Tento rok boli medzi mládežou najlepší Žilinčania, sezónu zhodnotili v tlačovej správe

22.10.2016, 22:00 | Slovensko a Slováci | TS CyS, Matej Vyšňa
CyS – Akadémia Petra Sagana v prvom októbrovom týždni symbolicky ukončila ďalšiu veľmi úspešnú sezónu. Najskôr sa väčšina jazdcov stretla kvôli spoločnej fotografii pri Spojenej škole na Rosinskej ceste v Žiline, kde má CyS – Akadémia Petra Sagana svoju základňu a potom všetci vyrazili na interné klubové preteky.
 
 
cys 2016 1
Spoločná fotografia najpočetnejšieho mládežníckeho klubu na SR (© CyS)
 

Počas sezóny 2016 pôsobilo v tíme viac ako 70 mladých jazdcov a nazbierali spolu 34 titulov a ďalších 40 medailí z majstrovstiev Slovenska, v rôznych cyklistických disciplínach a vekových kategóriách. Čo je dôležitejšie, tak jazdci CyS – Akadémie Petra Sagana sa v klubových farbách a v dresoch slovenskej reprezentácie presadzovali aj v zahraničí. Môžeme vyzdvihnúť úspechy juniora Štočeka, ktorý zvíťazil v poslednej etape pretekov Trofeo Karlsberg v Nemecku, zaradených do kalendára UCI Nations Cup a v pretekoch rovnakej kategórie, vo francúzskom Morbihane, obsadil Tomáš Person, taktiež v záverečnej etape štvrté miesto. Matúš Štoček pekne reprezentoval aj na nedávno ukončených Majstrovstvách Európy v Plumelci, kde skončil na 14. priečke. Oboch spomínaných juniorov ešte čakajú Majstrovstvá sveta v Katarskej Dohe a potom si budú môcť na chvíľku vydýchnuť aj oni. V Kategórií kadetov sa najviac darilo Štefanovi Michaličkovi, ktorý v tíme slovenskej reprezentácie zvíťazil v dvoch etapách a celkovo skončil na druhom mieste, na prestížnom podujatí Radjugendtour Oststeiermark. Na rovnakých pretekoch ovládol bodovaciu súťaž ďalší kadet z CyS – Akadémie Petra Sagana Matej Blaško. Na týchto skvelých výsledkoch majú svoj podiel nie len samotní jazdci, ale aj trénerské trio Milan Novosad, Michal Vyšňa a Ivana Benčová.
 
 
cys 2016 2
Juniori s trénermi Milanom Novosadom a Michalom Vyšňom (© CyS)
 

Milan Novosad stručne zhodnotil situáciu nasledovne: "Na Slovensku sa nám darí už dlhšiu dobu, ale stále sa snažíme napredovať, a preto ma teší, že dokážeme obsadiť aj viaceré preteky v jednom termíne a tí najlepší sa môžu orientovať aj na preteky v zahraničí, kde sa neraz dokážu presadiť. Práve v tomto smere vidím spôsob pre ďalší rozvoj našich talentov, čo si však vyžaduje nemalé investície. Stále máme čo zlepšovať a preto som vďačný za Petrovu podporu a verím, že budeme v spolupráci pokračovať a podarí sa nám vychovať aj jeho nástupcov. To, že nám skončila sezóna pre nás nič neznamená, pracovať treba ďalej, čakajú nás sústredenia a odštartovala nám opäť aj cyklokrosová sezóna."

Za podporu a možnosť neustále sa zlepšovať nie len po výkonnostnej stránke, ale aj v oblasti materiálneho zabezpečenia, v CyS – Akadémii Petra Sagana vďačia samozrejme samotnému Petrovi Saganovi, ale tiež aj mnohým partnerom bez ktorých by asi sezóna nebola taká úspešná alebo jej zvládnutie v takomto rozmere by bolo omnoho náročnejšie. Spolupráca bývalého Cyklistického spolku Žilina a Petra Sagana pokračuje aj naďalej a snáď aj v ďalšej sezóne sa dokáže tento úspešný slovenský cyklistický klub posunúť o ďalší krok dopredu.
 
 
cys 2016 3
Kadeti s trénermi Milanom Novosadom a Michalom Vyšňom (© CyS)
 

Cyklistický Spolok Žiina (CyS Žilina) funguje od roku 1992 a vychoval viacero talentov slovenskej, ale aj svetovej cyklistiky na čele s bratmi Saganovcami a Michaelom Kolářom. Práve Peter Sagan sa rozhodol od sezóny 2016 ako úradujúci majster sveta v cestnej cyklistike pomôcť klubu, v ktorom vyrastal a na jeho základoch tak vznikla Akadémia Petra Sagana.
 
 
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop