V Trenčianskom kraji štartuje projekt výjazdu na 20 kopcov

7.4.2016, 22:00 | Slovensko a Slováci | Inzercia TSK
Začiatkom roka 2016 vznikol projekt Vrchárska koruna Trenčianska. Jeho hlavným cieľom je propagácia krás Trenčianskeho kraja. Inak povedané, aj prostredníctvom cyklistiky je možné spoznávať vrcholy, kopce a iné miesta v kraji. Výzvou pre každého zapojeného nadšenca je za šesť mesiacov zdolať na bicykli dvadsať určených kopcov, resp. miest a odfotografovať sa pri nich.
 
Tí nadšenci, ktorí absolvujú všetkých dvadsať kopcov, majú možnosť získať hodnotné ceny od partnerov projektu. Zámerom samosprávy je do projektu vo veľkej miere zapojiť žiakov stredných škôl a podporiť zdravý životný štýl. Existujú tri kategórie a desať podkategórií, v ktorých sa súťaží.
 
 
vrcholy zoznam
ukážka niektorých vrcholov (© vkt-bike.sk)
 
 
Organizátormi Vrchárskej koruny Trenčianskej sú Radoslav Tilandy, Pavel Babica a Michal Barták z občianskeho združenia (OZ) Vrchárska koruna Trenčianska. "Motiváciou pre zorganizovanie tejto akcie bol úspech Vrchárskej koruny Valašska. Zúčastnili sme sa na predchádzajúcich ročníkoch a nadchla nás myšlienka tejto akcie. Preto sme sa rozhodli zorganizovať niečo podobné aj na Slovensku," píšu na webovej stránke projektu.
 
Oficiálny začiatok celého projektu bude už túto nedeľu 10. apríla 2016 o 11:00, keď bude na programe výjazd na Malý Jelenec. Štart je spred budovy Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Úvodná trasa projektu od budovy Úradu TSK po rozhľadňu Malý Jelenec je v dĺžke 16 km a je určená aj pre rodiny s deťmi. Posedenie po prvej etape je zabezpečené v Gazdovstve Uhliská, ktoré je od rozhľadne vzdialené približne 1,3 km.
 
Projekt bude trvať do 1. novembra 2016, teda dovtedy by ste mali zdolať všetky stúpania.
 
 
VKT plagat
plagát k oficiálnemu štartu projektu (© vkt-bike.sk)
 
 
Zoznam 20 vrcholov Vrchárskej koruny Trenčianskej:
1. Považský Inovec, 2. Machnáč, 3. Homôlka, 4. Malý Jelenec, 5. Veľká Javorina, 6. Vršatec, 7. Javorník, 8. Mestský vrch - lúka, 9. Veľký Lopeník, 10. Vlčí vrch, 11. Hájnica, 12. Čiernachov, 13. Baske, 14. Tlstá hora, 15. Veľký Javorník, 16. Hrad Košeca, 17. Hrad Čachtice, 18. Panská Javorina, 19. Hrad Tematín, 20. Bradlo - Mohyla M.R. Štefánika
 
 
vkt vrcholy mapa
vrcholy na mape (© vkt-bike.sk)
 
 
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop