Vaughtersa rozčúlila pokuta, Van Avermaet má po sezóne, Jakobsen poslal fľašu vína

6.10.2020, 22:00 | Aktuality zo sveta | Jakub Andacký
Jonathan Vaughters po vysokej pokute od UCI za neskorú registráciu nových dresov zúri. Adam Hansen po výpovedi z tímu Lotto Soudal ohlásil, že mení šport. Miguela Lópeza po hrozivom páde z prvej etapy Gira prepustili z nemocnice. Po páde na Liege - Bastogne - Liege sa sezóna predčasne skončila pre olympijského víťaza Grega Van Avermaeta. Fabio Jakobsen je po dlhšej odmlke späť aj na sociálnych sieťach. Na Instagrame oznámil, čo ho ešte čaká v ceste za úspešnym zotavením. Dylan Groenewegen, na druhej strane, si už v roku 2020 na bicykel nevysadne. 
 
 
vaughters 2017 cdtf
Jonathan Vaughters (© Slipstream Sports)
 
 
UCI potrestala EF Education za neskorú registráciu dresov
 
Americký tím EF Education len nedávno predstavil novú sadu dresov pre tohtoročné Giro d'Italia. V sobotu sa v nich predstavili prvýkrát počas úvodnej etapy v Palerme. Fanúšikov zaujal ich farebný dizajn s vyobrazeným káčerom na hrudi. Každý z ôsmich pretekárov štartujúcich na talianskej Grand Tour spolu s tímovým riaditeľom Fabriziom Guidim následne dostal od UCI pokutu vo výške 500 švajčiarskych frankov. Spolu teda 4500 frankov, čo je približne 4200 eur. Dôvodom bola podľa oficiálneho vyjadrenia UCI ich neskorá registrácia.
 
Jonathan Vaughters, manažér tímu, si na Twitteri nedával servítku pred ústa. Davidovi Lappartientovi poslal tvrdý odkaz: "UCI, vždy vám ide o najlepší záujem pre šport, však? Ďakujeme za pokutu $4000 za nosenie našich nových šialených dresov s káčermi. Verím, že si David Lappartient užije svoju večeru. Na zdravie!"
 
 
 
 
Adam Hansen končí profesionálnu kariéru
 
17 rokov. Presne toľko trvala profesionálna kariéra Adama Hansena. 39-ročný Austrálčan ju na konci roka 2020 ukončí. Neľahké rozhodovanie mu uľahčil list z jeho kmeňového tímu Lotto Soudal, ktorý rozhodol, že až deviatim pretekárom pre ďalšiu sezónu nepredĺži zmluvu. Reagoval tým na zníženie rozpočtu pre novú sezónu. V nej sa bude spoliehať najmä na mladších cyklistov.
 
Pre Austrálčana žijúceho v Českej republike je posledným pretekom Giro d'Italia. Po ňom už definitívne zavesí bicykel na klinec. "Nastal čas na zmenu športu," prekvapil Hansen poslucháčov podcastu na portáli cyclingnews, "V roku 2021 budem robiť Ironmana. Vyskúšal som si to už minulý rok a zapáčilo sa mi to. Povedal som si, že to budem robiť po skončení cyklistiky a myslím si, že práve teraz na to nastala vhodná doba," vyjadril sa Hansen.
 
 
- ponuka z nášho eshopu -
detske oblecenie motiv oh
- ponuka z nášho eshopu -
 
 
Miguela Lópeza museli po páde operovať, Van Avermaet má po sezóne
 
Miguela Ángela Lópeza, po hrozivom páde z prvej etapy Gira, prepustili z nemocnice. Tam sa v predchádzajúcich dňoch podrobil operácii. Ošetrili mu ranu v blízkosti brušnej tepny. Ďalšia rekonvalescencia ho však ešte len čaká. "Röntgen Miguelovi, našťastie, neodhalil žiadnu zlomeninu. Pri páde si však spôsobil hlbokú ranu veľmi blízko iliakálnej artérie, ktorá sa musela operovať. V najbližších týždňoch ho čaká rekonvalescencia," povedal tímový lekár Astany Serge Niamke.
 
Líder tímu CCC Greg Van Avermaet v nedeľu škaredo spadol a privodil si početné zranenia. Lekárske vyšetrenia Belgičanovi odhalili polámané rebrá, prepichnuté pľúca aj potrhané väzy v ramene. Pre belgického klasikára to preto s najväčšou pravdepodobnosťou znamená predčasný koniec sezóny. Lekári poľského celku plánujú v najbližších dňoch monitorovať Gregov zdravotný stav a podľa toho rozhodnúť ako ďalej.
 
 
van avermaet 19 tlacovka z profilu asofpb
Greg Van Avermaet (© A.S.O. / Pauline Ballet)
 
 
Jakobsenov zdravotný stav sa zlepšuje, Sénéchalovi poslal fľašu vína
 
Už dva mesiace uplynuli od desivého pádu Fabia Jakobsena v prvej etape pretekov Okolo Poľska. Holandský šprintér utrpel početné zranenia, vrátane pomliaždenia mozgu, ktoré si vyžiadali komplikovanú rekonvalescenciu. Jakobsen však ešte ani zďaleka nie je na jej konci. Vo štvrtok ho čaká ďalšia operácia čeluste a nasledovať bude ešte jeden ďalší chirurgický zákrok, ktorým mu zavedú implantáty do čeľuste. Vďaka nim si Jakobsen bude môcť zaobstarať nové zuby. Jeho zdravotný stav sa však každým dňom zlepšuje a samotný pretekár verí, že sa čoskoro vráti naspäť do súťažného kolotoča.
 
Za záchranu života ďakuje najmä včasnému zásahu spolujazdca Floriana Sénéchala, ktorý v kľúčovej chvíli nezaváhal. Podržal mu hlavu v stablilizovanej polohe, tak aby jeho zranený kolega mohol dýchať a zotrval s ním až do príchodu zdravotníkov. Jakobsen mu, ako prejav vďačnosti, poslal fľašu vína.
 

 
 
Dylan Groenewegen, ktorý daný incident neúmyselne zavinil, si už vo zvyšku prebiehajúcej sezóny nezapreteká. Oznámil to v tlačovej správe jeho tím Jumbo-Visma. Športový riaditeľ tímu Arthur van Dongen potvrdil, že v tíme stále čakajú na rozhodnutie Disciplinárnej komisie UCI, ktorá má v blízkom čase rozhodnúť o jeho treste.
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop