Reakcie na 7. etapu: Mohorovičovo prerušené čakanie a repete v podaní Poljanskeho

25.8.2017, 17:00 | Aktuality zo sveta | Juraj Pivarči
Šťastná sedmička na Vuelte priala opäť utečencom. Podobne ako včera, aj dnes bol o pobyt v úniku veľký záujem, čo rezultovalo aj vo výsledkoch. Zas a opäť vyhral Slovan, pričom slovinský reprezentant Matej Mohorič prerušil niekoľkomesačné čakanie na víťazstvo. Rovnaké umiestnenie zo včerajška si zase zopakoval Pawel Poljanski z Bory. Nemci teda na vytúžené zdvíhanie rúk nad hlavu stále čakajú. 
 
 
video v clanku ikonka ciernaVideo sumár etapy
 
 
Mohorič si veril
 
Slovinec naposledy vyhral šiestu etapu na Tour of Hainan, teda ešte koncom októbra minulého roka. Koncom augusta v roku 2017 si pripísal ešte len druhý kariérny vavrín, a to hneď na slávnej Vuelte. Mladý jazdec si ale veril. "Je to neuveriteľné! Snažil som sa pracovať a vyšlo to. Po výhre nasledujú vždy dobré pocity. Cítil som sa výborne už počas piatej etapy, kde som chcel taktiež zvíťaziť, no nebolo z toho ani pódium. Utvrdilo ma to ale v tom, že mám skvelú formu. Aj dnes som sa teda vydal do úniku. Snažil som sa šetriť čo najviac energie a koniec mi patril," hovoril sebavedomý a šťastný jazdec tímu UAE.
 
Repete zo šiestej etapy zažil Pawel Poljanski. "Chcel som ísť opäť dopredu, pretože sme vedeli, že je to ďalšia príležitosť. Fungovalo to tam super, všetci čakali až na záver. V čase keď bol na čele Mohorič, som trochu zaváhal. Bol však silný, a tak to vyzeralo na šprint medzi mnou a Rojasom. Ako som už hovoril, chceme vyhrať a tieto preteky nám poskytnú ešte dostatok príležitostí. Ja si však musím trochu odpočinúť, prichádzajú etapy, ktoré budú od týchto dvoch odlišné," myslí si jazdec Bory - Hansgrohe.
 
Tretí stupienok dnes teda uchmatol José Rojas. Skúsenému Španielovi chýbalo len pár sekúnd, no i tak je spokojný. Aspoň podľa jeho slov. "Je to škoda, ale chcel by som zablahoželať Mohorovičovi. Bol jasne najsilnejší. Keď nastúpil v zjazde, nezareagovali sme najlepšie, možno o desať sekúnd neskôr, ako sme mali. A možno by sme ho aj tak nechytili. Opakujem škoda, túžil som vyhrať. Pre náš tím by to bolo skvelé. Od pádu Valverdeho na Tour, sa nám nedarí. Ale budeme naďalej pokračovať. Prevládajú totiž len dobré pocity," nádejal sa majiteľ desiatich víťazstiev a pretekár Movistaru zároveň.
 
 
poljanski 2017 ilustrak sklesly bohfsc
Pawel Poljanski znova druhý (© BORA - hansgrohe / Ralph Scherzer)
 
 
Sky v "pohode a klídku"
 
To, že sa dnes dočkali obyvatelia mesta Llíria víťaza pochádzajúceho z úniku, mali z veľkej časti na svedomí Briti zo Sky. Kontrolovali celých 207 kilometrov a keďže sa vpredu nenachádzal nikto kto by Chrisa Frooma ohrozoval, "kašlali" na to. Rovnaký názor má aj samotný líder pretekov. "Myslím si, že sme mali celý deň pod úplnou kontrolou. Bol relatívny pokoj. Minimálne to bolo menej bláznivé ako včera, to je isté. V červenom drese pokračujem len vďaka mojim kolegom, menovite Ianovi Stannardovi a Christianovi Kneesovi. Po včerajšku sme boli unavení, o to väčší obdiv im patrí. Na konci dňa sme boli radi za to, ako to dopadlo," vychválil spolujazdcov štvornásobný víťaz Tour de France.
 
Deň bez starostí. Tak presne takéto dni majú lídri tímov radi. Nicholas Roche nie je výnimkou. "Celý deň sa odohrával presne tak, ako sme predpokladali na rannom stretnutí. Vytvoril sa únik a balík čakal, pričom to mali na starosti chlapci zo Sky. Bolo dobré, že sme tam mali Alexandra de Marchiho. Vzadu bolo dôležité dávať pozor na bočný vietor, ale to pre náš tím nebolo žiadnou neriešiteľnou vecou. Zajtra nás čaká ďalší tvrdý deň, chcem sa ním ale baviť," nerobil si ťažkú hlavu írsky pretekár tímu BMC
 
A na záver možno už trochu tradične krátky pohľad k protinožcom. Orica - Scott má v Top 10 dvoch jazdcov a tretieho na jedenástom mieste. Esteban Cháves, Simon Yates a Adam Yates sa možno práve preto ďalšieho priebehu absolútne neobávajú. Skôr naopak, tešia sa na to. "Potom ako unikla tá veľká skupina boli v balíku naďalej boje o pozície. I napriek tomu ale bola dnešná etapa jednoduchšia. Čaká nás ale niečo nové. Mnohí jazdci sú unavení a potrebujú si oddýchnuť. My sme na tom rovnako, ale cítime sa dobre. Esteban, brat i ja," dodával tešiaci sa na nové dobrodružstvá Adam. 
 
 
Výsledky
1. MOHORIČ Matej UAE Team Emirates 4:43:35 100
2. POLJANSKI Pawel BORA - hansgrohe 00:16 40
3. ROJAS José Joaquín Movistar Team link ikonka 00:16 20
4. DE GENDT Thomas Lotto Soudal link ikonka 00:16 12
5. DE MARCHI Alessandro BMC Racing Team link ikonka 00:27 4
6. DE TIER Floris Team LottoNL - Jumbo link ikonka 00:27  
7. BOL Jetse Manzana Postobon 00:29  
8. MATÉ Luis Ángel Cofidis, Solutions Crédits 01:21  
9. PEREZ Anthony Cofidis, Solutions Crédits 01:32  
10. COURTEILLE Arnaud FDJ link ikonka 01:32  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 
cerveny
Priebežné poradie pretekov po etape
1. FROOME Christopher link ikonka Team Sky link ikonka 27:46:51 20
2. CHÁVES Esteban link ikonka ORICA - Scott link ikonka 00:11  
3. ROCHE Nicolas BMC Racing Team link ikonka 00:13  
4. VAN GARDEREN Tejay link ikonka BMC Racing Team link ikonka 00:30  
5. NIBALI Vincenzo link ikonka Bahrain Merida Pro Team link ikonka 00:36  
6. DE LA CRUZ David Quick-Step Floors link ikonka 00:40  
7. BOL Jetse Manzana Postobon 00:46  
8. ARU Fabio link ikonka Astana Pro Team link ikonka 00:49  
9. YATES Adam link ikonka ORICA - Scott link ikonka 00:50  
10. WOODS Michael Cannondale-Drapac Pro Team link ikonka 01:13  
 
Zobraziť kompletné poradie
 
 
zeleny
Priebežné poradie bodovacej súťaže po etape
1. TRENTIN Matteo Quick-Step Floors link ikonka 49
2. POLJANSKI Pawel BORA - hansgrohe 44
3. MOHORIČ Matej UAE Team Emirates 43
 
 
bodkovany
Priebežné poradie vrchárskej súťaže po etape
1. VILLELLA Davide Cannondale-Drapac Pro Team link ikonka 38
2. DE GENDT Thomas Lotto Soudal link ikonka 17
3. ATAPUMA Darwin UAE Team Emirates 12
 
 
biely
Priebežné poradie kombinovanej súťaže po etape
1. FROOME Christopher link ikonka Team Sky link ikonka 14
2. CHÁVES Esteban link ikonka ORICA - Scott link ikonka 32
3. ROCHE Nicolas BMC Racing Team link ikonka 42
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop