dvadsať metrov navyše
 
Keď vám k niečomu alebo k niekomu chýba len dvadsať metrov, dokáže to naštvať. Rovnaké pocity po druhej poľskej etape prežíval aj nemecký pretekár Max Walschied zo Sunwebu. "Počas etapy sme odviedli kusisko dobrej roboty. Tím ma priviedol d záveru, kde som najskôr stratil pár kolies, ale potom som bol blízko víťazstva. Ak by sa išlo možno o dvadsať metrov menej, zvíťazil by som. Tento výkon mi ale dodáva dôveru a najbližších šprintoch sa to môže podariť," veril si 24-ročný pretekár, ktorý finišoval tretí.
 
Ak sme písali o tom, že nedeľa nebola asi tým najšťastnejším dňom ani v rodine Saganovcov a rozhodne nie v rodine Sachu Modola, tak u Van Poppelovcov tieklo šampanské prúdom. Najšťastnejších rodičov by sme asi po včerajšku našli v krajine mlynov a tulipánov. Meno Van Poppel svietilo na druhom i štvrtom mieste. Druhý skončil Danny Van Poppel zo Sky. Pre britský tím mohol byť včerajšok plodným dňom, no Elia Viviani celkom dobre rozbehnuté preteky v Londýne zbabral a Dannymu v Katowiciach chýbali len centimetre.
 
 
tdp 2017 etapa 2 sky ceny tdpf
Set cien pre Dannyho Van Poppela (© Courtesy Tour de Pologne / Szymon Gruchalski)
 
 
O niečo smutnejší bol Dannyho starší brat Boy. "Po dojazde som bol mierne frustrovaný, pretože som sa cítil na lepší výsledok ako som dosiahol. Mal som ale aj trochu šťastie, že chlapík predo mnou začal šprintovať dosť skoro. Potom som ho predbehol. Mal som rýchlosť aj silu, no potom prešli okolo mňa po ľavej strane dvaja pretekári. Modolo a môj brat. Skončil som až štvrtý," hneval sa 29-ročný pretekár Treku - Segafredo. Aby sme to uzavreli, pozrieme sa aj na pozíciu číslo päť. tú obsadil Youcef Reguigui. Alžírčan s krkolomným menom je po etape taktiež sklamaný. "V závere som mal dobrú pozíciu a cítil som sa silný. Chcel som ísť za Modolo, ale ten priestor sa tam uzavrel a ja som musel brzdiť. Môj pohyb bol fuč. Snažil som sa ísť znovu, ale rýchlosť som naberal len veľmi pomaly. Bol som tak blízko a predsa tak ďaleko. Je to sklamanie. Mám ale dobrú formu, čo musím brať ako pozitívum," dodal jazdec Dimension Data.
 
 
Výsledky 2. etapy
1. MODOLO Sacha UAE Team Emirates 3:15:21 50
2. VAN POPPEL Danny Team Sky link ikonka 00:00 20
3. WALSCHEID Max Team Sunweb 00:00 8
4. VAN POPPEL Boy Trek - Segafredo link ikonka 00:00  
5. REGUIGUI Youcef Dimension Data for Qhubeka link ikonka 00:00  
6. VAN ASBROECK Tom Cannondale-Drapac Pro Team link ikonka 00:00  
7. BONIFAZIO Niccolo Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:00  
8. SAGAN Peter BORA - hansgrohe 00:00  
9. MINALI Riccardo Astana Pro Team link ikonka 00:00  
10. HAAS Nathan Dimension Data for Qhubeka link ikonka 00:00  
17. BAŠKA Erik BORA - hansgrohe 00:00  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
Priebežné poradie pretekov po etape
1. VAN POPPEL Danny Team Sky link ikonka 6:11:27 8
2. SAGAN Peter BORA - hansgrohe 00:00  
3. MODOLO Sacha UAE Team Emirates 00:00  
4. EWAN Caleb ORICA - Scott link ikonka 00:04  
5. WALSCHEID Max Team Sunweb 00:06  
6. GRADEK Kamil Poľsko 00:07  
7. HAAS Nathan Dimension Data for Qhubeka link ikonka 00:09  
8. POELS Wout Team Sky link ikonka 00:09  
9. BONIFAZIO Niccolo Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:10  
10. VAN POPPEL Boy Trek - Segafredo link ikonka 00:10  
72. BAŠKA Erik BORA - hansgrohe 00:10  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. VAN POPPEL Danny Team Sky link ikonka 37
2. SAGAN Peter BORA - hansgrohe 33
3. BONIFAZIO Niccolo Bahrain Merida Pro Team link ikonka 30
4. VAN POPPEL Boy Trek - Segafredo link ikonka 29
5. MINALI Riccardo Astana Pro Team link ikonka 29
6. WALSCHEID Max Team Sunweb 28
22. BAŠKA Erik BORA - hansgrohe 4
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop