Na jednorazovke v rakúskom Judendorfe šieste miesto sklamaného Čaneckého

10.9.2017, 14:30 | Slovensko a Slováci | Lukáš Timko
ne 10.9. rovinata etapa ciel rovina Judendorf-Strassengel 185 km De Vos
 
judendorf profil
profil pretekov, 9 kôl, 3087 nastúpaných metrov (© rc-judendorf.at)
 
 
V mestečku Judendorf-Straßengel neďaleko Grazu sa konala tradičná jednorazovka, ktorá je poslednou skladačkou rakúskeho pohára v kalendári UCI. Pretekári absolvovali 185 kilometrov na 20 600 metrovom okruhu a nastúpali veľmi slušných 3087 metrov.
 
V prvom kole sa, ako zvyčajne, vo veľkom nastupovalo. Chvíľu sa vpredu ukázal aj prvoročák Martin Vlčák z Dukly, no jeho skupina neprežila. Únikom dňa bola napokon pätnásťčlenná skupina, kde bol zo Slovákov Martin Mahďar. Zastúpenie tam mali mnohé tímy, takže to bol veľký boj, ktorý trval viac ako dve hodiny. Táto partia bola dostihnutá, ale už sa to nedalo ani nazvať pelotónom. Nástupy pokračovali a v úniku s veľmi silnými menami sa objavil Marek Čanecký. Partia sa ešte v najťažšom kopci posledného kola doplnila o dobrých vrchárov, no znova ušla dnes najsilnejšia šestica v štartovom poli, ktorú už nikto nedostihol. Bol tam opäť Banskobystričan.
 
Zvíťazil Kanaďan Adam De Vos z celku Rally Cycling, ktorý chodieva na všetky americké prestížne etapáky. V šprinte porazil slovinský megatalent a prvoročáka Tadeja Pogačara (Ljubljana). Za nimi sa umiestili domáci Rakúšania Gamper z Tirolu a Neuhauser z Felbermayru. Piaty bol Talian Bais z klubového Friuli a bohužiaľ na poslenom šiestom mieste v tejto partii finišoval Marek Čanecký. Jazdec Amplatzu-BMC získal desať UCI bodov, no domov odišiel nahnevaný, pretože bol veľmi blízko parádneho výsledku. Pred MS to ale značí dobrú formu.
 
Cyklisti Dukly Banská Bystrica sa nepresadili. Ľuboš Malovec s Martinom Mahďarom stratili trinásť minút, ostatných, teda Martina Haringa, Jozefa Palčáka, Adriána Foltána, Jána Andreja CullyhoMartina Vlčáka a Samuel Orosa z trate v priebehu stiahli.
 
 
vyjadrenie ikonky ciernaVyjadrenie Mareka Čaneckého (6. miesto)
"Boli to veľmi ťažké preteky, lebo tímy boli až osem-členné, profil členitý a šlo sa strašne rýchlo. Veľa ľudí sa zničilo pri stíhaní 15-člennej unikajúcej skupiny a v piatom kole sa vyselektovalo, kto na to má a kto nie. Potom sa mi podarilo dostať do výbornej skupiny a veril som si na víťazstvo. No v cieľovej rovinke ma Talian z Friuli zavrel k obrubníku a bolo po výsledku. Boli to hrozné pocity. Bolo mi do plaču. Vraví sa, že zavrieť sa nechá iba amatér. Z Judendorfu som teda dnes odišiel ako nahnevaný amatér. Strašne ma to mrzí, lebo aj v tíme mi minimálne na pódium verili. Sklamal som všetkých, najviac seba."
 
 
Výsledky
1. DE VOS Adam Rally Cycling 4:32:49 40
2. POGACAR Tadej ROG - Ljubljana 00:00 30
3. GAMPER Patrick Tirol Cycling Team 00:00 25
4. NEUHAUSER Marcel Team Felbermayr - Simplon Wels 00:00 20
5. BAIS Mattia   00:00 15
6. ČANECKÝ Marek Amplatz - BMC 00:00 10
7. FREIBERGER Markus Tirol Cycling Team 00:18 5
8. KUSS Sepp Rally Cycling 00:25 3
9. ZOIDL Riccardo Team Felbermayr - Simplon Wels 00:25 3
10. FABBRO Matteo   00:25 3
49. MALOVEC Ľuboš Dukla Banská Bystrica 12:57  
51. MAHĎAR Martin Dukla Banská Bystrica 12:57  
DNF FOLTAN Adrián Dukla Banská Bystrica odstúpil  
DNF CULLY Ján Andrej Dukla Banská Bystrica odstúpil  
DNF OROS Samuel Dukla Banská Bystrica odstúpil  
DNF VLČÁK Martin Dukla Banská Bystrica odstúpil  
DNF PALČÁK Jozef Dukla Banská Bystrica odstúpil  
DNF HARING Martin Dukla Banská Bystrica odstúpil  
 
Zobraziť kompletné výsledky
 
 

Diskusia

Diskusia neobsahuje príspevky.
 
Náš eshop